DIARY: Mallorca part II

Ik ben weer terug uit Mallorca. Heb je mijn eerste diary vanuit Mallorca al gelezen? Zo ja, dan is het nu tijd voor het tweede gedeelte van mijn vakantie.

Goedemorgen, zondagochtend. Nadat ik heb warmgelopen en heuvel sprintjes heb gedaan, verplaats ik mezelf naar de hotelgym om een krachttraining te doen. Als ik bijna klaar ben komt mijn moeder binnenwandelen om me op te halen voor het ontbijt.

Na het ontbijt stappen we in de auto en rijden we naar Ses Salines, de naam doet je dit wellicht al een beetje vermoeden, maar hier zouden zoutbergen moeten zijn.

De zoutbergen blijkt slechts een enkele zoutberg te zijn die we alleen van een afstandje kunnen bekijken, omdat er vandaag geen tours meer gegeven worden. Maar hé, toch leuk om even gezien te hebben. En hier schijnt de zon, dat deed het bij ons niet.

Bij de berg zout ligt een winkeltje van Flor de Sal d’Es Trenc, dit is een beetje vergelijkbaar met ‘Ibiza zout’. Natuurlijk moeten we hier wel even naar binnen en mijn moeder komt niet met lege handen naar buiten. Ze verkopen hier zout met allerlei smaakjes, zoals olijven en roos.

Daarnaast kun je er ook heel goed koffie drinken. Wat wij – zoals je kunt zien – ook deden.

Alles ziet er gewoon zo schattig uit hier. Die witte huisjes, blauwe deurtjes. Dat zonnetje helpt ook wel.

Op de heenweg reden we langs een schattig restaurantje en mijn moeder en ik besloten hier op de terugweg even uit te stappen, om te kijken of je hier misschien lekker kunt lunchen.

Dat bleek een schot in de roos, achter die leuke gevel zat nog een hele binnentuin. Zo ontzettend tof ingericht.

En de menukaart mocht er ook zeker zijn. Wij bestelden een salade met avocado, ananas, tomaat en grote garnalen van de grill. En alcoholvrije mojito’s.

We spoelen even een dagje vooruit. Maandag stapten we wederom in de auto, dit keer om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad van het eiland, Palma. Ik had weinig verwachtingen van Palma, ik heb op een eiland eigenlijk nog nooit echt een bijzonder leuke hoofdstad ontdekt, maar Palma is anders. Het begon al met deze mega indrukwekkende kathedraal die we vanaf de weg al zagen liggen.

I mean… volgens mijn moeder (die het boekje 100% Mallorca voor 95% uit haar hoofd kent) is dit een van de grootste kathedralen van Europa. En dat geloof ik zo.

Het naastgelegen kasteel was ook prachtig.

En wat ik zo leuk vind aan Palma, er is zoveel groen. Ik had natuurlijk wel een aantal palmbomen verwacht in een stad met de naam ‘Palma’, maar dat werd aangevuld met heel veel andere bomen en gras en bloemen. Het voelde heel schoon.

Bij Born 8 op de Born de Passeig lunchten we. Ik ging voor een pasta met garnalen, mijn moeder voor een uitgebreide salade. Beide gerechten zijn goedgekeurd. Wel opvallend: als je op het terras wilde zitten kostte je maaltijd 1 a 2 euro meer dan wanneer je een tafeltje binnen zou kiezen.

En dit is die Born de Passeig. Een straat met aan weerszijde grote winkels, van ZARA en Oysho tot Louis Vuitton en MaxMara. In het midden loopt een brede strook met allerlei terrassen. Zo leuk.

Maar ook de kleine straatjes in Palma zijn de moeite waard.

We waren net op tijd weer terug in onze hotelkamer om van deze roze zonsondergang te kunnen genieten.

Dinsdag lagen we de hele dag op een bedje in de zon. Heerlijk om op die manier je laatste volledige dag op Mallorca te besteden. ’s Avonds waren we uitgenodigd bij het net geopende Lola, een bar van dezelfde eigenaar als Restaurant Diferent (waar we met mijn verjaardag hebben gegeten). De Cosmojito (een kruising tussen, je raadt het vast al… een cosmopolitan en een mojito) smaakte heerlijk.

Evenals de tapas die we bestelden. Mocht je in de buurt zijn van Cala d’Or, dan kan ik je deze bar zeker aanraden voor een hapje en een drankje. Ze noemen het trouwens een ‘Beer Bar’ dus als je meer van bier dan cocktails houdt ben je hier ook zeker op het juiste adres.

En zo spendeerde ik mijn laatste uurtjes op Mallorca gisteren. Wederom in bikini (en ook even poserend met mijn Garnier zonnebrand, deze UV Water met SPF 30 is trouwens super fijn, de rest van de vakantie gebruikte ik Ideal Bronze, ook heel fijn, maar deze is doorzichtig, heeft geen geur, trekt mega snel in en hij is waterbestendig, ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb en hoewel ik een samenwerking heb met Garnier, is deze uiting NIET gesponsord).

Time to go! De koffers zitten weer in de Fiat 500, tijd om terug te rijden naar het vliegveld.

Het was een heerlijke week samen met mijn moeder. Mallorca heeft me mega positief verrast, in mijn hoofd was dat toch een beetje een feesteiland zonder al te veel cultuur, maar niets is minder waar. Dit is zeker een plek waar ik nog eens naartoe terug wil. Thanks TUI, voor mijn kennismaking met het eiland.

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Marieke
  mei 17, 2018 / 17:19

  Ziet er heerlijk uit!
  Leuke diary!!

 2. mei 17, 2018 / 21:12

  Leuke diary, wilde al graag eens naar Mallorca, je hebt me nu overtuigd inderdaad eens een keer te gaan. Komt op mijn ellenlange wishlist :-) (wil nog naar zoveel plekken op aarde, zucht…)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2018 / 11:18

   Haha same!

 3. Ilse
  mei 17, 2018 / 21:34

  Wat heerlijk zeg!

 4. Bridget
  mei 17, 2018 / 21:50

  Waar is die blauw witte jumpsuit (?) van? Kei tof!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2018 / 11:18

   ZARA, wel van vorig jaar!

 5. mei 18, 2018 / 11:37

  Palma is erg leuk om heen te gaan! Waar heb je dat wit blauw gestreepte jurkje vandaan?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2018 / 12:05

   De jumpsuit? Die is van ZARA, wel van vorig jaar!

 6. Veerle
  mei 20, 2018 / 11:04

  Al bijna 20 jaar ons favoriete vakantieeiland wegens de verschillende mogelijkheden. Bergen, strand en een stad die we soms mini-Barcelona noemen ?
  Ook wij hadden bij de goudmijn iets meer verwacht maar de producten zijn wel top.
  De volgende keer raad ik je ook aan eens een bodega te bezoeken ?