WINTER SNAPSHOT DIARY: 25/12 (Christmas Day)

 photo Recently Updated138.jpg


 photo Recently Updated138.jpg

Good morning! Hebben jullie een fijne eerste kerstdag gehad? Ik neem jullie weer even mee terug naar mijn eerste kerstdag, een dag waarop ik om negen uur wakker werd in mijn eigen bedje.

Voor mij geen uitgebreid kerstontbijt, maar gewoon een paar gekookte eitjes, een banaan, een kop koffie en een glas bietensap. Mijn gekookte eitje was voor de verandering perfect zacht gekookt, was denk ik speciaal voor kerst.

 photo Recently Updated138.jpg

Ondertussen maak ik mijn snapshot diary van donderdag, kerstavond. Ik schrijf ook nog een paar andere blogs, doordat ik een paar dagen in Oostenrijk geweest ben heb ik voor de komende dagen helemaal niets voorbereid, dus doe ik dit gewoon met kerst. Niet erg, maar gewoon leuk. Zou niet weten wat ik anders de hele dag zou moeten doen. Ik had er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een blogje per dag minder te plaatsen, aangezien de kerstdagen qua bezoek ontzettend laag zijn (SNAP IK, WIE GAAT ER NOU BLOGS LEZEN MET KERST?!) maar zoals gezegd, ik vind het leuk om blogjes te schrijven, dus waarom zou ik het dan niet gewoon met kerst ook doen?!

 photo Recently Updated138.jpg

Terwijl ik deze selfie maak bedenk ik me dat het vandaag precies 12,5 jaar geleden is dat ik mijn eerste blog schreef. Mijn blog viert vandaag haar bronzen verjaardag, wauw!

Op naar mijn ouders, iets later dan gepland. Ik heb geen lunch in huis dus wilde eigenlijk iets vroeger gaan, als ik in de auto stap knort mijn maag als een gek. Gelukkig heb ik mijn Beond repen in mijn auto liggen (nog steeds niet gesponsord mensen, die repen zijn gewoon lifesavers).

 photo Recently Updated138.jpg

Ik heb besloten om mijn vrouwelijke familieleden te laten profiteren van het feit dat ik regelmatig pakketjes met beautyproducten krijg opgestuurd. Ik heb voor al mijn nichtjes en tantes een haarproduct, een lichaamsproduct, een nagellak en een lipstick. Nu alleen nog even inpakken.

Bij mijn moeder staat een pan met een heerlijke wildsoep op het vuur. Lekker met aardappel, eend en paddenstoelen. Ik neem twee koppen, want daar heb ik zin in.

 photo Recently Updated138.jpg

Ondertussen neemt mijn zusje mijn oma onder handen, qua make-up dan. Roos de kleine make-upartist heeft mijn moeder al van een prachtige ooglook voorzien, nu is mijn oma aan de beurt. Later krijgt ook mijn schoonzusje een flinke laag make-up van Roos. Ik kwam voor de verandering zelf al met make-up bij mijn ouders.

Christmas is for eating.. Dit was zeker niet het enige schaaltje met brownies en bonbons die naar binnen werd gewerkt.

 photo Recently Updated138.jpg

Santa’s little helpers, mijn zusje en ik pakken alle beautyproducten stuk voor stuk in, daarna voorzien we ze allemaal van een strikje.

De familie zwart.. gisteren droegen mijn moeder en ik hetzelfde jurkje, vandaag is iedereen – inclusief mijn oma – in het zwart. We vieren de geboorte van Jezus, het is niet zijn begrafenis. Ik bedoel, het is geen Pasen… Maar ja, ik weet nu al dat ik vandaag voor tweede kerstdag weer in het zwart gekleed ga. Het is gewoon lekker makkelijk en eigenlijk bijna altijd goed.

 photo Recently Updated138.jpg

We zijn met de hele familie (ons gezin, mijn oma, en mijn oom+tante en kinderen) uiteten in Den Haag. Gelukkig kennen Roos en ik geen gêne en maken wij gewoon selfies midden in het restaurant. Ik geef het glas wijn dat ik gedronken heb de schuld. En Justin Bieber in de auto. Altijd Justin Bieber de schuld geven.

 photo Recently Updated138.jpg

Ik eet bisque (kreeftsoep) als voorafje, heel lekker!

Het hoofdgerecht valt een beetje tegen. De krokante zalm is net een visstick, de kabeljauw is net kibbeling zonder krokant korstje. Gelukkig zijn de frietjes en de mayonaise wel ontzettend lekker. Natuurlijk heb ik ook gewoon mijn bordje leeg, want waarom niet?! Het dessert was een ‘grand dessert’ dat helaas de foto niet gehaald heeft.

 photo Recently Updated138.jpg

Ik sluit mijn avond af met Netflix in bed. Ik wil eigenlijk The Holiday kijken, maar hij staat niet op Netflix en ik kan mijn externe hardeschijf waar hij op staat niet vinden. Gelukkig vind ik nog een film op Netflix die ik nog niet gezien heb, Elf. Waarschijnlijk ben ik echt een slowpoke met het kijken van deze film (hij komt uit 2003 en is volgens mij redelijk populair) maar als je hem ook nog niet eerder gezien hebt: AANRADER!

Zo, nu ga ik me klaar maken voor de laatste kerstdag. Ik ga eerst mijn huis (studio van 35 vierkante meter) een grote schoonmaak geven (heel erg nodig) en ga dan richting mijn ouders voor de kerst festiviteiten, dit keer vieren we het met de andere kant van de familie. Met de ouders en alle ‘single’ nichtjes (waar ik nog steeds voor de volle 100% toe behoor).

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. december 26, 2015 / 12:13

  Zwart is inderdaad altijd goed en zwarte jurkjes staan altijd zo mooi! Lief dat je een aantal van je beautyproducten uit pakketjes aan je familie geeft :)

 2. december 26, 2015 / 12:23

  Ja, ik deel ook heel wat producten uit, beetje beauty kerstman spelen, leuk :-) Happy holidays!

 3. december 26, 2015 / 12:44

  klinkt als een prima eerste kerstdag, veel plezier vandaag!

 4. Ilse
  december 26, 2015 / 13:29

  Wat een fijne eerste kerstdag en lief dat je producten uitdeelt aan je tantes en nichtjes.

 5. december 26, 2015 / 13:49

  Black is my happy colour… en ja hoor! Ik behoor tot de gek die op tweede kerstdag een aantal blogjes zit te tikken én te lezen! Gewoon omdat het kan, haha! Geniet van je tweede kerstdag!

 6. Marit
  december 26, 2015 / 14:41

  Heerlijke dag! Ik heb toevallig gisteren zelf ook ELF voor het eerst gekeken, – een geniale film. Al ben ik al snel een sucker voor kerstfilms.
  En the Holiday is vanavond aan de beurt (op dvd..).
  Fijne Krest en gefeliciteerd met de bronzen verjaardag van je blog!

 7. december 26, 2015 / 14:42

  12,5 jaar bloggen is bijna heel mijn leven ;)!
  You can’t never go wrong with black, ook voor mij zwart met de feestdagen.

 8. Tessa
  december 26, 2015 / 14:43

  Zwart is AL-TIJD goed! Ziet eruit als een gezellige Kerstdag zo met je familie. En wat lief dat je de dames in de familie verwend met leuke cadeautjes :) ondanks de kerst lees ik toch je blog hoor. Gewoon, omdat het kan haha! Veel plezier vandaag!

 9. december 26, 2015 / 20:37

  Wat maakt het uit dat jullie allemaal in het zwart waren? Ik vond jou en Roos er in elk geval schitterend uitzien. :-)
  Jammer dat de vis wat tegenviel!

 10. december 26, 2015 / 23:36

  Hahaha ik lees gewoon met kerst je blog hoor! En zo te zien ben ik niet de enige, maar kan me voorstellen dat er mensen zijn die het niet doen.
  Geweldig stuk over selfies en Justin Bieber, ik heb het mijn vriend ook meteen gezegd!

 11. december 27, 2015 / 11:45

  I looooove black!! Niets mis mee!

 12. Anneroos
  december 27, 2015 / 14:44

  Gefeliciteerd met de bronzen verjaardag van je blog! En wat lief dat je cadeautjes uitdeeld aan je tantes en nichtjes :) ziet er uit als een fijne kerstdag

 13. Elvira
  december 27, 2015 / 21:45

  Nooo Gossip Girl gaat ook van netflix af per 2016 dus als je die nog wil kijken…..