Ik ben niet stoer (en geen superwoman, ook al doe ik soms alsof)

Sponsored* – Als ik weer eens een marathon gelopen heb krijg ik vaak te horen dat ik zo ontzettend stoer ben. En hoewel ik natuurlijk heel graag super stoer ben, zie ik dat toch anders. Aan het lopen van marathons kleven namelijk – mits je gezond en goed getraind bent – weinig risico’s. Het ergste dat kan gebeuren is dat je tijdens de marathon ontzettend verzuurde benen krijgt en een paar uur moet pijnlijden. Maar hé, zoals vele spandoeken tijdens de marathon zo mooi zeggen ‘pain is temporary, pride is forever’. Daarnaast ben ik de enige die echt wat aan die marathons heeft… het is niet zo dat ik door het lopen van die marathons de wereld ineens red.

Echt stoer vind ik mensen die werken voor Defensie. Mensen die hun leven in dienst stellen voor de veiligheid van ons land. Die hun fitheid gebruiken om daadwerkelijk iets te bereiken.

Toen ik in de laatste jaren van mijn middelbare school zat kwam het niet in me op om een kijkje te nemen bij Defensie. Ik was toen ook een stuk minder sportief dan nu, ik liep dan misschien wel hard, maar erg hard was dat toen nog niet en ik deed dat toen meer om fit te blijven dan dat ik er echt met volle teugen van genoot. Maar eigenlijk klinkt een baan bij Defensie best interessant. Je reist over de hele wereld, hoeft niet in een saai kantoor te zitten, je bent veel met je lichaam bezig maar moet ook je hersenen gebruiken en adrenaline is gegarandeerd.

Als ik zou moeten kiezen bij Defensie dan zou ik voor de Marine kiezen. Ik hou van het water. En als ik Annemarie in bovenstaande video hoor praten word ik oprecht enthousiast. Het zien van de hele wereld, het broederschap met je collega’s, het varen op de snelle boot. En je bent bezig met iets dat daadwerkelijk nut heeft. Je kunt niet ontkennen dat je iets bijdraagt aan de samenleving. Wil je meer video’s zien van stoere vrouwen zoals Annemarie, kijk dan hier eens.

Een carrière switch zie je mij voorlopig niet maken, ik denk namelijk niet dat je op het schip overal WiFi zal hebben om blogs te kunnen uploaden en dat is voor mij toch wel essentieel. Maar ik heb wel ontzettend veel respect voor mensen die zich aanmelden bij Defensie. En ik snap ze een stuk beter dan toen ik tien jaar geleden zelf een keuze moest maken voor mijn vervolgopleiding.

Heb jij ooit nagedacht over een carrière bij Defensie? Lijkt het jou leuk om te werken voor Defensie? Kijk voor informatie op werkenbijdefensie.nl/vrouw

Liefs,
Annemerel

*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Defensie

Delen:

4 Reacties

 1. oktober 21, 2016 / 14:21

  Interessante samenwerking haha. Maar inderdaad erg stoer! Niks voor mij, maar ik heb wel diep respect voor deze mensen.

 2. Ilse
  oktober 21, 2016 / 22:53

  Het is ook nooit bij mij opgekomen maar wel ontzettend stoer inderdaad!

 3. oktober 22, 2016 / 16:16

  Hihi, mee eens. Marathons dwingen een soort respect af bij mensen. Maar ik voel me daar ook altijd wat ongemakkelijk bij. “Beginnen met hardlopen,” zeg ik dan, “dát is pas stoer!”. Een marathon is vooral doorzettingsvermogen tijdens maanden van training.
  Defensie is idd wel andere koek. Hier in Breda zie ik geregeld militairen in opleiding vanwege de KAM die hier zit gevestigd. Als je geen baan bij defensie ambieert dan kun je trouwens ook de Nationale Reserve nog overwegen!

 4. Demi
  oktober 23, 2016 / 22:35

  Leuke blog! Ik werk zelf bij de marechaussee! Het is zeker leuk dat werk van defensie op deze manier onder de aandacht komt & gewaardeerd word! ?