SUNDAY READING: Shopaholic to the Rescue

 photo sttr.jpg

Mijn eerste chicklit die ik ooit las was Shopaholic, van Sophie Kinsella. Dit was in de begin jaren 2000, toen er nog maar een boek uit de serie verschenen was. Fantastisch vond ik het. Ik denk dat ik het boek wel drie keer gelezen heb. Deel twee en drie uit de serie vond ik ook heel erg leuk, maar toen ik een paar jaar later het vierde deel las, begon ik Becky Bloomwood een beetje zat te worden. Er zat gewoon weinig groei in het karakter. Aan het eind van het boek was ze meestal wel ‘hervormd’ maar in het volgende deel was ze weer net zo ‘dom’. Ik begon me mateloos te irriteren, maar las nog steeds wel ieder boek en OK, als ik dan eenmaal het laatste hoofdstuk naderde was ik best enthousiast over het boek. Niet extreem, maar ik vond het iedere keer wel weer goed genoeg om ook uit te kijken naar het volgende deel.

Bekijk bericht

SUNDAY READING: Francien laat je tieten nog eens zien

 photo IMG_2075.jpg

Eind 2011 kreeg ik een mailtje van twee meisjes die een hardloopblog wilde beginnen en zich afvroegen of ik misschien samen wilde werken, ik had immers net geschreven dat ik de New York Marathon wilde lopen en dat wilden zij ook. Ik wist niet zo goed wat ik met de mail aanmoest en besloot – zoals ik altijd doe met mails waar ik niet meteen een antwoord op heb – de mail te negeren. Oeps. Het heeft nog ruim een jaar geduurd voordat ik Fieke en Francien voor het eerst sprak, een half jaar later zwommen we – aan de vooravond van de New York Marathon – met zijn drieën op het dakterras van het Gansevoort Hotel in New York. Zo kunnen dingen lopen.

Bekijk bericht

LET’S TALK ABOUT: My kick-ass friend Rinke

 photo thijsheslenfeld_039.jpg

Toen Rinke en ik samen Taal & Communicatie studeerden waren we alles behalve BFF’s. We waren gewoon heel erg anders. Rinke woonde in Amsterdam en was een echte student. Ik had mijn leven en werk in Den Haag, oh… en Laura, met wie ik tijdens colleges brownies van Starbucks en de laatste nieuwstjes uit ons eigen leven deelde. Ik kan me slechts één conversatie met Rinke herinneren, ons eerste jaar was net begonnen en ze was nieuw tijdens mijn colleges van mijn minor Engels. Ze had namelijk eerst Russisch geprobeerd, alleen was dat haar niet helemaal goed bevallen. Mijn moeder zei vroeger altijd als ik niet naar haar geluisterd had ‘Ik spreek toch geen RUSSISCH’, nou dat heeft dus een reden, die taal is vrij heftig en zeker als je het alleen maar als minor volgt, is het vrij lastig om het goed te leren.

Bekijk bericht

SUNDAY READING: See Me

 photo 201510-see-me1.jpg

Ik geef het toe, ik ben lichtelijk verslaafd aan Nicholas Sparks boeken. De films zijn fijn, Safe Haven, The Lucky One, Dear John… The Notebook heb ik nu minstens twintig keer gezien. Maar zijn boeken, daar ben ik nog veel meer emotioneel in geïnvesteerd. In plaats van anderhalf uur meeleven, ben ik vaak zo’n tien uur zoet met een Nicholas Sparks boek, als het niet meer is. Zeker als het boek zo dik is als See Mee. 751 pagina’s telde het boek dat ik via de iTunes Store gekocht had.

Bekijk bericht

SUNDAY READING: Life after you

 photo 81vDUwL5WL._SL1500_.jpg

Ik wil allereerst iedereen die ‘Me Before You’ van Jojo Moyes nog niet gelezen heeft en dat wellicht in de toekomst nog wil doen vragen om niet verder te lezen. After You is het vervolg op Me Before You en ik niets over dit boek schrijven zonder dingen uit het eerste boek te verpesten. Dus als je slim bent, klik je dan vooral NIET door. Je bent gewaarschuwd he.

Bekijk bericht