DIARY: Mallorca part I

Het komt vast niet als een verrassing als ik vertel dat ik de afgelopen dagen op Mallorca gespendeerd heb. Vandaag dus geen ‘normaal’ dagboek, maar het eerste deel van mijn Mallorca diary. Lekker veel zonnige plaatjes dus, hoewel ik die volgens mij ook in Nederland had kunnen maken als ik de Instagramfoto’s van de thuisblijvers moet geloven. Maar hé, ik ben op Mallorca en als ik mijn balkondeuren open heb ik zicht op zee. Beat that.

Woensdagmiddag, de dag voor Hemelvaart, vlogen mijn moeder en ik om tien voor half met TUI naar Mallorca. Ik had chaos verwacht op Schiphol, maar niets was minder waar. We konden zo doorlopen bij security, hebben geen ogenblik hoeven wachten. Heel bijzonder. Het vliegtuig richting Mallorca zat overigens wel gewoon tot de nok toe vol.

Hola from Mallorca, dit was donderdagochtend. We kwamen de avond ervoor rond een uurtje of negen bij het hotel aan, hebben toen snel wat gegeten en onze koffers uitgepakt en zijn ons bed in gedoken. De volgende ochtend begon ik meteen met een kort rondje ‘loslopen’ en daarna werkte ik wat mail weg en schreef ik een blog op het balkon. Toen ik klaar was begon de zon te schijnen.

Zoals ik al zei… de zon ging schijnen. En dat leverde mooie plaatjes op. Het water in de baai voor ons hotel is zo intens blauw. Of nou ja, dat schijnt het zand te zijn, niet het water. Maar je begrijpt wat ik bedoel. Kijk nou!

Natuurlijk moest ik weer even op de foto. Het jurkje is van ZARA (vorig jaar), de sandaaltjes zijn van Minnetonka (ook vorig jaar) en de canvas tas is van H&M Conscious Collection (1,99, nu in de winkel, zo’n goede aankoop!).

Ik vraag dus gerust aan een wildvreemde die lekker van de zon zit te genieten of ‘ie een foto wil maken. No shame in my photogame.

Dat water …

Uitzicht van ons balkon is niet verkeerd, toch? We slapen in het TUI BLUE Rocador hotel in Cala d’Or. Dit hotel is onlangs verbouwd en is pas sinds 1 mei weer geopend. Het concept is gericht op de individuele reiziger met een focus op fitness en gezondheid. Past precies bij mij dus.

Donderdagochtend deed ik een rustige looptraining, vlak voor het avondeten bezocht ik de gym voor een krachttraining. Ja, ik weet ook niet precies meer wie ik ben. Zeker gezien het feit ik het ook nog eens leuk vond om te doen. Het geeft zoveel voldoening. En niet eens omdat ik nu ineens een mega sixpack zie verschijnen of omdat ik me sterker voel worden (dit is ook pas mijn vierde training), maar ik heb het gevoel dat ik wel iets ‘goeds’ doe. En dat had ik voorheen dus niet.

Na het eten wandelen mijn moeder en ik naar de haven. Ik ben onder de indruk van mijn moeders outfit, hoewel mijn moeder het een beetje ‘raar’ vindt om zo’n lang jasje over zo’n kort jurkje te dragen. Ik zeg: if you’ve got it flaunt it.

Ik deed even exact dezelfde pose als mijn moeder. Het jurkje is van Na-Kd, de haarband van Atelier des Femmes. Ik heb net gecheckt, de code ‘Anne20’ werkt nog steeds op Na-Kd.com (20% korting).

We dronken een glas sangria, maar mijn hemel dat was geen glas, maar een vissenkom. Ik drink de laatste niet zo veel alcohol meer en had het idee dat ik op mijn kop stond na een drankje.

Maar hoe mooi is de zonsondergang in de haven?

Om de een of andere reden maakte ik vrijdag geen foto’s overdag. Ik weet die reden eigenlijk wel, we lagen de hele dag op ons gat in de zon. Of nou ja, ik liep ’s ochtends 20 kilometer en was er daarna zo ‘klaar’ mee, dat die stoel de enige optie was. ’s Avonds was ik wel weer in het land van de levenden. Het dessertbuffet in het hotel is iedere avond zo ontzettend aantrekkelijk. Het liefst zou ik alles eten, maar ik ben er inmiddels wel achter dat dit niet heel goed voor mijn lichaam is, haha. Ik moet wel bekennen dat ik die taart op rechts vrijdag (als eerste) heb aangesneden en een heerlijke stuk gegeten heb. En sindsdien eet ik hem iedere avond. Hij is zo lekker luchtig.

Na het eten rijden we met de auto naar Portocolom, een klein vissersdorpje in de buurt. We hebben deze week een auto tot onze beschikking zodat we ook makkelijk wat uitstapjes kunnen maken. We rijden (ik rij) in een Fiat 500 cabrio. Vroeger was dit echt mijn droomauto, in mijn ogen: als ik deze auto zou hebben zou mijn auto compleet zijn. En ik moet nog steeds zeggen dat ik heel gelukkig word als ik hem zie staan, maar moet toch wel bekennen dat mijn Ford Fiesta een stuk relaxter rijdt, vooral in de bergen, haha. Het is vrij hard werken (schakelen), om een beetje gang in dat ding te krijgen. Maar op zo’n eiland is het ideaal en hij doet het leuk op foto’s, haha.

Even casual wegkijken voor de foto. Ik draag een jurkje van ZARA (2014), witte Stan Smith’s en de haarband is (nog steeds) van Atelier des Femmes.

It’s my birthday! Ik vier mijn 29ste verjaardag onder andere met een lunch bij Restaurant Diferent in Cala d’Or. Ik ben door de eigenaar uitgenodigd via Instagram en tegen zo’n uitnodiging zeg ik natuurlijk absoluut geen nee.

We worden mega verwend. Met (alcoholvrije!!!!!!!) cocktails en een hele tafel vol met voorgerechtjes.

Op tafel: een cornetto van tonijn, een steak tartaar, een broodje bapao en coquilles. Ik heb van iedere kruimel genoten. Lekker eten is echt mijn favorite bezigheid.

Kijk, dat zie je ook wel. Die blik van puur geluk zie je gewoon door mijn grote donkere zwarte zonnebril heen.

Dit was ons hoofdgerecht: een huisgerookte zalm met bietencrème en een tonijn op Aziatische wijze bereidt met avocado en udon noodles. Oh en ook niet geheel onbelangrijk, zoete aardappelfrietjes. Het was zo zo zo zo zo lekker. Geen betere manier om mijn verjaardag te vieren.

Zo gelukkig, in mijn verjaardagsjurk. Deze is wederom van ZARA en voor de verandering is die wel uit de huidige collectie.

Ik sloot mijn verjaardag af met een fles Cava op het balkon. Mijn lieve vriendinnetje Laura had deze speciaal voor mijn verjaardag op mijn hotelkamer laten plaatsen. Zo’n ontzettend leuke verrassing. Ik kan niet wachten om komend weekend onze verjaardagen (zij is woensdag jarig) in Parijs te vieren. Damn, ik heb een mooi leven.

Bedankt voor al jullie verjaardagswensen, ik ga nog even een paar dagen heerlijk genieten hier op Mallorca. Deel twee van dit dagboek volgt als ik weer thuis ben :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. xAmberc
  mei 14, 2018 / 13:37

  Wauw wat ziet dit er prachtig uit! Ik wil nu een vliegtuig boeken naar mallorca en naar hetzelfde hotel, het ziet er zo relaxed uit. Als ik zo die sangria zie mis ik Valencia en de gezelligheid.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 14, 2018 / 20:52

   Jaaaaaa maar Valencia was ook heel gezellig!

 2. Robert
  mei 14, 2018 / 13:40

  Abarth maakt ook sportieve varianten van de 500 Cabriolet. Je houdt de looks, maar krijgt daarbij de prestaties en het motorgeluid (zeker in de cabrio) waarbij je je bijna in een Ferrari waant. Wat te denken van Abarth’s samenwerking met deze andere Italiaanse designklassieker, Riva: http://www.abarth.nl/695-rivale ?

 3. Ilse
  mei 14, 2018 / 14:27

  Wat een heerlijke dagen zeg!

 4. esther
  mei 14, 2018 / 16:52

  Het valt me op dat je de laatste maanden in elke blog/vlog moet vermelden hoe gelukkig je bent en hoe mooi je leven wel niet is. Dat ik juist onderbuikgevoelens krijg of dit wel klopt.
  Misschien dat ik er helemaal naast zit, maar ik heb namelijk het idee dat je minder goed in je vel zit dan bv 2 jaar geleden. Heb soms het idee dat je heel eenzaam bent, maar dit een beetje probeert te verbloemen. Hoewel ik je blog superleuk vind, ben ik nu de laatste tijd een beetje aan het afhaken omdat je je voor mijn gevoel anders voordoet.
  Ze zit ook zoveel bij je ouders op de bank of eenzaam in je eentje netflix te kijken, dat ik denk “kom op meid”. Ga een keer van die bank af! Je wilt deze periode van je leven toch niet herrineren dat je continue hetzelfde deed, een beetje bij je ouders zitten en een beetje tv kijken. Dat je al een paar jaar geen echt “liefdesleven” hebt gehad zegt al wel genoeg over hoe je je leventje lijd.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 14, 2018 / 20:52

   Hi Esther, maak je over mij alsjeblieft geen zorgen. Klopt dat ik van de winter een beetje in een dipje zat, maar voel me afgelopen twee maanden gewoon echt heel goed.

  • Ellen
   mei 15, 2018 / 10:05

   ??? Annemerel heeft volgens mij een super actief boeiend leven met erg leuke uitstapjes! Ik snap wel dat ze af en toe even moet bijtanken bij haar ouders. En die zijn zo te zien super leuk en staan midden in het leven.
   Ben soms wel beeeetje jaloers op dat dynamische leventje van Annemerel!

  • Aline
   mei 15, 2018 / 17:02

   Ik reageer normaal eigenlijk nooit, maar dit vind ik zo’n nare reactie dat ik het niet kan laten. Dit is nou een typisch voorbeeld van een ‘Ik doe net of ik bezorgd om je ben, maar eigenlijk haal ik je volledig onderuit’-bericht. Wat probeer je hier nou mee te bereiken?

   Ik vind het juist zo leuk aan de vlogs van Annemerel dat ze alles laat zien, ook de dagen waarop ze lekker Netflix zit te kijken of ineens een half seizoen Friends heeft gezien. En daarbij: kom op, we hebben toch allemaal van die dagen? Jij zit ook vast weleens een hele dag op de bank te Netflixen. Dat betekent niet automatisch dat je héél eenzaam bent.
   Daarbij moest ik stiekem een beetje lachen om je zin ‘je wilt je deze periode van je leven toch niet herinneren dat je continu hetzelfde deed’. Als er iemand is die superactief is qua reizen en marathons lopen dan is het Annemerel wel. Ik word er soms bijna moe van als er naar kijk. Het lijkt me dat ze die Netflix-dagen meer dan verdiend heeft tussendoor ;)

   En die laatste sneer over haar liefdes-leven vind ik al helemaal nergens op slaan. Dat kan een keuze zijn hé? Ik weet natuurlijk niet of dat echt zo is (en dat gaat me ook niks aan), maar geloof het of niet: je kan het ook prima naar je zin hebben als single :)

   Zo, dit moest er toch even uit. Ik vind het zielig om zo’n reactie te plaatsen en ik begrijp echt totaal niet waarom je de behoefte voelt. Kritiek is prima, maar breng het dan netjes en doe niet net alsof je het beste van de wereld met haar voorhebt terwijl het tegenovergestelde het geval is.

  • Linda
   mei 15, 2018 / 20:52

   Wat een veroordelende reactie… Als je wat negatief schrijft, ben je ondankbaar en als je aangeeft hoe goed je het hebt, is het ook weer niet goed.
   Je moet meer van de bank af?? En de laatste zin: dus als je al een tijdje geen ‘echt liefdesleven’ hebt, zegt dat iets over hoe je je leventje ‘lijd’ (haha, leuke woordspeling)?? Mijn nekharen gaan hiervan overeind staan.

   Leuke blog Annemerel, het ziet er heerlijk uit daar op Mallorca!

 5. Laura
  mei 14, 2018 / 18:43

  Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! En hoe fijn dat Parijs al voor de deur staat :)

 6. Charlotte
  mei 15, 2018 / 09:40

  Hoi Annemerel! Lijkt het je leuk om eens een paar leuke adresje te delen van Mallorca? Ik vlieg over 2 weken spontaan naar een vriendinnetje toe, maar ik heb eigenlijk alleen maar een toeristisch idee van Mallorca!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 15, 2018 / 21:01

   Hi Charlotte, wat leuk dat je naar Mallorca gaat! Ik deel binnenkort nog wat tips :)

 7. Marieke
  mei 15, 2018 / 10:45

  Ik erger mij enorm aan de stroom reacties onder elk Instagram-bericht (niet alleen die van jou):
  “Waar is de jurk van?”
  “Waar zijn de schoenen van?”
  “Waar is de tas van?”

  MEIDEN, HOU OP! Ga naar de winkel / het internet op, kijk rond en kies iets uit waar je je goed bij voelt. Stop met dat kopieergedrag!! Wees jezelf, niet een kopie van een ander!

  Het zal wel een generatiekloofje zijn en ik zal nu wel als oude, zure taart gezien worden, maar echt waar… Het maakt jouw Diary ook zoveel leuker als niet onder vrijwel elke foto staat dat het jurkje van Zara is en de tas van xx en de haarband van xx.

  Ik wil gewoon lezen wat je beleefd hebt!
  Ziet er namelijk heerlijk uit daar! :-)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 15, 2018 / 21:00

   HI Marieke, ik begrijp je reactie, maar ik heb soms ook weleens dat ik bij een blogger iets zie en denk OMG IK WIL DIT! En dan ben ik heel blij als het er bij staat. Ik plaats het er op IG meestal niet bij, omdat het meestal kleding is uit oudere collecties, of ik denk er niet bij na.

   • Marieke
    mei 16, 2018 / 11:31

    Oké ik zal ermee moeten leren leven/lezen ;-)

 8. mei 15, 2018 / 13:11

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Zou graag eens naar Mallorca willen, dus heb al gekeken naar dit hotel op de site van TUI. Maar helaas, het lukt me niet om de prijzen te bekijken als ik het instel voor 1 persoon. Jammer, maar aan de andere kant: zal ook wel zwaar boven budget zijn…

  En inderdaad, voor het mooie weer had je niet naar Mallorca gehoeven, ben nu een weekje vrij, gisteren was ik jarig, en mijn verjaardag heb ik heerlijk op het strand gevierd. Topdag.
  Alleen Hemelvaartsdag was wat minder, verder genieten. Heb ik goed uitgekozen zo :-)
  Veel plezier nog!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 15, 2018 / 20:58

   Nog gefeliciteerd met je verjaardag, hoop dat je een fijne dag gehad hebt!

 9. mei 15, 2018 / 18:59

  Nog een hele fijne vakantie toegewenst op Mallorca!

 10. mei 16, 2018 / 19:09

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben twee dagen later jarig, dus als ik doorheb dat je jarig bent ben ik zelf druk met felicitaties beantwoorden en daarom ben ik eigenlijk altijd te laat met m’n felicitatie (en deze keer zat ik dus in Praag, ook niet vervelend). Mallorca ziet er heeel mooi uit, ben benieuwd naar het tweede deel van je diary! Leuke instaposts ook voor TUI :)

 11. mei 18, 2018 / 08:11

  Beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd. Ik vind de outfit op de laatste foto te gek.. (Oranje trui en witte jeans) Waar heb je die gekocht? ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2018 / 11:18

   Dankjewel ! Trui is van Na-Kd en de broek is een paar jaar geleden bij ZARA gekocht.