CPC DIARY: Je gaat het niet geloven #23

Ik heb jullie vast wel eens verteld dat ik onhandig ben. Toch? En zo niet, dan heb je dat tussen de regels door vast wel eens gelezen of voorbij zien komen in mijn vlog. Gisterochtend was het weer zover. Ik liep de deur uit om richting de fysio te gaan, dat had ik eigenlijk vijf minuten eerder al moeten doen, maar vijf minuten daarvoor zat ik nog achter mijn MacBook aan de keukentafel. Een YouTube video te kijken. Ik was dus wat gehaast toen ik uiteindelijk de deur uit liep en dat is de perfecte voedingsbodem voor onhandigheid. Zo ook gisteren.

Nee, ik trok de deur niet achter me dicht met de sleutel er aan de binnenkant nog in, dat deed ik precies een jaar geleden, maar daar heb ik van geleerd (hoop ik). Nee, dit was eigenlijk nog veel suffer. Ik liet mijn iPhone uit mijn handen vallen… Dat is normaal niet zo’n probleem, mijn iPhone X zit in een hoesje van LifeProof waardoor hij onverwoestbaar zou moeten zijn. Met mijn iPhone is dan ook niets aan de hand. Mijn enkel, die eerst geraakt werd voordat mijn telefoon de grond raakte, is er iets minder goed vanaf gekomen.

Het is geen ramp. Ik kan er nog gewoon op staan, het bot is alleen gevoelig, een beetje blauw en er loopt een mini snee over de pijnlijke plek. Wat een moordwapen, die iPhone X. Nee, even serieus, het staat mijn CPC denk ik niet in de weg, maar toen ik vanmorgen – bijna 24 uur nadat het delict had plaatsgevonden – uit mijn bed stapte was lopen toch ietwat gevoelig.

Ik vind het gewoon een suf en tegelijkertijd hilarisch verhaal ‘Annemerel hoe kom je aan die blauwe plek op je enkel?’ ‘Oh ja ik heb mijn iPhone erop laten vallen’. Origineel is ‘ie wel. 

Terug naar mijn bezoekje aan de fysio. Mijn knie is echt aan de betere hand en dat stemt mij zeer gelukkig. Ik denk dat dit deels te maken heeft met het Patellabandje dat ik sinds vorige week draag. Ik heb meteen even wat vragen hier over gesteld, want ik wist zelf eigenlijk niet wat het nu precies deed en wanneer ik het moest dragen. Maar dit bandje haalt dus de spanning van de pees af, je hoeft het niet de hele dag te dragen (wat ik in eerste instantie deed), maar alleen tijdens de inspanning. Dit bandje werkt helaas niet voor wanneer je een IT-band blessure hebt (die vraag kreeg ik een paar keer), maar helpt vooral wanneer je een overbelasting van de patellaband hebt (in de volksmond wordt dit ook wel een jumpersknee genoemd).

Verder kreeg ik het advies om niet te veel oefeningen meer te doen deze week en nog twee trainingen te doen. Een keer een 7 a 8 kilometer op halve marathontempo (vandaag) en zaterdag nog een 5 kilometer, om los te lopen. Tegen die kilometers op halve marathontempo zie ik ietwat op, maar dan vraag ik me weer af… als ik daar zo tegenop zie, is dat tempo dan sowieso niet veel te hoog? Anyway: we gaan het zien, ik ga mijn best doen vandaag en jullie horen morgen hoe ik het er van af hebt gebracht.

NOG VIER DAGEN!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

7 Reacties

 1. Robert
  maart 7, 2018 / 09:05

  Never a dull moment! Hebben ze geen LifeProof uitvoeringen voor je benen? :-)

 2. Rianne
  maart 7, 2018 / 09:17

  Ohh wat fijn dat je knie aan de beterende hand is!! En je hebt zeker een origineel verhaal met je enkel haha, hopelijk staat het de CPC niet in de weg.
  En zo’n patellabandje heb ik ook voor de binnenkant van m’n knie, en het werkt bij mij ook echt wel!

 3. Hanneke
  maart 7, 2018 / 11:39

  Feit dat je tegen dat hoger tempo opziet wilt misschien zeggen dat je bang bent het niet te halen, maar ik zou toch pushen om het te proberen. Als je je doelen constant bijstelt uit angst om het niet te halen, gaat de teleurstelling op lange termijn niet minder zijn denk ik. Dus als je nu probeert en het toch niet haalt, weet je tenminste dat je een poging gedaan hebt? :)

 4. maart 7, 2018 / 12:33

  Wel uitkijken met je enkel hoor! Ik viel het eerste weekend van Januari van de trap en daarbij stootte ik ook mijn enkel. Die deed na een week geen pijn meer, maar 1,5 maand later was het wel nog steeds gevoelig en dik. Gelukkig had ik er bij het hardlopen na de eerste week ook geen last meer van. Het is intussen geheeld, maar ik zit nu ook al een maand stil na onder andere een longontsteking.

 5. Amber
  maart 7, 2018 / 13:30

  Ik heb dit weekend ook iets vergelijkbaars gehad met m’n knie, waar een camera lens op is gevallen… helaas staat dit mijn sporten wel in de weg haha

 6. Ilse
  maart 7, 2018 / 17:06

  Dat zou dus ook een actie voor mij kunnen zijn.. hopelijk heb je er niet teveel last van. En ben benieuwd naar hoe je training is gegaan.

 7. Joyce
  maart 8, 2018 / 14:28

  Ik heb laatst mijn teen gebroken doordat mijn Iphone erop viel. Ook zo’n leuk verhaal hahaha.
  Wat fijn dat je knie iets beter lijkt te gaan!