WINTER SNAPSHOT DIARY: 20/12 (Sölden)

 photo Collages72.jpg


 photo Desktop1863.jpg

Goede morgen Sölden! Het is me gelukt om nog voor zeven uur naar buiten te gaan om een stukje hard te lopen. Als de wekker gaat denk je DIT GAAT NOOIT LUKKEN, DOM IDEE! Maar als je eenmaal in beweging bent valt het uiteindelijk wel mee. Vaak dan.

Een half uurtje later begint het licht te worden en heb ik zes kilometer gelopen. Fijn begin van de dag.

 photo Desktop1863.jpg

Tijd voor ontbijt. Mijn favoriete combinatie. Worstjes, scrambled eggs en bacon!

Ik moest vet hard opschieten van Roos want die wilde vroeg naar boven om te gaan skiën. De sneeuw is ’s ochtends (logisch) een stuk beter dan ’s middags en we wilden graag gebruik maken van de goed geprepareerde pistes. Vandaag gaan we ook iets heel spannends doen, we gaan voor het eerst met een GoPro op de helm skiën. Of nou ja, Roos gaat dat doen.

 photo Desktop1863.jpg

Roos is niet alleen chef GoPro, maar ook chef Route. Ik volg haar. Wel zo makkelijk. Maar ja op deze manier leer ik het natuurlijk nooit, dat lezen van het pisteplan. Misschien moet ik er morgen toch zelf ook maar naar kijken!

Het weer is in ieder geval weer heel goed vandaag! Een stralend blauwe hemel waar geen vuiltje aan te zien is. Doen ze goed daar in Sölden.

 photo Desktop1863.jpg

We zijn bovenaan de Tiefenbachgletscher, een van de twee gletsjes hier in Sölden. De gletsjers zijn geopend van september tot en met mei. De sneeuw is hier écht heel goed te doen, maar ja het ligt ook allemaal boven de 3000 meter.

Tijd voor wat warme chocolademelk met slagroom in het zonnetje op 3000 meter hoogte. Hoe vervelend is dat?

 photo Desktop1863.jpg

Prachtig uitzicht. Ik kan hier uren naar blijven kijken.

Roos en ik kijken wat er met mijn ski’s aan de hand is, ze vliegen namelijk nogal makkelijk uit. Gelukkig is het met skiën nog niet gebeurd, maar ze vliegen vaak al uit als ik een klein stukje aan het lopen ben. Irritant! Helaas zijn we niet zo handig en kunnen we er niet veel aan veranderen. Een beetje voorzichtig doen dus en zorgen dat er echt geen sneeuw of ijs onder mijn schoen zit.

 photo Desktop1863.jpg

Tijd voor frietjes, worstjes en Almdudler in het zonnetje!

Een uurtje later zitten we alweer op een terras, dit keer in de lounge van het IceQ restaurant. Dit is een belangrijke locatie in de nieuwste James Bond film. Wat we drinken? Wodka Martini, shaken, not stirred.

 photo Desktop1863.jpg

Eerst doen we heel stoer voor een mooie Instagramfoto.

Vervolgens doen we waar we goed in zijn, foute selfies maken. Ik moest trouwens van Roos een rectificatie plaatsen. Haar Snapchat is Roosdejongh (en dus niet Roosmarijn Lisalotte, mijn excuses all!)

 photo Desktop1863.jpg

Het is ehhhh toch niet helemaal ons drankje. Roos heeft liever Wodka Ice Tea, ik zou eerder voor een glas champagne of Aperol Spritz gegaan zijn. Maar ik ben blij dat ik nu weet wat JB (James Bond, niet Justin Bieber dit keer) altijd drinkt.

Het uitzicht vanaf het terras is ook niet geheel onaardig. Dit is trouwens mijn skipas, stoer kaartje he?

 photo Desktop1863.jpg

En de zon scheen zo heerlijk! Eigenlijk moet je op wintersport altijd dit soort weer hebben. Dat het dan ’s avonds keihard sneeuwt en dat het overdag stralend weer is. Helaas ben ik geen weergod, ook al zou ik dat best graag willen.

Het IceQ restaurant van buitenaf, cool gebouw he? Het staat op 3000 meter hoogte. Ik weet wel wat ik volgend weekend doe (naast alle kerstactiviteiten) naar James Bond Spectre, draait ‘ie eigenlijk nog?

 photo Desktop1866.jpg

Flashforward! We zijn ondertussen in onze hotelkamer geweest, ik heb een blog geschreven en Roos heeft… ik weet niet wat Roos gedaan heeft eigenlijk. Maar goed, om zes uur zijn we bij Aqua Dome, een wellnesscentrum in het Ötztal (waar ook Sölden ligt). Met een kwartiertje rijden ben je er, prima te doen dus.

Er is een groot gedeelte met sauna’s en stoombaden, maar wij hebben meer zin in het zwembad. Er is zowel een binnen als een buitengedeelte en dat buitengedeelte, dat vinden wij heel leuk. Zo lekker als je lichaam warm is door het water, maar je hoofd lekker fris door de buitenlucht. Met hoge uitzondering mogen wij onze GoPro meenemen (het loont om van ‘de pers’ te zijn) en we maken dan ook lekker veel foto’s. Zoals deze onderwaterfoto’s (die werden eigenlijk nog het mooiste).

 photo Desktop1867.jpg

Zo bijzonder, het is helemaal helder, nog steeds geen wolkje aan de lucht. Als we goed kijken zien we de witte bergtoppen, de GoPro ziet dit helaas niet. Het is echt ontzettend fijn. Heerlijk ontspannen na een hele dag skiën. Na het relaxen eten we in het restaurant van het wellnesscentrum, we gaan voor schnitzels met frietjes en Almdudler, helaas hebben we hier geen foto van gemaakt. Maar geloof me, het was lekker.

Twee rozige make-uploze hoofdjes in de parkeergarage van Aqua Dome. Tijd om terug naar het hotel te rijden, waar ik deze blog in elkaar heb gezet en een begin heb gemaakt aan het inpakken van mijn tas, morgenochtend checken we helaas alweer uit. Ging veel te snel! Maar we gaan morgen nog wel skiën hoor!

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. december 21, 2015 / 17:17

  Ah wat ziet het er toch altijd mooi uit, die bergen met sneeuw! Zelf ben ik nog nooit op vakantie geweest en het is dat skiën me helemaal niks lijkt maar aan dat uitzicht zou ik wel kunnen wennen!

 2. december 21, 2015 / 17:21

  Oh man wat heerlijk IceQ & Aqua Dome. Wat ziet het er mooi uit. Het drankje van James kan dus ook van het lijstje.

 3. Aukje
  december 21, 2015 / 17:30

  Ohhh Sölden en de Aqua Dome… Mijne eerste wintersportherinneringen!

 4. december 21, 2015 / 17:31

  Zo leuk om dit te zien! Ik ben vandaag ook op dat James Bond platform geweest, dat uitzicht was zo gaaf! Terwijl ik in de skilift zat keek ik om me heen of ik je toevallig nog zag gaan, maar ik heb dus naar een rode skijas gezocht. Zie dat je die niet aan had ;)

 5. Ilse
  december 21, 2015 / 19:28

  Wat leuk en leuke combi zo skiën en s’ avonds naar de sauna toe! :)

 6. december 21, 2015 / 19:38

  Zo te zien hebben jullie het goed naar jullie zin!

 7. december 21, 2015 / 20:10

  Wat een heerlijk dagje zo! Mijn vriend zit nu in Val Thorens maar daar zijn de pistes een stukje slechter!

 8. december 21, 2015 / 20:20

  Wat leuk dat jullie bij dat restaurant waren dat ook decord is voor de James Bond film! Ik vond het weer een hele goede film dus hopelijk draait ie nog :) En lekker, zo zwemmen met je hoofd buiten.

 9. Marit
  december 21, 2015 / 22:26

  Annemerel van welk merk is je skihelm? Ik ben namelijk op zoek naar een skihelm.

  • Annemerel
   Auteur
   december 22, 2015 / 08:03

   Giro! Heb hem wel al in 2013 gekocht!

   • Marit
    december 22, 2015 / 23:29

    Thanks voor je reactie :D

 10. december 21, 2015 / 23:17

  Zalig: skiën, wellnessen, lekker eten en drinken,…
  Leuk om jullie zo zien te genieten en ontspannen!

 11. december 22, 2015 / 18:55

  Wauw de Aqua Dome lijkt me echt heeerlijk na een dagje skiën!