VLOG: Rotterdam Marathon weekend

Het weekend stond in het teken van de Rotterdam Marathon. En dat terwijl ik zelf geen marathon ging lopen. Op vrijdag ging ik naar de persconferentie in Rotterdam, op zaterdag hield ik me rustig, want zondag was een drukke dag. De wekker ging al om half zes en er stonden twee wedstrijden op het programma. Ik liep zowel de kwart marathon als de estafette marathon. De sfeer was fantastisch, het weer maakte het compleet.

Het was een top weekend. Maar ik heb nu wel het idee dat ik een extra dag nodig heb om bij te komen van het weekend… hoe doen mensen dat die naar festivals gaan en maandag weer fris en fruitig op kantoor moeten zitten? Het is maandagochtend kwart voor elf en ik zit aan mijn derde kop koffie van de ochtend en moet op het moment van spreken een hele diepe geeuw onderdrukken (lukt niet). Maar het was het allemaal waard :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Jolijn
  april 9, 2019 / 17:33

  Waar is je korte hardloopthight van in het youtube filmpje?

  • Annemerel
   Auteur
   april 9, 2019 / 18:15

   Lululemon!

 2. Ilse82
  april 9, 2019 / 17:58

  Ik vind het onverantwoord dat de organisatie de marathon door heeft laten gaan met dit warme weer. Er zijn 5 marathonlopers gereanimeerd die dag.

  • Thijs
   april 10, 2019 / 11:22

   Tja, wat is te warm? Zondag was het s’middags 20 graden, als ze dan al de boel moeten afblazen. Misschien de deelnemers nog meer erop wijzen dat ze hun tempo moeten aanpassen en meer moeten drinken?

 3. Pam
  april 10, 2019 / 11:32

  Hi Annemerel,

  Ik heb zondag de marathon voor het eerst gelopen en vond het een geweldige ervaring! Alleen nu heb ik weer een lip blaas gekregen, wat ook eerder na lange trainingen over 30km gebeurde. Dit bleef totdat ik de volume van training minderde. Heb jij ervaring of enige advies hoe ik dit kan vermijden? Ik denk niet dat het door mijn levensstijl komt, ik eet genoeg/gezond en probeer altijd goed rust te nemen erna. Verder ben ik ook niet zeer gestrest en (volgens mij) goed fit, ik heb de marathon alleen maar aan eenstuk hardgelopen en finishte in 3:45. Het enige wat ik kan bedenken is om minder verre afstanden te lopen, alleen is dit het laatste wat ik wil aangezien ik de marathon kriebels te pakken heb!

  • Eline
   april 10, 2019 / 14:13

   Hallo Pam, als je met een ‘lip blaas’ een koortslip bedoelt: dat kan ook komen doordat je de hele dag in de zon hebt gelopen. Ik heb zelf ook af en toe last van een koortslip en merk dat het sneller komt na veel buiten op een zonnige dag. Een lippenbalsem met UV protectie kan dan uitkomst bieden. Hopelijk helpt dat!