DIARY: #14

Zon, de Rotterdam Marathon, iets te vieren en natuurlijk… af en toe een stukje hardlopen ;-). Dat was de veertiende week van 2019 in een notendop.

Goedemorgen maandag! Na een productieve ochtend en voormiddag achter mijn MacBook, rij ik naar Kijkduin om samen met Tuur een training te doen in de duinen. We liepen 5x 9 minuten op mijn marathontempo. Het voelde erg zwaar en ik kon me niet voorstellen dat ik dit ooit een marathon vol zou kunnen houden. Heel raar, omdat ik een dag eerder nog met relatief gemak 20 seconden per kilometer harder liep (en dat 12 kilometer, 51 minuten, lang). Ach… misschien moest ik gewoon ook nog iets langer herstellen van die inspanning. Het weer was in ieder geval fantastisch en ik heb dan ook genoten van de training.

Toen ik thuis kwam, kwam ik er achter dat ik een verkeerde tag in de html van mijn blog gezet had (ja daar werk ik nog mee) en dat het merendeel niet leesbaar was. Oeps oeps! Dat gaat me deze week dus niet gebeuren!

Dinsdagochtend deed ik iets dat ik nog nooit gedaan had, een casting voor een commercial. Ik ging er in met het idee ‘gewoon kijken wat het is, geen verwachtingen’ en ik kwam naar buiten met ‘haha, leuke ervaring, maar ik hoef de dagen dat de commercial wordt opgenomen niet meer vrij te houden in mijn agenda’ (althans dat verwacht ik).

’s Avonds deed ik voor het eerst in drie weken weer een training op de baan bij Olympus. We deden 12x 500 in 3 kilometertempo. Was redelijk heftig. Maar ook wel weer heel lekker om op de baan te racen.

Van woensdag heb ik geen beeldmateriaal en dat is eeuwig zonde, want ik had taart van de Drie Graefjes in Amsterdam (en dan had nu vast het water in jullie mond gelopen bij het zien van die foto’s). Ik had een afspraak met de Johan Cruyff Foundation in Amsterdam en deed aan het eind van de middag een krachttraining met Arthur en Isa.

Donderdag deed ik mijn training in mijn eentje, omdat ik ’s avonds een event had van Nike en Perry Sport. Ik maakte de grove fout door na mijn training even op de bank te gaan zitten. Daar wilde ik vervolgens natuurlijk niet meer vandaag komen.

Het was donderdag niet echt mijn dag. Er was geen oorzaak voor aan te wijzen, maar ik voelde me gewoon een beetje verdrietig (om niets?). Ik denk dat ik niet de enige ben die hier weleens last van heeft (en het waren dit keer niet eens de hormonen). Anyway, ’s avonds gewoon naar Utrecht want een beetje gezelligheid zou me vast wel opvrolijken.

Ik testte de nieuwe Nike Free 5.0, die 26% flexibeler is dan zijn voorganger.

En zo zag dat er ongeveer uit.

Vrijdag toog ik naar Rotterdam voor de persconferentie van de Rotterdam Marathon. Ik kreeg helemaal marathonkriebels en het schoot nog even door mijn hoofd om zondag gewoon van start te gaan in de marathon. Toen besefte ik me dat ik andere ‘verplichtingen’ had op zondag (de estafette marathon) en dat ik ook helemaal niet getraind heb voor een marathon. He wat jammer nou. Maar als drie marathonhelden Abdi Nageeye, Koen Naert en Khalid Choukoud voor je zitten te vertellen over hun marathonvoorbereiding, dan kan het toch bijna niet anders dan gaan kriebelen?

Ik sloot de week af samen met Tuur in de stad. Het was precies een jaar geleden dat ik mijn eerste training deed bij hem dus we hadden een goede reden gevonden voor een drankje in de stad (niet dat we die nodig hebben, maar het was wel een mooie aanleiding).

Ik had er zelfs iets anders dan sportkleding voor aangetrokken! Maar ik blijf Annemerel hoor, getuige de tong in de laatste foto.

Van zaterdag is geen beeldmateriaal. Ik had een rustige dag met wat schrijven, trainen en eten bij mijn ouders. Niet verkeerd om een beetje uit te rusten, want zondag was vrij hectisch.

Om half zes ging de wekker en deed ik mijn warming-up samen met Arthur in de duinen. Daarna reden we door naar Rotterdam waar we om half tien eerst de kwart marathon liepen. Daarna door naar het Hilton om mijn spullen te halen bij La Roche Posay, waar ik de estafette marathon mee liep. Daarna door naar de finish van de marathon, waar ik de winnaar binnen zag komen in 2.04.11 en Abdi naar het nationaal record zag lopen.

Om tien over half twee mocht ik zelf van start in de marathon estafette. Het was best een beetje gek om te lopen tussen mensen die er al 30 kilometer op hadden zitten, maar mijn benen voelden ook niet meer mega fris omdat ik ’s ochtends dus eerst al de kwart marathon gelopen had. Het was erg druk op het parcours en ik liep tussen de marathonlopers die zouden gaan finishen met een eindtijd van 4.20, ik heb mezelf dus redelijk rustig gehouden. Niets vervelender dan zo’n nep-marathonloper (estafette loper zoals ik) die je dan omver loopt omdat ze zo nodig een snelle tijd wilde lopen.

We finishten uiteindelijk in 4 uur, 13 minuten en 47 seconden met een gemiddelde pace van 6’01, super trots op ‘mijn’ team! Na afloop hebben we er een colaatje op gedronken in het Hilton (ik heb een nipje van een glas wijn genomen en besefte toen al vrij snel dat als ik nu wijn zou gaan drinken, ik waarschijnlijk op een brancard zou moeten worden afgevoerd, de combinatie van de warmte, weinig eten en drinken, heel druk doen omdat je zoveel bekenden ziet en 30 kilometer hardlopen was uiteindelijk best wel een beetje vermoeiend).

Ik eindigde de dag dan ook op de bank, moe, maar ontzettend voldaan.

Het was een fijne week, zin in komende week. Er staan alweer genoeg afspraken in mijn agenda, dus vervelen zal ik me vast niet :). Heb jij gisteren ook in Rotterdam gelopen? Ben benieuwd naar je verhaal!

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Sasja
  april 8, 2019 / 14:40

  Hoi Annemerel,
  Ik heb gisteren ook de marathon in Rotterdam gelopen. Dit was voor mij de tweede keer, vorig jaar liep ik ook in Rotterdam. Helaas ging het niet helemaal zoals gepland, want vanaf donderdag werd ik ziek en heb ik vrijdag en zaterdag plat gelegen. Gelukkig heb ik de marathon uitgelopen in 4 uur 56 minuten (mijn plan was 4 uur 35 minuten).
  Nu heb ik bij beide marathons heel erg last van misselijkheid gehad. Ik heb een gevoelige maag en het lukt me niet om gelletjes te verdragen. Daarom liep ik met Maurten sportdrank en powerbar snoepjes. Bij de trainingen ging dit helemaal goed, maar tijdens de marathon dus niet.
  Ik las dat jij ook snel last heb van je maag/darmen. Heb jij hier ook wel eens last van misselijkheid tijdens het lopen? En heb je tips om hiermee om te gaan?
  Groetjes,
  Sasja

 2. vdberg
  april 8, 2019 / 17:40

  Je hebt leukere foto’s dan foto’s waarop je tong uit je mond hangt.
  In mijn optiek is foto’s met tong uit de mond alleen voor kleine kinderen en dan nog leer ik dat mijn kinderen af, vind het onsmakelijk

  • Krista
   april 9, 2019 / 12:03

   Klinkt gezellig bij jullie thuis

   • Marieke
    april 9, 2019 / 19:56

    :’-D

    • Eline
     april 14, 2019 / 07:46

     Smaken verschillen. Ik vind het getuigen van een heerlijk vrij leven :)

 3. Sophia
  april 8, 2019 / 23:02

  Leuke blog!!

  Voor de eerste keer een marathon gelopen. Mijn doel: uitlopen en genieten.. en stiekem hoopte ik op een eindtijd binnen de 4.00 uur.
  Door drukte op het parcours, warmte, de tijd willen nemen om goed te drinken en een plaspauze (moest zo nodig) van een paar minuten helaas mijn tijd niet gehaald (4 uur en 6 minuten). Wel ontzettend genoten en fijn gelopen!!
  Nu ben ik benieuwd.. moet jij wel eens naar de wc onderweg? Hoe ga jij hier mee om? Ik baalde hier namelijk wel enorm van.

 4. Sophia
  april 8, 2019 / 23:09

  Leuke blog!!

  Gisteren voor het eerst een marathon gelopen. Mijn doel: uitlopen en genieten..stiekem hoopte ik ook binnen de 4 uur te finishen. Helaas door drukte op het parcours, warmte en een plaspauze van een paar minuten (moest super nodig) deze tijd niet gehaald (4 uur en 6 minuten).
  Nu ben ik benieuwd: moet jij wel eens naar de wc tijdens een (halve) marathon? Hoe ga jij hier mee om? Kun je het voorkomen?

  • Annemerel
   Auteur
   april 9, 2019 / 08:37

   Maar 4 uur en 6 minuten, dat is hartstikke goed voor een eerste marathon (en ook voor een tweede, derde, vierde of honderdste!). Zal je vraag over het plassen in mijn volgende AYRQ beantwoorden!

 5. M.
  april 9, 2019 / 08:34

  Hey Annemerel,

  Ik ging zondag dus ook van start bij de kwart marathon van Rotterdam. Het was gelijk mijn allereerste wedstrijd. En ik ben super blij dat ik het heb gedaan. Ik ben nog steeds aan’t nagenieten.

  Toen ik naar mijn startwave wandelde had ik wel mijn bedenkingen. Ik werd overdonderd door het aantal mensen, het waren er gewoon teveel. En op een gegeven moment had ik echt zoiets van: ‘Ok, nu mag het hier wel eens gaan beginnen!’ Maar dan tijdens het lopen, vond ik de drukte eigenlijk nog wel meevallen.

  Het publiek langs de kant van de weg, de berichtjes van mijn vriend tijdens het lopen die ik op mijn apple watch binnen kreeg, de leuke reacties van vrienden en familie vooraf en achteraf, gaven (en nu nog steeds) me veel energie.

  Ik was wel blij dat het na 10,5 km voorbij was. Een hele marathon lopen is iets wat ik op dit moment nog niet helemaal kan bevatten, maar de halve marathon daarentegen … .

  • Annemerel
   Auteur
   april 9, 2019 / 08:36

   Super leuk om dit – na de berichtjes van afgelopen week – te lezen M! Hartstikke goed gedaan. En heel goed dat je het stapje voor stapje doet (niet meteen een marathon gaat lopen!)

 6. Kim
  april 9, 2019 / 10:01

  Wauw, outfit on fleek! Wat een leuke combo die broek en dat leren jasje! :-)

  Even tussendoor, ik volg je blog al een hele tijd. Maar ben vorig jaar pas écht begonnen met lopen (of in mijn geval joggen…). In september staat een eerste halve marathon op het programma in Disneyland Parijs (want tot nu toe nog geen runners high, enkel Mickey motiveert me :p ) En dat heb ik toch grotendeels aan jou te danken! Dus dankje om steeds te inspireren!

  Liefs uit Belgie, Kim

 7. Laura
  april 9, 2019 / 13:57

  Leuke blog Annemerel! Ik volg je sinds het uitkomen van je boek en geniet van je hardloop (en andere) verhalen. Afgelopen zondag ook meegedaan aan mijn eerste marathon en gefinisht in 3:31. Had gehoopt binnen de 4 uur te lopen, en dat is wel gelukt! het ging zo lekker!

  Wie weet ga ik wat meer van je trainingstips uit je boek in de praktijk brengen (heb het nu vooral bij lezen gelaten haha) en nog eens een poging doen :)

  • Annemerel
   Auteur
   april 9, 2019 / 18:18

   Wauw 3.31, wat een prachtige tijd! Geniet van je prachtige prestatie !

 8. Irma
  april 9, 2019 / 18:04

  Ah ik vind je kleren zo leuk! Die flared jeans en jasje staan je goed :)