LET’S TALK ABOUT: My kick-ass friend Rinke

 photo thijsheslenfeld_039.jpg

Toen Rinke en ik samen Taal & Communicatie studeerden waren we alles behalve BFF’s. We waren gewoon heel erg anders. Rinke woonde in Amsterdam en was een echte student. Ik had mijn leven en werk in Den Haag, oh… en Laura, met wie ik tijdens colleges brownies van Starbucks en de laatste nieuwstjes uit ons eigen leven deelde. Ik kan me slechts één conversatie met Rinke herinneren, ons eerste jaar was net begonnen en ze was nieuw tijdens mijn colleges van mijn minor Engels. Ze had namelijk eerst Russisch geprobeerd, alleen was dat haar niet helemaal goed bevallen. Mijn moeder zei vroeger altijd als ik niet naar haar geluisterd had ‘Ik spreek toch geen RUSSISCH’, nou dat heeft dus een reden, die taal is vrij heftig en zeker als je het alleen maar als minor volgt, is het vrij lastig om het goed te leren.

Bekijk bericht

SUNDAY READING: See Me

 photo 201510-see-me1.jpg

Ik geef het toe, ik ben lichtelijk verslaafd aan Nicholas Sparks boeken. De films zijn fijn, Safe Haven, The Lucky One, Dear John… The Notebook heb ik nu minstens twintig keer gezien. Maar zijn boeken, daar ben ik nog veel meer emotioneel in geïnvesteerd. In plaats van anderhalf uur meeleven, ben ik vaak zo’n tien uur zoet met een Nicholas Sparks boek, als het niet meer is. Zeker als het boek zo dik is als See Mee. 751 pagina’s telde het boek dat ik via de iTunes Store gekocht had.

Bekijk bericht

SUNDAY READING: Life after you

 photo 81vDUwL5WL._SL1500_.jpg

Ik wil allereerst iedereen die ‘Me Before You’ van Jojo Moyes nog niet gelezen heeft en dat wellicht in de toekomst nog wil doen vragen om niet verder te lezen. After You is het vervolg op Me Before You en ik niets over dit boek schrijven zonder dingen uit het eerste boek te verpesten. Dus als je slim bent, klik je dan vooral NIET door. Je bent gewaarschuwd he.

Bekijk bericht

SUMMER READING: Round-up 2015

 photo summerreading.jpg
Het was dit jaar alweer het vierde jaar dat ik in een zomer vijftien boeken las. Ok, niet helemaal, ik speelde een beetje vals door twee van die vijftien boeken door mijn zusje te laten lezen. Maar hé, ik ben zelf bezig met een boek.. dat vraagt ook om (heel veel) tijd. Maar, nu aan het eind van de rit, wat waren eigenlijk mijn favorieten, wat zijn de grootste aanraders?

Bekijk bericht

SUMMER READING: P.S. I Still Love You

 photo PS-ISLY.jpeg

Heb je dat ook wel eens, van die weken dat je hoofd gewoon niet naar lezen staat. Dat je in je hoofd met van alles tegelijk bezig bent en dat concentreren op een boek gewoon heel lastig is. Ik heb dat sinds mijn zomervakantie. Gelukkig heb ik tijdens mijn zomervakantie een aantal boeken gelezen zodat ik na mijn zomervakantie nog even vooruit kon, maar afgelopen weken was het lastig. Het boek van vorige week ‘Nice is just a place in France’ was te doen omdat het vooral grappig was en je niet echt in een verhaal hoefde te komen, maar deze week was lastiger. Ik wilde eerst een serieuze roman gaan lezen, maar ik kwam er gewoon niet in, te afgeleid door van alles en nog wat. Uiteindelijk besloot ik op aanraden van jullie het tweede deel van ‘To all the boys I’ve loved before’ te lezen, dat boek las ik in januari en het vervolg kwam deze zomer uit. Het is een Young Adult-boek, dus niet zo lastig om te lezen.

Bekijk bericht