Wat te kijken op Netflix, Videoland, Prime Video & YouTube (herfst 2020)

Zoveel mogelijk binnen blijven is het devies van onze regering en dat betekent dat Tuur en ik weer goed gebruik maken van onze streamingservices. Naast dat we alle seizoenen van How I Met Your Mother er in een paar maanden doorheen hebben gejaagd (aanrader, tot het laatste seizoen, maar als je daar op voorbereid bent dan valt ook dat laatste seizoen uiteindelijk wel mee) hebben we nog een aantal andere pareltjes ontdekt. Mocht jij dit weekend niet weten wat je aan moet zetten, wellicht haal je hier wat inspiratie uit.

Film – Enola Holmes (Netflix)

Milly Bobby Brown speelt Enola Holmes, het zusje van Sherlock Holmes in deze heerlijke detective. Milly kennen we natuurlijk als Eleven uit Stranger Things, er zijn niet veel overeenkomsten tussen de twee personages, behalve dan dat ze beiden best wel bad ass zijn en opkomen voor de mensen om wie ze geven. Anyway, Enola is zestien als haar moeder – met wie ze haar hele leven twee handen op een buik was – haar verlaat. Ze schakelt haar broers Sherlock (de bekende detective) en Mycroft (een zure overheidsmedewerker die nogal van de oude stempel en regeltjes is) in. Mycroft wil Enola naar een strenge meisjesschool sturen, waar Enola natuurlijk helemaal niet op zit te wachten. Ze loopt weg en gaat op zoek naar haar moeder in Londen.

Film – Yesterday (Pathé Thuis en Amazon Prime)

Deze film was zo leuk. Ik huurde hem bij Pathé Thuis maar zag later dat hij ook op Prime Video staat (waar ik ook een abonnement heb). De film gaat over een jongen die er van droomt door te breken met zijn muziek, maar het wil nog niet echt lukken. Na een ongeluk wordt hij wakker in een wereld waarin de Beatles nooit bestaan hebben. Wanneer hij de liedjes speelt denkt de rest van de wereld dat hij deze liedjes zelf geschreven heeft, het duurt niet lang of hij wordt gebombardeerd tot de beste liedjesschrijver ooit. Ik werd heel vrolijk van deze film met al die mooie Beatles-nummers. Evenals Tuur trouwens, die vraagt iedere week wel een keer of we de film niet nog een keer kunnen bekijken. En dat gaan we zeker snel een keer doen.

Serie – Emily in Paris (Netflix)

Voor degenen die deze serie al gezien hebben en nu denken dit was toch totaal geen realistische serie? Klopt. Hoe kun je als mid-twintiger uit de VS zo’n baan aangeboden krijgen en jezelf dan ook nog eens Chaneltassen in alle kleuren van de regenboog kunnen veroorloven. Om nog maar niet te spreken over naar Parijs gaan voor een nieuwe baan en geen woord Frans spreken, of de posts die Emily op social media deelde die haar in een klap influencer-famous maakte (zo werkt het echt niet, in ieder geval niet in 2020). Maar toch heb ik intens van deze serie genoten. Van Parijs. Van de outfits. Van de loveeestory. Van de (niet zo realistische) droom die Emily leeft. Even vijf uur lang uit het drama dat 2020 daadwerkelijk is. Als je de serie nog niet gezien hebt en vroeger genoten hebt van series als Gossip Girl en Sex and the City, geef het dan gewoon een kans. (deze serie heb ik trouwens alleen gekeken, ik kan Tuur voor veel gek krijgen, maar ik denk dat dit niet helemaal zijn cup of tea is).

Muziek – Miley Cyrus Live (YouTube)

Ik kan zo enorm genieten van de live covers van Miley Cyrus. Een paar weken geleden trakteerde ze ons op een cover van Blondie’s Heart of Glass (deze staat ook op Spotify!). Afgelopen weekend had ze weer een pareltje, Zombie van The Cranberries. Komende periode kunnen we nog veel meer mooie covers verwachten, Miley nam namelijk een MTV Unplugged concert op in haar achtertuin.

Documentaire – Erik in de Verdeelde Staten (Videoland)

Vier jaar geleden stond ik op Times Square en dacht ik dat er een historisch moment was aangebroken, dat Hillary Clinton verkozen zou zijn tot de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Toen het rond een uurtje of elf duidelijk werd dat het toch iets anders zou lopen ben ik naar bed gegaan en toen ik de volgende ochtend wakker werd en het nieuws las was ik compleet lamgeslagen. Hoe had dit kunnen gebeuren? Het was een van mijn laatste dagen in New York en het werd de meest troosteloze dag die ik ooit in New York heb gespendeerd. Mensen waren teneergeslagen, niemand was enthousiast (en dat is best bijzonder als je in een Amerikaanse winkel bent), de regen zorgde ervoor dat ik eigenlijk zoiets had van, kunnen we niet gewoon vanavond al naar huis? Anyway, we zijn inmiddels vier jaar verder en ik blijf mezelf verbazen over hoe sommigen dingen in Amerika gewoon kunnen gebeuren.

OK, lang verhaal, wat ik wil zeggen, Amerika staat aan de vooravond van een hele belangrijke presidentsverkiezing en Amerika lijkt op dit moment meer verscheurd dan ooit. Kiezers staan lijnrecht tegenover elkaar en lijken elkaar niet eens te willen begrijpen. Erik Mouthaan (al veertien jaar Amerika-correspondent voor RTL) maakte hier een indrukwekkende documentaire over. Iedere dinsdag komt er een nieuwe aflevering op Videoland, inmiddels staan er vier afleveringen online. Aanrader.

Goed, dat waren ze. Na How I Met Your Mother zitten Tuur en ik nu wel een klein beetje in een serie-dip. Jullie nog goede tips om die dip weer te boven te komen? Andere series waar we echt van genoten hebben zijn Homeland, Modern Family, Friends, Rita en Dead To Me.

Fijn weekend!

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Lana
  oktober 23, 2020 / 12:18

  Mijn aanraders zijn: Marcella, Vis a Vis en Working Moms. De laatste is echt heel verslavend! Marcella is zo goed, echt een van de betere series.

 2. Kirsten
  oktober 23, 2020 / 12:19

  Ik ben net klaar met The Marvelous Mrs Maisel en wil beginnen aan Modern Love en This is Us.
  Allemaal op Prime Video! :-)

 3. Hedwig
  oktober 23, 2020 / 12:45

  Ik vind Jane the Virgin (op Netflix) tot nu toe heel leuk! Een soort moderne soap met veel drama, en kijkt lekker weg. En de film Rebecca staat er ook net op, dat boek is echt prachtig, dus de film hopelijk ook.

 4. renske
  oktober 23, 2020 / 13:29

  The restaurant, als je Rita leuk vindt dan vind je die ook leuk denk ik

 5. Milou
  oktober 23, 2020 / 14:56

  Thanks voor de tips! De serie van Erik Mouthaan gaat op m’n lijstje! Nog wat tips, afgaand op de titels die je noemt: Superstore (hilarische serie over een big box store ergens in de VS), The Bold Type (categorie Sex and the City, maar dan met iets meer diepgang), Marvelous Ms. Maisel (toffe serie over een comédienne in de 60’s, met prachtige kleding) Staan allemaal op Amazon Prime!

 6. Suus
  oktober 23, 2020 / 17:17

  Outlander

 7. Debby
  oktober 23, 2020 / 17:39

  Ik kan the umbrella academy Erg aanraden op Netflix :). Beetje vreemd maar rete spannende serie!

 8. Roos
  oktober 23, 2020 / 22:12

  Dank voor de tips! Als je homeland goed vond, dan is Designated survivor een aanrader.

 9. oktober 24, 2020 / 00:53

  The Sinner :)

 10. oktober 24, 2020 / 16:29

  Enola Holmes, Emily in Paris en Yesterday heb ik de afgelopen weken gekeken :-) Yesterday zagen mijn vriend en ik vorig jaar in de bios en sindsdien wilde ik de film graag nog eens zien. Lucifer is echt een heel grappige serie om te kijken. Die raad ik zeker aan!

 11. Rosalie
  oktober 24, 2020 / 18:03

  Hierbij mijn tips voor Netflix:
  – The Fall,
  – Star Trek Discovery
  – Designated Survivor
  – Unsolved Mysteries
  – High Score (als je 40 jaar of ouder bent ;-))
  – The Stranger
  – Safe

 12. judith
  oktober 25, 2020 / 20:40

  Wij kijken nu Rita die je dus al kent.
  Hiervoor keken wij after life.
  Zo gaaf! Helaas maar 2 seizoenen.
  En de muziek daarbij is echt heel mooi.

 13. Suus
  oktober 26, 2020 / 14:20

  Outlander & Suits, beiden op Netflix

  • Marion
   oktober 29, 2020 / 16:45

   Outlander! En als je dat wat vond, dan moet je “State of happiness” en ” the restaurant” ook ECHT kijken op netflix.