TUNE TUESDAY: RMM (Rotterdam Marathon Madness)

 photo photo.png

De Rotterdam Marathon komt nu wel heel dichtbij. Nog vijf dagen en dan moet ik toch echt aan de bak. Ik ben een klein beetje zenuwachtig. Ik heb mezelf een lastig doel opgelegd, het verbeteren van mijn PR en de afgelopen weken heb ik eigenlijk geen échte fijne duurloop gedaan. Mijn laatste fijne duurloop van 32,5 kilometer ging super goed (gemiddeld 5’25 per kilometer), maar dat was al op 2 maart, vijf weken geleden. Maar zoals ik vaak lees, het lopen van een marathon is 20% training en 80% mentaal. Nu weet ik niet of dat nu juist positief of negatief is voor mij… ben ik mentaal wel sterk genoeg. Ik vind van wel, ik heb het toch al twee keer eerder gedaan? Toch heb ik op dit moment die ‘laatste week kriebels’. Ach ja, ook die heb ik iedere keer weer, dus misschien moet ik me daar ook maar niet al te veel van aantrekken.

Om mijn zenuwen een beetje te onderdrukken ben ik alvast begonnen met het samenstellen van mijn afspeellijst. Dit keer niet al te veel dramatische nummers, maar iets meer opzwepende nummers. Niet helemaal mijn stijl… Tiësto, Afrojack, Calvin Harris, Pitbull.. Maar wel lekker hard. Van die ‘niet zeiken maar rennen’ nummers.

Ik heb er op dit moment vijftien verzameld maar ben hard op zoek naar meer materiaal. Omdat ik normaal helemaal niet zo into dit soort muziek ben kan ik wel wat hulp gebruiken… TIPS ANYONE!!!!! Ze zijn meer dan welkom!

Liefs,
Annemerel

Delen:

40 Reacties

 1. april 8, 2014 / 17:10

  Heel herkenbaar, ik heb inmiddels 3 uur aan muziek, maar heb echt een mengelmoes van alles gedaan. Ze moeten vooral een goede beat hebben en of vrolijk zijn of heel fout, conclusie ik heb Tiësto en Afrojack in mijn playlist maar ook Abba en Wham! Toevallig vroeg ik vanmorgen op mijn blog ook nog om tips voor mijn playlist haha.

 2. april 8, 2014 / 17:49

  Ik loop normaal gezien niet op dat soort muziek dus ik kan je jammer genoeg niet helpen. Maar ik wens je wel al super veel succes voor de marathon! Je hebt het inderdaad al twee keer succesvol gedaan, dus de derde keer zal ook wel goed gaan!

 3. Marije
  april 8, 2014 / 17:49

  Hé dat is toevallig! Mmm yeah draai ik de laatste weken ook helemaal kapot, echt een heerlijk nummer op te rennen. Aanrader: get me bodied van beyonce!
  Succes zondag!

 4. april 8, 2014 / 17:52

  Al een geweldig lijstje, bij mij staat hij nu aan om even de avond door te komen (leren voor m’n tentamen)!

 5. Sonja
  april 8, 2014 / 17:54

  Shake Senora – Pitbull / T-Pain / Sean Paul
  Safe and Sound – Capital Cities
  Thinking about You – Calvin Harris
  If I lose Myself – One Republic
  Animals – Martin Garrix
  Girl Gone Wilde – Madonna (hier bestaat een remix van met Avicii, die moet je eens ook zoeken)
  Turn Up The Love – Far East Movement
  We R Who We R – Kesha
  Year of Summer – Wildstylez
  Shine On – RIO
  Cannonball – Showtrek
  Braveheart – Neon Jungle
  Taking It Back- Jogn de Sohn
  #selfie – The chainsmokers
  Wach Out For This – Major Lazer
  Miami to Ibiza – Swedisch House Mafia
  (seek) bromance – Tim Berg
  Roar – Katy Perry
  You Make Me- Avicii

 6. april 8, 2014 / 18:24

  Ik ben in het normale leven ook niet zo van dit soort muziek, maar hardlopen gaat er heerlijk op. Mijn tips:
  * Live for the night – Krewella
  * the Spark – Afrojack & Spree Wilson
  * Beautiful Life – Armin van Buuren
  * All you need is love – Avicii
  * There goes my baby – Enrique Iglesias & Flo Rida

 7. Anne
  april 8, 2014 / 18:30

  Ik loop en fitness op mixen! Zoals die van dj dirty valente, op soundcloud makkelijk te vinden en elke week weer een nieuwe van twe uur! Heb je gelijk alle muziekstijlen en nieuwe muziek in 1. Goodluck!

 8. Nina
  april 8, 2014 / 18:33

  Heb net Roger Sanchez – Another Change herontdekt. Lekker om op te lopen. En The Logical Song van Supertramp. Iets minder stevig, misschien voor de kilometers 30-35. Als je ook wat morele support kunt gebruiken.

 9. Rana
  april 8, 2014 / 18:35

  Als je motivatie nodig hebt, ‘Motivation’ van Kelly Rowland. Zo zingt ze: and you’re almost there, you can do it! :)
  Er is trouwens ook een website genaamd jog.fm, waar je afspeellijsten vindt die andere mensen gemaakt hebben. Misschien kan je daar eens een kijkje op nemen!

 10. Iris
  april 8, 2014 / 18:39

  Avicii en Armin van Buuren! Walk the lane van Dinand Woesthoff vind ik ook erg goed!

 11. april 8, 2014 / 18:44

  Ik vind Martin Garrix erg goed, ik luister normaal gesproken nooit naar die muziek, maar ik kan er heerlijk op lopen!

 12. Jill
  april 8, 2014 / 19:10

  DJ Fresh heeft ook lekkere nummers om op te hardlopen (:

 13. april 8, 2014 / 19:13

  Mooi lijstje nummers, Ik luister vooral hardstyle haha dus ik weet niet of je dat wat vind :P

 14. Olga
  april 8, 2014 / 19:16

  This is love van Eva Simons, Where them girls at van David Guetta, Heavy cross van Gossip, With every heartbeat van Kleerup…zoiets? :D
  Succes!!

 15. april 8, 2014 / 19:33

  Geen echte tips, maar wel nu al een heerlijk lijstje!

 16. Loes
  april 8, 2014 / 20:37

  Disclosure – latch
  Beyoncé – run the world (girls), deze had ik als finish/power song in mijn afspeellijst staan haha.

  Succes Annemerel! You can do it!

 17. Annemerel
  Auteur
  april 8, 2014 / 20:37

  Thanks voor alle tips meiden, ik heb er al een heel stel aan mijn lijst toegevoegd!!! KEEP THEM COMING!

 18. Sabina
  april 8, 2014 / 20:45

  Voor de laatste km’s is hardstyle wel aan te raden!! D-block &S-te fan :young ones ennnn David guetta :shot me down

 19. Loes
  april 8, 2014 / 20:45

  Oh en deze zijn ook fijn om op te rennen:
  Flume – holding on
  Flume – you and me

 20. Renate
  april 8, 2014 / 20:59

  Met het risico dubbele dingen te noemen:
  Cascada – Evacuate the dancefloor
  Pitbull & Kesha – Timber
  Madonna – Ray of light en Jump
  Alexis Jordan – Happiness
  Armin van Buuren – This is what it feels like en Intense
  Avicii – Heart upon my sleeve en Shame on me
  Fatboy Slim – Eat sleep rave repeat
  Scooter – move your ass (heel fout, maar het helpt mij altijd)

  Heel veel succes zondag!

 21. Debora
  april 8, 2014 / 21:06

  Celebrate the rain – Sidney Samson

 22. Lianne
  april 8, 2014 / 21:13

  Annemerel,

  Heel veel succes en geniet ervan.

  Ik ga je iig aanmoedigen, als ik je zie!

 23. lonneke
  april 8, 2014 / 21:16

  Heaven- emeli sande ??
  Addicted to you- naam kwijt je weet wel wie
  Werkt goed haha

 24. Christel
  april 8, 2014 / 21:27

  Beetje fout maar wel lekker, de oude muziek van Basshunter: Tetris, I can walk on water, Saturday, dat soort nummers. Cascada vind ik ook fijn om op te rennen. Voor de rest zijn een heleboel artiesten al genoemd! :-)

 25. april 8, 2014 / 21:31

  De liedjes zijn niet allemaal heeel hoog tempo (sommige wel) maar zeker optimistische en power liedjes die mij altijd motiveren! Mijn gevoel die ik krijg staat achter elk liedje :)!

  Racoon – No Mercy (je hebt geen mercy, je rent die kilometers eruit)
  James Blunt – Bonfire heart (goede stemming, blijf opgepept en vrolijk)
  Katy Perry – Dark Horse (ultieme power en motivatie knaller)
  Ed Sheeran – You need me, I dont need you (je hebt alleen jezelf nodig)
  Ellie Goulding – Burn (vrolijkheid, ga ervoor, let it burn)
  Imagine Dragons – Radioactive (powerrr, je bent radioactive, knallen)
  Macklemore & Ryan Lewis – Cant hold us (niemand houdt je tegen)

 26. april 9, 2014 / 08:06

  Hele fijne afspeellijst! Ben hem gaan volgen! Succes komend weekend!

 27. april 9, 2014 / 08:45

  Super spannend!! Ik sta in ieder geval langs de zijlijn! Succes!!!

 28. Judith
  april 9, 2014 / 08:55

  Misschien niet heel handig als je een cola craving hebt maar ik word altijd helemaal vrolijk van het nummer sweet like cola van Lou Bega haha ;)
  heel veel succes !

 29. Anneke
  april 9, 2014 / 09:43

  Hoi Annemerel,

  Misschien heb je hier wat aan?

  Dark horse – Katy Perry
  Ik ga hard – The party squad ft, Jayh
  Blurred lines – Robin Thicke
  Shot gun – Yellow claw
  Year of Summer – Wildstylez
  Lose my mind – Brennan heart
  You make me – Avicci
  Tsunami – DVBBS & Borgeous
  Martin Garrix – animales
  Dj Hardwell – Space man
  Shot me down – David guetta
  Black eyed pease – i gotta feeling
  Pharrel williams – Happy

  En mijn powersong is: Gas op die lolly van feest DJ Ruud hahaha! ;)

  Heel veel su6 zondag! =)) Toii toiii toiii het gaat je echt wel lukken!

  xxx

 30. april 9, 2014 / 09:51

  Nog een paar ideetjes:
  – Bodyspasm – 20 radios
  – Avicii – Wake me up
  – Avicii – Addicted to you
  – Pitbull – Timber
  – Loreen – Euphoria

  Ga zeker je playlist beluisteren, misschien ontdek ik wel nieuwe nummers voor mijn lijst!

  Heel veel succes zondag! Je gaat dat ongetwijfeld schitterend doen!

 31. Maja
  april 9, 2014 / 11:07

  Ik heb ook wel eens de “running high tempo” van Spotify afspeellijst gebruikt en vond veel nummers daaruit heel fijn! Heb er nu veel in mijn eigen afspeellijst staan :) Verder ren ik meestal gewoon op de uptempo hits van nu totdat ik ze zat ben, haha..
  Maar ook de oude nummers van David Guetta zijn fijn!

 32. april 9, 2014 / 11:21

  Imagine Dragons – Radioactive
  Niels Geusebroek & Wildstylez – Year of Summer
  Pitbull & Christina Aguilera – Feel this moment
  David Guetta – Shot you down

  Succes zondag!

 33. Alice
  april 9, 2014 / 11:31

  We found love – Rihanna & Calvin Harris
  Mijn ultieme favoriet tijdens het hardlopen!

 34. Julia
  april 9, 2014 / 11:41

  ?k kan je alleen maar heel veel succes toewensen, en uiteraard, remixes luister ik erg graag!!!

 35. Dominique
  april 9, 2014 / 13:01

  N.E.R.D. – She Wants To Move
  Can’t Hold Us – Macklemore
  Counting Stars – One Republic zijn fijne nummers!

  Maar het beste hardloopnummer ooit is Run van Gnarls Barkley. Meestal gebruik ik dat nummer om het laatste sprintje te trekken.

 36. Jet
  april 9, 2014 / 16:17

  Grown Woman – Beyonce
  Nobody to Love – Sigma
  het hele album GIRL van Pharrell

  ga je gegarandeerd harder en vrolijker van lopen!

 37. Tess
  april 9, 2014 / 16:46

  Lekker lijstje! Elk nummer dat ik kan bedenken is hier al genoemd of staat al in jouw lijst, dus kan je niet echt verder helpen haha ;)

 38. Sas
  april 9, 2014 / 22:19

  Op spotify staan ook altijd van die running/fitness-lijstjes, misschien dat je daar eens naar kunt kijken? Daar heb ik zelf al heel veel liedjes uit gehaald die ik opheb met sporten en hardlopen. Ga ik een stuk sneller als wanneer ik willekeurige muziek op heb ;)

 39. Sanne
  april 12, 2014 / 08:37

  Mijn favo hardloopnummer is Walking on Air van Katy Perry. Ik ga je afspeellijst zeker eens beluisteren, want mijn lijst moet ook nodig aangevuld worden. Het is nu maar genoeg voor zo’n 6 km namelijk :)