BEAUTY: Skin update

Ik zal nooit een porseleinen huidje krijgen. Of nou ja, hij zal er nooit uit zien als een porseleinen huidje, mijn huid gedraagt zich regelmatig alsof het van porselein is. Maar hoe mijn huid er nu na twintig maanden La Roche Posay uit ziet, daar teken ik voor. Na jarenlang van alles geprobeerd te hebben heb ik eindelijk een merk gevonden dat echt bij mijn huid past. Ik gebruik geen antibioticazalf, pillen of andere voorgeschreven middelen op dit moment en dat is voor het eerst in meer dan tien jaar. Benieuwd wat ik dan wel allemaal gebruik? Ik zet het op een rijtje.

Toleriane Ultra & Toleriane Ultra Nacht

Jarenlang was ik op zoek naar de perfecte dag en nachtcrème. Ik heb van alles geprobeerd, van Estée Lauder tot La Mer tot het driestappensysteem van Clinique. Niets had het effect waar ik op hoopte. Dat mijn huid enorm gevoelig was, dat wist ik wel al een tijdje, maar ik focuste me nooit op het rust brengen van mijn huid, maar meer de puistjes die ik op mijn huid zag. Totdat ik in februari 2019 met La Roche Posay in aanraking kwam en ik producten mocht uitzoeken. Alle producten van LRP zijn voor de gevoelige huid, dus ik had ook een product kunnen kiezen dat specifiek voor acné bedoeld was, maar ik besloot eerst te kijken wat er zou gebeuren als ik de dag en nachtverzorging voor de meest gevoelige huid zou kiezen. We zijn inmiddels ruim anderhalf jaar verder en mijn huid is een stuk rustiger en voelt een stuk gezonder aan. Ik gebruik deze dag- en nachtcrème bijna dagelijks, alleen wanneer ik (door hormonale schommelingen) een wat vettere huid heb kies ik voor een andere verzorging.

Effaclar Duo+

In dat geval gebruik ik de Effaclar Duo+, dit is een complete verzorging die naast een matterend effect ook werkt tegen onzuiverheden. Hij is geschikt van de vettige huid, die ik dus alleen ongeveer een week per maand heb. Ondanks dat de gelcrème specifiek voor de vettige huid is, heeft het toch een milde werking, zo kan ik het dus ook met mijn gevoelige huid gebruiken.

Effaclar Serum

Uit de Effaclar serie gebruik ik sinds een paar maanden ook het nieuwe Effaclar serum. Ik breng dit 1 a 2 keer per week aan na mijn reiniging. Het serum helpt aanhoudende restlittekens door acné en andere imperfecties te verminderen. Daarnaast helpt het ook mee-eters te verminderen en maakt het de poriën optisch kleiner. Het serum is hypoallergeen en bevat onder andere salicylzuur, LHA en glycolzuur . Omdat het een peelende werking heeft gebruik ik dit serum alleen in de avond en ga ik de dag na gebruik de deur niet uit zonder zonnebrand (ook in de winter). Mijn huid lijkt meer te stralen en voelt gezonder aan. Je zou dit serum dagelijks kunnen gebruiken, maar ik merk al effect bij 1 a 2 keer per week.

Toleriane Gezichtsreiniger

Mijn gezicht maak ik schoon met de Toleriane reinigingsfluide. Het is super zacht en kun je ook gewoon voor de ogen gebruiken. Ik breng het met mijn vingertoppen in ronddraaiende bewegingen op mijn gezicht aan en neem het daarna af met een watje.

Toleriane Ultra 8

Dit lijkt op een spray met water, maar in werkelijkheid is het een geconcentreerde moisturizer uit de Toleriane lijn. Je kunt deze ’s ochtends en ’s avonds als huidverzorging gebruiken, maar ik gebruik deze gedurende de dag als mijn huid geïrriteerd. Bijvoorbeeld als ik (niet zo slim) toch een wollen jas aan heb gehad (ben allergisch), of een kriebelsjaal. Of wanneer ik iets gegeten heb waar ik een licht allergische reactie op heb (sesam bijvoorbeeld). Het kalmeert waardoor ik minder de neiging heb om aan mijn gezicht te zitten omdat het zo kriebelt.

Hyalu B5 ogen

De huid rond mijn ogen kan nog wel wat extra’s gebruiken. Ik ben immers ook geen 18 meer en ik heb in mijn leven redelijk wat kunnen lachen, dus de fijne lijntjes rond mijn ogen zijn zichtbaar. Geeft niet, dat geeft aan dat ik plezier heb in mijn leven, toch? Maar een beetje extra verzorging kan geen kwaad. Ik gebruik hiervoor de Hyalu B5 oogcrème van LRP. Deze crème is net als alle producten van La Roche Posay voor de gevoelige huid en is helpt bij rimpels en fijne lijntjes, vermoeide en gevoelige oogcontour en een verlies van volume en elasticiteit. Je moet niet verwachten dat de huid rond je ogen weer zo wordt als toen je 18 was (zeker niet als je 3o+ bent), maar het lijkt wel te werken. We hebben vooral een groot verschil gezien bij Tuur. Die gebruikte voordat hij mij leerde kennen nooit gezichtsverzorging, dus hij was het ultieme blanke canvas. Hij gebruikt dit nu al anderhalf jaar iedere avond en je ziet duidelijk verschil.

Anthelios 50+ Onzichtbare Fluide Parfumvrij

Mijn favoriete zonnebrand. Je hebt deze in een versie met parfum en een versie zonder parfum, hoewel ik de versie met parfum super vindt ruiken durf ik het niet aan om iets met een luchtje op mijn supergevoelige huid te smeren dus ik gebruik altijd de versie zonder parfum. Hij smeert super makkelijk uit en is bijna niet zichtbaar. Ik heb er geen last van als ik aan het hardlopen ben en ik draag deze van maart tot en met september (en op een hele zonnige dag in andere maanden ook, maar dat komt niet zo vaak voor).

Tot zover mijn spreekbeurt over mijn huidverzorging. Zijn er nog vragen ;-).

Liefs,

Annemerel

P.S. Ik vind het super spannend om dit te publiceren, want in het verleden als ik zei dat het goed ging met mijn huid, dan werd ik de volgende ochtend wakker met een agglomeratie van ellende op mijn gezicht. Echter, nu gaat het al best een lange tijd goed, dus ook al word ik morgen wakker met een of meerdere vervelende pukkels, dan heb ik in ieder geval een mooie (zo goed als) acné vrije periode gehad.

Deze blog is in samenwerking met La Roche Posay. 

Delen:

11 Reacties

 1. Mart
  oktober 21, 2020 / 14:58

  Mag ik je een tip geven? Jarenlang had ik ook zo’n huid, ben inderdaad La Roche Posay gaan gebruiken enhet hielp enorm. De laatste zet voor mij was BHA 2% van Paulas Choice. Sindsdien en in combinatie met La Roche Posay heb ik een gladde huid, onvoorstelbaar een paar jaar geleden. Het is super simpel te gebruiken na een toner en het werkt bij iedereen die ik het aanraad.

 2. Rianne
  oktober 21, 2020 / 16:18

  Oh als mijn huidverzorging op is dan ga ik dit proberen. Ik ben zo dom geweest om eens te wisselen van serum en heb daar blijkbaar een mega (allergische) reactie op gehad, waardoor ik nu onder de dikke onderhuidse ontstekingen en puistjes zit, huilen.
  Maar als jij deze producten aandurft met je huid, dan durf ik het ook te proberen!
  En super fijn dat je nu zo’n goede huid hebt met deze producten!

 3. Margreet
  oktober 21, 2020 / 21:14

  Ik gebruik zelf ook de producten van LRP. Vind ze héél fijn! Ben er mee begonnen op een moment dat ik een vettige acne huid kreeg (door hormoonschommelingen). Ben toen dus voor de acne lijn gegaan, dus alles van Effaclar. Sinds ik het begon te gebruiken kreeg ik geen nieuwe ontstekingen meer, echt bizar. Nu ik het lang gebruik, m’n hormonen en huid weer rustig zijn merk ik wel dat m’n huid wat sneller droog wordt met deze producten. Dus ga binnenkort maar eens kijken naar de toleriane lijn!

 4. Kim
  oktober 22, 2020 / 06:27

  Goede reminder dit! Ik heb zelf een extreem geïrriteerde huid (alsin, zonder make-up zie ik eruit alsof ik een 14-jarige puber ben terwijl ik toch echt richting de 30 ga..) en heb ook zoveel verschillende producten geprobeerd. Zelfs een tijdje LRP (vnl. de Effaclar lijn) en daar deed mijn huid het ook erg goed op. Nu ik dit zo zat te lezen vroeg ik me dus oprecht af waarom ik daar destijds weer vanaf gestapt ben. Ik vermoed omdat ik ooit de tip kreeg om huidverzorging af te wisselen om gewenning te voorkomen, maar wat dom dat het kwartje niet eerder is gevallen om terug te keren naar LRP.

  Ik zeg op naar de apotheek straks! :P
  En wat fijn dat het nu zo goed gaat met je huid!

 5. Eline
  oktober 22, 2020 / 11:32

  Wat een interessant post en superfijn dat het al een tijdje zo goed gaat met je huid! Ik ken La Roche Posay ook sinds 1 jaar ongeveer en ik vind hun cicaplast creme en anti-roosshampoo heel fijn. Deze producten klinken ook heel goed. Ik vind het heel fijn dat er steeds meer aandacht komt voor huidverzorgingsmerken die producten maken die echt werken en gebaseerd zijn op wetenschap. Ik ga ook eens naar jouw tips kijken bij de apotheek.

 6. Alice
  oktober 23, 2020 / 11:26

  Hier nog een enthousiaste gebruiker eindelijk niet meer de neiging om mn gezicht elke dag dicht te moeten smeren (wat weer tegen strijdig werkt) en dus uiteindelijk naar een veel simpeler regime gegaan! Gebruik van Anthelios in de zomer soms ook de getinte zonnebrand creme ook erg fijn voor net een klein beetje camouflage en in de winter de effaclar tinted ook heel fijn!

 7. Laura
  oktober 25, 2020 / 15:02

  Ik ben er zo dankbaar voor dat je me kennis hebt laten maken met dit geweldige merk!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2020 / 08:19

   Dat vind ik heel erg gaaf om te lezen!

 8. Selina
  oktober 26, 2020 / 08:48

  Ik ben ook ontzettend tevreden over LRP. Gebruik denk ik al 4-5 jaar iedere dag de Effaclar Duo + als dagcreme (in de zomer hebben ze ook een variant met een SPF erin) en maak ’s avonds m’n gezicht schoon met de Effaclar facewash en dat is alles. En dat terwijl ik na m’n 18e een ontzettend probleem-huid had.

  LRP icm stoppen met yoghurt en melk consumeren heeft wonderen gedaan. Volgens mij heb ik het ook ontdekt door jouw blog, dus heel blij mee!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 26, 2020 / 08:52

   Wat goed om te horen! Gebruik je ’s nachts geen nachtverzorging of ook Effaclar Duo?

 9. lisa
  november 5, 2020 / 12:02

  Je reclame verhaaltje klopt niet helemaal, je durft het niet aan om produkten te gebruiken die parfum bevatten op je supergevoelige huidje…….waarom dan effaclar….is toch echt geparfumeerd.

  Beetje zorgvuldiger reclame maken.