WINTER SNAPSHOT DIARY: 18/12 (Sölden)

 photo Recently Updated132.jpg


 photo Desktop1834.jpg

Goedemorgen, net vier uur geweest. Roos en ik zitten in de auto onderweg naar Oostenrijk. Sölden om precies te zijn! We zijn door het skigebied uitgenodigd om een paar dagen te komen skiën. Kijk, daar zeg je natuurlijk NOOIT nee tegen. Of nou ja, wij zeggen dat in ieder geval nooit nee tegen. Moet toch bekennen dat het ook vanmorgen weer lastig was toen de wekker om 3.15u ging. Ochtendmens Roosmarijn (not!) was vanmorgen wel super enthousiast en vrolijk. Ik denk dat ze mijn ochtend-mojo gestolen heeft.

Inmiddels zijn we vierenhalf uur verder, we zijn ongeveer op de helft van onze roadtrip. Kijk eens hoe cool mijn nieuwe GoPro op het dashboard staat. We hebben best wel coole shots in de auto kunnen maken. Of nou ja, Roos heeft dat gedaan. Ik heb natuurlijk op de weg gelet.

 photo Desktop1834.jpg

Mijn hobby, tanken! Nee echt, ik vind dat niet vervelend. Stiekem vind ik de geur van benzine best wel lekker.

Het is nog geen twaalf uur, maar wij zijn zo vroeg op gestaan dat we het wel tijd vinden voor lunch. We rijden langs McDonalds om ons favoriete roadtrip voer te halen. Dit leggen we natuurlijk vast met de GoPro.

 photo Desktop1834.jpg

Ok, dit is eng. Zie je die streep daar in de lucht? Dat is dus een LOOPBRUG. Daar krijg je mij dus nooit op. Hij beweegt ook enzo.

We zijn er, hotel Bäckelar Wirt in Sölden. We hebben er precies negen uur en drie kwartier over gedaan. Netjes toch? Vrijwel geen fileleed en twee keer gestopt, een keer om te tanken, een keer voor voedsel. Voor sommige klinkt een kleine tien uur achter elkaar rijden misschien als een horrorstory, maar ik zie autorijden als het lopen van een marathon, alleen dan zonder de fysieke ongemakken. Alhoewel, mijn rechterschouder is er nu wel een beetje klaar mee.

 photo Desktop1834.jpg

Uitzicht vanaf onze hotelkamer! Ik zie bergen, ik zie sneeuw!

Roos vond het nodig om een foto te maken omdat ik er zo geweldig bij zit. Ik wil het liefst op bed ploffen, maar ik heb geen zin om mijn schoenen uit te trekken, dus ga ik voor deze positie. Het ziet er ongemakkelijker uit dan dat het was ;-).

 photo Desktop1834.jpg

Even een mini rondje door het dorp lopen, we hadden allebei geen wattenschijfjes meer thuis liggen, dus die moesten we even bij de supermarkt kopen.

Dit is Roos’ resting bitch face. Als je haar ooit zo aantreft, wees niet bang, ze bijt niet. Althans, meestal dan… We wachten in de lobby van het hotel op het meisje van het Toeristenbureau Sölden. Ze vertelt ons over de dingen die we echt niet mogen missen in het gebied en neemt het programma van de komende dagen met ons door. Ja, er is een programma. Morgen gaan we bijvoorbeeld een tour doen door het skigebied en dan gaan we langs alle locaties waar de nieuwste James Bond is opgenomen. Hoe cool!

 photo Desktop1834.jpg

Roosmarijn doet loungen op bed een stuk beter dan ik.. het ziet er ook een stuk aantrekkelijker uit om naar te kijken.

Dinnerdate! We eten in het hotel en dat is absoluut geen straf. Vooraf kunnen we zelf een salade samenstellen en soep opscheppen (tomatensoep met gamba’s of runderbouillon). Natuurlijk bestellen Roos en ik ook wat witte wijn.

 photo Desktop1834.jpg

Daarna krijgen we een mouse van Tirools spek met rucola, tomaat en balsamico.

Mijn hoofdgerecht is roodbaars met risotto, not bad at all! Roos kiest voor de entrecote met aardappel en courgette.

 photo Desktop1834.jpg

Maar het dessert is het beste, dat is tiramisu!

Na het eten maak ik samen met Roos nog een wandeling door het centrum van Sölden. Ondanks dat het geen witte kerst gaat worden, ziet het er met de straatverlichting toch gezellig en feestelijk uit. We twijfelen even of we nog een apres ski bar in duiken, maar we zijn om kwart over drie opgestaan en dat beginnen we nu toch wel een beetje te voelen.

 photo Desktop1834.jpg

En het begint ook wel een beetje zichtbaar te worden op ons gezicht.

We duiken dus lekker om half tien ons bed in. Ik met mijn MacBook om deze snapshot diary in elkaar te zetten, Roos met een boek (The Power of Now van Eckhart Tolle). Morgen (vandaag voor jullie dus) gaat mijn wekker weer vroeg, ik wil eigenlijk heel graag een kort rondje hardlopen. Hardlopen is mijn favoriet. Hopen dat ik daar morgenochtend ook zo over denk.

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. december 19, 2015 / 12:09

  Geweldige resting bitch face Roos.

  Ik zag al dat je bent gaan hardlopen vanochtend, good job! Ik ben heel benieuwd naar alle beelden van deze trip!

 2. december 19, 2015 / 14:16

  Heerlijk! Na die James Bond film staat Sölden ook hoog op het lijstje. Ofja, eigenlijk heeft het altijd al hoog op het lijstje gestaan.
  Geniet ervan!

 3. december 19, 2015 / 14:19

  Haha, zo’n bruggen lijken mij ook altijd zo eng om over te lopen.
  Lekker eten daar!

 4. Lara
  december 19, 2015 / 15:18

  Hahah ik HOU van de geur van benzine, heel fout eigenlijk maar ach.
  Heel veel plezier, als ik je instagramfoto’s zo zie lukt dat al aardig! ;)

 5. Ilse
  december 19, 2015 / 15:46

  Heerlijk zeg en dat eten ook! Waarvan is dat pyjama-broekje want ik vind hem echt leuk.

 6. december 19, 2015 / 16:36

  Ah heerlijk! Geniet ervan! Ik krijg spontaan trek in lekker (en slecht) eten hahaha..

 7. december 19, 2015 / 17:12

  Wat fijn dat je zo’n goede reis hebt gehad en een fijne 1e dag daar. Je hardloopdoel is al behaald zag ik vandaag op Instagram :-)! Genietse nog!

 8. december 19, 2015 / 18:55

  Leuk verslag. Ik krijg zoveel zin om ook te gaan want vrienden van mijn vriend hadden het net ook al over ‘volgende week skieen in Oostenrijk’ en ik zei hee laten we ook gaan, spontane ideeen zijn het beste toch ;-) Helaas gaat het ons echt niet lukken met de planning en werk en twee kleine kinderen (die het overigens prima zouden vinden, mijn dochter van bijna 3 jaar heeft het sinds de laatste vakantie in Zwitserland wekelijks over ‘ik ga even skieen’

  Voor jou en je zusje HEEL VEEL PLEZIER, geniet van de chillheid

 9. december 19, 2015 / 23:15

  Geniet ervan allebei!!

 10. december 20, 2015 / 00:52

  Veel plezier daar. Geniet ervan!

 11. december 23, 2015 / 14:46

  Voordeel aan een drukke week: alle snapshots tot nu toe achter elkaar lezen!
  Stiekem houd ik ook veel van benzinegeur