DIARY: #33

Week 14 van mijn ‘atletentraining’ mijn eerste volle week in Nederland na een maand op trainingsstage. Tijd voor het ‘echte’ leven. Of nou ja, een soort van…

Maandag. Nieuwe week, nieuwe to-do-list. Ik leef het eerste gedeelte van de dag in mijn pyjamabroek, het is zelfs zo erg dat ik in mijn pyjamabroek naar de supermarkt ga om boodschappen te doen. Vraag me af hoeveel mensen ik ben tegengekomen die wisten dat ik in mijn pyjamabroek liep, maar nu weten jullie het in ieder geval.

Ik kon het ook niet laten weer even langs de toko te lopen voor mijn lunch. Ik koos voor nasi met tempeh, mijn standaard bestelling bij de toko. Zo lekker.

Na een paar nachten van zes uur was ik na de lunch een klein beetje moe en ik dacht, laat ik heel even gaan liggen. Dat klein beetje moe bleek VERSCHRIKKELIJK moe te zijn en toen viel ik dus in slaap. Twee uur later schrok ik wakker en moest ik keihard opschieten om op tijd op de training te komen. Ik heb me eigenlijk nog nooit beter gevoeld als ik ’s middags twee uur geslapen heb. Kijk, een kwartiertje slapen kan me nog wel wat opleveren, maar twee uur… verschrikkelijk. Ik zag dan ook ontzettend op tegen de training.

Maar zoals jullie op de volgende foto kunnen zien ben ik toch gegaan. Want quitters never win en winners never quit.

Van dinsdag heb ik geen fotomateriaal, volgens mij was ik die dag vooral heel druk met schrijven en twee trainingen (een korte loslooptraining ’s ochtends en een intensieve baantraining ’s avonds). Van woensdag heb ik wel beeldmateriaal, ik maakte onder andere deze heerlijke lunch voor mezelf. Bananenpancakes (kant-en-klaar van Albert Heijn) met aardbeien, banaan, kaneel en maple syrup. Zo lekker.

Het was ook weer tijd om koffie te halen. Ik drink nu een stuk meer koffie dan een half jaar geleden. Niet alleen omdat ik het nodig heb qua ‘wakker zijn’, maar ook omdat ik het gewoon ontzettend lekker vind. De smaak zeg maar.

Donderdag had ik de langste to-do-list sinds … nou ja, ik kan me niet herinneren dat ik ooit meer op een lijstje geschreven heb. Wonder boven wonder is het me allemaal gelukt. Ik moest onder andere bloedprikken en hoewel ik daar normaal heel erg gespannen voor ben, rende ik er nu bijna naartoe, ik had ‘geen tijd’ om me er druk over te maken. Dat is een zeer fijn bijkomend voordeel. In de wachtkamer ging ik verder met het uitwerken van mijn trainingen voor mijn boek. Maar ik had nog niet goed en wel mijn laptop open geklapt en ik was al aan de beurt, dat was ook niet heel vervelend.

Moest na het prikken natuurlijk wel weer even blijven liggen want ook al was ik van te voren niet gespannen, ik ging wel weer bijna van mijn stokje na afloop. WHY?!

’s Avonds deed ik een intensieve baantraining, 10x 800 met 400 meter rust. De Yasso 800 training. Het ging wel goed, maar tijdens de training voelde ik me niet ontzettend fit. Toch blij dat ik de training heb kunnen voltooien. Na afloop gaf mijn horloge aan dat ik een nieuwe snelheid bij mijn treshold heb, ik zou volgens mijn horloge nu met een pace van 3’53 kunnen lopen rond mijn omslagpunt. In principe zou ik dus een uur met 3’53 moeten kunnen lopen. In principe. Maar er zijn natuurlijk altijd omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat dat toch niet zo lekker gaat.

Vrijdag had ik de hele dag opnames in Amsterdam met een professioneel videoteam en mijn voedingsdeskundige en sportpsycholoog, de video’s komen vanaf volgende week op mijn YouTubekanaal. Heel benieuwd wat ze ervan gaan maken. Ook zaterdag had ik de hele dag opnames, eerst werden er hardloopbeelden geschoten, daarna deed ik een training met mijn coach op de baan en in het krachthonk. Tot slot namen we ook nog een interview op. Het waren twee mega lange dagen, maar het staat er nu wel op.

Zondag deed ik een 10 kilometer wedstrijd in Voorschoten. Ik hoopte dat ik eindelijk onder de magische 40 minuten grens zou lopen, maar het lukte helaas niet, sterker nog, dit was mijn langzaamste 10 kilometertijd van de afgelopen maanden (41.10). Ik had het vanaf de eerste kilometer al zwaar en kwam niet in mijn ritme. Toch werd ik tweede, wat de pijn van het niet halen van mijn doel wel wat verzachtte, het was gewoon een lastig parcours, het was warm en ik was moe van de afgelopen week.

Trots ook op mijn teamgenootjes, Isa werd eerste op de 5K en liep ook nog eens het parcoursrecord. Tom liep de 5K wedstrijd als onderdeel van zijn lange duurloop (20 kilometer) en ging alsnog met de derde prijs naar huis. Bizar knap. Wanneer ga je voor de marathon Tom?

Ik vierde mijn prestatie met heerlijke kip wraps en een Caesar Salad bij een restaurantje in Voorschoten. Daarna was ik zo moe dat ik wederom even in bed ging liggen. Ik wilde er – net als maandag – daarna niet meer uit. Maar hé, toch maar gedaan. De beker die ik mee naar huis  mocht nemen was trouwens mijn eerste OOIT.

’s Avonds kwam ik via een Instagram volger deze foto’s tegen. Mijn zusje, haar vriend en mijn vader liepen ook de 10 kilometer. Je ziet wel wie de grootste strijder is uit de familie, dat is heel duidelijk Roos. Als er iemand diep kan gaan, dan is het Roos. Ze liep dan misschien niet de tijd die ze wilde, maar ze liep hem wel uit en volgens mij zat ze niet eens zo gek ver van haar persoonlijk record.

Mijn foto is ook in de laatste 100 meter gemaakt. Zoals je ziet had ik het hier redelijk zwaar, maar hé ook ik heb de finish gehaald en ik werd zelfs tweede. Ik heb er diep voor moeten graven, maar dat is af en toe ook best weleens goed.

Deze week mijn laatste volle week in Nederland voordat ik naar Berlijn afreis om dit project af te ronden, de marathon te lopen. Ik heb er zin in, maar tegelijkertijd denk ik nog steeds iedere keer als ik op mijn horloge kijk ‘STOP DE TIJD!’

Fijne week iedereen :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

49 Reacties

 1. lisal
  augustus 20, 2018 / 12:13

  Wat maak je tegenwoordig een zooitje van je blog.
  Ja, je bent bezig met je boek maar bij een werkgever was je allang ontslagen. Aangezien je volgens jou je project naast een fulltime baan kan doen volgens jouw beweringen.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 23, 2018 / 10:44

   Het schrijven van mijn boek neemt op dit moment een groot gedeelte van mijn tijd in beslag. Daarnaast heb ik vier weken geen WiFi gehad. Bij een Full-time baan zou ik vijf weken vakantie gehad hebben en waren mijn taken in veel gevallen in die periode vijf weken overgenomen :). Fijne dag verder.

   • Krista
    september 3, 2018 / 15:57

    @Lisal als Annemerel voor een werkgever zou werken zou ze dit soort groots opgezette projecten, waarover wij juist graag lezen, nooit kunnen doen. Dus de vergelijking slaat volledig de plank mis. Dus wat wil je precies bereiken met zo’n opmerking? Annemerel is haar eigen werkgever, ze heeft ooit bedacht om elke dag te bloggen maar nu doet ze dat niet. Als ondernemer ben je vrij in dat soort keuzes, je draagt tenslotte ook zelf de risico’s en consequenties.

   • Louisa
    september 3, 2018 / 16:38

    Gelukkig ben je je eigen werkgever Annemerel! Je hebt denk ik na deze periode wel je vakantie verdiend :-) ik vind het heel leuk dat je juist zulk gevarieerd werk doet en ben heel benieuwd naar je boek. Succes met de laatste weken!

   • Anne
    september 3, 2018 / 17:41

    Ik heb geen probleem met het lezen van een onregelmatige blog van iemand die echt wat onderneemt :) Ben erg benieuwd naar het boek en hopelijk kun je genoeg rust nemen voor Berlijn!

   • Amber
    september 3, 2018 / 20:15

    Wow wat een onaardige reactie Lisal… Wat ik mij nu afvraag, voel je je nu beter nu je dit heb kunnen typen? Annemerel maak je niet druk (of juist wel, maar dan met je marathon en je boek haha)… Heel veel succes met de laatste loodjes, echt heel veel respect!

   • Tessa
    september 4, 2018 / 08:14

    Hi Annemerel, ik ben het niet eens met de reactie van Lisal maar ik wilde toch even reageren. Ik was degene die toen in AYRQ vroeg of je het ook kon combineren met een 9-5 baan. Daarbij bedoel ik de volle 16 weken, niet 16 weken waarbij je vijf weken kunt opnemen. Ik heb namelijk niet zoveel vakantiedagen, laat staan dat je ze allemaal achter elkaar mag opnemen. :)

    Groeten,
    Tessa

   • Z.
    september 4, 2018 / 14:18

    Niemand heeft 5 weken vakantie die ze zomaar kunnen spenderen aan een project als dit… wat ik zelf ergens ‘jammer’ vind, is dat je al zo’n goede sportieve basis had! Ben benieuwd wat voor vooruitgang iemand zou maken die geen tijden en afstanden loopt zoals jij!

   • Tessa
    september 4, 2018 / 17:36

    Annemerel, ik vind het super knap wat je doet! De afgelopen week zijn er 4 artikelen en een vlog online gekomen, je bent een boek aan het schrijven en dan ook nog trainen als een topatleet (wat je, gok ik, niet alleen heel veel tijd maar ook energie kost). Keep going!?

   • Ilse
    september 4, 2018 / 19:16

    Niks van aantrekken en je eigen plan trekken. Je doet het top!! ??

   • Lovetherun
    september 5, 2018 / 07:33

    Ik vind het super om je blogs te lezen en ik kijk uit naar je einddoel, Berlijn!! You go girl!

   • Rinke
    september 5, 2018 / 10:10

    Zes weken vakantie lieverd. Ben vet trots op je, als ik je blog lees kan ik niet begrijpen hoe je het allemaal in één week gepropt krijg en ik zit te genieten van dat jij weer ‘onto something’ bent. Past zo bij je en je straalt.

  • Mieke
   september 3, 2018 / 12:30

   Zo wat een vriendelijke reactie, waar komt dit opeens vandaan? Annemerel heeft duidelijk aangegeven dat ze 4 weken op trainingskamp was en dat ze daardoor minder zou posten. Evengoed verschenen er met regelmaat blogs/vlogs. Weliswaar niet alleen van haar hand, maar toch gewoon content (die ik met plezier las).
   Daarnaast is ze waarschijnlijk ‘redelijk druk’ met het schrijven van haar boek, wat ook gewoon onderdeel van haar werk is, dus hoezo ontslaan?

   Annemerel, succes met de laatste weken/dagen. Mocht je tijd hebben om een tipje van de sluier op te lichten hoe je je blog ná de marathon gaat invullen, terug naar het oude of toch met hier en daar inbreng van anderen, dan zou ik dat interessant vinden om te lezen!

  • Joyce
   september 3, 2018 / 15:10

   Van deze reactie wordt niemand zijn dag toch beter?! Je HOEFT het niet te lezen…

  • Karlijn
   september 3, 2018 / 16:15

   Wauw. Als je het niet leuk vindt om te lezen dan lees je het toch niet?! Wat wil je met deze onaardige reactie (want dat is het) bereiken? Het is niet opbouwend, dus Annemerel heeft er niets aan, en volgens mij wordt jouw dag er ook niet echt leuker van door dit soort dingen het internet op te slingeren..
   Het lijkt mij dat pas als je het boek gelezen hebt, je kunt beoordelen of het wel of niet te combineren is met een fulltime baan. En daarbij, een programma volgen is niet hetzelfde als het programma volgen én er een boek over schrijven.

   Annemerel: ik vind het persoonlijk heel erg leuk dat je ons af en toe een beetje meeneemt in dit project! En liever af en toe een blogje dat je met plezier getypt hebt, en een boek waar je al je energie in kon stoppen, dan een boek waar je niet blij mee bent én een heleboel blogjes die je gemaakt hebt omdat het ‘moest’!!

  • Gerjanne
   september 3, 2018 / 16:20

   Sjonge.. ’t zal wel aan de maandag liggen, maar aardig doen is anders.

   Laat je niet gek maken, Annemerel! You go girl :)

  • Selina
   september 3, 2018 / 16:24

   Wauw wat doe jij gemeen zeg. Je hoeft haar blog toch niet te lezen als je het een zooitje vindt? Annemerel is jou niks verschuldigd.

   Ik denk ook dat het lastig zou zijn om dit project te doen naast een fulltime baan maar een boek schrijven is al een soort fulltime baan en dan heeft Annemerel al het sporten er ook nog naast. Maar dat geeft jou geen reden om haar zo af te katten.

   Trouwens, ik denk dat als je iets echt wilt dat het dan kan. Kijk anders maar eens naar dit voorbeeld: Caitlin Philips Zij heeft een fulltime baan in New York maar maakt ook tijd om 2x per dag te trainen voor een Olympic Trials marathontijd van 2.35 (Google maar eens Nike Project Moonshot Caitlin Philips).

  • Evelien
   september 3, 2018 / 17:58

   Is die reactie nou nodig? Ik kan alleen maar respect opbrengen voor de manier waarop Annemerel alle ballen in de lucht houdt. En dat naast alle trainingen. Top! Veel succes nog in de aanloop naar Berlijn!

  • Abigail
   september 3, 2018 / 20:10

   Wat een nare reactie.. slaat nergens op.

  • Jessie
   september 3, 2018 / 21:28

   Je hoeft deze blog niet te volgen he ;)

   Heel leuk om jouw project als topatleet te volgen, ik ben erg benieuwd naar je boek en bevindingen over hoe het is om zo’n zwaar programma te volgen! Kan dan ook niet wachten totdat het af is en ga je zeker volgen met de marathon dadelijk :D

  • september 4, 2018 / 15:59

   Wauw, wat een ontzettend gemene reactie! Ik denk dat er weinig mensen zijn die zo hard werken als Annemerel. Natuurlijk vind ik het ook jammer dat er even wat minder blogs online komen, want ik lees ze graag, maar als ik zie met hoeveel dingen ze nu bezig is kan ik daar alleen maar respect voor hebben.

   Ik kijk heel erg uit naar je nieuwe boek Annemerel! Vind het tof dat je dit “experiment”/deze uitdaging zo aan gaat en je er voor de volle 100% voor in zet. En dan tegelijk ook nog een boek schrijft! Mensen moeten ook begrijpen dat jij ook geen robot bent en je grenzen moet stellen (haters gonna hate anyway…). Heel veel succes met de laatste loodjes in je trainingen en het schrijven. Ik ben benieuwd naar je marathon, je boek en stiekem ook naar de blogs die daarna weer komen maar dat komt dan wel. Take it easy en geniet!

  • Yvonne
   september 5, 2018 / 00:36

   Wat een enorm nare reactie.

 2. Chris
  september 3, 2018 / 12:29

  Wauw, wat een onaardige reactie hierboven..

  Ik lees al een aantal jaar mee als ‘stille volger’, maar ik vind het een prestatie wat je neerzet met je voorbereiding. Zorg goed voor jezelf komende dagen, en pak wat extra rust waar dat kan!

 3. Caressa
  september 3, 2018 / 13:24

  Super leuk dat je 2e bent geworden! Zag je zaterdagavond nog lopen in de Torenstraat met je trainer :)

 4. M.
  september 3, 2018 / 14:05

  Zo knap allemaal, je mag trots op jezelf zijn! ?

 5. Mieke
  september 3, 2018 / 14:21

  Super leuke diary weer! En top dat je naast al je trainingen en je boek, wat onwijs veel werk moet zijn, ook nog tijd maakt voor deze diary.

 6. Marieke
  september 3, 2018 / 14:34

  Yeah fotodiary! Had ik echt even nodig op deze maandagmiddag!
  Jammer van de comment hierboven. Maar trek je daar niks van aan, je bent zó goed bezig, je project is zó cool, ik geniet ervan om dit traject te volgen!!!! :-D

 7. Joyce
  september 3, 2018 / 15:09

  Hele leuke diary weer!
  Die pancakes zien eruit als in een restaurant, mooi opgemaakt ook!

 8. Chris
  september 3, 2018 / 17:35

  Ik vind je blogs zeker geen zooitje, lees alles met plezier! Knap hoe je alles doet en nu al weer bezig met een nieuw boek. Petje af!

 9. Lenny
  september 3, 2018 / 18:43

  Mee eens, zondag was het een lastig parcours en het was warm! Ze lachten me uit met mijn 57:23, maar gelukkig was ik niet de enige die het zwaar had.
  Succes nog met de laatste loodjes tot de marathon. Voor je het weet zit het erop! (Vrijdag mijn proefschrift ingediend en wat een zee van vrije tijd ineens!) Ben benieuwd naar het resultaat, of meervoud eigenlijk: boek, tijd, filmpjes, mis ik nog iets?

 10. Karen
  september 3, 2018 / 19:11

  Hey, gaat het wel goed met publiceren van je stukjes? Bovenaan staat dat hij vandaag, 3 september, verschenen is (https://www.annemerel.com/diary-33-3/). Onderaan staat bij mij commentaar van 20 augustus 2018 12.13 uur. En hoewel ik jouw reactie geweldig vind ;), hoef ik die 1. ongenuanceerde 2. ongegronde en 3. ‘je/jou/je/jouw’ in één zin blijft vreemd reactie niet terug te zien ;) Succes verder met schrijven. Ben nieuwsgierig naar het boek. Grtz!

  • Annemerel
   Auteur
   september 5, 2018 / 13:16

   Ja mega raar, ik schrik me ook dood nu ik de reacties zie, ik had nooit zo’n reactie geplaatst op een eerste reactie omdat ik weet dat het zoveel stof doet opwaaien, mega raar dat die reactie er ineens bovenaan staat. Huh? Hoe kan dit?

 11. caroline
  september 3, 2018 / 20:23

  wat een zware yasso training nog op donderdag als je op zondag een harde 10 gaat lopen???
  Niet heel vreemd toch dat je dan op zondag nog niet geheel bent hersteld?
  (ps de blog is prima hoor! x )

 12. Marjolein
  september 3, 2018 / 20:49

  Fijn dat je weer dagelijks blogt, heb het toch wel gemist toen je op trainingsstage was.
  Ik moet nog een paar weken kilometers maken tot aan mijn marathon van Amsterdam, dus fijn te lezen dat ik niet de enige ben die soms moeite heeft om alles uit een etmaal te halen.
  De marathon van Berlijn is op mijn verjaardag; ik ben benieuwd of ik die dag als eerste aan jouw marathon denk of aan mijn verjaardag haha.
  Veel succes nog komende week!

 13. Kelly
  september 3, 2018 / 22:31

  Ik lees al jaren trouw je blog en gezien ik vooral stil mee lees is het tijd om ook van me te laten horen. Ik wil je laten weten dat je nog meer een inspiratiebron voor me bent geworden. Ik loop al jaren hard en stiekem heb je me al regelmatig van de bank gejaagd, op naar buiten! Maar met dit avontuur heb je mij gemotiveerd om ook eens buiten mijn comfortzone te gaan. Dit jaar niet de gebruikelijke lange afstanden maar mijn tempo eens verbeten. En met succes, afgelopen zondag kwam ik binnen het half uur binnen voor de 5km. En heel ander niveau dan jij, maar voor mezelf en top prestatie waarbij ik regelmatig aan jouw blogs heb terug gedacht. Dus Annemerel, ga zo door en laat de negatieve reacties niet al het goeds overschaduwen!

 14. Marianne
  september 3, 2018 / 23:38

  Ik hoop dat je zelf wel aanvoelt dat je de komende week nog meer rust moet nemen, als je zelf al zegt dat de 10K minder ging omdat je moe was van deze week. Ik vind het jammer dat je blog eronder lijdt maar alsnog zeg ik laat die blog even voor wat het is – Berlijn is je droom en je werkt zo hard en dit is de kans van je leven en wanneer ga je in de toekomst nou weer zo top getraind zijn als nu? Neem je rust en veel succes alvast, ik kijk uit naar je boek!

 15. Horst Hengel
  september 3, 2018 / 23:51

  Met een pr op de 10 km van 40min 10sec is een Threshold van 3:53 uitgesloten. Dat ligt eerder op 4:07.
  Dan maakt de Garmin een onzuivere berekening.

 16. september 4, 2018 / 00:41

  Spannend Annemerel, de laatste loodjes! Zet em op!

 17. Rosalie
  september 4, 2018 / 07:36

  Omg, die foto van Roos! Wat heeft zij lopen bikkelen zeg. Toch heb ik altijd het gevoel dat als zij er iets gestructureerder in gaat zitten met trainen, ze er veel meer uit kan halen. Maar misschien is dat onterecht.

 18. september 4, 2018 / 09:52

  Ik ben echt zo benieuwd hoe je de marathon gaat lopen (en naar je boek natuurlijk).
  Ik hoop dat je nog eettips gaat delen over Berlijn, ik ga zelf ook naar Berlijn en aangezien we geen ontbijt bij ons hotel hebben ben ik desprite op zoek naar ontbijt tips.

 19. Hanneke
  september 4, 2018 / 11:00

  Leuke vlog Annemerel! wat gaat de tijd snel he, ben zo benieuwd hoe je het gaat doen in Berlijn. Nog even door bikkelen, heel veel succes.
  Hanneke

 20. september 4, 2018 / 11:38

  Hoi Annemerel,
  Zonder iemand aan te willen vallen, niet denken dat je alleen maar boze volgers hebt hoor! Natuurlijk vind ik het ook wel eens jammer als ik zie dat er niks nieuws op staat, maar ik snap dat je tijd nu volledig op gaat aan het schrijven van je boek (wat nu even je fulltime baan is) en de twee trainingen per dag. Wat misschien een idee is, is om op je site te zetten wat er de komende twee weken op je site komt, bijvoorbeeld maandag diary,.. dag recept..dag blog van lezer die ook Berlijn loopt. Hoeft niet eens een blog te zijn, kan ook gewoon een klein maar opvallend schema te zijn, dan weet iedereen waar die aan toe is. Succes nog even de komende weken/dagen, laat je niet gek maken door anderen en zie het ook maar positief: je hebt een hele groep fans die elke dag je blog willen lezen en nu wat serieuze afkickverschijnselen beginnen te krijgen

 21. Heleen
  september 4, 2018 / 14:39

  Nou, is zo’n reactie nou nodig? Ik snap best wat ze bedoelt. Je kan het ook niet echt vergelijken met een ‘normale’ baan. Zonder ons als lezers zou je nooit dit boek aan het schrijven zijn en dit allemaal kunnen doen. Ik vind het ook jammer dat je ons een beetje ‘verwaarloost’, terwijl je met dit project bezig bent.
  En je zegt 23 augustus nog ‘I’m back!’ en dat je ons weer dagelijks van updates gaat voorzien. Je moet ook niet dingen zeggen die je niet waar kan maken.

  • september 8, 2018 / 13:03

   Altijd een beetje kotsen van “zonder ons als lezers zou je nooit” terwijl Annemerel zich helemaal de tyfus werkt en schrijft en in elk geval zonder jou prima zou overleven

 22. isa
  september 4, 2018 / 16:18

  een yasso training 3 dagen voor je wedstrijd??? Logisch dat je moe bent….

 23. Thyra
  september 4, 2018 / 17:30

  Vind het zo leuk dat je ons op deze manier een kijkje geeft in je trainingsweken. Bijna!!! Succes met de laatste loodjes!

 24. Mirjam
  september 5, 2018 / 19:53

  Bovenaan bij je foto’s zie ik nog lekkere hamburgers voorbij komen maar ik zie ze niet in je blog? Hahah ik dacht een welverdiend Macccie!

  • Annemerel
   Auteur
   september 7, 2018 / 08:05

   Haha klopt zeker, ik ben hem er alleen vergeten tussen te doen! Maar inderdaad, een welverdiend maccie gegeten ;-)

 25. september 8, 2018 / 16:51

  Volgens mij zijn wij verre familie ofzo: in pyjama naar de winkel… :D LOL!
  Altijd leuk lezen, jouw diary!
  Alvast heel veel succes voor de marathon! Maar ik ben er zeker van dat je daar keihard gaat slayen! ;) :*