SUNDAY TALK: Wat te doen met dat extra uurtje vandaag

Het is mijn lievelingsdag van het jaar… de dag dat de wintertijd ingaat, de dag die 25 uren telt in plaats van de schamele 24 die we op alle andere dagen van het jaar krijgen (om het nog maar niet te hebben over de meest verschrikkelijke dag van het jaar, de dag waarop we slechts 23 uur hebben). Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar dat extra uurtje iedere ochtend, dat doet echt wat met je (in ieder geval met mij). Maar hoe kun je dat extra uurtje nou goed besteden?

60 minuten naar buiten

Hardlopen, fietsen, wandelen, het maakt niet uit… je zou dat extra uurtje vandaag natuurlijk kunnen besteden aan een fysieke activiteit. Liefst buiten. Want frisse lucht is goed en daar krijgen de meeste mensen hier in Nederland in de herfst veel te weinig van.

2 afleveringen The Kominsky Method

Een van mijn favoriete nieuwe series in 2018 was The Kominsky Method met Michael Douglas en Alan Arkin. Het gaat over twee mannen op leeftijd in Hollywood. De ene (een acteur) probeert relevant te blijven, de ander moet de dood van zijn vrouw verwerken. Het tweede seizoen staat sinds gisteren op Netflix. Kan niet wachten om aan deze serie te beginnen.

Die stomme huishoudelijke klus doen waar je al tijden tegenaan hikt

Die kast in elkaar zetten en inruimen (dat staat bij ons op de planning), de badkamer eindelijk een keer echt goed schoonmaken. Of gewoon achterstallige was wegwerken. Wanneer je dat extra uurtje nuttig besteed lig je vanavond waarschijnlijk met een extra goed gevoel in bed.

Online sale shopping

Ik ben de laatste tijd zoveel mid season sales tegengekomen. Bij de Bijenkorf hebben ze dit weekend op heel veel dameskleding tot wel 30% korting. Ik shopte gisteren online in de sale bij Sandro. Op de lente/zomercollectie krijg je dit weekend nog een extra 20% korting. Ik heb ein-de-lijk die jurk gekocht die ik van de zomer al wilde hebben. Hij was er nog in mijn maat en hij was nu 62% goedkoper dan de officiële prijs (ja, dat was een hele rekensom om dat uit te rekenen, eerst 50% korting en daarna nog 20% over dat bedrag).

Op bezoek bij een familielid dat je al tijden niet gezien hebt

Ik ga vandaag samen met Tuur naar mijn oma, want die zie ik veel te weinig. En ja, ik besef dat ik mijn uurtje dus op meerdere manieren gebruik, maar ja het is zondag en zoveel andere dingen heb ik nou ook weer niet te doen. Op hardlopen na. Het online sale shoppen heb ik gisteren al gedaan (en daar blijf ik nu heel ver van uit de buurt) en The Kominsky Method kan ik niet samen met Tuur kijken omdat hij het eerste seizoen nog niet heeft gezien. Tijd genoeg voor een bezoekje aan oma dus.

Ben jij ook zo’n fan van wintertijd? Hoe ga jij dat extra uurtje besteden vandaag?

Liefs,

Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Teha
  oktober 27, 2019 / 14:28

  Zo toevallig dit! Gisteravond begonnen met de Kominsky method serie 1! En nou schrijf jij erover. Is toch maf?
  Ik heb in dat uurtje een extra lange yogales gedaan online “yoga with Melissa”.
  Heerlijk!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 28, 2019 / 08:51

   Oehh wat fijn, ik ga yoga met Melissa eens opzoeken. Hoe vond je The Kominsky Method?

 2. Vera Boekelman
  oktober 28, 2019 / 12:19

  Je blog heeft me geïnspireerd eindelijk het klusje te doen die ik al weken moest/wilde doen: mijn kledingkast opruimen! Er gaat nu een vuilniszak aan kleding naar een kledingruil en ik heb een lekker opgeruimde kast. Dus thanks, haha! :-)

 3. Eveline
  oktober 29, 2019 / 09:12

  Ze doen hier in Australie helaas niet aan winter/zomertijd maar ik ben door deze blog gister wel begonnen met Seizoen 1 van The Kominsky Method, super leuk! Was in 1 avond 4 afleveringen verder en heb nu al zin om verder te kijken! Thanks voor de tip!!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 29, 2019 / 09:58

   Aaaah leuk om te lezen! Wij zijn gisteren met seizoen 1 weer begonnen, omdat Tuur het toch ook wel wilde zien en ik het ook nooit erg vind om iets twee keer te zien, als ik het leuk vind.