Zondag 4 oktober (vandaag 2 maanden geleden)

Ik loop een alternatieve hardloopwedstrijd in Den Haag. De start is om half negen, dus om kwart voor acht zit ik al op de fiets richting de startlocatie. Ik voel me een beetje weeïg op de maag. Daar heb ik wel vaker last van vlak voor een wedstrijd, dat zijn de zenuwen. Toch spookt er ook iets anders door mijn hoofd, ik ben immers al twee dagen overtijd en ik heb het afgelopen jaar een redelijk strakke cyclus gehad. Het zou natuurlijk ook kunnen komen doordat ik ongesteld moet worden, PMS doet rare dingen met mijn lichaam. 

Au. We fietsen over een hobbelig weggetje en mijn voorgevel – die toch echt goed in een sportbeha verpakt zit – is gevoelig. Ook dit zou met PMS te verklaren kunnen zijn, echter… ik heb al in tijden geen pijnlijke borsten gehad vlak voor mijn menstruatie. Zou het dan toch? OK. Als ik morgen niet ongesteld ben, dan haal ik een test.

De wedstrijd gaat niet grandioos. Ik loop op zich wel lekker, maar mijn tempo is ver te zoeken. Het lukt me gewoon niet om harder te lopen, het lijkt alsof er een begrenzer op mijn motor is gezet. 4:30 per kilometer is het hoogst haalbare. Gelukkig ben ik mijn misselijkheid wel kwijt en voel ik me verder niet anders dan anders, ik ben gewoon een beetje langzamer, maar dat zou natuurlijk ook door de PMS kunnen komen, weet ik uit ervaring. 

’s Middags hang ik lekker op de bank. Ik voel me voldaan na de hardloopwedstrijd, het ging misschien niet zo hard, maar ik heb het maar mooi gedaan met al die hormonen in mijn lichaam. Toch vreemd dat ik nog steeds niet ongesteld ben, ik zou toch zweren dat ik het echt nú zou moeten worden. 

Ik heb last van brandend maagzuur. Niet heel erg, zo weinig eigenlijk dat ik bijna het idee heb dat ik het mezelf inbeeld, maar het is wel al de derde middag op rij dat ik dat branderige gevoel op mijn borst voel. Ik Google brandend maagzuur + eerste zwangerschapssymptomen en zie dat brandend maagzuur inderdaad een veel voorkomende klacht is. OK. Toevallig. Op het lijstje zie ik ook staan dat jeukende borsten voor kunnen komen aan het begin van de zwangerschap. Laat ik daar nu ook al een paar dagen last van hebben. Mijn moeder zei vroeger altijd ‘dan groeien ze’, dat zei haar moeder blijkbaar ook altijd. Zou dit PMS zijn, of zou het dan toch…

Tuur gaat boodschappen doen, we hebben zin in kalfskroketten en zoete aardappelfrietjes. Ineens hoor ik mezelf zeggen “kun je ook een zwangerschapstest meenemen?”. “Echt?” “Ja, ik wil het nu gewoon weten”.  Ik zoek op de website van Albert Heijn op hoe de verpakking van de zwangerschapstesten van AH er uitzien en stuur Tuur een voorbeeld via WhatsApp. 

Nog geen kwartier later is Tuur thuis, met de zwangerschapstest. Even schiet het door mijn hoofd dat de concentratie hCG (het zwangerschapshormoon) ’s middags een stuk lager is dan vroeg in de ochtend. Volgens mij heb ik vandaag al anderhalve liter gemberthee op. Ook al ben ik misschien zwanger, de kans dat de test positief is, is klein. 

Gelukkig kan ik meteen plassen (het voordeel van anderhalve liter gemberthee). Ik vang mijn plas op in een kopje en houd vervolgens de stick 5 seconden in de urine. Na ongeveer 15 seconden verschijnt er een lijntje. Eén lijntje. Het moeten er twee zijn voor een positieve test. Een minuut later is het nog steeds dat ene lijntje. Vals alarm. “Nee, ik ben niet zwanger Tuur”. Tuur loopt teleurgesteld weg om de boodschappen uit te pakken.

Gedesillusioneerd staar ik naar de test, ik was zo graag zwanger geweest. Maar hé, beeld ik dit mezelf nu in, of is er nu echt een heel vaag tweede lijntje te zien? Ik roep Tuur, Tuur komt enthousiast aangelopen maar ziet allesbehalve een tweede lijntje. Ik begin dat tweede lijntje toch steeds beter te zien en na vier minuten ziet ook Tuur het (eindelijk!). Hij is niet zo donker als het eerste lijntje, maar volgens de gebruiksaanwijzing is een lijn een lijn.

Ik ben ZWANGER!

We dansen tien minuten door de kamer, daarna bel ik mijn ouders. Ja, ik weet het, ik had het ze ook op een speciale manier kunnen vertellen, maar ik heb geen zin om nog maar een seconde langer te wachten. Mijn ouders zijn mega blij, ze worden opa en oma. Ook mijn zusje krijgt het nieuws meteen te horen, die is (natuurlijk) ook mega enthousiast. Daarna beloof ik mezelf plechtig mijn mond dicht te houden, het is nog veel te vroeg om al te juichen. Maar stiekem doen we dat toch al wel een beetje. Is het te vroeg om nu al een kinderwagen te bestellen?

 

Delen:

20 Reacties

 1. Ismay
  december 4, 2020 / 14:22

  Zo leuk Annemerel! Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap en heel veel geluk liefde en gezondheid toegewenst. Geniet van je zwangerschap, het is jullie van harte gegund! Veel liefs

 2. Niels Wieringa
  december 4, 2020 / 14:43

  Mooi geschreven 🤗 veel geluk!!

 3. Stephanie
  december 4, 2020 / 14:59

  Gefeliciteerd! Super leuk nieuws. Ik ben net 5 weken terug bevallen van mijn eerste kindje. Het is zoooooo leuk!

 4. december 4, 2020 / 15:04

  Ik ben zo ontzettend blij voor jullie <3

 5. Harma
  december 4, 2020 / 15:17

  Zo leuk om te lezen, gefeliciteerd!! Geniet er van :)

 6. Caressa
  december 4, 2020 / 15:37

  Wat een geweldig nieuws, gefeliciteerd!!

 7. Barbara
  december 4, 2020 / 15:47

  Oh wow, gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk voor jullie! Ik wens je een voorspoedige zwangerschap. En uit ervaring weet ik dat je ook met kinderen lekker kan blijven lopen, het is alleen wat meer plannen.

 8. Anita te Gussinklo
  december 4, 2020 / 18:58

  Gefeliciteerd, wat leuk dat jullie ouders worden.
  Geniet van je zwangerschap Annemerel, hopelijk zonder al te veel misselijk te zijn.
  En natuurlijk veel succes met alle voorbereidingen.

 9. A.
  december 4, 2020 / 21:09

  Lopen mét baby kan nu ook door de speciale ‘buggy’s’ 😉
  Van harte gefeliciteerd!

 10. Sophia
  december 4, 2020 / 21:26

  Aaah zo leuk! Gefeliciteerd!
  Het mooiste wat er is, vanuit liefde samen een kindje krijgen :-)

 11. Anne
  december 4, 2020 / 22:13

  Heel mooi nieuws. Je straalt op de foto. Gefeliciteerd!

 12. december 4, 2020 / 22:16

  Maar waaw!! Haha ik zit zen beetje achter jou en heb het ook ongeveer op die manier ontdekt 🙈 zalig he!!! Proficiat!!!

 13. december 5, 2020 / 11:01

  Zo leuk! Gefeliciteerd 🥰

 14. Jacqueline
  december 5, 2020 / 11:33

  Van harte gefeliciteerd allebei, wat een superleuk nieuws !! Ik wens je een voorspoedige zwangerschap ..toppie

 15. Patty
  december 5, 2020 / 15:35

  Ow wauw, wat een mooi nieuws. Een dag voordat je dit bericht deelde, mocht ik mijn dochter in mijn armen sluiten :-) Het is echt een super bijzonder iets wat je gaat meemaken. Ik hoop dat je een voorspoedige zwangerschap en bevalling zult hebben. En ook als dat helaas niet zo is, dan nog hoop ik dat je positief kunt terugkijken. Want het is niet allemaal rainbows and butterflys, en dat hoeft ook echt niet. Maar aan de gigantisch glimlacht op de foto, zie je al hoe gelukkig je bent! Het is jullie enorm gegund!

 16. Christine
  december 5, 2020 / 16:47

  Waaaaah Annemerel wat ontzettend leuk voor je! Ik heb vier dagen na jou positief getest en sindsdien dacht ik bij al je blogs over ‘migraine’ en ‘spugen’: zou ze misschien zwanger zijn? (Ik heb zelf veel last van misselijkheid en overgeven namelijk). Wat fijn voor julie! Van harte gefeliciteerd, geniet ervan!

 17. december 6, 2020 / 09:44

  Ann, we worden groot!!! Je krijgt een baby!! Zo leuk ♥ Had je je ooit kunnen voorstellen, in 2003 (onze .tk periode), dat je 17 jaar later op je blog zo’n post zou schrijven? Ik vind het zo bijzonder!

 18. Do.
  december 6, 2020 / 11:09

  Oaaah! Wat een mooi nieuws!!! Van harte gefeliciteerd voor jullie beiden, al het goeds voor jullie en de kleine in spe. Benieuwd hoe de zwangerschap voor jou (en Tuur;) gaat zijn, hoe je het ervaart. Hiep Hiep Hoera!!

 19. Lin
  december 6, 2020 / 11:58

  Ben onwijs blij voor je, het is echt zo mooi!

 20. Vera Boekelman
  december 7, 2020 / 09:31

  Wat een leuk nieuws voor je! Nu ineens vallen alle dingen op zijn plek als lezer, haha! Ik volg je al een aantal jaar en weet dat een man en kinderen altijd wel je droom was. Zo schrijf je een aantal jaar geleden blogs over single zijn rondom de feestdagen en alle stomme vragen die daarbij komen kijken, en zo maak je dit bekend. Mooi nieuws!