RUN BABY RUN: OMG

 photo RecentlyUpdated436.jpg

O M G, nog 4 dagen en dan zit de Rotterdam Marathon er – als het goed is – alweer op. Het waren twintig spannende weken, waarvan ik er ongeveer acht geblesseerd was. Niet de ideale voorbereiding. Mijn laatste duurloop die 100% volgens plan verliep is zondag ook al weer zes weken geleden. Maar TOCH kan ik niet wachten. Ik heb zoiets van ‘let’s get it over with’. Ik ben hongerig voor een PR (een tijd onder de 3.58.51) en ik ben hongerig voor een Runner’s High. Toch heb ik ook een aantal angsten…

– Ik ben ontzettend bang dat ik niet in de wedstrijd kom, dat ik al vanaf het begin moet strijden. Dat gebeurde tijdens de halve marathon van de CPC vijf weken geleden namelijk. Als dat gebeurt gaan het vier lange uren worden.

– Ik ben bang dat ik al na 20 kilometer last van verzuring krijg, dat gebeurde tijdens mijn laatste duurloop ruim twee weken geleden. Ik kon geen stap meer verzetten toen ik op 25 kilometer zat. Ik was er 100% klaar mee.

– Ik ben bang dat ik last van mijn maag of darmen krijg. Het gebeurt wel eens, mijn darmen leveren vrijwel altijd problemen op als ik geen pilletje (imodium) slik. Mijn maag reageert weleens op sportdrank en gelsnoepjes, maar zonder die sportdrank en gelsnoepjes krijg ik zeker weten honger.

– Ik ben bang dat ik vijf minuten voor de start ineens moet plassen en dat er dan geen tijd meer is en dat ik de hele run naar het toilet moet.. (eigenlijk weet ik wel beter… ik moest plassen vlak voor de Amsterdam Marathon, ik ben gewoon gaan lopen en na acht kilometer voelde ik mijn blaas niet meer terwijl ik bij ieder waterpunt netjes dronk).

– Ik ben bang dat ik last krijg van kramp. Dat heb ik tijdens het rennen nog nooit gehad, maar ik heb daar dus de grootste horrorverhalen over gehoord. Met kramp kun je gewoon niet rennen, hoe graag je misschien ook door wilt gaan.

– Ik ben bang dat mijn GPS horloge het ineens niet meer doet en dat ik mijn run niet kan tracken.

– Ik ben bang dat mijn oordopjes / iPod ineens kapot blijken te zijn en dat ik zonder muziek moet rennen.

– Maar het meest bang ben ik dat ik een te grote mond heb gehad. Dat ik wel zo leuk aan het verkondigen ben dat ik even een PR ga lopen, maar dat ik gewoon niet goed genoeg ben. Dat ik niet hard genoeg getraind heb, dat ik niet genoeg rust heb genomen, dat ik niet goed genoeg gegeten heb, dat ik mentaal niet sterk genoeg ben.

Toch weet ik dat dit allemaal ‘angsten’ zijn die ik voor iedere marathon heb en tot nu toe is het iedere keer goed gekomen. Ook al was de New York Marathon extreem zwaar en was het al een gevecht voordat ik goed en wel het halfwaypoint bereikt had, ik heb de gehele marathon toch rennend gedaan en kwam binnen in 4.05.35. Niet de tijd die ik toen wilde, maar het feit dat ik niet opgegeven heb en ben blijven rennen is ook tekenend voor het feit dat wanneer het er echt om draait, ik het wel kan.

Ach…. was het maar vast zondag! Oh nee… m’n benen hebben eerst nog wat meer rust nodig en de rest van mijn lichaam kan ook nog wel wat extra rust gebruiken en eh… bietensap, goede koolhydraten en en en… OK, heb ik echt nog maar vier dagen?!

Liefs,
Annemerel

Delen:

50 Reacties

 1. april 9, 2014 / 17:11

  Wederom heel herkenbaar, net als al je pre marathon blogs van afgelopen week. De spanning is om te snijden en ik kan aan niets anders meer denken. Je kan het en heel veel succes!

 2. april 9, 2014 / 17:14

  YOU NEVERRRRRRRRRRR WALK ALONEEEEE. Ik ben bang dat ik niet verder kom dan 10 kilomter. Ik ben bang dat het te warm wordt. Ik ben bang dat ik opgeef als ik er bijna ben. (Zou dat ooit overgaan?).

  Tot zondaggggg x

 3. april 9, 2014 / 17:21

  Don’t worry! You can do it! Ik weet zeker dat als je de Erasmusbrug over gaat, de Coolsingel en alle andere mooie plekjes van Rotterdam het helemaal goed komt. Je hebt de marathon van New York gedaan en een beetje zelfverzekerder mag je wel zijn! Liefs,

 4. Sanne
  april 9, 2014 / 17:30

  Oo ik lees in elk zinnetje bang… Maar wees niet bang! Geloof in jezelf en just do it!! Ik geloof idd geval in je en alvast heel veel succes!:)

 5. april 9, 2014 / 17:44

  Ondanks deze angsten ga je toch mooi die marathon rennen. En of je je PR nu wel of niet verbeterd, jij staat daar wel.

 6. april 9, 2014 / 17:44

  verbetert met een t ;)

 7. april 9, 2014 / 17:52

  Just take it easy! De kans dat bloedheet wordt is gelukkig klein dat vind ik zelf altijd vervelend..

  en kramp? Ja ik kan er alles overzeggen.. ik heb het weken lang na 3 km al gehad :/ like omg pijn… nu heb ik vaak nog dat ik er op bepaald moment tegen aan zit.. en enige wat ik kan zeggen.. ga NIET ik herhaal NIET rustig lopen of stil staan dan zak ik altijd echt door kramp door me benen heen.. Loop ik rustig door.. doet het het minste pijn, en met beetje geluk verdwijnt het naar 2km weer bij mij

  • april 9, 2014 / 17:53

   tweede rustig doorlopen bedoel ik dat ik misschien iets in snelheid zak, maar wel blijf hardlopen.. en niet gewoon lopen

 8. Suuz
  april 9, 2014 / 18:05

  YOU CAN DO IT!!!!!! :-)

 9. april 9, 2014 / 18:06

  Je kan het annemerel!!! Je loopt de marathon van Rotterdam fluitent uit!

 10. april 9, 2014 / 18:06

  Hier de zelfde angsten … ook ik loop de marathon van rotterdam

  Heb ik wel genoeg ..
  Kon ik niet beter..
  Krijg ik geen blessures…

  Maar je heb er lang voor getraind en lang voor geknokt , de mensen om me heen zeggen je moet al trots zijn dat je mee doet .
  Maar mijn angsten zijn pas voorbij als ik de finish heb gehaald.

  Veel Succes Zondag.

 11. april 9, 2014 / 18:15

  Spannend, veel succes!!

 12. Olga
  april 9, 2014 / 19:09

  Je bent echt niet minder waard als je de marathon ‘langzamer’ loopt hoor! Je eigenwaarde hangt niet af van een getalletje. Geniet er gewoon van, je vindt rennen leuk, daar moet het om gaan. Veel plezier!

 13. Melanie
  april 9, 2014 / 19:31

  Je beschrijft al mijn marathon angsten en ik heb nog ruim 170 dagen (Berlijn). Ik vind je blogs altijd super inspirerend, herkenbaar en tof. Gaat goedkomen zondag, weet ik zeker!!

 14. Michelle
  april 9, 2014 / 19:33

  Good luck!!

 15. Marlies
  april 9, 2014 / 19:46

  You can do it!! Weet zeker dat je voorbereidingen voldoende geweest zijn :)
  Succes met de laatste dingetjes

 16. april 9, 2014 / 19:48

  NOO je kan het hoor, niet onzeker zijn!
  Maak eens een lijstje waarom je wel die PR gaat halen, geen spierpijn gaat krijgen e.d. Dat voelt vast veel beter :D :D

  ZET ‘M OP!

 17. april 9, 2014 / 19:49

  heel herkenbaar maar het gaat vast goed komen!
  Ik ben bang dat het te warm wordt en dat ik voor de helft al niet meer kan. Ik ben bang dat ik de moord stik in dat vieze taaie slijm…. sorry girls ;) maar waar ik nog het meest bang voor ben is dat de fysio morgen zegt dat ik iet mag lopen, omdat ik sinds deze week met een botvlies ontsteking zit in mijn linker onderbeen. Zit nu met tape op mijn been…..
  En dat zou dus echt niet leuk zijn, omdat ik keihard getraind heb om 10K te kunnen lopen. Najaaa.. hopelijk tot zondag en zet hem op!

 18. Madelon Snelleman
  april 9, 2014 / 20:08

  Succes, je kan het enne angst is een slechte raadgever he!

 19. april 9, 2014 / 20:08

  YOU CAN DO IT!

  Gewoon niet te veel nadenken en gaannn :)

 20. april 9, 2014 / 20:19

  Waauw een marathon, dat is voor mij echt “never happening”, maar echt zo vet dat je dit gaat doen!
  Veel succes nog :)

  X Sara

 21. april 9, 2014 / 20:42

  Gaat allemaal goed komen meid! Je kan het!

 22. april 9, 2014 / 21:12

  Zo spannend! Maar ik weet zeker dat je ’t kan, zet ‘m op topper!

 23. Eef
  april 9, 2014 / 21:17

  Succes An!
  Komt goed :)
  Ben je 18 mei bij de Leiden Marathon ook? Misschien niet weer voor een marathon hehe.

 24. april 9, 2014 / 21:31

  Wat komt dat snel dichtbij! Mijn vader gaat erheen omdat een collega van hem ook meeloopt, ik heb er nog even over gedacht om mee te gaan voor jou :P. Snap je angsten, maar dat komt vast wel goed!

 25. Annemarie..
  april 9, 2014 / 22:11

  Hoi annemerel, ik volg je nu zo’n jaartje. Zet je angsten opzij en geniet vooral van de run, van het leven! Ben vanmorgen vroeg met 80 km p/u tegen een boom geklapt. Dat ik überhaupt nog leef en ‘alleen’ m’n been dwars afgebroken is, is echt een wonder. Bang was ik.. Geniet van de dingen die je doet! Het komt miss erg dramatisch over, maar ik probeer duidelijk te maken dat je er beter van kan genieten dan bang zijn. X

 26. april 9, 2014 / 22:14

  Het is ook onwijs spannend. Maar dat maakt het juist leuk! Komt vast goed!! :)

 27. april 9, 2014 / 22:17

  Zo spannend! Ik kan me je angsten helemaal voorstellen. Maar het komt vast goed! (zeg ik hier heel makkelijk vanaf de bank, haha)
  Alvast heel veel succes zondag!

 28. april 9, 2014 / 23:03

  Super spannend, maar ik weet dat het je gaat lukken!!

 29. april 9, 2014 / 23:08

  Ik word zelf een beetje zenuwachtig als ik dit lijstje zo zie. Maar ik heb er vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met jou. Als je die zware New York Marathon kunt, kun je dit zeker. You go girl!

 30. april 9, 2014 / 23:32

  You can do it! Succes! X

 31. april 10, 2014 / 07:08

  Komt wel goed! Veel succes!

 32. april 10, 2014 / 08:25

  Good luck! Je gaat dat fantastisch doen!

 33. Olga
  april 10, 2014 / 09:02

  YOU CAN DO THIS!!!

  • Olga
   april 10, 2014 / 09:03

   Oh, en of je nou een PR loopt of niet, ik ben sowieso trots op je :D

 34. Femke
  april 10, 2014 / 09:15

  You can do it girl!!!!! Ik duim voor je!

 35. Monique
  april 10, 2014 / 10:03

  Heeel veel succes, je kan het!!

 36. april 10, 2014 / 10:20

  Ik weet zeker dat het je lukt! Kan niet anders met zo’n lekker fanatiek karakter :)

  Als je me inhaalt dan word je mijn haas. Succes!

 37. Michal
  april 10, 2014 / 11:16

  Succes zondag!! Een mens is sterker dan hij/zij denkt en kan ook meer aan denkt dan hij/zij denkt. Zelfs zonder oortjes zou je een nieuw pr kunnen zetten, zelfs zonder horloge kan je ook een nieuw pr neer zetten. Maakt de race wel minder leuk, maar achteraf (na je runners high) denk je: who cares? Stay positive.. :) Succes!!

 38. Julia
  april 10, 2014 / 12:39

  Aah spannend! Maar je hebt al twee keer een marathon gelopen joh, deze moet toch ook goed komen! En het maakt echt niet uit hoor als je je PR niet verbetert, het gaat er vooral om dat je plezier hebt! You can do this! :D

 39. april 10, 2014 / 14:07

  Ik weet zeker dat dat wel goed gaat komen zondag!! Met een goede nachtrust kom je al heel ver. Ook wilde ik even zeggen dat ik door jouw blog ben begonnen met hardlopen, en ik heb net mijn eerste 5km gerend! :) Ik probeer me aan jouw tijd te houden, rond de 5:30 per minuut. Ik heb dus een goede motivatie! Bedankt daarvoor!! Keep on blogging.

 40. Judith
  april 10, 2014 / 14:33

  Ik heb er al ontzettend veel respect voor dat je dit überhaupt gaat doen! Of je nu een PR loopt of niet, je mag trots op jezelf zijn, de meeste mensen doen je dit niet zomaar na!
  Geniet ervan en alvast veel succes!

 41. Lis
  april 10, 2014 / 15:06

  Je bent scherp en het gaat je lukken :)
  Kijk nu al uit naar een verslag!
  Good luck!

 42. Manon
  april 10, 2014 / 16:49

  Heel veel succes, you can do it!

 43. Tanja
  april 10, 2014 / 17:30

  Annemerel, je kan het!

 44. april 11, 2014 / 09:33

  Ik heb niets met hardlopen maar door jouw blogs word ik ook excited! Ik maak me helemaal geen zorgen of je het wel kunt of niet, jij gaat gewoon die finish halen!

 45. april 11, 2014 / 15:39

  Zenuwen & nerveusiteit tot de max! Damn. Het wordt mijn eerste marathon en hell yeah, wat een kriebels. Ik denk aan niks anders meer, begin steeds meer aan mezelf te twijfelen. Laat het please zondag 10.30u zijn; I’m ready!