VLOG: Afstand negeren = lockdown riskeren

Gisterochtend stonden Tuur en ik om half zeven buiten. Niet alleen om rustig te hard te kunnen lopen, maar ook om 28 A4’tjes met verschillende quotes te verspreiden door het park hier in de buurt. Zaterdag zagen we – van een afstand, we zijn er zelf niet in gegaan – dat het ’s middags mega druk was met mensen (die echt niet allemaal netjes afstand hielden) en we dachten, misschien moeten die mensen er gewoon nog net wat meer aan herinnerd worden. Niet alleen voor mij, of voor jou, maar voor ons allemaal en met name de ouderen en het personeel in de zorg dat zich nu drie slagen in de rondte werkt.

Mijn vader verzon quotes, Tuur bedacht een hashtag en ik maakte er ‘posters’ van en die verspreidden we dus over het hele park. We beplakten vooral prullenbak (leek ons de meest milieubewuste keuze) en weten nog precies waar alles hangt. Mochten de A4’tjes op een gegeven moment niet meer nodig zijn, halen we ze natuurlijk zelf weg.

De rest van de dag bleven we lekker binnen en genoten we van de zon die onze woonkamer verwarmde. Heerlijk.

Liefs,

Annemerel

Delen:

2 Reacties

 1. Lily
  maart 24, 2020 / 19:54

  Hey Annemerel,

  Supergoed bezig, ik hoop dat je positieve instelling en gezonde verstand ook besmettelijk zijn. Hopelijk kunnen we het “1,5 meter, dat is iets tussen jou en mij”-shirt binnenkort ergens bestellen of zelf maken, ik vind het een hele mooie.

  Heb je je ook al ingeschreven voor de coronaRUN? Iedereen rent individueel een afstand naar keuze en de opbrengst gaat naar het Nationaal Ouderen Fonds.

 2. Marieke
  maart 26, 2020 / 09:15

  Super goed idee!!!!