What to do in The Hague

 photo Desktop2978.jpg

Binnenkort een weekendje of dagje Den Haag gepland. Ik heb mijn favoriete plekjes van mijn stad op een rijtje gezet. Krijg hier zoveel vragen over en hoewel ik over een aantal dingen al aparte artikelen geschreven heb, leek het me ook wel handig om een groot artikel te maken met al mijn favoriete hotspots bij elkaar. Dus de volgende keer dat iemand me om Den Haag-tips vraagt, wijs ik ze door naar dit artikel.

 photo IMG_5682.jpg

Eten & Drinken
De beste koffie drink je bij Hometown op Het Buitenhof. Ze hebben hier overigens ook heerlijke croissantjes en taartjes. Maar de latte is hier fantastisch en dat zeg ik niet vaak, want ik vind een latte vaak veel te slap. Maar de koffie is lekker sterk en ik heb hier nog geen missers qua melk gehad, als in: ik heb nog nooit badschuim op mijn koffie gehad.

Ontbijten en lunchen kun je heerlijk bij Café Pistache op de Prinsenstraat. Ze hebben hier het all-day-breakfast principe, wat betekent dat je de hele dag avocado toast en açaì bowls kunt eten. De limonade is hier ook heerlijk en de koffie ook.

Bij Walter Benedict op de Denneweg kun je de hele dag terecht voor lekker eten. ’s Ochtends en ’s Middags eet je er Eggs Benedict, ’s avonds een goede burger of steak tartaar. Perfect.

Hoender & Hop op de Grote Markt is de plek voor kip, bier, maar ook wijn en Gin Tonic. De kippetjes krijg je hier van het spit (dat een prominente plek heeft midden in de zaak).

De beste sushi eet je ’s avonds bij Noh op de Prinsenstraat. Kies hier alsjeblieft voor de Avocado Tuna, dit is het beste dat je ooit zal eten. Rauwe tonijn met avocado en kimchee. Natuurlijk heb je hier ook de lekkerste sushi-rollen en de garnalen in tempura zijn ook heel lekker.

Bij South of Houston op de Lange Houtstraat eet je een heerlijke caesar salade of truffel risotto, of gewoon allebei. De wijn is hier ook erg lekker.

Cocktails drink je aan de bar van het Hilton, Spark. Ze hebben er hele bijzondere cocktails (bijzonder sterke ook), maar je kunt natuurlijk ook gewoon om een lekkere mojito vragen.

De lekkerste taart koop je bij Philippe Galerne op de Aert van der Goesstraat. Dit zit een beetje buiten het centrum, maar is zeker het omrijden waard. Ga voor de citroentaart, maar probeer ook de chocolade taart. En als je er dan toch bent, neem het stokbrood mee en de quiche, de olijvenbroodjes, de croissants en chocolade broodjes. Probeer gewoon alles. You won’t be sorry.

 photo IMG_1905_1.jpg

Shoppen
Als ik ga shoppen in Den Haag ga ik meestal naar de Bijenkorf. Ze hebben hier vrijwel alles waar ik naar op zoek ben. Van Maje en Sandro tot Calvin Klein en Tommy Hilfiger. En van Nike tot Adidas. Ook voor make-up, schoenen en accessoires heb ik eigenlijk gewoon genoeg aan de Bijenkorf. Naast de Bijenkorf loop ik ook meestal even langs ZARA en Mango, maar daar blijft het meestal wel bij. Het spijt me, geen geweldige shop-tips van mij in Den Haag. Oh ja wacht ik heb er eentje, Cosmania op de Dagelijkse Groenmarkt, daar hebben ze beautyproducten van merken die je vrijwel nergens anders in Nederland kunt krijgen. Ik koop hier mijn geurkaarsen van Malin+Goetz en snuffel hier altijd aan de heerlijke parfums.

 photo IMG_0455_1.jpg

Strand
Je hebt in Den Haag twee lange stranden die gescheiden worden door de haven van Scheveningen. Het Zuider- en Noorderstrand. Het Zuiderstrand begint in Kijkduin en eindigt net onder de haven van Scheveningen, het Noorderstrand begint vlak boven de haven wat ook wel het surfstrand genoemd wordt en eindigt op de grens bij Wassenaar bij het Zwarte Pad.

Zelf ga ik meestal naar het Zuiderstrand. Dit is voor mij het dichtstbijzijnde strand en het is er vaak ook iets rustiger dan op het Noorderstrand. Iets minder toeristen, meer lokale bewoners. Het is wat meer low key. Mijn favoriete strandtenten hier zijn De Staat en Zuiderstrand Paviljoen. Dit zijn strandtenten die alleen in het seizoen op het strand mogen staan, dus van half maart tot en met half oktober (goed om te weten als je van de winter naar Den Haag komt en denkt eventjes naar het Zuiderstrand te komen). Bij De Staat moet je de ijskoffie proberen en als je ’s ochtends vroeg bent de croissants, want dan komen ze net vers uit de oven en zijn ze zo lekker. Bij Zuiderstrand Paviljoen moet je de pizza’s uit de steenoven proberen en de cheesecake!

Ga je naar het Noorderstrand (dit wordt vaak aangeduid als Scheveningen) dan zou ik zelf zo veel mogelijk naar het zuiden lopen, dit wordt ook wel het surfstrand genoemd. Je vindt mij bij Hartbeach, de surf-hub van Scheveningen. Je eet er heerlijke burgers, maar ook açaì bowls en je hebt er heerlijke smoothies. Voor Aperol Spritz schuif ik een strandtent op naar de Waterreus, Hartbeach schenkt helaas geen alcohol. Het mooie van Hartbeach is trouwens ook dat ze sinds een jaar een vaste strandtent hebben, in de winter verdwijnen ze dus niet van het strand!

 photo IMG_0661_1.jpg

Hardlopen
Een dagje of weekendje Den Haag is natuurlijk niet compleet zonder een goed stuk hardlopen. In Den Haag doe je dat natuurlijk in de duinen. Mijn favoriete plek om hard te lopen is het Westduinpark. Een rondje is ongeveer zeven a acht kilometer, maar je kunt het zo lang maken als je zelf wil natuurlijk. Er is vorig jaar een nieuw fietspad op het duin aangelegd, dicht bij het strand, waar je uitzicht hebt op het strand en de zee, perfecte plek om de zon onder te zien gaan. Maar je kunt hier ook een beetje meer off-road gaan, waar je een goede heuveltraining kunt doen. Je moet trouwens niet gek opkijken als er ineens een Schotse Hooglander en een paar baby Schotse Hooglanders voor je neus staat.

Laat je het me weten als je mijn stad aandoet? En of je iets aan mijn tips gehad hebt?

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. september 10, 2016 / 11:17

  Ik ben nog nooit in Den Haag geweest, maar lijkt mij wel echt een mooie stad. Ik ga dit artikel even opslaan, zodat ik meteen leuke hotspots heb als ik wel een keer ga.

 2. Tessa
  september 10, 2016 / 14:24

  Door jouw blogs krijg ik altijd zin om naar Den Haag te verhuizen haha!

 3. september 10, 2016 / 14:45

  Leuk artikel :) Ik woon dichtbij Den Haag en toch ben ik op veel plekjes nog niet geweest.

 4. Ilse
  september 10, 2016 / 17:43

  Handige tips! Ik ga binnenkort een weekendje naar Den Haag dus deze tips komen goed uit!

 5. Krista
  september 10, 2016 / 19:18

  Mooi, ik ga binnenkort naar Den Haag verhuizen! *Bookmark*

 6. september 10, 2016 / 19:19

  Wat een leuk artikel, dit had eerder moeten komen! Ik ben laatst een keer naar Den Haag geweest en vond het een hele sfeervolle stad, maar ik heb geen enkele hotspot bezocht (oh jawel de bijenkorf!)… Mooie reden om nog een keer terug te gaan :)

 7. september 10, 2016 / 19:51

  Lijken me hele goede tips! Misschien ga ik wel een dagje in Den Haag in de herfstvakantie doorbrengen – en dan ook naar het strand als het nog even dit weer blijft! ;-)

 8. Lana
  september 11, 2016 / 21:23

  Eat & more (tegen over t goude hooft) is ook heel lekker en helemaal niet duur!

 9. september 11, 2016 / 21:46

  Wat een leuke post weer! Ik ben echt dol op je manier van schrijven en daarnaast motiveer je me ook nog eens behoorlijk met al je gesport! Super nice, thanks x

 10. september 12, 2016 / 08:58

  Leuk, Annemerel! Ik kom woensdag naar Den Haag ivm een bloggerstour donderdag :-) Woensdagavond nog geen plannen, dus zal één van je tips gaan uitproberen!

 11. Nadia
  september 13, 2016 / 13:50

  Leuke tips! Ik ben helemaal verliefd geworden op Den Haag en zou er best willen wonen! (als ik ooit weg moet uit Amsterdam…)

 12. Toos
  september 15, 2016 / 21:47

  Super leuk! Ik woon net in Den haag! 2 maanden!
  Ben zelf helemaal fan van John & june’s alles huisgemaakt, tegenover de sushimeisjes, ook een aanrader.
  Leuk om extra tips te lezen, en best trots dat ik binnen 2 maanden de meeste ook al ken :D