VLOG: Babynieuws

Het voelde als een eeuwigheid dat Tuur en ik dit best wel bijzondere nieuwtje voor ons ‘moesten’ houden, in werkelijkheid waren het slechts twee maanden. Twee maanden waarin ik me niet echt de beste versie van mezelf gevoeld heb, wat ook een van de belangrijkste redenen is geweest om de vlogcamera even los te laten. Want dat ik zwanger ben, dat stond nog net niet op mijn voorhoofd geschreven.

Inmiddels zijn we dertien weken in verwachting, hebben we twee positieve echo’s en een positieve bloedtest achter de rug en kunnen we voor ons gevoel het nieuws eindelijk delen.

We zijn ontzettend dankbaar dat het bij ons zo snel is gegaan, omdat we maar al te goed weten dat dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is. We hebben een paar bijzondere maanden achter de rug (waarin ik me naast dankbaar ook bijzonder rot heb gevoeld). Ik heb af en toe wat vlegbeelden gemaakt en die heb ik in deze vlog achter elkaar geplakt.

Veel plezier met kijken en tot volgende week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Anke
  december 7, 2020 / 08:52

  Proficiat Annemerel, wat een fijn nieuws! Ben zelf 33 weken in verwachting van ons eerste kindje, en ik hoop oprecht dat je verder een zorgeloze en fijne zwangerschap tegemoet mag gaan, want het is echt wel magisch! :-)

  • Annemerel
   Auteur
   december 7, 2020 / 13:28

   Jij ook gefeliciteerd Anke! Succes met de laatste loodjes!

 2. Julia
  december 7, 2020 / 11:08

  Super leuk Annemerel, echt zo leuk voor jullie dat je zwanger bent! Van harte gefeliciteerd! Ik ben zelf net 5 weken geleden bevallen van ons eerste kindje. Dus alles rondom de zwangerschap zit nog vers in mijn geheugen haha en ik vind het heel leuk dat we dit nu ook bij jou kunnen volgen! Ik was in het begin ook zo misselijk en moe, maar ‘gelukkig’ was er toen net Corona waardoor ik vooral thuis aan het werk was en ik tussendoor gewoon even kon liggen. Ik zou ook niet goed weten hoe ik dat had moeten doen als ik de hele dag bij mijn collega’s had gezeten… Ik wens je een super mooie, fijne en voorspoedige zwangerschap toe!!

  • Annemerel
   Auteur
   december 7, 2020 / 13:28

   Aaah wat mooi om te lezen, gefeliciteerd met jullie kindje!

 3. Maria
  december 7, 2020 / 15:35

  Gefeliciteer met je zwangerschap en dat jullie een baby verwachten. Best wat herkenbare punten komen er voorbij in je vlog. Oa die spanning voor de 1e echo en het het bekijken of je buik groeit. Mijn zwangerschappen liggen al even achter me, maar beide keren heb ik gehad dat er met 5-6 maanden nog steeds collega’s waren die niet wisten/zagen dat ik zwanger was. Ik heb zelfs een hardloop fotoshoot gehad voor een blad, waarbij het zoontje van de fotograaf zei: ben jij echt zwanger? Ik was toen bijna 6 maanden.
  Geniet van je zwangerschap, ik vond het zo bijzonder dat je opeens niet meer alleen in je lichaam bent. Vooral toen ik het rond week 17 kon voelen, en mijn vriend ook een paar dagen er na (voordeel van weinig buikvet, en geen voorliggende placenta) werd het helemaal echt.

  Oh, een tip: kijk eens op https://bellysisters.nl Ik ben zó ontzetten blij dat ik op het einde van mijn zwangerschap een 3D beeldje heb laten maken van mijn buik. Zo’n mooie herinnering aan een bijzondere tijd. Natuurlijk is je kind de allermooiste ‘herinnering’ aan de zwangerschap, maar deze staat heel mooi in de kast (de foto’s van de zwangerschapsshoot liggen in een digitaal mapje… daar deden wij weinig mee)

 4. lia
  december 7, 2020 / 16:20

  gefeliciteerd!
  Haha! jij bent zo’n zwangere vrouw die dus niet alleen moet laten weten hoeveel weken, maar ook exact hoeveel dagen ze wel al niet zwanger is…… maar serieus, who cares about het aantal dagen.
  Had gehoopt dat laura en robin ook met babynieuws zouden komen of je broer met zijn vriendin, die zijn toch ook al een hele poos samen?

 5. Bernadet
  december 8, 2020 / 20:34

  Vraag me oprecht af waarom je een reactie als deze zou plaatsen. Wat een vervelende ondertoon.

  Citaat uit de Volkskrant:

  Janine Abbring (44): ‘Een bekend credo, dat wordt toegeschreven aan zowel Boeddha, Socrates als Sai Baba is: ‘Voordat je je mond opentrekt moet je jezelf afvragen: is het nodig, is het aardig, is het waar?’ Ik heb daar sinds enige tijd het zinnetje ‘Sta ik op het punt negatief te doen over iemand omdat ik eigenlijk diep vanbinnen jaloers ben op diegene?’ aan toegevoegd.