SUMMER READING: Drie heerlijke zomerboeken om je dit weekend mee te vermaken

Tijdens mijn vakantie in Italië las ik drie heerlijke boeken waarin ik me totaal kon verliezen. Bikini aan, zonnebril op, strandstoel onder een boom (lezen is zoveel fijner in de schaduw), mijn hoofd (en alle gedachtes die er 24/7 doorheen spoken) uit en mezelf even in een andere wereld wanen. Voor mij is dit de ultieme manier om te ontspannen. Ik zeg wel dat ik tijdens mijn lange duurlopen tot rust kom en dat is ook wel zo, ik kan namelijk heel goed mijn gedachtes op een rijtje zetten tijdens een lange duurloop. Maar die gedachtes gewoon echt even helemaal uit zetten en niet met van alles tegelijk bezig zijn, dat kan ik alleen tijdens het lezen van een boek. Ik weet niet of ik dit onlangs eerder geschreven heb of dat ik gewoon een déja-vu heb maar deze tekst komt me verrassend bekend voor. Als ik dit een paar maanden geleden ook al zei, mijn welgemeende excuses, maar het klopt nog steeds. Anyway… mocht je zin hebben in een goed, makkelijk en lekker boek dit weekend, ik heb drie boeken voor je die (in ieder geval voor mij) aan al deze eisen voldoen.

Sophie Kinsella – I Owe You One

Ik heb een haat-liefde verhouding met Sophie Kinsella boeken. Ik hou ervan, omdat ze altijd een gevoel van nostalgie naar boven brengen (Shopaholic was in 2002 de eerste chicklit die ik ooit las), maar de personages komen vaak ook in zo’n situatie dat ik denk NEE NEE NEE. Dat ik er zelf een beetje gefrustreerd door raak. Dat had ik met dit boek wederom, zo erg dat Tuur op een gegeven moment vroeg of ik dit boek nu echt voor mijn plezier las. Maar na een paar hoofdstukken kwam ik erin en kon ik de frustraties verruilen voor nieuwsgierigheid en plezier. Het is geen baanbrekend verhaal, geen hoogstaande literatuur, maar wel gewoon prima lectuur voor een mooie zomerdag. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit boek al meer dan een maand geleden gelezen heb en ik had toen beter meteen een stukje over het verhaal kunnen schrijven, want het precieze gevoel dat ik had kan ik niet heel goed meer omschrijven. Ik weet alleen nog dat ik het een fijn boek vond om te lezen en dat ik het boek met een heel tevreden gevoel uitlas.

Sophie Kinsella – I Owe You One, €10,99 via Bol.com*

Jojo Moyes – Still Me

Het derde boek in de ‘Me Before You’ serie. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat ik tranen met tuiten huilde tijdens het lezen van Me Before You en ik kan dat gevoel nog zo herinneren. Een jaar later las ik ‘Life after you’ en ik heb daar een stuk minder herinneringen over, maar na het lezen van mijn eigen review moet ik concluderen dat ik dat boek ook met plezier gelezen heb (al had een stuk minder impact op me). Inmiddels is er dus een derde deel, Still Me. Het boek speelt zich dit keer af in New York, waar Louisa de Personal Assistant van een Oost-Europese jongere liefde van een conservatieve Upper East Sider is. Het lijkt op het eerste gezicht misschien een glamoureus leven, maar haar baas heeft geheimen en die geheimen brengen haar in een (op een gegeven moment zeer) benauwde positie. Het boek was emotioneel een stuk minder heftig dan het eerste boek, ik kan me niet herinneren dat ik überhaupt een traan gelaten heb. Het feit dat het boek zich in New York City afspeelde gaf het voor mij een extra laag. Zeker lezen als je de eerste twee boeken ook verslonden hebt.

Jojo Moyes – Still me, €8,99 via Bol.com*

Elin Hilderbrand – The Perfect Couple

Een zomereiland (Nantucket), Upper East Siders en een zomerbruiloft. De perfecte combinatie voor een heerlijke zoetsappige zomerroman. Ik had de synopsis op de achterkant van het boek niet gelezen toen ik het bocht uitzocht bij American Book Center en ook niet voordat ik begon met lezen. Ik was dan ook best wel verrast toen op een van de eerste pagina’s van het boek bleek dat er een levenloos lichaam gevonden was en ik dus een ‘murder mystery’ in handen had. Het verhaal wordt verteld uit het perspectief van alle aanwezige bruiloftsgasten, maar ook door de ogen van de politie en andere mensen werkzaam (en op de een of andere manier betrokken) op Nantucket. Op een gegeven moment is iedereen verdacht en stuk voor stuk vallen ze allemaal af. Ik kon het boek niet wegleggen voordat ik het boek uit had en dus was het boek binnen 24 uur uit. Het is een beetje een kruising tussen Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar dan met volwassenen op een eiland vlak voor de kust van Boston.

Elin Hilderbrand – The Perfect Couple, €11,99 via Bol.com*

Heb jij een van deze boeken gelezen deze zomer? Wat vond je ervan? Welke boeken heb jij deze zomer verslonden?

Liefs,

Annemerel

*affiliate links

Delen:

3 Reacties

 1. Stephanie
  augustus 23, 2019 / 17:08

  Wat heerlijk weer een summer reading. Ik denk dat zeker 90% van de boeken die op je blog voorbij zijn gekomen nu ook in mijn boekenkast aanwezig is! En nu zal the perfect couple ook weer vroeg of laat in mijn boekenkast verschijnen.
  Ik ben nu bezig om de boeken van Simone van der Vlugt te lezen, vind ik ook een aanrader voor lekkere weglees boeken!

 2. augustus 24, 2019 / 09:38

  Die eerste twee heb ik ook gelezen :) die stonden dus toevallig ook op Mn ereader deze zomer (heb er zo’n 20 koboplus boeken op gezet voor we gingen zonder écht te kijken welke boeken het waren) en inderdaad, ik vind de Sophie kinsella prima vakantiemateriaal maar soms zijn de personages net een beetje té frustrerend. Nu lees ik gouden kooi van Camilla Lackberg, heel spannend vind ik die!

 3. augustus 29, 2019 / 10:58

  De eerste twee heb ik ook gelezen en vond ik weer heerlijk. Ga eens kijken naar de laatste :)