HELLO 2017

Happy 2017

Hello 2017. Net op het moment dat je net gewend raakt aan het feit dat het 2016 is, is het alweer 2017. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar, wat vliegt de tijd. En die tijd lijkt ieder jaar alleen maar sneller te gaan. Dit jaar is het alweer tien jaar geleden dat ik met mijn diploma op zak de middelbare school verliet, voor mijn gevoel zat ik een eeuwigheid op de middelbare school, de afgelopen tien jaar voelden alles behalve een eeuwigheid. Ik vraag me af of er op een gegeven moment weer een punt komt waarop de tijd voor mijn gevoel weer langzamer gaat. Aan de ene kant hoop ik dat van wel, want dit gaat me allemaal toch net iets te snel. Aan de andere kant geeft het volgens mij ook aan dat ik het héél erg naar mijn zin heb.

Maar goed terugblikken op 2016 hebben we afgelopen week al genoeg gedaan, tijd om vooruit te kijken, naar 2017. De grootste agendapunten op dit moment zijn de Boston Marathon op 17 april en de New York Marathon op 5 november. Verder staan er drie wintersportreizen gepland (dit weekend naar Kitzbühel met Marloes, een week later naar Serfaus met mijn vader en begin maart naar Maria Alm met Roos). Ook hoop ik dit jaar nog mijn verjaardag te kunnen vieren (12 mei, 28), maar verder staat alles nog open. Of nou ja, laten we het zo zeggen, moet ik keuzes gaan maken. Genoeg te doen, maar wat wil ik nu echt het allerliefste. Dat moet ik nu zo snel mogelijk uit gaan vinden.

Wat goede voornemens betreft hou ik het dit jaar klein. Op privégebied hoop ik iets meer structuur in mijn leven te krijgen, zowel met eten, als sporten en met het plannen van opdrachten zodat ik meer tijd overhou voor familie en vrienden en me hopelijk ook weer iets fitter ga voelen. Ik merk dat ik de afgelopen maanden de teugels wat betreft voeding en sport iets te veel heb laten vieren. Hopelijk voel ik me met de juiste voeding en een gebalanceerd trainingsschema snel weer écht fit.

Op zakelijk gebied wil ik sneller beslissingen maken, minder nadenken en meer doen. Nu krijg ik vaak mails en denk ik ‘wat moet ik daar nu mee’. Ik antwoord niet, maar het spookt wel de hele tijd door mijn hoofd. Dat zorgt voor onrust en uiteindelijk beantwoord ik die mail dus nooit, wat ook nog eens best wel onprofessioneel is. Hetzelfde motto kan ik trouwens ook toepassen op het schrijven van columns voor Metro, vaak maak ik me hier dagenlang zorgen over en als ik dan eenmaal op zondagmiddag er voor ga zitten, is het klusje zo gepiept. Op dit moment ben ik bezig met mijn 98ste metropagina en je zou denken dat ik dit inmiddels dus wel weet, maar tot nu toe doe ik het iedere week weer. Kortom, mijn voornemen is om te stoppen met uitstellen. Want tijdens dat uitstellen maak ik van muggen olifanten in mijn hoofd. En die olifanten in mijn hoofd, die nemen veel te veel ruimte in beslag.

Dat gezegd hebbende, hoop ik dat jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling gehad hebben. Dat er genoeg goede champagne gedronken is en dat je zoveel oliebollen gegeten hebt dat je er weer voor een heel jaar klaar mee bent.

Een gelukkig 2017!

Liefs,
Annemerel

Hoe heb jij oud & nieuw gevierd? Wat staat er op jouw programma voor 2017? En heb je goede voornemens?

Delen:

15 Reacties

 1. januari 1, 2017 / 12:40

  Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat je ook aan het eind van dit jaar weer kan terugblikken op een mooi jaar! Gaaf dat je weer voor de marathon in New York gaat!

 2. januari 1, 2017 / 13:18

  Mooie voornemens voor het nieuwe jaar :) happy 2017!! Ik heb één groot doel voor 2017 en dat is positiviteit!

 3. januari 1, 2017 / 14:36

  Leuke plannen alweer! Op mijn planning staat in ieder geval 10 mijl van Antwerpen (onder de twee uur zou fijn zijn voor deze slak). Een reis naar Singapore en Bali. En verder hoop ik nog een hoop leuke dingen! Gelukkig nieuwjaar en hopelijk een succesvol (hardloop)jaar!

 4. Catelijne
  januari 1, 2017 / 15:15

  Jij ook een gelukkig en heel fijn 2017! Er liggen weer mooie dingen in het verschiet zo te lezen!

  Oudjaar heb ik afgesloten met een spelletjes marathon met vrienden, erg gezellig!

  Voor wat betreft mijn doelen voor 2017:

  Meer groente en fruit te eten, zodat er minder ruimte over blijft om slecht te eten. Verder ga ik meer sporten (weer hockeyen). Ik ga volgende maand met twee teams meetrainen dus dat komt vast goed.
  Daarnaast; positiever denken en nog meer leuke dingen doen met vriendinnen :)

 5. Julia
  januari 1, 2017 / 17:34

  Mooie plannen heb je annemerel! Een van mijn doelen, geïnspireerd op jou, was om een hardloopwedstrijd in het buitenland te rennen. Dat is meteen gelukt toen om 00:00 het startschot klonk van de NYRR race door Central Park! Duizendmaal dank voor de motivatie, ik voelde me een klein beetje annemerel toen ik over de finish kwam :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 17:51

   Wat gaaf!!!! Blij dat ik daar een klein beetje aan heb bij kunnen dragen!

 6. januari 1, 2017 / 17:53

  Gelukkig nieuwjaar! :) Hopelijk loop je dit jaar lekker een PR in Boston en misschien ook wel in New York! Dat zou tof zijn :)

  Ik heb net een artikel geschreven voor morgenochtend over mijn goede voornemens, maar het komt in het kort neer op: meer bewegen, wat gezonder eten, genieten, leuke dingen doen, creatief bezig zijn en iedere maand een uitdaging aangaan en daar op mijn blog over schrijven!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 18:53

   Wat leuk! Succes met je voornemens!

 7. Tessa
  januari 1, 2017 / 19:43

  Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar! Mooie doelen en activiteiten heb je staan voor 2017.
  Ik kijk echt uit naar je je blogs met betrekking tot Boston.

  Mijn voornemens zijn de CPC halve marathon (12 maart) en de Amsterdam marathon (15 oktober) uit te lopen. Morgen weer vol aan de bak met de training, want dat schoot er een klein beetje bij in afgelopen twee weken. Verder ga ik een gezonde(re) levensstijl aannemen, zodat ik de overtollige kilo’s van het afgelopen jaar weer kwijtraak. En tot slot ga ik vaker leven in het ‘nu’. Dus: positiever en gelukkiger leven!

 8. januari 1, 2017 / 20:43

  Mooi geschreven! Ik heb er alle vertrouwen in dat je dit gaat lukken. Zelf heb ik (nog) geen goede voornemens ;)

 9. Ilse
  januari 1, 2017 / 21:18

  Mooie voornemens voor het nieuwe jaar en ik heb veel zin om je Boston avontuur te volgen!
  Ik wil het hardlopen weer oppakken en weer regelmatig en met een schema lopen dus dat word plannen en uitvoeren!
  En verder het financieel weer op orde brengen qua administratie en hopelijk snel een nieuw en groter huisje vinden vlakbij Groningen.

 10. januari 1, 2017 / 21:35

  Ik heb ook het gevoel, dat de tijd steeds sneller vliegt! Vroeger ging het zoooo langzaam, vooral in de wiskunde lessen haha!
  Liefs uit München,
  Alex

 11. Sarah
  januari 2, 2017 / 09:53

  Success Annemerel
  Ik zou graag een nieuwe playlist voor 2017 voor de running :)

 12. januari 2, 2017 / 11:46

  Dat van hoe muggen olifanten worden komt me zó bekend voor. Het lijkt alsof ik juist de kleinste dingetjes altijd heel lang laat liggen waardoor het inderdaad, uiteindelijk, een heel groot ding wordt en ik er haast niet meer naar durf te kijken/over na te denken, haha. Happy 2017!

 13. Inneke
  januari 3, 2017 / 08:44

  gelukkig nieuwjaar!
  succes met alles en ik hoop dat je je voornemens waar kan maken!