DIARY: 210

 photo Desktop1_1.jpg

Maandag
Druk weekje deze week. Spannend ook, want woensdag gaat mijn boek naar de drukkerij en dan moet dus alles helemaal 100% goed zijn. Natuurlijk zie ik maandag ineens 100000000 dingen die anders moeten. Ik word trouwens wakker bij mijn ouders, omdat ik zondagavond geen zin had om naar huis terug te rijden. De rest van de dag werk ik ook bij mijn ouders, gewoon omdat dat lekker makkelijk is en ook wel zo gezellig. Alleen thuis zitten is ook zo alleen thuis zitten. Net op het moment dat ik naar huis wil gaan gaat bij mijn ouders het koolmonoxide-alarm af. Mijn vader is niet thuis, dus proberen mijn moeder en ik zo goed mogelijk het probleem te verhelpen. Wat er nu uiteindelijk aan de hand was zullen we nooit weten, maar we hebben nu twee meters hangen en ze zeggen allebei dat het OK is, dus daar vertrouwen we dan maar op.

Dinsdag
Dinsdag stond voor een groot gedeelte in het teken van het puntjes op de i zetten van mijn boek. Roos heeft maandagnacht en dinsdagochtend heel mijn boek gelezen, ze was heel enthousiast, maar had toch nog wel een paar domme foutjes die zij godzijdank eruit viste. Dingen als ‘dat lees je in hoofdstuk 5’ en dan staat dat helemaal niet in hoofdstuk 5. Ik zei het al, dom. Wat deed ik nog meer dinsdag? Goede vraag… mijn tempo-run uitstellen, uiteindelijk helemaal niet meer gaan. De Santé (met mijn interview) kopen, worteltaart eten. Een home work-out (omdat ik het goed moest maken dat ik niet ging hardlopen), ik bestelde Thais (lekker!!!) en verder… niet zo veel.

Woensdag
De dag van de waarheid, mijn boek naar de drukkerij. Maar eerst: die tempo-run die ik een dag eerder niet deed. Ik loop 8 kilometer met een pace van 4’49, netjes vind ik. Het regent pijpenstelen en ik besef dat dat helemaal zo erg nog niet is. Gelukkig, want morgen moet ik 25 kilometer lopen en ze geven voor donderdag dus nog veel meer regen aan! Als mijn boek helemaal klaar is en ingestuurd, rij ik naar de bakker om taartjes te halen en rij ik vervolgens door naar mijn moeder en zusje, ik bedoel… ik ga dit niet alleen vieren! Ook maak ik de lekkerste (echt lekkerste) wortelsoep in het kader van: recepten proberen! Binnenkort komt het recept online, hij staat nu voor zondag ingepland. ’s Avonds ga ik naar Rotterdam, eerst eet ik samen met Marloes bij Vicini, een Italiaans restaurant waar ik een heerlijke pompoen en kastanjerisotto bestel en chocolademouse, daarna op diezelfde locatie, maar met de mensen van DutchWeek (en Marloes). Eind maart ga ik naar DutchWeek in Italië en daarna in Saalbach, zo cool! Nu al zin in. Binnenkort meer hierover!

Donderdag
Ik word wakker met regen. Dat was voorspeld dus ben niet heel erg geschokt door dit tafereel. Toch een beetje jammer dat ik 25 kilometer moet hardlopen vandaag, maar hé, I’ll get over it. Na twee kilometer ben ik al doorweekt en dan vind ik het eigenlijk wel gewoon heel erg grappig. Totdat ik op een gegeven moment kramp in mijn armen krijg van de kou. Jasje is soort van waterdicht, maar deze hoeveelheid water kon ‘ie toch niet aan. Ben vrij moe als ik om elf uur thuis kom, ik neem een warme douche en wil daarna even een uurtje slapen, ik moet ’s avonds namelijk nog iemand interviewen en ik wil het interview daarna nog uitwerken. Ik kan beter nu even rusten zodat ik ’s avonds nog wat energie heb om te werken. Maar helaas is die rust me niet gegund, want mijn MacBook blijkt kapot. Het scherm werkt niet meer. Ik denk dat het makkelijk op te lossen is, maar dat is het niet. Door Apple Support word ik naar de store gestuurd, daar is helaas niemand die me op dat moment kan helpen. Maar ja die MacBook heb ik toch nodig, ik moet werken!!! Dus er zat niets anders op dan een back-up MacBook kopen, een mini Air. Best een schatje eigenlijk, maar had hem liever onder andere omstandigheden gekocht. Ik ben wel weer wakker door dit tafereel en werk de hele middag en avond best wel hard door, al zeg ik het zelf. Pas om 22.00u ben ik klaar, maar dan ben ik ook echt wel klaar. Zo klaar dat ik zelfs geen iPhone of MacBook nodig heb om in slaap te vallen. Ik ben meteen weg.

Vrijdag
Vandaag staat er een dagje outlet shoppen met Roos op de planning, in Designer Outlet Roermond waar ik twee jaar geleden ook al eens geweest ben. Roos en ik hebben tijdens de dag gevlogt, dus die zien jullie deze week hier wel verschijnen. Het programma was van 11.00u tot 16.30u en ik dacht aanvankelijk dat dat veel te veel tijd zou zijn, wat zouden we allemaal met onze tijd moeten doen? Uiteindelijk hebben we het zelfs tot 17.00u volgehouden, zo veel winkels, zo veel mooie spullen. Roos en ik verlieten het outletcentrum allebei met een nieuwe tas, dezelfde, een zwarte leren van Coach. ’s Avonds aten we bij mijn ouders (pasta) en om een uurtje of twaalf lag ik eindelijk in bed. Eindelijk ja, oma was moe.

Zaterdag
De wekker gaat al om zeven uur, want ik heb vandaag veel te doen. Op het programma: hardlopen, een blog schrijven voor 12.00u, naar de Apple Store met mijn MacBook, naar de Bijenkorf en de Mediamarkt voor wat last minute aankopen voor Noorwegen. Mijn stukken voor Metro afmaken, nalezen en insturen, een blog over Roermond schrijven, mijn koffer inpakken voor Noorwegen en daarna snel door naar Laura en Robin, die eindelijk in hun paleisje wonen. Paleisje zeg ik, maar PALEIS kan ik beter zeggen. Zo mooi, zo groot, een echt grote mensen huis. We proosten op het huis, Laura’s nieuwe baan en mijn boek dat over drie weken in de winkels ligt en er wordt voor me gekookt. Toch wel een beetje op tijd naar huis, want morgenvroeg moet ik alweer vroeg naar Schiphol.

Zondag
Vandaag ga ik namelijk naar Noorwegen voor een paar dagen, wintersporten in Voss! Ik schrijf dit stiekem al op zaterdagavond, als ik net thuis kom van mijn date met Laura en Robin. Ik weet namelijk niet hoeveel tijd ik later nog ga hebben om mijn diary af te maken en ik ga in Noorwegen snapshot diaries bijhouden, dus jullie blijven toch wel op de hoogte!

Fijne nieuwe week! Succes met blue monday ;-)

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. januari 18, 2016 / 12:06

  Oeh Noorwegen, dat lijkt me een heel bijzonder land! Ik ken het helemaal niet, dus ik ben heel benieuwd naar je snapshot-diaries. Ook ben ik reuze-benieuwd naar je nieuwe tas! Maar jou kennende, komt ‘ie vast snel voorbij. Veel plezier in Noorwegen :)

 2. januari 18, 2016 / 12:12

  Veel plezier in Noorwegen. Ik kijk uit naar de snapshots. Knap dat je in de regen toch 25k bent gaan lopen, ik vind dit zo mooi en hoop dit op een dag ook te kunnen.

 3. januari 18, 2016 / 12:33

  Heel veel plezier in Noorwegen! Geniet ervan! <3

 4. januari 18, 2016 / 12:56

  Heel veel plezier in het mooie Noorwegen!

 5. januari 18, 2016 / 12:57

  Lijkt me echt zooo spannend om je boek uiteindelijk naar de drukker te sturen. En wat fijn zo’n zusje die nog een aantal fouten er uit weet te halen! Nog maar drie weken!!

  Heel veel plezier in Noorwegen! Ik kijk nu al uit naar de foto’s :)

 6. januari 18, 2016 / 13:39

  Heel veel plezier in Noorwegen! Ik kijk uit naar je boek, natuurlijk! En naar je snapshot diaries uit Noorwegen.

 7. Ilse
  januari 18, 2016 / 13:53

  Geniet ervan in Noorwegen en ben benieuwd naar de snapshot diary’s. En lekker veel hardgelopen deze week!

 8. januari 18, 2016 / 14:10

  Wauw, wat tof dat je naar Noorwegen gaat! Ik zou er ook graag nog eens heen willen. Ik vroeg mij af of je nog voor Dutchcowboys werkt? Ik lees daar al een tijdje niets meer over, of heb ik wat gemist? haha.

 9. januari 18, 2016 / 14:37

  Veel plezier in Noorwegen! Maar dat zal vast lukken.

 10. januari 18, 2016 / 15:45

  Oeh Noorwegen, lijkt me een mooi en leuk land om te bezoeken. Veel plezier daarzo!