BEAUTY: Acne, solution? (II)

 photo Desktop329.jpg(Drie keer ander licht… hoe krijg ik het voor elkaar? Ik ben echt niet zo’n spookje zoals ik er op de foto van afgelopen dinsdag uitzie..)

Precies een maand geleden schreef ik mijn laatste acné-update. Hierin schreef ik dat het een stuk beter met mijn huid ging dan in de maanden ervoor en ik dacht misschien mijn oplossing gevonden te hebben. Chocola. De afgelopen maand heb ik mijn chocolade-onderzoek doorgezet en ik geef jullie graag een update.

Goed, die eerste weken at ik echt helemaal geen chocola. Nog geen kruimel. Niets. Als ergens ook maar een klein beetje chocola in zat, dan at ik het niet. Mijn huid werd rustiger, maar op een gegeven moment kwam er een punt waarop het niet rustiger werd. Het bleef een beetje hetzelfde, ik had minder last van kleine puistjes, maar ik bleef toch steeds één a twee ontstekingen op mijn gezicht houden. De laatste twee weken heb ik weer wat chocolade gegeten. Zo at ik op een zwak moment een chocolate cookie en dronk ik warme chocolademelk en tijdens een high tea afgelopen maandag at ik een super lekkere brownie.

Ik merk dat mijn huid daar iets onrustiger van word, ik krijg meer kleine puistjes die je alleen ziet als je heel goed kijkt of mijn huid voelt. Het zijn een paar bobbeltjes, die als ik niet uitkijk uitgroeien tot puistjes. Mijn theorie nu? Ik kan één à twee dagen per week chocola eten, in kleine hoeveelheden en het liefst niet met een te hoog percentage cacao, hoe hoger het percentage chocolade hoe onrustiger mijn huid wordt.

Is geen chocola eten voor mij de oplossing voor mijn acné? Nee. Maar door mijn chocolade-inname naar het minimum te verlagen wordt mijn huid wel een stuk rustiger.

Naast het minderen met chocola eet ik de afgelopen weken natuurlijk ook een stuk gezonder, ik merk hierdoor helaas niet nog extra verschil op mijn huid. Ik merk het op heel veel andere vlakken wel (ik heb minder last van een opgeblazen buik, ik ben sneller voldaan, de craving met koffie wordt steeds minder erg), maar mijn huid is niet heel erg veranderd ten opzichte van twee weken geleden. Maar daar schijn je ook wat langer de tijd voor te moeten nemen.
 photo DSC_5140.jpg
Gezond eten is natuurlijk belangrijk, maar ik geloof ook dat je je huid goed moet verzorgen. Op dit moment maak ik mijn gezicht schoon met een facewash voor de gevoelige huid van REN (een natuurlijk merk), daarna breng ik op mijn kaak en kin een antibiotica gel aan (eryacne). ’s Avonds breng ik dan op dezelfde plek ook benzoylperoxide aan (2,5%, een super lage dosis), nadat ik dat een kwartier heb laten inwerken breng ik de moisturizer van Acne.org aan. Ik ben op dit moment (lees: op dit moment!!!) heel erg tevreden over deze routine, maar ik zou er voor overdag graag nog een dagcrème over aanbrengen met een goede beschermingsfactor. In mijn foundation van Laura Mercier zit geen zonbescherming en dat mis ik wel. Heeft iemand misschien een tip voor een goede dagcrème die NIET zorgt voor acné, het liefst gemaakt van natuurlijke producten en parfumvrij!

Liefs,
Annemerel

Delen:

77 Reacties

  1. februari 20, 2014 / 17:09

    Je moet eens langs gaan bij de Bijenkorf, volgens mij heeft Clinique heel goede producten! Er zit tenminste als het goed is geen parfum in. Succes! Ik vind het knap van je dat je zo weinig chocola eet hihi. XX

    • Tessa
      februari 20, 2014 / 17:12

      Van Clinique heb ik juist onwijze eczeem gekregen, ondanks dat ze beweren voor de gevoelige huid te zijn.

    • e
      februari 21, 2014 / 17:00

      la roche posay anthelios heeft een zonnecreme speciaal voor de acnehuid.
      Maarrrr….waarom ga je niet over op meditopics? google het maar eens: de milde huidreiniger, tonic en factor 25 creme zijn super. Voor de nacht: glycolzuur 5% en later 10%; overdag je benzac op de plekjes neem 5% of 10%, in laten trekken en je zonnebescherming er over heen.

      Wat ook goed is: cliniques city sheer block 25

      De chocolade inname was dat niet op een bepaald moment tijdens je cyclus: laatste twee weken? Dan zijn het de hormonen die de huidprobleempjes veroorzaken en niet de chocolade zelf.

  2. Tessa
    februari 20, 2014 / 17:11

    Wat fijn dat het wat beter gaat. En nogmaals super dapper dat je dit online durft te zetten. Zelf ben ik nogal fan van Origins. Zitten geen parabenen in parfum en ander troep. Wellicht zit er een creme in de lijn van Origins die bij jou van toepassing zou kunnen zijn. Veel succes nog en ga zo door met dit goede eetgedrag! Echt knap.

  3. Niya
    februari 20, 2014 / 17:33

    Misschien kun je naar een SPF 30 crème van Murad kijken die Miss lippy ook gebruikt. Of op Beautypedia zoeken in de categorie moistiurizer with sunscreen en dan als skintype oily/acne o.i.d. kiezen!

  4. Sarah
    februari 20, 2014 / 17:41

    Ik gebruik ongeveer een jaar dr. Hauschka, duur in aankoop, maar ik doe nog altijd over mijn eerste flesjes, alleen de dagcrème was een stuk sneller op. Maar ik dacht dat daar ook zonnecrème in zit. In de zomer gebruik ik vaak La Roche Posay als dagcrème, smeert zacht, maar bevat wél parabenen geloof ik. Dr. H. is in elk geval wel een aanrader.

  5. Jantine
    februari 20, 2014 / 17:50

    Hi Annemerel!
    Ik heb geen ervaring met acne maar wel een mega gevoelige huid. Ik gebruik dag- en nachtcreme en gezichtsreiniger van Louis Widmer (degene zonder parfum etc), bevalt me heel goed!

    • Anna
      februari 20, 2014 / 22:09

      Jaaa!! Ik zweer ook bij Louis Widmer! Ik vind het geweldige producten, en zeker het overwegen waard. :)

      • Myrthe
        februari 23, 2014 / 19:15

        Jaaaa ik zweer ook bij de foam van louis widmer en crème (!) van Eucerin!

  6. Suuz
    februari 20, 2014 / 17:53

    Jaa Annemerel, gebruik ALOE VERA (pure 100% vanuit Bonaire!!) http://www.onima-aloe.info hier kun je het gewoon bestellen! het is zo goed voor je huid!! 0 toevoegingen, puur natuur!! ik gebruik het al jaren, en voelt super fijn! is het ook niet een idee om de Clarisonic te gebruiken? of is die te heftig?!
    Groetjes Suuz
    Hopelijk heb je er wat aan!!

    • Hanne
      februari 21, 2014 / 09:58

      Ik vind aloe vera ook heel erg fijn voor mijn huid! Ik gebruik de lijn van de Tuinen (is niet 100% aloe vera) en dit werkt echt super goed. Het is heel reinigend, maar toch mild en het droogt mijn huid niet uit.

  7. Jozette
    februari 20, 2014 / 17:53

    Je kan ook Benzoylperoxide proberen, verkrijgbaar bij de apotheek en kosten afhankelijk van de hoeveelheid tussen de 4,- en 10 euro. (Het maakt de bovenste huidlaag zacht en vermindert overmatige groei hiervan. Het voorkomt zo dat de poriën verstoppen) Werkt goed, maar het is wel een agressief goedje, zeker als je een gevoelige huid hebt.

    • Annemerel
      Auteur
      februari 20, 2014 / 18:32

      Dit gebruik ik al (staat ook in deze blog ;-) ) ik gebruik een dosis van 2,5%

      • Jozette
        februari 20, 2014 / 18:42

        Opes over heen, gelezen iets te enthousiast met mij tip

      • e
        februari 21, 2014 / 17:01

        dat is te laag, beter 5% of 10% nemen

  8. februari 20, 2014 / 17:54

    Oh je huid ziet er echt al een heel stuk beter uit! Ik heb zelf geen last van acné, maar van een hele gevoelige en droge eczeem huid :(

  9. Kirsten
    februari 20, 2014 / 18:03

    De producten van PAI (helemaal natuurlijk) bevallen mij erg goed! Ik heb een droge, gevoelige huid die nogal snel reageert en dan puistjes gaat aanmaken. En daar ben ik NIET blij mee! De dagcreme voor de geïrriteerde huid in combinatie met de rosehip oil van PAI helpen mij enorm.. Er zit alleen geen SPF in, daarom smeer ik elke dag de Clarins UV 40 Plus crème. Dat is een lichte lotion die je onder of op je dagverzorging en zelfs over je make up kan aanbrengen. Clarins is trouwens redelijk plantaardig….

  10. Fenna
    februari 20, 2014 / 18:03

    Wow het gaat heel goed!

    Ik had voorheen ook allemaal ontstekingen maar ik heb echt de meest geweldige dagcrème ooit gevonden voor een budgetprijsje! Ik heb nu een dagcrème van de kruidvat. Ik weet de naam niet precies, maar hij is voor een ‘ultrasensitive skin’. Volgensmij de dagcrème voor de meest gevoelige huid.

    Hij is heel neutraal. Eigenlijk doet hij helemaal niks voor je huid behalve je huid zacht maken. Ik denk dat een neutrale dagcrème ook het meest belangrijk is voor een huid met acne. Hij is maar 4 euro, dus het proberen wel waard :)

  11. Eline
    februari 20, 2014 / 18:05

    Wat goed dat je deze ervaring met iedereen deelt! Ik vind zelf Paula’s Choice Resist super light (spf 30) heel prettig. Die smeert heel fijn, lichtjes uit en voelt niet zo vettig/zwaar als andere dagcreme’s met factor. Het is overigens wel een getinte dagcreme (dat voorkomt de witte waas). Ik heb ook geen makkelijke huid en hier is mijn huid in ieder geval zeker niet slechter op geworden ;)

  12. februari 20, 2014 / 18:06

    Ziet er al een heel stuk beter uit he! Een dagcrème van Avène lijkt me zeker wel een aanrader

  13. Madelief
    februari 20, 2014 / 18:10

    Acne heb ik niet maar wel een extreem gevoelige huid. Ben op dit moment super tevreden over Embryolisse, totaal niet duur en echt geweldig voor mijn gezicht (de zonnebrand is ook heel fijn!) Maar ook La Roche Posay vond ik fijn, al heeft Embryolisse mijn voorkeur.

  14. Malou
    februari 20, 2014 / 18:12

    Ik gebruik Neoderma dagcreme voor mijn acne huid. Niet natuurlijk maar wel echt een heel fijn merk! (De hele lijn van Neoderma trouwens. De Blueblood gel is een aanrader!!! Helpt de huid te vernieuwen en verminderd je littekens)

    Succes!!!

  15. Iris
    februari 20, 2014 / 18:22

    Heb je al je hormoonwaardes laten testen annemerel? Als je dat eenmaal weet en er PCOS uit komt heb ik echt een aanrader voor je. Op de site wwww.pcos-solutions.nl staat alle informatie wat betreft je huid, zoals honing, olijfoliezeep, en appelazijn als verzorgig voor je huid. En ook het supplement DCI wat je hormoonbalans weer in orde brengt. Ik denk mede door de marathon die je zo goed hebt gelopen je ook wat meer last hebt van acne door alle stress hormonen. Ik hoop echt dat je overweegt om DCI te gaan slikken, het heeft mijn huid onwijs veranderd!! Succes nog met alles kanjer! Liefs X

    • Jane
      februari 20, 2014 / 18:48

      Annemerel mocht het aan je hormoonhuishouding liggen ga dan aub naar de dokter en geen dure ”pillen/sublementen” aanschaffen!

      Want wat Iris aanbeveelt die DCI is erg duur, en nooit wetenschappelijk onderzocht zover ik weet.

      Tuurlijk doen wat je zelf wil en goed bij voelt, maar ik mijn indruk is dat pcos solutions gewoon commercieel doeleinde heeft.

      (Ik heb zelf ook pcos en hevige acne gekregen na het stoppen van de anticonceptiepil)

      Bezoek anders een keer een dermatoloog!

      • Iris
        februari 21, 2014 / 17:00

        Ik heb genoeg bezoekjes aan de dokter, gyn, dermatoloog etc. gehad en niemand heeft mij echt op het kern probleem gewezen..insuline resistentie. DCI heeft als enige kunnen helpen en het kan vergoed worden. Niks duur dus.

  16. Merel
    februari 20, 2014 / 18:35

    Alle producten van paula’s choice! Gebruik zelf hydralight, zo heet de dagcreme volgens mij. Trekt heel snel in ook. Als je het wat lijkt zoiu je wat proefjes van de dagcreme bijv. kunnen bestellen, had eerst namelijk een andere op het oog maar nadat ik het proefje had gebruikt kwam ik erachter dat die veel te siliconenachtig voelde op m’n huid. Succes iig! :)

  17. liza
    februari 20, 2014 / 18:42

    Ik gebruik zelf de dagcreme van Neutral. Die bevat geen parfum, parabenen en colorants wat dat mag beteken haha :D bevalt me erg goed

    • Sanne
      februari 20, 2014 / 22:52

      Die is zeker goed, heb m ook een tijdje gehad en gebruik nu Neoderma omdat ik de kruidenpeeling heb gedaan.

  18. februari 20, 2014 / 18:46

    Ik heb nu ook eindelijk een goede routine gevonden, maar ben ook nog op zoek naar een dagcreme. Mijn acné is zo goed als verdwenen door 2/3x per week mijn gezicht te reinigen met de clarisonic mia2 icm de purity cleanser en de rest van de dagen alleen met de cleanser. Iedere avond smeer ik een dun laagje kokosolie op mijn gezicht en voor ’s ochtends heb ik dus nog een fijne dagcrème nodig, aangezien ik nu een proefje gebruik. Qua make-up ben ik overgestapt op de BareMinerals foundation en die werkt ook heel fijn en ziet er ook nog eens natuurlijk uit.

  19. Mannie
    februari 20, 2014 / 18:46

    Amway verkoopt hun label Artistry, natuurlijk, zonnefactor beschikbaar, maar ik heb zelf geen ervaring met acne dus weet niet of het er erger van wordt, maar lijkt me niet! Ze hebben lijnen voor verschillende huidtypes. Bij een aantal verkopers kan je ook een huidanalyse laten doen welke crème het beste bij je past. Ik kom uit het oosten en heb hier wel een adres voor je, maar dat is voor jou natuurlijk erg ver weg!

  20. februari 20, 2014 / 18:47

    Gelukkig heb ik geen last van acne. Het lijkt me verschrikkelijk!

  21. Mariska
    februari 20, 2014 / 18:57

    Ik heb zelf ook echt alles geprobeerd, maar niks werkte. (2 jaar bezig geweest) En werd er ondertussen moedeloos van, dat ik toch maar roaccutane begon.
    Ik ben nu 12 weken bezig en elk acne is nu gewoon weg, en zelfs alle mee eters. Als ik de voor foto’s zie en nu kan ik het zelf niet meer geloven hoe mijn huid eruit zag. Ik heb nu alleen nog wat littekens aan overgehouden.

    Heb alleen wel met roaccutane een rood gezicht en barstende lippen (weer?). Maar denk telkens het is voor een goed doel.

    Als dit allemaal toch maar voor even helpt, raad ik je dit toch aan. Ook al lees je veel ellende erover. ;-)

  22. olga
    februari 20, 2014 / 19:10

    Van neoderma

  23. februari 20, 2014 / 19:22

    Oeh roacuttane lijkt me een heftig middel en zou ik zelf niet gauw gebruiken. Je huid ziet goed uit! De cremes van Louis widmer zijn idd heel fijn en heel betaalbaar. Mijn acne en gevoelige huid reageert er goed op en ze bevatten ook spf (niet allemaal). Te koop bij Da;)

  24. H
    februari 20, 2014 / 19:29

    Ik heb ook nog niks gevonden met spf erin qua dagcreme. Ik gebruik op dit moment de Diadermine High Tolerance creme (verliefd en meteen groots ingeslagen), maar die heeft geen zonbescherming helaashelaas.

    Ik ben trouwen op skin-detox (als in: geen foundation/bb cream/poeder dragen)! Heb nu het idee dat mijn huid echt slecht tegen make up kan, ik heb nu bijna geen ontstekingen meer, alleen nog van die huidskleurige kleine bultjes. Heb je wel eens geprobeerd lange tijd geen gezichtsmake-up te dragen? Je huid is nu zo goed dat het in ieder geval prima kan! :)

  25. Marjon
    februari 20, 2014 / 19:29

    Je huid ziet er goed uit op de foto’s hoor. Het blijft maar lastig om een goed wondermiddel te vinden dat m’n acné als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Ik ben op dit moment best tevreden met mijn routine. Ik gebruik een cleanser met salicyl zuur en gebruik ook benzolperoxide 2,5 procent. Op ontstekingen gebruik ik tea tree, wat soms best goed werkt. Qua dagcrème heb ik wel een tip: de PCLE-creme van Biodermal. Is voor de gevoelige huid, biedt extra ondersteuning. Merk dat hierdoor mijn huid iets meer aan kan.

    Top artikel btw.

    Liefs

  26. Josien
    februari 20, 2014 / 19:34

    Heb je de huidverzorgingsproducten van Louis Widmer al eens gebruikt? Is een speciale lijn tegen acne waar een hele fijne dagcreme bij zit :)

  27. Sophia
    februari 20, 2014 / 19:37

    Lanette crème bij de apotheek, ook goedkoop.
    Of van Jetske Ultee!

  28. Kellie
    februari 20, 2014 / 19:37

    Hoi,

    Ik heb jaren acne gehad. Alles maar dan ook alles geprobeerd en op mijn 30ste verjaardag had ik er echt genoeg van. Ik ben onder begeleiding van een arts met een kuur roaccutane gestart. Ik heb de pillen zes maand genomen en het resultaat is verbluffend. Nu een jaar later heb ik nog steeds geen acne.
    Gedurende de periode dat ik de medicatie nam, liet elke maand mijn bloed trekken. Ik begon meteen preventief mijn lippen in te smeren en deze zijn nooit echt droog droog geweest.

    Ik juich deze manier zeker niet toe, maar ik voel me nu wel een pak beter in mijn vel met mijn gavere gezicht.

    De normaderm dagcreme van Vicky vond ik de beste dagcreme.

  29. Rosanne
    februari 20, 2014 / 19:41

    Embryolisse lait-creme, ik zou dan wel de fluid versie nemen en niet de concentré. Die is denk ik te vet voor jouw huid. Er zit wel parfum in, maar verder is hij heel geschikt voor een gevoelige huid, ook dermatologisch/wetenschappelijk bewezen etc. Ik heb zelf geen last van acné, maar heb wel af en toe onzuiverheden, en merk dat deze wel minder worden door deze dagcreme!

  30. Christina
    februari 20, 2014 / 19:41

    Ik had vroeger ook veel last van puisjes. Nu doe ik elke dag (meestal s’avonds) zeezout met water op m’n gezicht (opgeloste zeezout) en ik merk echt dat het helpt! Alleen brandt het heel erg wanneer je de zeezout op je huid hebt, maar dan heb je wel een goed resultaat!

  31. februari 20, 2014 / 19:43

    Ik gebruik nu een dagcreme van Paula’s choice met retinol( goed voor de huisvernieuwing) en ik wil ook graag eens producten van ren proberen! De dagcreme van Paula’s choice heeft ook geen troep en parfum, aanrader :)

  32. Hanja
    februari 20, 2014 / 20:05

    Ik heb ook ontzettend last van acne. Dit is de laatste tijd wel enorm veel beter geworden sinds ik naar een Hannah huidcoach ben gegaan. Ze meten daar de conditie van je huid en daaruit bleek dat ik totaal de verkeerde producten gebruikte. Acne producten droogden mijn huid veel te erg uit, waardoor de productenbijna een averechts effect hadden. Ik zou dat echt adviseren!! Heb eerst ook jaren gerommeld met allerlei verschillende producten, maar nu heb ik eindelijk weer het gevoel dat de producten echt wat voor mn huid doen. Ook een goede vocht/vetbalans enzo!

  33. Marlot
    februari 20, 2014 / 20:17

    Hi Annemerel,

    ik volg je blog al een hele tijd maar ik reageer nooit.

    Ik heb zelf ook last van acne en ben laatst bij Vital in Veldhoven geweest, een eind rijden, ook voor jou! Maar daar kun je een vegatest doen, zo kun je zien waar je huid overgevoelig voor is en het extra talg aanmaakt.
    Ik ben bijv overgevoelig voor; varkensvlees, varkensvet, kaas, noten, chocolade en cacao.
    Ik merk het wel als ik deze producten niet neem!

    Ook kun je dan bij hun een ontslakkingskuur nemen, hun producten aanschaffen en jezelf laten behandelen maar daar hangt wel een prijskaartje aan ;-)

    Succes!

  34. februari 20, 2014 / 20:23

    Heb je al eens op de site van huidspecialist Jetske Ultee gekeken? Zij weet alles over goede en slechte producten. En raadt naast haar eigen producten ook die van andere merken aan. Ik gebruik de dagcrème van Decubal(van de Tuinen).Zonder alcohol, parfum en andere bende. Overigens gebruik ik die alleen rond mijn ogen, als dagcrème heb ik haar zonnebrandcrème.

    Naast een chocoladeloos dieet en deze crèmes heb ik opvallend weinig acne vergeleken met ervoor.

    http://www.jetskeultee.nl

    Succes!

  35. februari 20, 2014 / 20:38

    Ik heb denk ik vrijwel dezelfde soort huid als jij. Qua zonbescherming gebruik ik Eucerin factor 50 voor het gezicht, dat is totaal niet vet en het enige wat m’n huid accepteert qua zonbescherming haha!

  36. februari 20, 2014 / 20:55

    Wat fijn dat dit werkt voor jou! Ik kan mij goed voorstellen dat je op een gegeven moment niet meer weet wat je nu wel en niet kan hebben. Ik heb dan wel geen hele erge last van acne,maar wel van andere onzuiverheden die chronisch lijken. Tea tree werkt erg goed en zuiverend voor mij. Geen idee of je dit sl eens geprobeerd heb, maar mijn huid maakt ineens sprongen. Foundation van Clinique lijkt ook de enige te zijn die mijn huid verdraagt. En in de zomer smeer ik veelal aloë vera, ook erg fijn!

  37. Milou
    februari 20, 2014 / 20:58

    Mijn huid werd beduidend beter van gewoon Nivea :-). Dagcrème uit een grote pot. M’n huid is niet te vet, niet te droog en heb al maanden nauwelijks puistjes!

  38. februari 20, 2014 / 21:11

    Ik denk dat je eens moet kijken in de apotheek naar de La roche Posay de toleriane. Parfumvrij, speciaal voor de gevoelige huid, totaal niet vettig en ontwikkeld door dermatologen. Ik zie het ook wel eens langskomen op recept (maar dan moet het nog steeds betaald worden) Dit is de enige crème waar mijn gezicht wel tegen kan.

    • februari 20, 2014 / 21:12

      ow sorry die heeft geen beschermingsfactor, die smeer ik apart. Maar daar heb ik ook nog geen goede oplossing voor gevonden

  39. februari 20, 2014 / 21:36

    Effaclar Duo van La Roche Posay is echt een heel fijne dagcreme. Er zitten werkzame stoffen in die je huid rustiger maken. Ze gaan acne niet tegen (dat kan gewoon niet), maar zorgen wel voor een betere balans. Echt een aanrader! Voor de prijs hoef je het niet te laten.. 14 euro kost-ie geloof ik bij de apotheek. http://www.laroche-posay.nl/verzorgingsproducten/effaclar/effaclarduo-p4307.aspx

    Ik heb nu 8 jaar last van acne, alles geprobeerd tot twee Roaccutane kuren toe en blij dat ik nu eindelijk ECHT een goede dagcreme heb gevonden. Droogt niet uit, voedt niet extreem, precies goed.

  40. Femke
    februari 20, 2014 / 22:09

    Ik raad je aan Jetske Ultee haar blog te lezen of boek te kopen. Sinds ik haar tips volg is mijn huid erg verbeterd! Ik heb zelf ook nog benzoylperoxide nodig maar hopelijk niet lang meer :)

    • Janique
      februari 21, 2014 / 23:00

      & idd Jetske! Op de blog livelifegorgeous.nl staat hierover ook goede uitleg, ook over haar producten:)

  41. februari 20, 2014 / 22:42

    De la roche posay toleriane riche was mijn favoriet toen ik mijn roaccutane kuur gebruikte.

  42. februari 20, 2014 / 22:50

    Ziet er al een stuk beter uit. Fijn dat het toch een beetje helpt. Er is een nieuwe dagcreme van nivea met een SPF erin. Deze is parfum vrij. Paula’s Choice heeft ook een fijne crème met spf.

  43. februari 20, 2014 / 23:13

    Ik ben onwijs fan van vitamine C creme van The Bodyshop. Deze heeft ook SPF 30. De creme hielp bij mij tegen eczeem en onzuiverheden, dus misschien iets om eens te proberen? Vaak kun je bij The Bodyshop ook wel een testertje krijgen en anders is ook het weer niet al te duur om te proberen. Nog fijner (of eventueel voor daarbij) is de vitamine C spray.

  44. februari 20, 2014 / 23:49

    Ik kan ook slecht tegen dagcreme. Ik gebruik altijd nivea soft.
    Misschien niet de beste oplossing, maar voor mij werkt het perfect!
    Geen acne & trekt snel in :) mis alleen de SPF!

  45. Marieke
    februari 21, 2014 / 00:27

    Hee Annemerel, Decubal heeft een fijne dagcreme voor de gevoelige huid – geen parabenen, parfum etc. Jetske Ultee-proof. Maarre.. ik zou als ik jou was mijn hormoonwaarden eens laten checken. Ik ga dat ook doen nav Mascha’s artikel over pcos (heb precies dezelfde sympthomen op buikvet na) want ik weet bijna zeker dat ik het ook heb. Het zou een boel verklaren iig.. Anyway, ik ga zelf naar de huidtherapeut en ik ga de Diane weer slikken, die heeft 7 jaar z’n werk gedaan en ondanks de negatieve berichtgeving ga ik er weer mee beginnen, ik word gek van al die puistjes en onstekingen op mijn 27e :(

  46. christy
    februari 21, 2014 / 08:00

    Haij Annemerel, Ik heb ook zware acné gehad. Jaren van alles geprobeerd. Verschillende merken huidverzorging maar ook heel veel verschillende medicatie. De laatste stap was Roaccutane slikken. Hele zware medicijnen maar ben heel blij dat ik het heb gedaan. Na een half jaar was mijn hele gezicht weer egaal en nu nog steeds geen last meer! Dat heeft bij mij als enige geholpen.
    Vraag er is naar bij de Dermatoloog.

    • F. Suijkerbuijk
      februari 21, 2014 / 09:54

      Hey Christy, slik je Roaccutane nog steeds? Of mag je daar op een zeker moment mee stoppen??
      En Annemerel, ik heb 1 dag crème van Derrmalogica. De matte moisturizer zonder teint maar wel mét spf 15. Ik ben er heel tevreden over en mijn huid krijgt hier geen extra ontstekingen van. Het ruikt een beetje naar citrus wat het heel aangenaam maakt om op je gezicht te smeren. Succes! En ik kijk uit naar je updates. Ik struggle ook al jaren mer acne, en ben er zo klaar mee!! Groetjes Fleur

  47. gabrielle
    februari 21, 2014 / 10:06

    Eucerin dermopurifyer aanvullende hydraterende crème ( speciaal ontwikkeld voor de uitgedroogde huid na acnebehandeling). Met factor 30 en olie+parfumvrij. Zit in een pompverpakking en is te koop bij de apotheek voor een euro of 13 a 14 dacht ik. Supercreme vind ik, hydrateert je huid goed zonder het vet te maken. Van deze lijn is er ook een facewash,tonic en scrub, zijn ook een aanrader.

  48. Kris
    februari 21, 2014 / 11:04

    Je zou de TZone gel van DrMurad kunnen proberen (http://www.muradshop.nl). Werd mij aangeraden door de schoonheidsspecialiste bij Blitz in Heemstede. Ik gebruik hem nu denk 4 maanden. Elke avond voor het slapengaan na het reinigen van mijn gezicht smeer ik hem (op mijn Tzone) en heb sindsdien echt veel minder last van puistjes/onzuiverheden.
    Ze hebben volgens mij ook een hele acne lijn en ook in miniatuur versie om te proberen.(maar die heb ik nooit geprobeerd, dus daar kan ik weinig over zeggen)

  49. februari 21, 2014 / 12:04

    Wat balen dat dit niet DE oplossing was…. Hmmm, maar wel fijn dat je af en toe nog chocolade mag eten! Ik ben ook al heel lang op zoek naar een troep-vrije crème, maar niets werkt beter bij mij dan de nachtcreme van vichy normaderm. Ok, met allerlei rotzooi, maar mijn huid reageert er goed op. Het zij zo… En ja, nogmaals, ga alleen eens die vegatest doen bij vital in veldhoven. Verders niks, je zult zien hoeveel je daar aan hebt. Kun je gelijk even shoppen bij de Bijenkorf en Primark in Eindhoven :). Succes ermee!

  50. februari 21, 2014 / 13:12

    Hi Annemerel! Ik volg je nog niet zo superlang dus heb even de posts over acne terug gelezen! :) Hoewel er inderdaad vele horrorverhalen zijn over de Diane pil is dit voor mij wel echt de oplossing.. Op mijn 17/18e ben ik begonnen met de Diane pil en deze heb ik geslikt tot maart 2013. Op het moment dat de Diane pil slecht in het nieuws kwam adviseerde de dokter te stoppen met de Diane pil. De periode daarna kreeg ik echt onwijs last, heb ik net zoals jij nu ook doet alles geprobeerd en heb ik een paar maanden terug weer de switch gemaakt naar de Diane pil. Een aantal verhalen rondom de Diane pil zullen ongetwijfeld kloppen, maar het komt er uiteindelijk op neer dat bijna elke anticonceptie wel bijwerkingen en nadelen heeft.. Voor mij is de Diane pil echt de enige oplossing. Misschien toch nog eens overwegen? -Naast dat, is je huid echt al flink verbeterd hoor, fijn! :)

  51. Lieske
    februari 21, 2014 / 13:33

    Zo te zien gaat het langzaam al een stuk beter. Zelf heb ik ook heel lang heel erg last van acne gehad, niets hielp. Iedereen raadde die clearasil-pads aan die het alleen maar erger maakte, echt van alles geprobeerd, ook naar de huisarts gegaan, benzoylperoxide en nog een ander goedje geprobeerd. Dat werkte een klein beetje, maar niet het resultaat waar ik zelf op hoopte. Echt alles geprobeerd tot ik op een gegeven moment gewoon doodmoe werd van alles proberen en ik geen speciale anti-acne dingen wilde. Gewoon mijn huid goed verzorgen ’s ochtends en ’s avonds en dat was het. Ik was al wel heel lang geïnteresseerd in merken die alleen natuurlijke ingrediënten gebruikten. Zo kwam ik op een gegeven moment bij Lush, ik gebruik nu al zo’n 3 jaar elke dag Tea Tree Water toner nadat ik mijn make-up eraf heb gehaald, twee keer in de week de Dark Angels reiniger en vlak voor het slapen de Vanishing Cream Moisturizer. En mijn huid is nog nooit zo rustig geweest, ik heb nog wel wat littekens van mijn vroegere acne, maar ik heb nu zelden puistjes.
    Met eten ben ik niks speciaals gaan doen, groenten en fruit in dezelfde hoeveelheden, wel wat minder frisdrank en meer water, ook minder vlees (de helft van de week vlees, de helft van de week vegetarisch), verder eet ik elke dag minstens 1 stukje chocolade (puur van tony’s).

    Misschien dat Lush voor jou een goed merk is, ik heb zelf heel veel profijt van alleen natuurlijke ingrediënten op mijn huid. Laat maar weten of het wat voor je is, ben benieuwd of het ook bij anderen werkt.

  52. Laura
    februari 21, 2014 / 14:01

    Hi Annemerel,
    Ik gebruik sinds kort Natura Siberica, wat mij betreft wel een aanrader! In de dagcreme zit SPF 15, is op basis van alleen natuurlijke producten en is biologisch gecertificeerd, dus volledig vrij van parfum etc. Bij mij helpt het erg goed tegen mijn acné, misschien het proberen waard? Geloof dat het bij een aatal MOOI drogisterijen wordt verkocht maar ook online. Succes!

  53. Linda
    februari 21, 2014 / 16:06

    Ik gebruik een dagcrème zonder parfum, alcohol en parabenen van Decubal (gezichtscrème Vitaal). Te koop bij De Tuinen! Misschien dat je die zou kunnen proberen? Je hebt ook een versie met SPF 15 volgens mij.
    Liefs!

  54. Charlotte
    februari 21, 2014 / 16:58

    Zelf het ik heel veel baat gehad bij de microdelivery peel van Philosophy, een rib uit m’n lijf samen met de dark spot corrector. De roodheid is direct na gebruik van de peel al weg uit m’n gezicht en ik heb echt veel minder puistjes. Die littekentjes zijn hardnekkiger en met een beetje een bleek gezichtje na de winter vallen ze nog meer op :(
    Bij mij is het niet chocolade maar varkensvlees ben ik achter gekomen en na de skivakantie krijg ik ook altijd een reactie van de sterke zon lijkt wel (of van de schinken…). Als dagcrème gebruik ik de dagcrème met serum van Olaz, zit ook zonbescherming in en werkt als een trein. Misschien is het een idee om Het Huidboek van dokter Ultee te lezen? Heb het zelf nog niet gelezen maar het schijnt heel duidelijk te zijn, ook in welke producten je het beste kan gebruiken etc.

  55. Janique
    februari 21, 2014 / 22:58

    Biodermal P C Le fluide?
    Ik gebruik hem nu al een aardige tijd en nu heb ik niet echt acné, maar ik had wel van die onderhuidse ontstekingen, nu eigenlijk nergens meer last van als ik mijn huid goed verzorg.

    Vera Camilla gebruikt heb ook weet ik, en die heeft ook een lastig huidje dacht ik..

  56. Kirsten
    februari 22, 2014 / 15:14

    Hee! Ik kan je De Tuinen dagcrème met aloë vera aanraden! Is helemaal niet duur en alles is daar proefdiervrij en parfumvrij!

  57. Monique
    februari 22, 2014 / 19:11

    Dr hauschka melisse dagcreme!

  58. kim
    februari 24, 2014 / 08:46

    Wat ik je aanraad, is om eens een tijdje lang niets, maar echt ook niets op je huid te gebruiken. Geen zeep ofzo, enkel wassen met water, en daarna heel lichtje afdeppen met een handdoek. Ik doe het nu ook al jaren zo. Vroeger had ik ook van die enorme acne, maar op mijn wangen. Ik zou nu heel af en toe eens een milde dagcrème gebruiken en (zelden) een beetje make up op de plaatsen waar de acne het ergst is.

    Misschien een idee om een detox-facial te doen op je blog?:d

  59. Marianne
    februari 25, 2014 / 12:43

    Normaderm van Vichy (apotheek) en Biodermal (drogist).
    Ik heb wat last van acne, maar nog meer van vlekken in het gezicht. De pigment creme van Biodermal werkt heel erg goed. Ook Normaderm van Vichy is een echte aanrader.

  60. Aniek
    februari 26, 2014 / 21:28

    He Annemerel,
    Ik zat een beetje door je blog te scrollen en kwam dit artikel tegen.
    Ik gebruik zelf sinds kort ’s ochtends en ’s avonds de tea tree face wash van de Kruidvat. Als dag en nachtcreme gebruik ik de Puravita Hydro Flower facecream van de Tuinen. Deze creme is natuurlijk en biologisch. Hij is niet heel goedkoop, maar goed te doen en mijn huid knapt er echt van op.
    Liefs

    • Aniek
      februari 26, 2014 / 21:29

      Sinds kort klopt niet helemaal. Ik gebruik het al enkele maanden ;)

  61. maart 13, 2014 / 05:16

    Great article, just what I wanted to find.

    Also visit my weblopg tutorials (Cleta)