SHOPPING: Roermond

 photo RecentlyUpdated430.jpg

Gisteren maakte ik een wereldreis naar Roermond. Designer Outlet Roermond wel te verstaan. Maar wat in eerste instantie een wereldreis leek viel uiteindelijk hartstikke mee. Om 9.00u stapte ik op de trein in Den Haag, twee uur later zette ik voet in het outletcentrum. Natuurlijk staat Designer Outlet Roermond vooral bekend om winkels zoals Prada, Dolce & Gabbana, Mulberry, Burberry & Gucci, maar ik kwam ergens anders voor. Sportmerken! Want die vind je er ook. In Designer Outlet Roermond vind je meer sportwinkels dan in het centrum van Amsterdam.. Puma, Reebok, Adidas EN Nike!

 photo Desktop438.jpg

Bij binnenkomst van het outletcentrum heb je eigenlijk helemaal niet het idee dat je een outletcentrum binnen loopt.

En je loopt meteen lang één van mijn favoriete eetgelegenheden, McDonald’s ;-) (ik lunchte overigens wel gewoon bij La Place, maar kon het niet laten om ’s middags een Colaatje te halen. Ik had het nodig…. na al dat shoppen).

 photo Desktop438.jpg

Bij Designer Outletcentrum Roermond wordt heel veel aandacht besteed aan de omgeving. Ieder seizoen worden er bijvoorbeeld nieuwe bloemetjes (bijpassend bij het seizoen) gepland. Ook leuk: het centrum is gebouwd in drie fases, de eerste werd in 2001 opgeleverd. Doordat het centrum in drie fases gebouwd is, is er ook in verschillende stijlen gebouwd, wat een heel ‘echt’ gevoel geeft. Soms loop je door een straat waar je het idee van een brede boulevard bij krijgt, sla je de hoek om kom je in een klein achteraf straatje waar zich ook hele mooie winkels bevinden.

 photo Desktop438.jpg

Qua échte designerwinkels heb je in Roermond onder andere Burberry, Mulberry, Prada, Gucci en Dolce & Gabbana. Op zoek naar een klassieke zwarte designertas, die vind je een paar honderd euro goedkoper dan normaal bij Prada. Spaar je al jaren voor een mooie trenchcoat van Burberry? Ze zijn ook in de outlet niet gratis, maar er is wel heel veel keus en je betaalt sowieso veel minder dan in de winkel.

Ook leuk: De Michael Kors outlet, horloges, tassen, portemonnee’s met zo’n 30% korting.

 photo Desktop438.jpg

Maar je vindt in het centrum niet alleen kledingwinkels, ook voor sieraden kun je er terecht. Swarovski heeft er een winkel en er is een winkel met horloges dat onder andere Marc by Marc Jacobs verkoopt. Ik zag mijn horloge met zilver in plaats van rosé 50% korting liggen, het was dat ik op dat moment al mijn geld al uitgegeven had, anders…. Binnenkort opent er trouwens ook een winkel van Pandora.

Ook voor huishoudelijke dingen kun je bij Outlet Roermond terecht, er zit een kookwinkel waar ze vrijwel ieder huishoudelijk apparaat verkopen, maar je vindt er ook een winkel van het luxe pannenmerk Le Creuset en een home winkel van Ralph Lauren.

 photo Desktop438.jpg

Maar voor mij was de reden om naar Designer Outlet Roermond te gaan de sportmerken. Puma, Reebok, Adidas en last but surely not least…

 photo DSC04208.jpg

De Nike Factory Store!

Ik heb het geprobeerd bij de andere sportwinkels en toegegeven, ze hebben mooie dingen.. Ik heb bij Adidas zelfs een paar sneakers gepast (maar veel van jullie vonden het geen succes en het lag ook een beetje buiten mijn eigen comfortzone). Bij Nike liep ik binnen vijf minuten al met een arm vol door de winkel. Het assortiment is uitgebreider dan de Nike Store in Amsterdam en véel groter dan de collectie in Rotterdam.

Natuurlijk vind je er niet de S/S 2014 collectie, maar dat betekent niet dat je loopt tussen oude meuk. Voor mannen hebben ze er bijvoorbeeld de hele Nike Tech collectie van A/W 2013-2014, mijn legging met de reflecterende strepen, en een groot aantal Nike Free Flyknits afgeprijsd van 160 euro voor 49 euro! Wow! Maar ben je gewoon op zoek naar een basic sportbeha, tight of shirt, dan ben je ook een stuk voordeliger uit bij de Nike Factory Store in Roermond, gemiddeld scheelt het zo’n 30% met de originele verkoopprijs.

 photo DSC04219.jpg

Zelf kwam ik naar buiten met twee paar hardloopsokken (altijd kwijt die krengen), een 7/8 tight in mijn favoriete Nike model (Epic Run) met leuke print en ook nog een mooi zwart jasje voor de winter. Ik weet dat de lente pas net begonnen is en dat we hopelijk eerst nog een goede zomer krijgen en een niet al te slechte herfst, maar hé zo’n jasje kijk ik al jaren naar en nu had ik de mogelijkheid hem te kopen. Waarom zou ik daar geen gebruik van maken?

Ben jij wel eens bij Designer Outlet Roermond geweest? Wat is jouw favoriete outletcentrum? Of heb je nog nooit een positieve ervaring gehad?

Liefs,
Annemerel

Designer Outlet Roermond is zeven dagen per week geopend. Op ma-vrij van 10.00u – 20.00u, in het weekend van 9.00u – 20.00u, parkeren kan op één van de parkeerplaatsen naast het centrum. Zelf kwam ik met de trein, vanaf het station is het ongeveer 10 minuutjes lopen naar het outletcentrum, met een taxi zit je er in minder dan vijf minuten.

Delen:

38 Reacties

  1. april 5, 2014 / 12:17

    Ik ben er nog nooit geweest maar zo op de foto’s ziet het er gezellig uit en lijkt het me zeker een bezoekje waard!

  2. april 5, 2014 / 12:26

    Lijkt me leuk om een keertje heen te gaan! Scheelt toch altijd wel in de prijs, 30 of 50%… Je hebt leuke dingetjes van Nike gekocht.

  3. Niek
    april 5, 2014 / 12:45

    Leuk om te lezen dat je in my hometown was! Ben je ook de binnenstad in geweest? Had ik je nog wel n paar leuke adresjes kunnen geven :)

  4. april 5, 2014 / 12:47

    Goed om te onthouden dus, mocht ik een keer hardloopschoenen nodig zijn!

  5. Chantal
    april 5, 2014 / 12:47

    Als ik naar een outletcentrum ga, dan ga ik altijd naar Lelystad (Bataviastad)
    Het ziet er daar ook erg mooi uit!!

  6. april 5, 2014 / 12:48

    Ik ben er één keer geweest, heel lang geleden op terugreis van een vakantie. Toen vond ik het erg leuk :)
    De ‘gewone’ outletcenters Rosada en Bataviastad ben ik wel vaker geweest.

  7. april 5, 2014 / 12:50

    Er rijdt dacht ik ook een gratis bus naar het outlet toe!

    Ik ben er wel eens geweest. Ik vind het ook echt ideaal om te shoppen. Maar zeker als je door de week gaat terwijl er geen vakanties zijn in Duitsland, dan is het lekker rustig!
    Alleen jammer dat de meeste verkopers meteen Duits gaan praten terwijl ik toch echt Nederlander ben. Maarja.

  8. april 5, 2014 / 12:55

    Dat ziet er gezellig uit daar! ik ben er nog nooit geweest

  9. Claudia
    april 5, 2014 / 13:30

    Ben gisteren voor het eerst bij outlet Roermond geweest en laat ik nou precies dezelfde tight hebben gekocht ;-).

  10. april 5, 2014 / 13:45

    Aaaah ik wil hier ook heen! :D

  11. Anita H.
    april 5, 2014 / 13:49

    Ik kan er binnen 3 kwartier zijn (inclusief fietsen naar station en lopen vanaf station Roermond), maar kom er zelden. Prijzen liggen voor mij veel te hoog.

  12. april 5, 2014 / 13:51

    Ohhh het begint bij mij echt te kriebelen nu haha. Klinkt echt zo leuk! Ik ben al wel een paar keer naar batavastad geweest maar dat viel toen een beetje tegen (maar is al wel 4 jaar geleden). Jammer dat Roermond zo’n eind weg zit :(

  13. april 5, 2014 / 13:58

    Ik ben er één keer geweest en kocht alleen een bikini, maar fijn winkelen is het daar zeker!

  14. april 5, 2014 / 14:11

    Ik ben er heeel lang geleden een keer geweest, maar het wordt tijd dat ik weer langs ga zie ik al. Maar eerst: New York1

  15. Chantal
    april 5, 2014 / 14:19

    Ik ben een paar keer bij Designer Outlet Roermond en Batavia Stad geweest.
    Maar de allermooiste vond ik Maasmechelen Village.

  16. Jessica
    april 5, 2014 / 14:29

    Ik was er donderdag zelf nog! Wij gaan een keer of twee per jaar naar Roermond omdat het niet zo heel erg ver rijden is vanuit België.

    Ik kocht een paar Timberland schoenen voor 50 euro die ik enkele maanden geleden in Maastricht nog voor 150 euro zag staan… En ik kocht samen met mijn zus een jeans bij Levis. Daar was de actie 2e aan halve prijs, dus waren we elk zo’n 50 euro kwijt voor een Levis jeans.

  17. april 5, 2014 / 16:19

    Super leuk dat je het zuiden des land bezocht hebt. Laatst was ik van Sittard naar Roermond gerend. Dat was circa 28km. Nu ik je outlet verhaal lees wil ik weer terug haha.

  18. april 5, 2014 / 16:38

    Klinkt goed, ben er nog nooit geweest!

  19. april 5, 2014 / 16:54

    Ik kom zelf regelmatig in Batavia Stad, maar dat valt elke keer weer tegen. Naar Roermond zou ik ook nog wel graag een keer willen. Gave tight!

  20. april 5, 2014 / 17:18

    Ik ben er een aantal jaar geleden geweest, ik vond toen dat ze veel ‘oudere’ items verkochten.. Maar nu is dat misschien toch net iets anders..

  21. april 5, 2014 / 17:22

    Ooh leuke aankoopjes heb je gedaan!

  22. april 5, 2014 / 17:25

    Ik ben er afgelopen zomer geweest. Toen kocht ik er bodybutters van The Bodyshop voor € 7 per stuk en een PSV uitshirt voor € 35. Het is een mooie outlet.

  23. april 5, 2014 / 19:21

    Nou wil ik wel erg graag naar die nike store! Valt nog best mee qua reistijd ook.

  24. Elvi
    april 5, 2014 / 19:36

    Leuk dat je in ‘mijn’ stad bent geweest!
    Het outlet kom ik bijna nooit. Toevallig laatst alleen voor de NIKE store.
    Aangezien ik in het centrum woon, heb ik wel vaak last van de enorme files naar de parkeerplaatsen toe.
    Een tip: ga niet in het weekend en bezoek de volgende keer ook even onze gezellige binnenstad ;)

  25. april 5, 2014 / 20:14

    Die legging die je gekocht hebt is gaaaf! Ik ben er zelf een paar jaar geleden geweest maar toen heb ik de Nike winkel helemaal gemist haha :(

  26. april 5, 2014 / 20:28

    In de outlet in Roermond ben ik nog nooit geweest. De outlet in Maasmechelen ligt een stuk dichterbij voor mij en als ik het zo vergelijk lijkt het best op elkaar. Bij Maasmechelen hebben ze gelukkig ook een Nike Factory Store. Daar kocht ik de Lunarglides waar ik nu op loop met flink wat korting :)

  27. april 5, 2014 / 21:38

    Ik ben er nog nooit geweest! Ik ging eerder wel eens naar Bataviastad, maar dat is ook al weer lang geleden..

  28. Thea
    april 5, 2014 / 21:51

    Of course ben ik er ooit, nee vaak, geweest, het ligt bijna bij mij om de hoek :) ik kom er graag. mocht je er naar toe willen, ga dan niet op zondag, het is dan zo ontzettend druk, niet leuk meer….

  29. april 5, 2014 / 22:54

    Ik heb goede ervaringen met Bataviastad! Dat is iets minder designer, volgens mij. Beviel me toen op zich wel goed!

  30. april 6, 2014 / 00:09

    Ik geloof ook dat ik daar heen moet om nieuwe sportkleding te scoren!

  31. april 6, 2014 / 09:07

    oehh, daar ga ik zeker een xje kleding scoren!!

  32. april 6, 2014 / 10:57

    Nooit geweest, en ik verwacht ook niet dat daar snel verandering in gaat komen. Vanaf hier is 290 km enkele reis. Met de benzine kosten zit er weinig korting meer bij…

  33. april 6, 2014 / 11:48

    Ik ben er nog nooit geweest en wist niet eens dat het bestond. Als mijn portemonnee het weer toelaat dan ga ik denk ik we een keer heen!

  34. april 6, 2014 / 21:35

    Ik ga er graag heen!

  35. april 7, 2014 / 12:44

    Hier MOET ik dus ook een keer heen. Nike & Adidas, jaaaaa!

  36. Aliz
    april 7, 2014 / 13:17

    Ik wou er binnenkort een keer heen gaan.. En als ik dit zo lees dan wil ik er zeker heen!! Ziet er goed uit en leuke aankopen heb je gedaan

  37. Melanie
    april 7, 2014 / 21:02

    Ik woon er vlakbij en kom er regelmatig. Al m’n sportgear komt er vandaan, m’n trouwkleding (ik trouwde netjes, niet in een jurk), de kleding van m’n jongetjes (ik <3 Vingino en die ligt daar ook). Goed bereikbaar, goede service, ik mis alleen een Starbucks en een Subway

  38. Janique
    april 8, 2014 / 09:47

    Oeh nog nooit geweest, wel een fan van bataviastad, dus maar eens een kijkje nemen!
    Die broek met die reflecterende strepen wil ik! En ik kan je vertellen dat dat jasje heeul fijn zit, ik heb hem in een vrolijk zomerkleurtje, en idd de hele winter gedragen, en ook nu nog naar de sportschool, ga je geen spijt van krijgen;)