WINTER SNAPSHOT DIARY: 19/12 (Sölden)

 photo Collages71.jpg


 photo Desktop1843.jpg

Good morning, time to run! Ik voel me best wel een klein beetje beroerd.. alsof ik twee flessen wijn heb leeg gedronken, in plaats van twee glazen. Uh ohhh! Ik hoop dat een half uurtje rennen helpt. Hardlopen in Sölden is hartstikke fijn, je loopt gewoon langs de rivier die door het dorp loopt. Verdwalen doe je dus niet zo snel, je hebt geen last van auto’s en er is weinig hoogteverschil. I like! Helaas ga ik me niet beter voelen.

 photo Desktop1843.jpg

Twintig minuten onder een warme douche met een ibuprofen helpt gelukkig wel, het laatste beetje kater spoel ik weg met dit heerlijke vette ontbijt, scrambled eggs met bacon en worstjes.

Roos is de hele dag aan het snappen (je kunt haar volgen door te zoeken op Roosmarijn Lisalotte).

 photo Desktop1843.jpg

Tijd om naar boven te gaan! Een stralend blauwe lucht, hoe fijn is dat?

Ik heb een paar nieuwe handschoenen gekocht. Roos is namelijk een handschoen verloren en die heeft geen geld voor nieuwe handschoenen. Ik wilde toch al een tijdje nieuwe hebben (die van mij zijn als het echt koud is echt niet warm genoeg), dus ik besloot van de gelegenheid gebruik te maken.

 photo Desktop1843.jpg

We skiën vandaag met ski instructeur / guide Karl Heinz! Heel fijn om het hele gebied op deze manier te zien en ook fijn dat hij ons helpt bij onze techniek.

Ook fijn: nu hoeven we geen selfie te maken als we samen op de foto willen.

 photo Desktop1847.jpg

Maar het kan natuurlijk wel ;-).

De sneeuwcondities zijn niet al te best in de Alpen, in Frankrijk en Italië is vrijwel niets gevallen, hier in Sölden is wel wat gevallen, maar ook minimaal. Toch is de sneeuw prima! Er ligt veel nepsneeuw, maar ik heb het bijna niet door. Nepsneeuw maken kunnen ze hier wel! Daarnaast ligt Sölden ook vrij hoog, de meeste pistes liggen boven de 2000 meter, dan ben je natuurlijk al snel iets sneeuwzekerder.

 photo Desktop1848.jpg

Tijd voor lunch. Heeeeeeel veel frietjes, ketchup, worstjes (niet te zien, zoveel patat) en natuurlijk Almdudler!

Ondertussen is Roos chef GoPro.

 photo Desktop1849.jpg

Tijd voor wat foto’s! Het is mooi hier!

En een selfie, want dat hoort er nu eenmaal bij. Ik ben nu trouwens heel erg blij met mijn ‘korte’ haar, want het klit een stuk minder met mijn helm en jas dan toen het wat langer was. Ook zit het niet zo vervelend in mijn gezicht de hele tijd (had het met langer haar natuurlijk ook gewoon vast kunnen doen, maar dat staat niet leuk met een helm vind ik en hoe je er uit ziet op de piste is natuurlijk hartstikke belangrijk, dat begrijpen jullie).

 photo Desktop1849.jpg

Mooi mooi mooi!

Dit is Hochsölden, het zijn vijf grote hotels die normaal aan de piste liggen. Helaas is het nu iets groener dan normaal, maar ik ben er van overtuigd dat dat deze winter nog wel goed komt.

 photo Desktop1843.jpg

Mit Sicherheit mehr Skivergnügen, oftewel de tien pisteregels. Ik vind eigenlijk dat iedere skiër deze verplicht uit zijn hoofd moet kennen.

We hebben afscheid genomen van onze instructeur en gaan zelf nog een keer naar boven. Roos bepaalt de route, want ik ben een ramp met pistekaarten.

 photo Desktop1843.jpg

Kwart voor vier, tijd om onze skischoenen en ski’s op te ruimen. Genoeg geskied voor vandaag!

Als we terugkomen in de hotelkamer zien we dat het kamermeisje de knuffels van Roos ontzettend lief heeft neergezet op bed. We hebben hier eerst vijf minuten de slappe lach over voordat we weer verder kunnen.
 photo Desktop1853.jpg

Kijk nou wat Roos en ik aan het doen zijn! Après skiën! We zijn van onze luie reet afgekomen en zijn naar de Après Ski bar van hotel Valentin gelopen, dat ligt naast de lift (Gaislachkogl) en dus ook naast ons hotel en we hebben er een gezellig feestje van gemaakt. Totdat het noodlot toesloeg. Ik liet mijn iPhone uit mijn handen vallen en dat is normaal niet zo’n probleem, want hij overleeft de meeste vallen (behalve als ‘ie echt door de hele kamer heen vliegt zoals afgelopen zomer), maar dit keer vond mijn iPhone het blijkbaar genoeg geweest. En nu is ‘ie dus heel zielig.

Het scherm ligt echt in gruzelementen! We hebben heel Sölden afgelopen op zoek naar een sticker voor mijn scherm, want er vielen heel de tijd stukjes glas af als ik er met mijn vingers overheen ging. Niks te vinden natuurlijk, dus hebben we bij de Spar plakband gekocht en dat heb ik heel netjes over mijn scherm heen geplakt. Damn. Hij is zo lelijk nu en alles is super slecht leesbaar en ik ben best wel een klein beetje verdrietig. Maar ik hoef niet te huilen hoor ;-).

 photo Desktop1853.jpg

Maar wel een beetje heel erg verdrietig dus.

Gelukkig heb ik een sexy tafeldame tijdens het avondeten in het hotel. We krijgen weer een vijfgangenmenu!

 photo Desktop1853.jpg

We beginnen met een salade, gevolgd door courgette soep en vervolgens iets dat op vitello tonato leek. Ons hoofdgerecht bestaat uit lam met dumplings en boontjes en het dessert is iets van kwark met vruchtjes. Not bad at all!

Inmiddels is het acht uur, Roos staat onder de douche, ik schrijf deze blog en ga zo nog even mijn stukken voor Metro doornemen, voordat ik ze naar Metro toestuur. Mijn laatste stukken van 2015, dinsdag in de krant! Time flies!

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. december 20, 2015 / 12:09

  Ooooooh, memories! Sölden is echt een geweldig skigebied! Oh oh oh wat kriebelt het nu… Zodra we in januari terug in Zwitserland zijn EIS ik dat we meteen een weekendje gaan skiën :-)

 2. december 20, 2015 / 12:19

  Aaah wat een heerlijke tijd hebben jullie daar! Super leuk dat jullie nog een deel van de dag op pad gingen met een ski-leraar. :) Wel écht heel erg balen van je iPhone scherm zeg. Hopelijk heeft het je avond/dagen niet al te erg verpest…

 3. december 20, 2015 / 12:22

  Oh wauw wat ziet het er heerlijk uit daar! Die stralende blauwe lucht, die bergen, de omgeving, ‘de sneeuw’…waauw! :-)

 4. december 20, 2015 / 12:29

  Owhnooooo je telefoon. Gelukkig is het te maken maar het is altijd een ellende, I know the feeling hihi. Wel is het prachtig daar zeg! Dat er nog maar een hoop sneeuw mag vallen voor alle wintersportliefhebbers en de mensen daar!

 5. december 20, 2015 / 12:36

  Wat ziet dat skieën er leuk uit! Maar zo zonde van je telefoon!!

 6. Laura
  december 20, 2015 / 12:37

  Hee! Ik kan Roosmarijn niet vinden!

  • december 20, 2015 / 14:31

   Komt omdat m’n naam op snapchat roosdejongh is ;-)

   • december 23, 2015 / 14:51

    Hahaha ik dacht al of Roos of Annemerel heeft hieronder vast de goede naam getypt!

 7. december 20, 2015 / 12:38

  Oh nee je iPhone…tip: zo een glasplaatje erop biedt echt bescherming. Nog geen €10,- Believe me.

  Heel veel plezier daar nog. Het ziet er ontzettend gaaf uit.

 8. Maaike
  december 20, 2015 / 12:46

  Ik kan roosmarijn ook niet vinden op snapchat! Jammer…:(

  • december 20, 2015 / 14:32

   Het is roosdejongh ;-)

 9. december 20, 2015 / 13:46

  Aah! Ik ben wel een beetje jaloers. Ziet er heerlijk uit!

 10. december 20, 2015 / 14:00

  Het ziet er uit alsof jullie het goed naar jullie zin hebben. Wel balen van je IPhone! Veel plezier nog verder!

 11. Ilse
  december 20, 2015 / 16:03

  Ik krijg steeds meer zin om op wintersportvakantie te gaan. En heerlijk om daar te hardlopen lijkt me. Balen van je telefoon gelukkig kan hij gemaakt worden!

 12. december 20, 2015 / 16:33

  Oh neeee, wat zonde van je telefoon! Hopelijk maakt het feit dat je aan het wintersporten bent met je aller liefste zusje veel goed! Wat een luxe allemaal, geniet ervan!

 13. Nadine
  december 20, 2015 / 17:06

  Oooh balen van het scherm! Maar met een beetje mazzel vergoed je reisverzekering het hele grapje! Heeft mij ook uit de brand geholpen dit jaar. Veel plezier nog!

 14. december 20, 2015 / 17:27

  Wat ziet het er mooi uit daar! Alleen zo’n zonde van je iphone! Auw..!

 15. december 20, 2015 / 19:20

  Wat lief van die knuffels! Zo’n mensen verdienen gewoon een medaille! Mensen die gewoon, zomaar iets liefs voor een ander doen, ongevraagd. :-)
  Het eten daar lijkt me elke keer weer heerlijk!

 16. Tessa
  december 20, 2015 / 20:32

  Aaaah noo! Ik zag je snapchat al voorbij komen van je kapotte iPhone. Wat een pech heb jij ook met die dingen.. :( Hopelijk kan er in Nederland gauw wat aan gedaan worden. Gelukkig heb je een prachtige omgeving daar en goed gezelschap (niet geheel onbelangrijk). Krijg van zulke kiekjes altijd spontaan zin om op wintersport te gaan. En dat terwijl ik dus echt totaal niet kan skiën haha. Ik hoop dat jullie nog lekker mogen genieten met z’n tweetjes in Sölden!

 17. Eva
  december 21, 2015 / 07:45

  Je telefoon kan je melden bij je reisverzekering! Fijne dagen nog samen, ziet er gezellig uit.