BEAUTY: The Acne Truth / April

 photo bijlagen-6.jpg

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update over de acné-situatie in mijn gezicht schreef. De afgelopen zes weken ging het soms even beter met mijn huid, om vervolgens weer slechter te worden. Waar ik nu 100% over uit ben… pure chocola (als in 86%) zorgt bij mij voor acné. Dat eet ik dan ook vrijwel niet meer. Ik wil nog wel eens een bonbon wegwerken, of een truffel, of een dessert waar chocola in verwerkt zit, maar ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden. Pure chocola vermijd ik als de pest, want daar wordt mijn huid erg onrustig van.

In mijn zoektocht naar dé oplossing voor mijn acné ben ik langs geweest bij de Velthuiskliniek. Vorige week werd mijn huid geanalyseerd door huidtherapeute Annelijn van Ierland, gisteren kreeg ik mijn eerste van twee behandelingen. Twee behandelingen is helaas waarschijnlijk niet genoeg om voor goed mijn acné de baas te zijn, maar het is een mooi begin.

De behandeling die ik krijg bestaat uit twee onderdelen. Eerst krijg ik een peeling, vervolgens behandelt Annelijn mijn huid met licht.

 photo bijlagen-6.jpg

We beginnen met de peeling. Mijn gezicht wordt eerst gereinigd met een toner. Bij de Velthuiskliniek maken ze gebruik van de producten van Jetske Ultee’s skincarelijn ‘Uncover’.

De peeling is een mix van glycolzuur en salicylzuur. Glycolzuur (AHA) zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen; het ‘exfolieert’ de huid, Glycolzuur werkt goed op littekens en pigmentvlekken, bijvoorbeeld veroorzaakt door acné. Salicylzuur (BHA) is vet oplosbaar en dringt dieper in de poriën. Salicylzuur is hierdoor meer geschikt voor de vette huid met puistjes en acné. De reden waarom ik een mix van deze twee ingrediënten krijg is omdat ik last heb van een gecombineerde huid. Ik heb last van actieve acné, maar ook van verkleuringen veroorzaakt door acné. Daarnaast is mijn huid niet gewoon ‘vet’ het is op veel plaatsen (de plek waar mijn acné het heftigst is) juist droog. Salicylzuur en Glycolzuur zijn voor de consument te koop, maar alleen in lage concentraties. In mijn peeling was de concentratie werkende stoffen 40%.

 photo bijlagen-6.jpg

De peeling moet een tijdje inwerken op mijn huid, sommige gedeelten van mijn gezicht moeten eerder ‘geneutraliseerd’ worden dan anderen. De huid rond je neusvleugels is bijvoorbeeld erg gevoelig, daar wordt de peeling dan ook eerder verwijderd, of beter gezegd ‘geneutraliseerd’ met een gel waar een beetje natrium in zit. Net zoals je zuur eten neutraliseert door zout toe te voegen, wordt de huid nu ook op deze manier geneutraliseerd.

Om de laatste resten van mijn gezicht af te halen krijg ik een warme doek om mijn gezicht.

 photo bijlagen-6.jpg

Dan het tweede deel van mijn behandeling (wauw, hier zie je ‘mooi’ mijn littekens.. ik denk dat dit mijn meest charmante foto die ik online plaats ooit is!!!). Het tweede deel van de behandeling staat zoals gezegd uit lichtflitsen, IPL. Misschien ken je dat ook wel als ontharingsmethode.. helaas gaat met deze lichtflitsen mijn ‘snor’ niet ineens weg ;-). Ik krijg een brilletje op en Annelijn laat me zien hoe zo’n flitsje eruit ziet, ik kan er van schrikken zegt ze, maar het doet geen pijn. Ik schrik inderdaad een klein beetje, niet heel erg, maar onbewust blijf ik er toch van schrikken. Het doet absoluut geen pijn, maar je voelt het wel. Je ziet een flits (ook al draag je dat brilletje) en het lijkt net alsof je je huid heel eventjes brandt, maar dat gevoel trekt meteen weg.

De behandeling met licht pakt de bacteriën aan en remt de talgproductie. Daarnaast verbetert het ook de algemene huidconditie, het helpt de huid herstellen en vermindert oppervlakkige littekentjes.

Na de behandeling krijg ik een moisturizer (weer van de Uncover Skincare Lijn) opgesmeerd en dan ben ik ready to go…

 photo bijlagen-6.jpg

Mijn huid is na de behandeling ietwat rood, glimmend en eh… nou ik zou dit zeg maar niet een uurtje voor je eerste date doen. Maar verder valt het heel erg mee, na een uur is de roodheid al bijna niet meer zichtbaar, na drie uur ziet mijn huid er weer ‘normaal’ uit. Je kunt na een uurtje of drie ook weer gewoon make-up gebruiken.

En dan is het nu afwachten hoe mijn huid hier op reageert. Over vier weken heb ik mijn tweede behandeling, mocht er de komende weken iets spannends gebeuren dan zijn jullie natuurlijk de eerste die het lezen (en zien!).

Meer lezen over acné en de behandeling die Annelijn bij mij doet? Ze heeft er een blog over geschreven voor haar eigen blog.

Liefs,
Annemerel

Delen:

44 Reacties

 1. april 9, 2014 / 12:09

  Ik mag mijzelf prijzen met een goede huid, maar fijn dat dit er is. Ik ben benieuwd hoe het straks is en of het echt wat gaat doen! Keep us posted!

 2. Nina
  april 9, 2014 / 12:12

  Ik hoop erg voor je dat het resultaat oplevert! mooi dat je er zo open over bent.

 3. april 9, 2014 / 12:17

  Ik hoop ook voor je dat dit helpt! Acné is vreselijk vervelend.

 4. Elise
  april 9, 2014 / 12:20

  Welke foundation gebruik jij nu? Heb namelijk zelf last van acné, maar heb nog niet de ‘perfecte’ foundation gevonden.

 5. april 9, 2014 / 12:22

  Ik ben heel erg benieuwd wat het gaat doen met je huid, hopelijk werkt het!

 6. Claudia
  april 9, 2014 / 12:31

  Ik heb ook zo’n soort lichttherapie voor m’n acne gehad, helaas is het bij mij maar ongeveer 1 maand weggebleven en daarna weer teruggekomen! Gelukkig heb ik er nu geen last meer van door het gebruik van medicijnen.
  Hopelijk dat het bij jou wel helpt, want ik weet hoe vervelend het is!

 7. april 9, 2014 / 13:01

  Ik ben benieuwd, ik hoop echt voor je dat je op deze manier van je acne afkomt!

 8. april 9, 2014 / 13:04

  Hopelijk gaat het ook op de lange termijn werken!

 9. april 9, 2014 / 13:06

  Ik hoop voor je dat dit de oplossing voor jouw probleem is! En mocht de pure chocolade de boosdoener zijn (mehhh) weet je in ieder geval ook waar het (deels?) vandaan komt. Succes! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

 10. april 9, 2014 / 13:08

  Ik hoop dat het echt werkt!

 11. april 9, 2014 / 13:12

  Heb de indruk dat je huid er zowiezo al beter uitziet dan een tijd geleden? Ik ben benieuwd naar de werking hiervan!

 12. Nadia
  april 9, 2014 / 13:48

  Leuk dat je hierover schrijft, ik ben heel benieuwd hoe je huid erop gaat reageren! Ik heb zelf ook last van littekens door acné, maar dat zijn vooral gaatjes, niet zozeer vlekjes. Balen als je geen gave huid hebt hè, ik ben best een beetje jaloers op mensen die een perzikhuidje hebben.

 13. Aagje
  april 9, 2014 / 13:57

  Wat toevallig dat je hier bent geweest! Afgelopen zondagochtend zag ik een programma waarin ze de Velthuiskliniek aanprezen voor acnebehandeling. Daar lag de nadruk heel erg op de testen die ze doen naar voedselallergieen. De voor- en nafoto’s die ze lieten zien en de meiden die aan het woord waren zagen er heel goed uit! Hoop dat het voor jou ook snel verleden tijd is!!

 14. april 9, 2014 / 13:59

  Oew, ben benieuwd! Klinkt in ieder geval alvast goed, fijn verslag :)

 15. april 9, 2014 / 13:59

  Ben benieuwd of het echt werk, ik heb ook wat last van onzuiverheden en ik heb al heel lang geen chocola meer gegeten en ineens gaat het wat beter…

 16. april 9, 2014 / 14:12

  Ik ben benieuwd of het gaat werken, hoop het voor je!

 17. Malou
  april 9, 2014 / 14:13

  Vind het zo stoer van je dat je dit met ons deelt! Ben heel benieuwd naar de resultaten!

  Liefs,
  Malou

 18. Femke
  april 9, 2014 / 14:30

  Ik ben heel benieuwd, hopelijk werkt het voor je!

 19. april 9, 2014 / 14:40

  Ik hoop voor je dat het gaat werken!

 20. Iris
  april 9, 2014 / 14:41

  Ben benieuwd of het werkt! Vind je huid er trouwens sowieso goed uitzien hoor :)

 21. april 9, 2014 / 15:20

  Acné lijkt me heel vervelend zeg, als ik jouw verhalen telkens zo lees. Hopelijk helpen deze behandelingen je!

 22. april 9, 2014 / 15:29

  Ben meteen zelf op de site gaan kijken. Wat fijn dat je dit deelt.

 23. april 9, 2014 / 15:32

  Ik vind het er best wel goed uit zien!

 24. april 9, 2014 / 15:37

  Interessant om te lezen, ik hoop dat het werkt voor je!

 25. april 9, 2014 / 15:47

  Ik he zelf geen problemen met mijn huid maar heb al hele goede dingen over deze behandeling gelezen. ik hoop dat het voor jou werkt xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 26. Manon
  april 9, 2014 / 15:50

  Dapper deze post! En ik wil even zeggen dat je hele mooie wenkbrauwen hebt, vooral op de foto met het brilletje!

 27. april 9, 2014 / 16:11

  Oh wat vervelend als je dat hebt zeg en ik maar zeuren als ik een pukkel heb als ik ong ben. Nu moet ik dus zeker niet meer klagen! Ik hoop dat dit voor je werkt!

 28. Lisa
  april 9, 2014 / 16:24

  Cool dat je deze foto’s durft te plaatsen! Hopelijk werkt het!

 29. Sophia
  april 9, 2014 / 16:34

  Wat goed dat je daar heen bent gegaan!! :)

 30. april 9, 2014 / 16:39

  Goed dat je erover schrijft! Lekker uitgebreide behandeling, ik hoop dat het wat doet voor je huid.

 31. Giannina
  april 9, 2014 / 16:43

  wauw, ik vind je nog steeds zo mooi zonder make-up :)

 32. Elvira
  april 9, 2014 / 17:17

  Wat gaaf dat je hier over schrijft en dan met foto’s erbij! Ik ben benieuwd hoe het over een tijdje er uit ziet, wellicht probeer ik het dan zelf ook eens!

 33. april 9, 2014 / 17:19

  Ben heel erg benieuwd of dit bevalt!

 34. april 9, 2014 / 18:33

  Wat toevallig! Ik ben vorige week ook bij Velthuiskliniek (Rotterdam) geweest, waar Hanneke Helder mij hielp. En ook pure chocolade speelt bij mij een hele grote rol.

  Wat moedig van je om alle foto’s online te zetten. Goed om te weten hoe zo’n peeling verloopt, ook mij hebben ze die aangeraden. Ik twijfel nog een beetje, omdat mijn acne van binnenuit komt, oftewel door hormonen/stress/voeding. Peeling kan dan wel wat verlichten, maar niet helemaal helen. En dat prijskaartje houdt me toch wat tegen…

  De moisturizers heb ik meegekregen als sample (ook ik heb een gemengde huid). Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze heerlijk vind! Naast dagelijks een salicylzuur (1%) en andere producten die Jetske Ultee aanraadt (van andere merken), haar moisturizers en zonnebrandcrème ziet mijn huid er best goed uit de laatste paar dagen. Er zijn geen nieuwe puistjes bijgekomen. Even afkloppen natuurlijk! Ik vermijd daarnaast zoveel mogelijk gluten, melkproducten en suiker EN ik drink af en toe een glaasje bietensap.

  Het belangrijkste is volgens mij de link tussen stress (dat wordt omgezet naar hormonen) en acne, wat Hanneke van de Velthuis kliniek beaamde. Daarom zo maar weer een yoga-klasje ;)

  Ik ben heel erg benieuwd hoe het verder met je gaat! Dankjewel voor het delen.

 35. april 9, 2014 / 19:11

  Ik ben ook heel benieuwd hoe je huid reageert!

 36. april 9, 2014 / 19:41

  Woow, wat heftig zeg!! Wel stoer en dapper dat je deze stap hebt gezet!

 37. april 9, 2014 / 20:25

  Ik hoop echt dat het goed bevalt! Zelf heb ik ook veel littekens van puistjes, verschrikkelijk is dat hè? Ik zit te denken aan microdermabrasie, maar ik twijfel nog. Ik ga voor je duimen dat je een mooie huid krijgt ;)

 38. Daphne
  april 9, 2014 / 20:34

  Ik hoop dat door de behandelingen je huid verbeterd! Ben erg benieuwd! Je artikelen over acne vind ik altijd interessant om te lezen, zelf heb ik ook een huid gevoelig voor acne. Wat bij mij helpt is.. Veel water, vooral in de ochtend, suiker zoveel mogelijk vermijden (dat resulteert bij mij altijd in ontstekingen), huid mild reinigen met borsteltje , elke avond bio olie op me gezicht (werkt echt! Vocht balans is verbetert bij mij) en 1x per dag benzoyl peroxide op de plekjes waar ik dreig acne te krijgen.. Sinds 2 maanden is mijn huid enorm verbeterd! Hoop dat je er misschien wat aan hebt! Wilde het toch even delen! :) groetjes daphne

 39. april 9, 2014 / 22:12

  Hopelijk gaat dit echt wat doen voor je huid! Ik ben heel benieuwd.
  Zelf ben ik ook alweer tijden tevergeefs van alles aan het proberen. Dus misschien moet ik zoiets ook eens overwegen.

 40. april 10, 2014 / 00:20

  Ik ben benieuwd hoe je huid erop reageert! Heb je wel eens aan roaccutane gedacht? Ik heb dat zelf een half jaar geslikt en ook al kunnen de bij effecten heel heftig zijn en staat het bekend als ‘het laatste redmiddel’, mij heeft het ontzettend geholpen en behalve droge lippen heb ik nergens last van gehad;)Ik gebruik nu paula’s choice voor mijn huid, vergelijkbaar met de producten van Jetske, maar dan 2x zo goedkoop! xxx

 41. april 10, 2014 / 07:10

  Lastig, he, acné?
  Ik heb er zelf ook last van, de laatste tijd is het weer ietsjes erger aan het worden.

 42. april 10, 2014 / 10:30

  Wauw, ik vind het knap dat je hier zo over schrijft. Ik ben erg benieuwd hoe je huid hierop reageert!

 43. Imke
  april 11, 2014 / 09:02

  Erg interessant om te lezen wat er nu precies gebeurt na een intake gesprek.
  Ik hoop ook nog eens tijd en geld te hebben voor deze behandeling!
  Heb je ook die zeewier-achtige ampullen voor reiniging binnenuit? Ik meen me te herinneren dat ze daar ook aan deden.
  En heb je de VEGA-test gedaan?

  ERG BENIEUWD!!

 44. Imke
  april 11, 2014 / 09:03

  En nu pas bedenk ik me:
  Velthuiskliniek ipv kliniek in Veldhoven!

  Sorry!!!