The vlogs are making a comeback!

img_5245

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat ik in december 25 dagen achter elkaar mijn dagen filmde en dagelijks een vlog plaatste. Van te voren was ik een beetje sceptisch over het verloop, want hoe ging ik in vredesnaam 25 leuke vlogs maken en waar ging ik de tijd vandaan halen om deze ook nog eens iedere dag te editen en online te zetten. Op de een of andere manier is het toch gelukt. De vlogs waren misschien niet iedere dag even enerverend, maar dat is het leven ook niet. Het belangrijkste: ik vond het heel erg leuk om te doen. Echt heel erg leuk.

De laatste dagen van Vlogmas begon ik steeds meer met het idee te spelen om ook na december dagelijks te gaan vloggen. Maar je begrijpt dat dit best een heftige beslissing is. Niet alleen ben je de hele dag bezig met je camera, je moet ook iedere dag de tijd vinden om de video te editen en deze op tijd online te zetten. Goed en snel internet is heel belangrijk. Zeker als je de vlogs de volgende dag meteen wil plaatsen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de video’s later te plaatsen, maar dat vind ik ingewikkeld, zeker met mijn mijn blog en Instagram waar ik ook al zoveel op deel. Als ik mijn vlogs een week later ga plaatsen (wat heel veel Nederlandse daily-vloggers doen) dan gaat alles door elkaar en ik heb een hekel aan door elkaar.

Ik heb de voor-en-nadelen wel honderd keer op een rijtje gezet… Voordelen; ik vind het heel erg leuk om te doen, ik vind het heel erg leuk om te doen, ik vind het heel erg leuk om te doen, jullie vinden het over het algemeen leuk, over vijftig jaar kan ik dit hopelijk aan mijn kleinkinderen laten zien, ik vind het heel erg leuk om te doen. Nadelen; ik kan niet verbergen dat ik het liefst twee dagen achter elkaar hetzelfde aan heb, mijn moeder stuurt me berichtjes dat ik mijn pyjama eens in de was moet gooien en dat ik mijn huis moet opruimen, soms zijn er dagen dat ik het liefst met mijn hoofd onder de dekens lig en dan moet ik eigenlijk ook een video maken.

MAAR, dat laatste punt heeft dus ook iets positiefs. Ik heb afgelopen weken namelijk meerdere keren zo’n dag gehad waarop ik het liefst mijn hoofd onder de deken deed op het moment dat mijn wekker ging, om wat voor reden dan ook. Moe, ziek, zwak, misselijk. Maar het kon gewoon niet, want de video moest ge-edit worden en ik wilde niet als een loser de hele dag mijn video vanuit bed filmen. Uiteindelijk waren die video’s mijn redding, want hierdoor deed ik veel meer met mijn dag en aan het eind van de dag voelde ik me veel beter dan dat ik wakker werd. Slechts een keer had ik een slechte-bed-dag, maar ook deze wist ik toch nog positief af te sluiten. Dat is best wel een goede score voor mij hoor.

En toen ik me dat bedacht zag ik ineens het licht.

Misschien moet ik er niet zo’n gedoetje van maken en moet ik het gewoon doen. Ik ga het in de maand januari gewoon nog een maandje proberen. No strings attached. Lukt het een keer niet om op tijd te zijn met mijn video, jammer dan. Ben ik het over twee weken zat, stop ik er mee. Ik ga het gewoon nog een maandje proberen en als ik denk, dit is toch niets voor mij, dan hoef ik aan niemand verantwoording af te leggen dat ik stop. OK. Ik zal het jullie natuurlijk wel vertellen, dat lijkt me wel zo handig en eerlijk. En ik hoef ook niet perse zeven keer per week te uploaden. Toch?! Nee, dat hoef ik niet. Ik ben de enige die mezelf die druk oplegt.

Hoe het nu verder gaat met mijn blog weet ik nog niet precies. Ik weet dat er nog steeds heel veel mensen zijn die geschreven artikelen prefereren boven video’s en ik vind schrijven ook nog steeds heel erg leuk om te doen, dus aan stoppen met bloggen denk ik absoluut niet. Maar het maken van snapshot diaries is in combinatie met het maken van vlogs een beetje dubbelop. Die zul je de komende tijd dan ook even niet op mijn blog zien.

Ook wil ik gaan kijken of er misschien categorieën zijn die vervangen moeten worden. Mocht je suggesties hebben over dingen die je graag behouden zou willen zien en dingen die mijn blog volgens jou wel zou kunnen missen, vertel het me vooral. Het liefst plaats ik dagelijks twee blogs + een vlog, maar dit is praktisch onmogelijk. Ik moet keuzes maken, schreef ik gisteren al in mijn jaaroverzicht van 2016. Ik denk dat ik voor nu dus over ga op een geschreven artikel (waar ik echt mijn best op kan doen) en een vlog en dan een paar keer per week een extra artikel (net zoals ik tijdens vlogmas deed dus).

Goed, dit was mijn huishoudelijke mededeling. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

96 Reacties

 1. Britt
  januari 1, 2017 / 17:19

  Leuk! Je video’s worden steeds toffer.

  Over wat minder leuk is: Ik sla de Love and share artikelen vaak over. Als die testjes enzo vind ik niet zo heel boeiend. In ieder geval niet voor iedere week. Spotify lijstjes zijn ook niet mijn favoriet, vaak horen we / lezen we eerder toch al over jouw favoriete nummers. Wel favoriet; hardloop updates, persoonlijke updates, vlogs / snapshot dairies en jouw mening over van alles en nog wat.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 17:50

   Hi Britt thanks! Dacht zelf ook al dat het niet zo leuk zou zijn om op een dag als enig artikel de Love & Share te hebben. Zou je Snapshot Diaries nog steeds leuk vinden als er ook een dagelijkse vlog is?

   • Bella
    januari 2, 2017 / 13:13

    Maar ik hou juist zoveel van de Spotify-lijstjes!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Annemerel
     Auteur
     januari 2, 2017 / 13:25

     Hahaa don’t worry ze gaan niet weg! Alleen zo min mogelijk als ‘hoofdartikel’

  • Eva
   januari 1, 2017 / 18:28

   Helemaal mee eens!

  • Desiré
   januari 1, 2017 / 20:25

   Goed gezegd Britt ? ik denk er ook zo over. En wekelijkse vlogs blijf ik ook erg leuk vinden trouwens ? succes ermee in ieder geval?

  • Ansofie
   januari 1, 2017 / 22:08

   Hier ben ik het ook mee eens!
   Kwaliteit van je vlogs zijn echt zoveel vooruit gegaan en dat maakt het kijken nog aangenamer!
   Best wel grappig, bedacht mij het laatst dat ‘vroeger’ je diaries op maandagochtend altijd mijn favo blogs waren, en nu is deze helemaal verdwenen voor de vlogs. Soms mis ik ze wel, omdat het gewoon heel leuk is/was om te lezen. Dus stop inderdaad niet met bloggen! Het is leuk om je schrijfstijl te lezen en je verbeelding er soms bij te gebruiken, of een zin te lezen die je in jezelf zegt op jouw manier (die we nu weten door de vlogs).
   De Love and share sla ik ook altijd over, is persoonlijk niet mijn ding.
   Liever een blogje minder en dan blogs die inhoudelijk wel goed zijn en je dus ook volledig kan achterstaan! :)

   • Annemerel
    Auteur
    januari 2, 2017 / 09:10

    Thanks voor de tips en het compliment!

   • januari 3, 2017 / 00:48

    Ik ben het met je eens, de diary artikelen waren altijd mijn favoriet!

  • Janine
   januari 1, 2017 / 23:07

   Ik denk precies hetzelfde! En de friday favourites blijven altijd leuk!

  • Rebecca
   januari 2, 2017 / 14:34

   Sluit ik me bij aan!

   Wel super leuk dat je meer gaat vloggen :)

  • januari 2, 2017 / 15:40

   Ook ik sla de Love and Share meestal over. De rest lees ik nog steeds met veel plezier. Ook van je Vlogmas heb ik ontzettend genoten. Ik ben dus heel blij met nog een maandje dagelijkse vlogs ;-)

 2. Jennifer
  januari 1, 2017 / 17:48

  Jaaaa! Ik ben fan van je vlogs, dus superleuk dit!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:54

   Yesss super leuk om te horen!

 3. januari 1, 2017 / 17:51

  ZO leuk! Heb al je vlogs van Vlogmas gekeken en je doet het echt goed. Zeker mee doorgaan!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:53

   Jaaaa ga ik doen!

 4. lauren
  januari 1, 2017 / 17:56

  Jeej!!!! Hier ben ik echt heel erg blij mee!!!! Super tof dat je dit gaat doen!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:52

   YESSSS!

 5. januari 1, 2017 / 18:00

  Yes, zo leuk dat je vaker gaat vloggen! In combinatie met snapshot diaries is dat denk ik wel wat dubbel, maar misschien kun je het een soort van om de dag of om de week doen? (Dus de ene week foto’s, andere week vlogs). Wat ik persoonlijk niet zo vaak lees zijn de love&share artikelen. Rubrieken zijn leuk, maar te veel rubrieken maken het soms wel eentonig. Ik denk dat je vooral moet blijven schrijven wat je zelf leuk vindt, want één van de dingen die ik super leuk aan je blog vind is hoe enthousiast jij kunt zijn over iets dat je leuk vindt! :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:52

   Sowieso blijf ik alleen dingen schrijven die ik leuk vind, heb nog nooit iets anders gedaan ;-).

 6. januari 1, 2017 / 18:02

  Oh leuk, de vlogs komen terug! Ik vind het altijd fijn om te kijken en zeker als je het combineert met een geschreven artikel zodat het niet alleen maar vlogs zijn. Daar houd ik nooit zo van. Ik vind het ook fijn dat je je vlogs nooit zo superlang maakt, het blijft daardoor leuk om te kijken.

  Ik ben het eens met Britt over de Love & Share, ik klik wel eens wat aan maar het is mijn minst favoriete artikel in de week op je blog. Ik hou vooral van je persoonlijke schrijfsels en over je hardloopavonturen – en ik ben gewoon na 4 jaar volgen nog steeds niet overgehaald om er zelf aan te beginnen, ongelooflijk eigenlijk, haha – en vind Friday Favourites een hele leuke rubriek :) Zo nu en dan een Snapshots zou ik wel leuk vinden.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:51

   Mijn missie is iedere dag weer om de vlogs onder de tien minuten te houden omdat ik zelf vlogs die langer zijn ook vaak vervelend vind (je bent dan meteen zoveel tijd kwijt!). Friday Favourites wilde ik er inderdaad ook al wel inhouden.

 7. Jolieke
  januari 1, 2017 / 18:08

  Wat ontzettend leuk dat er veel vlogs van jou blijven komen! Ik vond het al jammer dat het na vlogmas afgelopen was, maar ik hoef gelukkig nu niet te treuren haha.

  Over de blogs: ik vind altijd de hardloopblogs leuk en interessant om te lezen, en ik vind het ook fijn om af en toe te lezen welke van je sportkleding en hardloopschoenen jou goed bevallen enzo. (:

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:50

   Yes!!!!! Zo leuk ook om te lezen dat de meeste hardloopverhalen toch het leukst vinden. Maakt het voor mij wel makkelijker ;-)

 8. Miny
  januari 1, 2017 / 18:17

  Yes! Ik vind je vlogs altijd super leuk! Wat mij betreft hoeft de Love & Share blog ook niet echt, dat is de enige die ik weleens skip. Snapshot diaries vind ik naast vlogs erg leuk :) En alles wat gerelateerd is aan hardlopen is favoriet!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:49

   Thanks for sharing! Zal kijken hoe ik Snapshot Diaries leuk kan maken naast de vlogs.

 9. Aniek
  januari 1, 2017 / 18:31

  Gelukkig nieuwjaar! Wat ik heel leuk vind zijn wishlists, outfits en andere artikelen over kleding. Dat mag van mij vaker! Love and share en spotify lijstjes sla ik regelmatig over.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:49

   Goed om te weten dat Spotify lijstjes en Love & Share niet ontzettend populair zijn, zal ze dan niet als enig artikel op de dag te delen.

   • januari 1, 2017 / 21:12

    Ik ben het eens met Aniek! De love & share en tune tuesday sla ik eigenlijk altijd over..

 10. Karlijn
  januari 1, 2017 / 18:34

  Misschien kan je vaker schrijven over hotspots maar dan niet alleen in Den Haag maar ook andere steden bezoeken? (hotspots bezoeken is ook leuk voor in vlogs) En ik ben heel benieuwd naar hoe jij (meestal) fit en uitgerust opstaat, hoe zorg je dat je goed/vroeg inslaap valt?
  Vind de <3 artikelen ook héél leuk om te lezen

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:48

   Goed idee!!! Eten en drinken is mijn favoriete bezigheid dus dat wil ik best doen ;-)

  • Ilse
   januari 2, 2017 / 00:38

   En die tips over op tijd en genoeg slapen vind ik ook leuk!

 11. Catelijne
  januari 1, 2017 / 18:39

  Leuk dat je blijft vloggen! Vind ik erg leuk om naar te kijken. Hoeft voor mij overigens niet perse elke dag, lijkt me erg druk voor je, maar wat je wil (uiteraard wat je wil, het is jouw blog haha). Snapshot diary is dan een beetje dubbelop.
  Net als Britt zijn love&share en spotify lijstjes minder favoriet bij mij. Wat ik wel heel leuk vind zijn, naast de hardloopblogs uiteraard, de (L)lijstjes waarbij je zegt waar je dankbaar voor bent en wat je leuk vindt en nog een boel meer blogs zoals lookjes/fashion, favorieten en gezellige video’s met Roos & familie

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:47

   Thanks Catelijne!!! Goed om te horen :)

 12. Bonita
  januari 1, 2017 / 18:50

  Super leuk!!!
  En dat 2017 je veel mooie dingen mag leveren:)

 13. Julia
  januari 1, 2017 / 19:06

  Ik ben ook fan van je vlogs! Je doet het echt heel leuk :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:17

   Yes wat leuk om te horen Julia! Dankjewel :)

 14. Sanne
  januari 1, 2017 / 19:17

  Super leuk! De vlogs zijn mijn favoriet!
  De love&share en Spotify lijstjes lees ik minder, de andere artikelen vind ik altijd heel erg leuk! Liefs

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:16

   Dankjewel!!!!

 15. Hannah
  januari 1, 2017 / 19:19

  Jaaa, vlogs zijn favoriet! Vind zelf vooral hardloopartikelen en snapshot diaries leuk! Love&Share en afspeellijsten wat minder..

  En nog iets: ik was afgelopen paar dagen in Londen en hebben gegeten bij Obica, waar ik dankzij jouw enthousiaste verhalen terecht ben gekomen. Echt geweldig :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:16

   Ahhh wat leuk om te horen! Wat heb je gegeten? Krijg meteen trek… misschien moet ik ook even gaan ontbijten…

 16. Tessa
  januari 1, 2017 / 19:31

  Heel leuk dat je verder gaat met vloggen! Begon ze al te missen sinds vlogmas ;-)
  Persoonlijk sla ik de Love & Share lijstes meestal over, evenals de Spotify lijstjes. Blogs over je persoonlijke leven, hardlopen (en alles wat daarbij komt kijken.. BOSTON!), recepten, outfits en make-up looks daarentegen vind ik weer super om te lezen.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:16

   Thanks voor je tips Tessa. Make-uplooks…. tsja, ik draag al bijna anderhalf jaar dezelfde look, soms net met een andere foundation of concealer hahaha. Denk dat ik je die verschuldigd moet blijven ;-)

 17. lena
  januari 1, 2017 / 19:40

  ik vind je vlogs altijd heel erg leuk naar ik ben wel bang dat als je dagelijks gaat vloggen dat het minder word en ik vind de snapshot Dairy’s misschien wel leuker dus ik zou gewoon af en toe eens een vlogweek inlassen en vedder gewoon weekvloggen en snapshot dairy’s maken!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:15

   Ik ga gewoon kijken hoe het gaat!

 18. Anna
  januari 1, 2017 / 19:41

  Yay voor meer vlogs! Ik heb er van genoten, geen poppenkast en gewoon jezelf zijn, daarom is het leuk om naar je vlogs te kijken! Verder zou ik graag love&share blijven lezen zonder de testjes, de artikelen die je verder tegenkomt zijn bijna altijd super interessant. Meer over eten want daar kan je genoeg over vertellen zie ik in je vlogs ;) Succes met het uitvogelen hoe je het wil gaan inrichten en succes met het vloggen.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:15

   Thanks Anna! Poppenkasten kosten veel te veel energie ;-) En ik ben van nature een zeer lui persoon, dus geen poppenkast bij mij.

 19. Tess
  januari 1, 2017 / 19:57

  Vind ik leuk!

 20. Anna
  januari 1, 2017 / 20:17

  Vet leuk!

 21. Lara
  januari 1, 2017 / 20:33

  Wat leuk dat je meer wilt gaan vloggen. Ik vind je video’s erg tof!

  Zoals ik in de reacties heb gelezen lijkt het mij inderdaad leuk om reviews van hotspots te lezen of recepten of al je reis verhalen. Ik krijg zelf vaak zin om te reizen van je prachtige foto’s & verhalen. Fashion en hardloop verhalen vind ik ook erg leuk om te lezen. Daarnaast ben ik persoonlijk groot fan van persoonlijke verhalen en de <3 blogs! Hopelijk heb je er iets aan!

  Groetjes Lara

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:14

   Thanks Lara! Heb ik zeker wat aan :)

 22. januari 1, 2017 / 20:57

  Hey Annemerel, super idee!
  Ik heb je vlogmas elke keer bekeken en vond dit heel erg tof. Ik ben dus een absolute voorstander.
  Trouwens, wanneer komt je tweede boek uit ;)

  Happy new year btw!

  Vele groetjes ,
  Charlotte

 23. Tessa
  januari 1, 2017 / 21:17

  Hoi Annemerel,

  Persoonlijk vind ik het weekend het minst leuk, Sunday talk en Love&Share sla ik altijd over.

  Snapshots naast je video’s vind ik wel leuk. Meesten kijk ik maar een paar minuten van de vlog en je kunt niet overal goed streamen of geluid aan. Een snapshot diary geeft dan alsnog een goed beeld :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:12

   Goed om te weten! Ik ga zeker kijken hoe ik Snapshot Diaries interessant kan houden!

   • Flavia
    januari 2, 2017 / 17:11

    Ik ben eens met Tessa! De vlogs kan ik vanwege mijn doofheid niet volgen… (geen ondertiteling). Een snapshot diary geeft dan alsnog een goed beeld.

 24. januari 1, 2017 / 21:39

  Oooo ik ben zo blij dat je dit gaat doen! Ik heb (met vele anderen) echt genoten van je vlogs!
  Ook ik vind de persoonlijke artikelen het leukst en sla ‘Love & share’ en ‘spotify’ meestal over net als de meeste mensen die gereageerd hebben!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:11

   Hahaha yeaaah!!!

 25. Mirjam
  januari 1, 2017 / 22:07

  Hoi Annemerel. Ik volg je nog niet zo heel lang via je blog wel via YouTube en heb zeker genoten van je vlogmas reeks.
  Met geschreven artikelen lees is vooral de hardloop blogs en alles wat betreft sport eten kleding etc.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:10

   Super leuk om te zien dat jullie ook via YouTube naar mijn blog komen, in plaats van andersom!

 26. januari 1, 2017 / 22:22

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo sta te springen. Ik vind geschreven artikelen veel leuker (bij iedereen hoor, niet alleen bij jou) én jouw Snapshot Diaries waren ongeveer mijn favoriete artikelen ever van álle blogs die ik lees. Maar goed! Vooral doen waar je je goed bij voelt! Ik sla Love & Share vaak over en ook je muziek Spotify list vind ik niet heel boeiend. Wel leuk: recepten, friday favourites!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:09

   Recepten en Friday Favourites ben ik zeker van plan te blijven plaatsen. Misschien kan ik een paar keer per maand een snapshot diary plaatsen..

   • januari 2, 2017 / 17:20

    Oooh ja dat zou zo leuk zijn! Op een of andere manier vond ik altijd echt geweldig!

 27. Nina
  januari 1, 2017 / 22:27

  Ik vrees dat ik afhaak bij vlogs. Noem me ouderwets maar ik lees liever dan dat ik 10 minuten een filmpje kijk elke dag. Dat kost me ook te veel tijd. Maar als jij er plezier aan hebt dan moet je dat je niet tegen laten houden natuurlijk. Er zijn zekerweten ook meiden die er precies andersom over denken.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:08

   Gelukkig blijf ik ook gewoon geschreven artikelen plaatsen, dus je hoeft de vlogs niet te bekijken om toch mijn blog leuk te kunnen volgen.

  • januari 3, 2017 / 00:05

   Ik heb precies hetzelfde! Geef mij maar een lekker geschreven tekst met mooie foto’s dan gepraat in de camera over wat je allemaal gaat doen die dag. De persoonlijke touch op je blog maakt het tot een favoriet, maar je hele leven op camera volgen gaat me wat ver. Al kun je het altijd proberen te verkopen als nieuwe reality serie ;)

   • Marieke
    januari 3, 2017 / 13:39

    Ik sluit me hier helemaal bij aan. Ik vind de vlogs – helaas – helemaal niks. Ik heb ook geen tijd om ze te kijken, terwijl ik een blogje elke dag in m’n pauze even lees.

    De Love&Share + Muzieklijstje sla ik altijd over. Verder zijn de snapshot diaries, reis- en hardloopverhalen favoriet.

    Ook vind ik je blog wat minder levendig nu alle comments goedgekeurd moeten worden. Dat maakt het toch allemaal wat minder spontaan.

    • Annemerel
     Auteur
     januari 3, 2017 / 16:06

     Snap dat het minder levendig is maar toen ze nog niet op goedkeuren stonden werd ik verdrietig van alle nare reacties en negatieve sfeer, dus dat zal niet snel veranderen.

 28. Mirte Elle Jansen
  januari 1, 2017 / 22:57

  Woehoe super leuk! Ben nu bezig met al je “oude” vlogs :)

 29. januari 1, 2017 / 23:01

  Blijkbaar ben ik zo ongeveer de enige, maar ik vind love&share wel leuk! De spotify lijstjes sla ik meestal over.

  Leuk dat je weer gaat vloggen. Je zat in december in mijn ochtendroutine! Gelukkig had ik vakantie na kerst ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:07

   Haha de Love & Share zal niet helemaal verdwijnen hoor :D

 30. januari 1, 2017 / 23:11

  Ik heb volgens mij geen enkele keer op je Vlogmasvlogs gereageerd maar ze wel allemaal gekeken want ik vond ze echt heel leuk! Goede lengte (niet te lang), fijne shots (ik word heel blij van je inrichting, je Appleproducten, Den Haag, dus het kijkt lekker weg), en ik vind je naast een leuke persoonlijkheid ook gewoon een boeiend leven hebben omdat je toch maar mooi een soort freelancing self made girlboss bent in het vakgebied waar ik over een paar jaar ook best graag in zou willen werken. En het is allemaal niet te perfect, wat niet naar bedoeld is naar jou toe (je hebt het wat mij betreft heel goed voor elkaar) maar ik vind het uiteindelijk toch wel iets ‘prettiger’ kijken dan vloggers die alleen nog maar in high end merken lopen en elke dag in de duurste restaurants zitten – gewoon omdat ik me daar niet zo goed mee kan identificeren. Ik vond je over het algemeen heel eerlijk en niet bang om dingen te delen en dat is wel heel chill. Ik weet nog niet of ik per se overtuigd bent dat je een daily vlogger moet worden maar dat wijst zich vanzelf, dus for now: keep them coming!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:07

   Ah bedankt voor je lieve reactie! Ik weet zelf ook nog niet of ik een daily vlogger ben, maar dat gaan we uitvinden. Ik vind vier keer in de week vloggen namelijk ook een beetje suf, want ja, hoe kies je dan welke dag je wel en niet vlogt. Dat is niet ‘echt’. Althans, zo denk ik er nu over. we gaan het gewoon zien :)

 31. Frances
  januari 1, 2017 / 23:47

  Leuk, meer vlogs! Ikzelf vind juist de hardlooptips niet het leukste, maar juist ook lijstjes en favorieten. Ik vind je boekrecensies ook heel leuk, misschien iets om dat met films te doen? Fijn 2017 nog gewenst! :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:05

   Thanks voor de tips! Voor zondag staat er weer iets met een boek gepland.. als ik het boek voor die tijd uit heb dan, haha.

 32. Ilse
  januari 2, 2017 / 00:37

  Ik vind die love&share en de spotify-lijstjes juist wel erg leuk dus van mij mogen ze wel blijven. Verder vind ik de friday favorites, hardloop-avonturen en de lijstjes met herkenbare en dankbare dingen erg leuk! En leuk dat je doorgaat met dagelijks vloggen, ik heb die van december met veel plezier gekeken!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:05

   Love & Share en Spotify-lijstjes zullen zeker niet verdwijnen, maar wellicht iets minder frequent en dan als extra artikel!

 33. januari 2, 2017 / 01:17

  Superleuk! Ik vond je vlogs heel leuk, omdat het een inkijkje in je leven geeft. Het maakt je veel bereikbaarder ofzo? Ik volg je nog niet superlang en heb wel het gevoel je goed te ‘kennen’ door deze vlogs, als je begrijp wat ik bedoel?
  Ik vind lezen echter wel fijn, omdat ik bijvoorbeeld ook vaak op de universiteit ben of in de trein ofzo en dan is een vlog kijken niet handig. Dat doe ik vaak als ik wakker ben of als ik aan het tandenpoetsen ben/op weg naar bed. Daarom ook fijn om te lezen dat je de vlogs kort wilt houden :)
  Ik lees vooral dingen als tips en updates over hardlopen (ook misschien tips voor kleding en sporthorloges en dergelijke?) en eten en soms ook persoonlijke dingen, maar dat ligt heel erg aan wat je precies schrijft, want ik heb minder met mode en muziek bijvoorbeeld ;)
  Kortom: zou zeker teruggaan naar 1 blog en dan wellicht dieper ingaan op dingen? Dus wat uitgebreidere blogs en wat meer vertellen wat je op een dag doet in een vlog? Ofzo?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:04

   Precies zoals ik het bedacht had :)

 34. Sas
  januari 2, 2017 / 02:09

  Ik ben heel benieuwd naar je dagelijkse vlogs! Ik ben eigenlijk iemand die vooral van blogs lezen houd, maar heb toch minstens de helft van je vlogmas vlogs gezien (en als ik ze eenmaal aanzette ook afgekeken) en dat is voor mijn doen echt heel veel haha. Dus ik vind het een leuk idee, maar ben ook blij dat je geschreven artikels blijft plaatsen! De love en share blijkt inderdaad niet zo populair, misschien deze iets minder vaak? Vind dat je soms wel interessante artikels tipt om te lezen, dus helemaal skippen liever niet :)

  En inderdaad nog meer artikelen over hardloopkleding en schoenen, waar je op let bij aanschaf etc. En ik vind die artikelen waarin je vertelt wat je met bepaalde omstandigheden draagt ook altijd handig, want dat vind ik zelf soms lastig. Oh, en de persoonlijke artikelen vind ik sowieso ook altijd leuk!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 09:04

   Thanks voor de tips! Ik was inderdaad al van plan om de Love & Share wellicht op een iets minder frequente basis toch te blijven delen. Als extra artikel!

 35. Melissa
  januari 2, 2017 / 09:02

  Aaah dit vind ik zo leuk!!! Stiekem hoopte ik het al haha.

 36. januari 2, 2017 / 09:29

  He Annemerel! Rijkelijk laat en ik las net dat anderen al vaak gezegd hebben wat ik ook vind: spotify & love and share sla ik eigenlijk altijd over, maar van jouw hartjes lijstjes word ik altijd heel blij. Ook jouw hardlooplooks zijn favoriet en hotspot artikelen. Recepten vind ik leuk, maar niet als enige artikel op een dag.. Friday favourites en snapshots + fotolijstjes van reisjes zijn ook favoriet!
  Ben blij dat je door gaat met vloggen, vond t echt jammer toen het afgelopen was. Vind t wel jammer dat vloggen ten koste gaat van de blogs, maar ik snap ook dat je net zoals iedereen maar 24u in één dag hebt zitten! Krijg je wel een soort vast uploadschema? Qua tijden bedoel ik dan. 12u en 17u zitten heel erg ingebakken haha. Veel succes met de veranderingen!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2017 / 13:13

   Hi Lisa, blijft sowieso 12.00u en 17.00u!

 37. Linda
  januari 2, 2017 / 09:46

  Super leuk Annemerel, je vlogs waren leuk!

  Ik vind zelf je love&share ook het minst en sla ik vaak over. De hardloopblogs etc vind ik wel leuk, net zoals af en toe een outfit post of skincare routine update (door jou heb ik eindelijk de stap gezet om ook peelings te doen en ben nu van mijn acne af!)

  In ieder geval, goed begin van 2017! :)

 38. M.
  januari 2, 2017 / 10:35

  Ik vind je vlogs heel leuk, maar ben ook ‘opgelucht’ dat je de geschreven artikelen erin houdt. Voor mij zijn ze een 5-minuten-verstrooiing op mijn werkdag en ik kijk altijd uit naar 12u/17u.

  De love&share zegt me minder. Net als de spotify lijsten, omdat ik dat zelf kan terug vinden op spotify.

  Ik vind vooral de persoonlijke updates, je mening over allerhande zaken enz. heel leuk. Ook vond ik het vb. leuk om te lezen toen je ging verhuizen enz. (maar je kan natuurlijk moeilijk elke keer verhuizen haha).

  Wat ik ook leuke onderwerpen zou vinden: hoe je omgaat met druk en verwachtingen, zowel op persoonlijk vlak als werkvlak. En hoe je omgaat met de openbaarheid van je blog en de onvermijdelijke meningen die iedereen over je heeft. Trek jij jouw de meningen van anderen aan? Of kan je ze relativeren? En stel dat je date met iemand, vind je het dan niet vervelend dat die persoon al zoveel over jou weet door je blog?

 39. januari 2, 2017 / 11:17

  Ik vind vooral de persoonlijke stukken als lijstjes erg leuk, en je snapshot diaries! Vlogs hoeven voor mij niet iedere dag maar wie weet kun je het eens afwisselen met snapshots? Voor de rest: lekker doorgaan zoals voor jou goed voelt! Wat ik niet zo leuk vind, klik ik gewoon niet aan :)

 40. Mieke
  januari 2, 2017 / 11:36

  Blijkbaar behoor ik tot de minderheid die niet zo houd van het kijken van vlogs. Van je decembervlogs heb ik er niet een gezien. Geschreven stukken lees ik bijna allemaal, behalve de spotify list. Misschien ben ik een snelle lezer en zie ik daarom je snapshot diaries graag, stukken over hardlopen, alsmede je hartjes blogs (dan bedenk ik altijd waar ik zo gelukkig mee ben), maar voor vlogs neem ik gewoon niet de tijd. Een minuut of 10 zitten en kijken, nee mij niet gezien.
  Ik hoop dan ook dat je vlogs gaat afwisselen met bv. snapshot diaries!

  • Bella
   januari 2, 2017 / 16:35

   Ik ook, ik heb geen 10 min om het leven van iemand anders te bekijken, maar ik mis behalve je Love and Share geen artikel.

 41. Hanne
  januari 2, 2017 / 11:44

  Blijkbaar ben ik een van de weinige maar ik moet toegeven dat ik afgelopen maand je blog minder heb bekeken door de vlogs, ik lees liever geschreven artikelen zoals snapshot dairies en lijstjes dan dat ik vlogs kijk.

 42. Madebyuna
  januari 2, 2017 / 15:03

  Leuk dat je het vloggen zo leuk vindt! Ik vind het af en toe leuk om ze te kijken, er zijn er immers al zoveel (vloggers) dat ik het niet allemaal kan bijhouden. De geschreven artikelen vind ik heel fijn om te lezen, lekker even tussendoor op mn werk of als ik ergens moet wachten/in het OV zit. Dus fijn dat je daar niet mee stopt. Het enige wat ik meteen dacht, maar ik ben je moeder niet:P, pas erop dat het niet teveel allemaal wordt. Ambitie is goed, maar zoals je al een keer zei in een vlog; je bent elke dag aan het werk.. ik weet niet of dat nou echt gezond is, hoe gek je ook bent op je werk. Máár je bent zelf de baas dus als jij er gelukkig van wordt, lekker mee doorgaan :)

 43. januari 2, 2017 / 15:32

  Ik vind vlogs best wel leuk, maar ik vind ze vaak wel te lang. Op dagen dat je niet zoveel doet zijn ze soms nog steeds 10 minuten. Dan haak ik af, helemaal als je het dagelijks gaat doen. Ik denk dat je meer aandacht zou houden als je de boel wat korter houdt en wat vlotter gemonteerd. Verder zou ik het jammer vinden als je geen snapshot diaries meer plaatst want die vind ik heel leuk, en ben ik niet heel erg gek op je spotify lijstjes en love & share. Ook je friday favourites scroll ik altijd maar vluchtig door.

 44. Iris
  januari 2, 2017 / 16:37

  Grappig dat er veel dezelfde meningen zijn zeg. Love & share sla ik ook altijd lver. Je apitify lijstjes bekijk ikmop spotify zelf, dan luister ik hem helemaal en zet ik de nrs die ik leuk vind in mn eigen lijst. Ben benieuwd naar je vlogs, vond vlogmas erg leuk!

 45. januari 2, 2017 / 19:08

  Jaa wat fijn! Ik keek ze in december altijd s’avonds als ik mijn gezicht ging schoonmaken, tandenpoetsen etc.
  Sommige vlogs kunnen wel te lang zijn dat ik mijn aandacht verlies maar verder top.

  Als artikelen les ik het liefst de hardloop (motiverende) updates want ik merk dat ik hierdoor ook echt probeer om zelf meer te gaan hardlopen. Verder lees ik de Friday Favourites altijd een beetje vluchtig maar luister ik wel altijd het favoriete nummer. Maar ik vond de snapshot diaries ook altijd heel leuk om te lezen dus uiteindelijk heb je niet heel veel aan mijn mening haha

 46. Tina
  januari 2, 2017 / 23:43

  Hoihoi, ik volg je blog al jaren elke dag, ik reageer praktisch nooit op artikels, maar hier wou ik toch even wat zeggen.
  Ik ben persoonlijk geen fan van je vlogs, ik heb er 2 gekeken, maar ik was al snel afgeleid en begon andere dingen te doen, ik vind ze te traag en niet altijd boeiend genoeg.
  Ik merkte ook in december dat ik veel minder de neiging had om naar je site te surfen, omdat ik dan toch alleen vlogs zou vinden bij wijze van. Nu moet je natuurlijk lekker doen waar je zin in hebt, en dit is ook helemaal niet slecht bedoeld, maar ik zou het wel jammer vinden moest je vloggen ten koste gaan van de andere artikels, want die indruk kreeg ik wel wat. Ik lees veel liever de snapshot diaries :)
  Verder wens ik je een heel fijn 2017, en dat het een schitterend jaar mag worden voor je!

 47. Ilse
  januari 4, 2017 / 10:47

  Yaay, super leuk! Dit is heel goed nieuws voor mij. Ik kan me nu al verheugen op dat ik elke avond voor het slapen gaan een vlog van je kan kijken. Soms lig ik te laat in bed voor een serie, maar wil ik wel graag nog even ontspannen en jouw vlogs zijn zo ontzettend leuk! Ik wil ze ook niet zomaar even tussendoor kijken, dat vind ik zonde. Veel vlogs kijk ik tussen het opmaken enzo door, maar van die van jou wil ik elke seconde goed zien.

  Ik vind je recepten, spotify lijstjes en Love & Share het minst interessant. Het leukste vind ik je artikelen over kleding (heb je al geshopt in de sale) het leukst, zoals shoplogs of outfitposts. Verder ben ik dol op opruim-/kledingkastvideo’s en natuurlijk je hardloopartikelen.

 48. Sandy
  januari 4, 2017 / 19:02

  Super leuk dat je dagelijks blijft vloggen!! Ik volg je al een hele tijd en vind je vlogs altijd superleuk. Je merkt echt dat je jezelf bent en blijft in de vlogs en dat je je niet beter of anders probeert voor te doen. Ik blijf je zeker volgen!