WINTER SNAPSHOT DIARY: 21/12 (Sölden)

 photo Recently Updated133.jpg


 photo Desktop1868.jpg

Goedemorgen, vandaag niet hardlopen, hoe graag ik eigenlijk ook wilde. Mijn wekker ging om kwart over zes, dat was net iets te vroeg om mezelf te motiveren. Ik sliep dus nog een half uurtje verder. De reden dat mijn wekker dit keer zo vroeg stond? We moesten vanmorgen uitchecken en omdat we ook nog lekker vroeg op de piste wilde staan, moest ik dus ERG vroeg opstaan als ik ook nog wilde hardlopen. Dat schoot er dus heel even bij in. Laten we dus maar bij het ontbijt beginnen. Dit keer ga ik voor scrambled eggs, worstjes, yoghurt met muesli en een donut. Volgens mij wel voldoende om de ochtend op te overleven.

 photo Desktop1867.jpg

Gaan we weer! We zitten netjes om half negen in de lift, hebben we redelijk snel gedaan, toch?

Vandaag geen strakblauwe lucht, maar die hebben we zaterdag en zondag ook wel genoeg gezien. Alhoewel, dat gaat natuurlijk nooit vervelen, maar ik probeer een positieve draai aan het verhaal te geven. Vandaag voel ik me net Willy Wortel, want nu is het mijn beurt om met de GoPro te skiën. Hoe staat het me?

 photo Desktop1867.jpg

Tijd voor warme chocolademelk met slagroom. Zo lekker smaakt het alleen in Oostenrijk op de piste.

Ok, genoeg opgewarmd, tijd om weer te gaan skiën. Voor alle geïnteresseerden.. mijn helm is van Giro, mijn bril van Aphex (allebei uit 2013), mijn jas is van Goldbergh en mijn zonnebril van Oakley.

 photo Desktop1867.jpg

Roos lacht hier, maar eigenlijk kan ze helemaal niet meer lachen. We hebben net een afdaling van 17 kilometer gedaan en we zijn geen een keer gestopt. Alles is gefilmd met de GoPro (Roos d’r werk weer), we hebben er precies 14 minuten en 53 seconden over gedaan, het ging ZOOO lekker. Maar waarom kan Roos dus eigenlijk niet meer lachen? Ze is haar zonnebril (Ray Ban aviators) onderweg verloren en daar komt ze in de lift pas achter. NOOOO!!!

Zien jullie dat hotel met dat witte ding met dat groen erop? Dat is ons hotel, Bäckelar Wirt. Of nou ja, dat was ons hotel, we zijn er net uitgecheckt. Het ligt dus naast de lift, ideaal!

 photo Desktop1867.jpg

Time for lunch. Dit keer delen we eerst frietjes met worstjes en gaan we daarna voor de kaiserschmarnn.

ROOS ik wil niet weg, ik blijf hier, in de sneeuw. OK hier probeerden we dus een coole foto te maken, maar deze missie is hopeloos gefaald.

 photo Desktop1867.jpg

Dus toen werd het maar een selfie voor Instagram… Zo gaan die dingen.

En toen zaten we in de auto en dit is de meest onvoordelige selfie voor zowel Roos als mij. Misschien voor Roos nog wel erger. Sorry Roos. Misschien had je hem beter meteen kunnen verwijderen dan had ik hem niet in mijn snapshot diary kunnen plaatsen. Iedereen weet dat je knapper bent dan deze onfortuinlijke selfie, hahaha. Maar we zijn dus onderweg naar onze volgende bestemming…

 photo Desktop1867.jpg

En die bestemming is…. de supermarkt! Haha, ok, nee, kleine pitstop bij de MPreis. Bij deze supermarkt is de Aperol Spritz namelijk al vanaf begin dit jaar (al bijna een jaar dus) 1+1 gratis, ik moet even een paar flesjes inslaan hoor, vergeef me!

Nu zijn we echt – na drie keer Justin’s album geluisterd te hebben – op onze nieuwe bestemming, in München! Kijk eens hoe smerig mijn auto is. Volgens mij is hij nog nooit zo vies geweest en ik heb toch in aardig smerige omstandigheden gereden met mijn auto.

 photo Desktop1867.jpg

We slapen vannacht in München. De vorige keer ben ik na het skiën naar Nederland doorgereden, maar het leek me dit keer toch een veiligere (en vooral ook gezelligere) optie om tussendoor nog ergens te stoppen en dat werd München. De kerstsfeer was hier goed te voelen, het was ontzettend druk met mensen die inkopen deden voor kerst, maar er waren ook overal kerstmarktkraampjes.

 photo Desktop1867.jpg

Maar goed, het ene moment liepen wij dus heel rustig door een mooi verlichte winkelstraat, het volgende moment zagen we een demonstratie tegen islamitisering van Pegida (die demonstraties die in Nederland verboden zijn) door de winkelstraten gaan. Het lijkt allemaal super goed georganiseerd, met heel veel politie er omheen. We voelen ons redelijk veilig ook al lopen we echt maar zo’n twintig meter voor ze uit. Maar op een gegeven moment begint iedereen te schreeuwen en zien we overal politieagenten gaan rennen, er komt ons namelijk een tegen demonstratie tegemoet rennen, we zitten er tussenin. Roos en ik schrikken ons rot en rennen als twee geschrokken kippen een steeg in.

 photo Desktop1867.jpg

Uiteindelijk vinden we dankzij de hulp van de fabulous Athena een heel fijn burgertentje, Burger House. Ik drink een Aperol Spritz, Roos een Bionade en we eten allebei de twee mini classic burger zonder kaas en met huisgemaakte frietjes. Heel erg lekker. Op Athena kun je altijd vertrouwen als je een hotspot nodig hebt. Ze heeft trouwens ook een hele plattegrond gemaakt met daarop heel veel hotspots in München!

Na ons eten wandelden we een half uurtje naar huis, gelukkig was er van de demonstratie inmiddels niets meer te zien. We ploften om tien uur in bed, vielen niet veel later in slaap en werden net om half acht weer wakker. We gaan nu nog een paar uurtjes München ontdekken en rijden dan terug naar Nederland! Spreek jullie morgen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. december 22, 2015 / 12:11

  Balen van dat Roos haar Ray kwijt is. Een goede verzekering zou geen luxe zijn na een kapotte iPhone en een Ray Ban die weg is.

  Leuk dat jullie nog even in München crashen.

 2. december 22, 2015 / 12:15

  Wat gezellig allemaal zo samen met je zusje!

 3. Jantine
  december 22, 2015 / 12:18

  Helaas zijn de demonstratie van Pegida zijn hier in Nederland niet verboden. Iets met vrijheid van meningsuiting. Verder vind ik het altijd erg leuk om je snapshot dairy’s te lezen!

 4. december 22, 2015 / 12:50

  Wat zien die hamburgers er lief uit zeg! Ik eet er dan altijd meer, omdat ze kleiner zijn en dan denk ik dus ook meteen gezonder.

 5. december 22, 2015 / 13:41

  Balen van Roos d’r Ray Ban! Hopen dat de reisverzekering nog iets kan betekenen. Leuk idee om nog even een tussenstop in München in te lassen! Helemaal zo in de kerstsfeer.

 6. december 22, 2015 / 13:48

  Heerlijke dagen voor kerst zo!

 7. december 22, 2015 / 14:52

  Leuk om ook nog even een pitstop in München te maken. Het lijkt me een gezellige sfeer zo met de kerst. En haha, verschil moet er zijn hè dat jij een Aperol drinkt en Roos een Bionade ;)

 8. Ilse
  december 22, 2015 / 15:56

  Wat een schattige en leuke hamburgers en lekker dat ze 1 + 1 bij die supermarkt hebben. Balen dat Roos haar zonnebril is gestolen!

 9. december 22, 2015 / 16:53

  Ik ben super benieuwd naar de GoPro beelden! Lijkt me zo gaaf om te hebben…

 10. december 22, 2015 / 17:23

  Nou, ik vind je plannen om hard te gaan lopen al heel wat :O. Als ik op wintersport ben, vindt mijn lichaam het al goed genoeg om de hele dag op de piste te staan! Ik ben nu wel benieuwd naar de GoPro filmpjes, vind het altijd geweldig om zo’n piste te zien, komen deze toevallig ook online?

 11. december 22, 2015 / 18:52

  Aaah over een maandje sta ik ook al weer op de piste, kan echt niet wachten! Ben heel benieuwd naar de video’s van je GoPro :)

 12. december 22, 2015 / 19:01

  Ah wat balen van d’r Ray Ban! Leuk dat jullie overnachten in Munchen!

 13. Tessa
  december 22, 2015 / 19:36

  Jeetje, wat hebben jij en Roos pech deze vakantie! Wel erg leuk dat jullie nog een stop hebben gemaakt in München. Ik zou me ook rot schrikken als ineens zo’n groep demonstranten jouw kant op komt rennen. Burger House heeft zo te zien de ergste schrik weggenomen ;)
  Leuke snapshot weer, vind jullie echt leuk samen!

 14. Elvira
  december 23, 2015 / 05:55

  Aaah ik hou van München. In oktober paar dagen geweest, omdat mijn broertje er tijdelijk woont. Prachtige stad.

 15. Eva
  december 24, 2015 / 08:39

  Hebben jullie geen reisverzekering? Had zowel de telefoon als de zonnebril vergoed..

 16. december 24, 2015 / 10:05

  Wat klote van die zonnebril van je zusje!! Ik zou echt huilenn!!!

 17. december 26, 2015 / 23:54

  thanks voor m’n hotspot guide nog eens in de spotlights te zetten! <3