WISHLIST: New York City

Ik heb mezelf gisteren niet alleen bezig gehouden met logistieke kwesties voor mijn NYC-reis (nog 10 dagen voordat ik vlieg!), ik heb ook mijn wensenlijst ‘afgemaakt’. Of nou ja, we zijn natuurlijk nog niet in New York dus het zou altijd kunnen dat er nog wat bijkomt. En dat iets op mijn lijst staat wil ook niet per definitie betekenen dat ik dit ook daadwerkelijk ga kopen. De wens is er. Maar ja, je moet natuurlijk ook wel wat ’te wensen overhouden’ zoals mijn moeder vroeger altijd zo leuk tegen me zei (wanneer ik teleurgesteld was dat Sinterklaas niet alles van mijn verlanglijstje had gekocht) (verlanglijstje… ik besef nu pas waarom dat zo heet… verlang-lijstje… OK).


OK laten we beginnen bij Marc Jacobs. Er was een tijd dat ik leefde voor Marc by Marc Jacobs (die lijn bestaat niet meer). In 2007 kocht ik mijn eerste ‘design’ schoenen bij Marc Jacobs, in 2009 (op mijn twintigste verjaardag) kocht ik mijn eerste tas. Ik had telefoonhoesjes, oorbellen, armbanden, horloges, laptoptassen, strandtassen, ik had ALLES van Marc by Marc Jacobs. Totdat ik er ergens in 2013 ineens klaar mee was. Ik kan nog niet echt een goede reden bedenken waarom.

De Marc Jacobs website struinde ik in eerste instantie alleen maar af op zoek naar een Laptoptas. Mijn nieuwe MacBook Pro 15 inch past niet in mijn rugzak en ook niet in mijn laptoptas van Kate Spade. Dat is best wel onhandig kan ik je vertellen. Helaas hebben ze bij Marc Jacobs maar een optie voor een laptoptas en hoewel ik die best leuk vind, is dat kleurtje wel redelijk besmettelijk.

Toen ik op zoek was naar de laptoptas kwam ik het schattige blauwe tasje tegen. Ik ben al een tijdje op zoek naar een tas in zo’n formaat, omdat het me handig lijkt met mijn camera die ik overal mee naartoe sleep. In mijn Celine trio bag zie je hem heel lelijk zitten, mijn Gucci tas (OK dit klinkt alsof ik geld als water heb als ik dit zo achter elkaar zeg, geloof me, nee. Na het kopen van die tassen al helemaal niet meer). Anyway die Gucci tas, die gaat dus niet heel makkelijk open en dicht dus draag ik hem altijd open, zodat ik makkelijk mijn camera kan pakken. Maar ik krijg wel 20x per dag te horen dat mijn tas open staat. Het lijkt erop dat dit schattige tasje (met rits bovenop) handiger is, maar heb hem nog niet in het echt gezien. Mocht ik niet voor die tas gaan, is de kans groot dat ik voor een losse strap ga, die kan ik dan bijvoorbeeld aan mijn nieuwe laptoptas hangen, of aan mijn Celine tas (de strap van die tas is gebroken).

Verder naar Glosser, het beautymerk van de Millenial, niet in Nederland verkrijgbaar. In New York zit een showroom en daar ga ik sowieso weer even langs als ik in New York ben. Vorige keer kocht ik een lipbalsem en daar ben ik zo blij mee dat ik die sowieso nog een keer wil kopen. Als je er drie koopt krijg je korting, dus ik denk dat ik dat ga doen. Verder heb ik ook goede verhalen gehoord over de concealer van Glossier en hebben ze sinds kort een exfoliant. Heel benieuwd naar die laatste. Hij is 24 dollar, wat ik niet heel duur vind voor een exfoliant. Benieuwd of hij zo goed werkt als ik overal op internet lees.

Bij Lululemon wil ik een nieuwe zwarte legging kopen. Ik heb er nu drie. Eentje stamt uit 2013 en is niet heel veel meer waard. De andere twee komen uit 2015 en ook al zie je dat ze gedragen zijn, ze zijn allebei nog steeds prima in orde. Waarom ik dan toch een nieuwe wil? Omdat ik ze zo vaak draag dat er bijna niet tegen op te wassen valt. En aangezien ik al drie jaar geen nieuwe heb gekocht (en mijn achterwerk toch echt het mooiste is in deze legging, dat mag ik van mezelf zeggen vind ik), vind ik dat het tijd is voor een nieuwe. Bij Lululemon wil ik verder deze scrunchie kopen, benieuwd of mijn haar hier minder van afbreekt. En bij New Balance (de officiële sponsor van de halve marathon) wil ik misschien een shirt kopen, ter herinnering aan de (halve) marathon.

En dan wil ik ten slotte nog even langs Sephora. Ik wil daar dit wenkbrauwpotlood van Anastasia kopen (die van mij is op) en ik ben heel benieuwd naar deze matte creamy bronzer van Milk Make-up. Ik kan geen bronzer op poederbasis gebruiken omdat dit steevast zorgt voor acné, heel benieuwd of dit beter werkt. Het feit dat ‘ie mat is vind ik ook heel fijn. Ik heb namelijk altijd wel iets van onzuiverheden op mijn kaak en met een glimmende bronzer heb ik het idee dat dit extra opvalt.

OK. Dit was hem dan, mijn wensenlijst. Heb jij nog iets dat ik aan mijn lijstje zou toe moeten voegen? Ben ik iets vergeten? En als je een toeristische attractie zou mogen doen, welke zou je me dan aanraden? Ik heb er al een aantal gedaan (Rockefeller, One Observatory onder andere), wat zal ik dit keer doen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

27 Reacties

 1. Eva
  maart 6, 2018 / 12:28

  Waarom altijd hele dure dingen? Niet vervelend bedoelt maar dit valt mij heel erg op bij jou. Ik ben daar wel benieuwd naar want ik word echt niet happy, vooral van de belachelijk hoge prijs niet, van een laptoptas van Marc Jacobs, en mijn inzien gaat het alleen maar om het merk. Andere winkels hebben ook hele mooie voor veel, veel, veel minder geld. Wat is je beweegredenen om zoveel geld neer te tellen voor deze dingen?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 6, 2018 / 17:31

   Omdat ik het mooi vind. Heb trouwens nog niet heel veel goede goedkope alternatieven gevonden. Maar sta zeker open voor suggesties van goedkopere MacBook tassen (15 inch) die er leuk uit zien!

   • Stephanie
    maart 7, 2018 / 12:19

    Heeft verder vast niks met materialisme te maken zeker…Het enige wat je voorbij ziet komen in deze blogs/vlogs zijn spullen…en spullen…en spullen…en soms ook spullen…Gelukkig houdt iedereen het ook lekker in stand dat deze mevrouw lekker veel, daar komtie weer, spullen, kan kopen….Laat ik het hier maar bij houden….

    • Annemerel
     Auteur
     maart 7, 2018 / 16:10

     Ik heb nooit ontkent dat ik hou van mooie spullen? En volgens mij gaat het merendeel van mijn blogs over hardlopen. Zeker de afgelopen weken.

     • Stephanie
      maart 8, 2018 / 09:58

      Is ook zo, het merendeel van de tijd gaat het ook met name over jezelf. Keep up the good work meid!!

    • Lineke
     maart 7, 2018 / 16:58

     Doe even normaal zeg. Iedereen zijn ding. Als het je niet zint kijk je toch lekker niet ?

     • maart 8, 2018 / 11:46

      Wie zijn deze mensen om te denken dat ze zich mogen bemoeien met wat jij waaraan uitgeeft?? Spend it darling! Ik vind het heerlijk om te lezen and guess what? Ik ben ingeloot voor de marathon in NYC! Dus mijn eerste marathon wordt dit jaar een feit! You have inspired me :) X Fem

     • Annemerel
      Auteur
      maart 8, 2018 / 12:17

      Dank voor je berichtje en SUPER GAAF dat je bent ingeloot!!!!!! Veel plezier met je voorbereiding en see ya in NYC!

 2. maart 6, 2018 / 12:47

  Lady Speed Stick, al is die tegenwoordig ook te bestellen in Nederland (alleen veel duurder).
  Ik heb ze inmiddels overal er wereld vandaan gehaald: Singapore, Dubai, Curacao en natuurlijk New York. Ik kan niet meer zonder Lady Speed Stick

  • Annemerel
   Auteur
   maart 6, 2018 / 17:29

   Jaaa gebruik die ook al sinds 2013, super fijn!

 3. maart 6, 2018 / 13:28

  Je strap van je Celine Trio gebroken? De mijne was dat ook! Ben terug naar Celine gegaan, mijn tas is opgestuurd en na een maand had ik hem weer terug met nieuwe strap. Zeker de moeite waard om te doen!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 6, 2018 / 17:29

   Jaaaa dat heb ik ook wel eens gehoord. Hij is nog niet helemaal gebroken, maar als je een beetje druk zet valt ‘ie af (en dat gebeurt altijd op het verkeerde moment haha). Thanks voor de tip!

 4. Saskia
  maart 6, 2018 / 14:09

  Je kocht toch juist de kate spade voor je macbook, circulatie consumptie: eerst kopen, dan accessoires erbij, dan weer een nieuwe laptop en weer een accessoires. je houdt jezelf wel bezig en ik dacht dat jij geen exfoliator gebruikte?? Happy consuming in New York!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 6, 2018 / 17:28

   Ik kocht hem toen ik mijn oude MacBook nog had (vorig jaar april), had toen niet verwacht dat ik voor een 15 inch MacBook zou gaan.

   Ik gebruik nu een exfoliator van Jetske Ultee

 5. maart 6, 2018 / 14:26

  Wauw….
  Prachtige items op je wishlist ;-)
  Ik zou zeker met de boot een rondvaart maken van ongeveer 3 uurtjes langs Empire State Building en Boston.
  Het is zo mooi groen en wie verwacht dat van NY..
  Van T.B. zou ik graag een pretty bag shoppen en natuurlijk van de make-up merken met mooiste producten.
  Het is veel te lang geleden dat ik naar NYC was geweest.
  In 2002.
  Dus wil er graag eens terug gaan.

  Xoxo

 6. Milou
  maart 6, 2018 / 14:44

  Een supertip voor een creamy bronzer: ik ben al jaren fan van de Face Bronzer van Lancaster. 50ml tube voor nog geen €20 waar ik serieus 3 jaar mee doe. Je hebt maar een klein beetje nodig, blijft de hele dag goed zitten en het is mat. Ik gebruik 002 op mijn lichte huid en dat geeft een supermooi, zonnig effect!

  • Milou
   maart 6, 2018 / 14:53

   Oja, daarnaast natuurlijk alvast heel veel plezier & succes in New York!

 7. maart 6, 2018 / 17:14

  Ben net voor de tweede keer terug uit New York! Zelf genoot ik onwijs van rondstruinen door Williamsburg (stap uit bij Bedford Ave en ga lekker shoppen bij de kleine leuke winkels en bekijk alle graffiti, en doe me een lol, eet een banana pudding bij Martha’s Bakery <3). En qua toeristische highlights … wel eens gegeten bij Ellens Stardust Diner? ZO leuk. Echt ZO leuk! Tip, ga rond 2/3 uur, dan staat er geen rij. Oh en ik vind persoonlijk het American Museum of Natural History echt gaaf (van Night at the museum), het is Pay as You Wish (aan de counter) dus of je nu $1 of $40 betaalt, het maakt ze geen zak uit ;)

 8. maart 6, 2018 / 17:55

  Ik heb die broek ook van Lululemon en als ik nu het geld had bestelde ik er nog 3. Zo fijn, het is dat ik op kantoor werk en ze niet iedere dag aan kan, anders deed ik het. En voor de toeristische dingen: ik heb er zoveel gedaan, maar heel werd geregeld door de exchange organisatie (het was zo’n reis voor exchange students). Mijn favorieten waren toch de dingen die je toevallig tegenkomt. Optreden van onze waiters in een restaurant was het hoogtepunt, maar ‘doebare’ dingen waren dan Phantom of the Opera op Broadway (spaart ook je benen) en Greenwich Village.

 9. Anna
  maart 6, 2018 / 18:13

  Ik heb er gewoond en deel je graag mijn favoriete dingen:
  De show Fuerza Bruta (bij Union Square) is echt een waaanzinnige unieke experience.
  Sleep no more ook waanzinnige show.
  Drinks at Dream hotel.
  En lunch bij the River Cafe met uitzicht over de hele stad.
  Anders nog even leuk in Williamsburg op een rooftop waar je 10x beter uitzicht over de stad hebt, dan in Mangattan zelf.

  Enjoy!
  Grt, Anna

 10. Ilse
  maart 6, 2018 / 18:58

  Leuke wishlist. Ben helaas nog nooit in New York geweest dus heb geen tips voor je.

 11. Shirley
  maart 6, 2018 / 21:55

  Super leuke wish list! :) vind alles leuk, ben heel benieuwd naar je NY shoplog straks!

 12. maart 7, 2018 / 11:33

  Oh, love NYC! Heeel veel plezier alvast!
  Was er 5 jaar geleden dus veel tips heb ik niet, maar ben net in Toronto geweest en ook daar gezwicht voor de lululemon thights. Kocht daarnaast ook de “light speed socks”, en ben daar echt heel erg tevreden over! Vooral omdat ze laag zitten (en dus niet boven je schoenen uit komen), maar ook omdat ze ventileren en wonder boven wonder zorgen dat ik geen blaren heb na (meer dan) 15km. Had al verschillende sokken geprobeerd, maar nog over geen enkele zo enthousiast als deze.

 13. Britt
  maart 7, 2018 / 16:05

  Fijn lijstje :-)!

  Welk type legging van Lululemon is nu eigenlijk jouw favoriet? Ik blijf maar nieuwe leggings voor crossfit kopen, maar ze zijn het telkens toch weer net niet (of ze zakken af, of ze verslijten veel te snel). Ik overweeg daarom toch maar eens te zwichten voor Lululemon waar iedereen zo enthousiast over is.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 7, 2018 / 16:11

   De Speed Tight is de legging die ik nu het meeste draag, deze worden alleen niet meer gemaakt dus ik hoop dat de legging uit deze lijst een waardige opvolger is.

 14. Janna
  maart 7, 2018 / 19:50

  Mooie lijst! Ik vind het nog wel meevallen hoe groot die lijst is, of hoe overdreven of belachelijk veel geld alles kost. Zelfs als je alles zou kopen. ;)