SNAPSHOT DIARY: 17/1 (Voss – Norway)

 photo Desktop2.jpg


 photo Desktop2.jpg

Goede morgen, mijn wekker gaat om half zeven. Als hij gaat wil ik hem meteen uitzetten en denk ik ‘oh dit moet vast een fout zijn’ totdat ik besef dat ik vandaag naar Noorwegen ga voor een persreis. Dit besef ik pas als mijn vader een minuut later sms’t dat het buiten heel glad is en of hij me moet brengen naar Schiphol in plaats van dat ik met de auto naar een station rij en daarna met het OV verder ga naar Schiphol. Je begrijpt dat ik hier geen nee tegen zeg.

Omdat ik een beetje vroeg ben op Schiphol en nog niet heb ontbeten, haal ik bij Starbucks een stukje carrot cake en een flat white.

 photo Desktop2.jpg

Op dit soort momenten hou ik nog meer van mijn Apple Watch dan normaal, als mijn ticket op mijn horloge te zien is.

Selfie time in de Starbucks. Heb net half fluisterend een stukje gevlogd. Blijft toch een beetje awkward om in het openbaar in een camera te praten.

 photo Desktop2.jpg

Voor de gezondheid, een sapje met kiwi, ananas, appel, sinaasappel en munt. Lekker!

We hebben een half uurtje vertraging aangezien ons vliegtuig ont-ijst moet worden. Maar goed maakt allemaal niet voor een van mijn reisgenoten Erik, de Rebel ligt gewoon met zijn duim in zijn mond te slapen ;-).

 photo Desktop2.jpg

Vliegen met KLM is leuk, want dan krijg je ook op een korte vlucht een drankje en een stukje cake.

Fast forward we zijn in Noorwegen, in Bergen om precies te zijn. Vanaf het vliegveld van Bergen is het ongeveer anderhalf uur met de auto naar Ski Resort Voss, aan de zuidwestkust van Noorwegen. Maar voordat we daar naartoe rijden moeten we natuurlijk ook eventjes een fotootje maken in Bergen.

 photo Desktop2.jpg

Ik heb weer eens een nieuwe muts, omdat ik mijn tweede zwarte muts in zes weken tijd verloren heb. Deze is van Bickley + Mitchell en was 30% afgeprijsd bij Bijenkorf. Ja ik ben toch weer bij de Bijenkorf naar binnen geweest en ik heb toch iets zwarts gekocht. OEPS. Maar ja zonder een muts ben je niets in Noorwegen. Het is -20.

Ik sta er wel heel sportief bij zo op mijn Acne laarsjes en met mijn nieuwe Coach tas in Bergen.

 photo Desktop2.jpg

Selfie met lieve Susanne van PR bureau Cherrypicker, ik leerde haar iets meer dan een jaar geleden kennen tijdens een persreis naar Mayrhofen en Hintertux. Eindelijk weer samen op reis, yes!

Het is inmiddels al twee uur en ik ben blij dat ik een reep bij me heb, want ik begin aardig honger te krijgen. Ik word helaas nog steeds niet gesponsord door Beond ;-)

 photo Desktop2.jpg

We arrived in Voss! Ik ben hier trouwens op uitnodiging van Visit Norway, een persreis dus!

Voss ligt op 420 meter en het is hier een waar winterwonderland ! Dat zie je niet vaak in Oostenrijk. Ik vraag me wel een klein beetje af hoe ik in vredesnaam moet gaan hardlopen hier. Vooral omdat het tijdstip waarop ik moet gaan lopen, het ook nog gewoon pikkedonker is, de zon komt hier pas om half tien op.

ETEN. Soep. Echte Noorse soep. Ik neem twee borden en twee broodjes, want: honger.

 photo Desktop2.jpg

Omdat we wat vertraging gehad hebben met de vlucht gaan we vandaag niet meer skiën. Maar dat betekent niet dat we vandaag geen activiteit meer gaan doen.. wat we dan wel gaan doen? Rodelen! Op een hele hippe rodelslee. Het stomme van rodelen vind ik alleen altijd dat ik het super eng vind en me niet zeker voel. Als ik dan bijna beneden ben heb ik het door, vind ik het super gaaf, maar dan is het alweer voorbij. Zo jammer! Ging vandaag weer precies hetzelfde. Scheet eerst 26 kleuren en dan ben ik beneden en dan wil ik nog een keer (en dat kan dan niet). Ik denk dat ik gewoon snel weer een keer moet gaan rodelen en dit ‘ik ben niet bang gevoel’ nog even moet vast houden.

 photo Desktop2.jpg

Half vijf, voelt als: half zeven ’s avonds.

Vijf uur, voelt als: tien uur ’s avonds.

Maar kijk nou hoe mooi het uitzicht is…..

 photo Desktop2.jpg

Na een presentatie van Ski Resort Voss vertrekken we naar een pizza hut in het centrum van Voss. We hebben alweer allemaal honger en vallen aan op deze bak met tortilla chips.

Hadden we niet moeten doen, want de pizza’s zijn niet normaal groot! Dit zijn er vier, hierna volgde er nog twee. Halleluja. Normaal ben ik trouwens van de dunne bodem maar dit was echt heel lekker. Mocht je een keer in Voss zijn, het heet Pettes Pizza. Aanrader dus.

Rond tien uur (het voelt inmiddels als twaalf uur) komen we terug in het resort. We zitten per twee in een cabin. Ik zal morgen even een roomtour doen, daar had ik vandaag toen het licht was even geen tijd voor. Maar goed, ik ben dus overgehaald om nog even gezellig iets te drinken met een paar anderen. Maar erg gezellig ben ik op dit moment niet, want ik ben deze blog aan het maken. Ga ik nu dus even mee stoppen en aan mijn sociale verplichtingen voldoen ;-).

Tot morgen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. januari 18, 2016 / 17:17

  Waarom wilde ik dit jaar ook alweer niet op wintersport?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 18, 2016 / 17:41

   Ja vond het ook al zo iets raars….

 2. Maud
  januari 18, 2016 / 18:18

  Wat leuk dat je in Noorwegen bent! ik ben terug van wintersport in Noorwegen (Geilo) en vond het super! Je kunt gewoon hardlopen in het donker hoor, die sneeuw weerkaatst het beetje licht dat er is super goed :)

 3. januari 18, 2016 / 18:53

  Koud maar heel mooi, ik wil graag nog een keertje naar Noorwegen! Ben benieuwd naar je diaries :)

 4. Rianne
  januari 18, 2016 / 19:47

  Leuke foto’s (: Noorwegen lijkt me mooi, wat ik zo op jouw foto’s zie. Veel plezier en succes daar, liefs

 5. januari 18, 2016 / 19:50

  Oh wauw wat leuk om te zien! Nu kunnen we weer lekker kwijlen bij alle artikelen die je plaatst! Ik kijk er nu al naar uit en al dat eten. (Cake, pizza, chips) Need it!

 6. januari 18, 2016 / 19:53

  Het klinkt echt heerlijk. Hopelijk ga je nog wel lekker skiën deze reis :)

 7. Ilse
  januari 18, 2016 / 20:33

  Ziet er mooi uit, geniet ervan!

 8. Celine
  januari 18, 2016 / 21:17

  Wow je ski bril is gaaf zeg! Waar is die van?

 9. Maaike
  januari 18, 2016 / 21:31

  Oh heerlijk nu die snapshot diary’s van jou! Ik ga in de voorjaarsvakantie naar Noorwegen, ook op skivakantie. Maar wij zitten vlak bij Oslo!
  Door jou foto’s kom ik alvast in de wintersport-stemming, ik houd echt van dat land.

  En Ója, door jou wil ik nu die Acne laarsjes(!!!) zijn ze het geld waard?!

  Veel plezier nog :)

 10. januari 18, 2016 / 23:53

  Weer een super leuke snapshot diary :D Mag ik vragen waar je je Coach tas hebt gekocht? :)

 11. januari 19, 2016 / 08:39

  Ooh dat ziet er echt heeeeerlijk uit! Nu wil ik zeker een keer naar Noorwegen

 12. Heleen
  januari 19, 2016 / 11:23

  Superleuk! Heel veel plezier :D
  En het is trouwens Peppes Pizza, niet Pettes ;)

 13. januari 19, 2016 / 11:46

  Oh wat gaaf dat je op persreis bent in Noorwegen! Het ziet er zo mooi uit! :) Leuk dat je bent gaan rodelen! Het lijkt me ook best eng op het begin, maar daarna lijkt het me ook zo gaaf! En mmm, lekker die pizza’s! Ik hou ervan als pizza’s dikke bodems hebben! Veel plezier nog in Noorwegen!

 14. januari 20, 2016 / 12:03

  Ah wat mooi! Ik wil ook heel graag naar Noorwegen, ook om te skien maar ook voor ‘gewoon’.

 15. januari 20, 2016 / 16:49

  Aaah wat gaaf! Lijkt me tof om een keer in Noorwegen te skiën