VLOG: Aankomen, administratie & fysio #25

Ik had gisteren een gezellig druk dagje, met administratie, fysio en zowel voorbereidingen voor de New York als Boston Marathon. En oja… ik was 1,3 kilo zwaarder dan zondag, de dag na mijn wintersport. En ik denk dat ik weet waar dat door komt.

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. januari 26, 2017 / 17:36

  Ik vind het zo jammer dat je het zo vaak over je gewicht hebt en daar toch wel een beetje een ding van maakt. Het spreekt ook tegen wat je daar dan andere keren weer over schreef. Over loslaten, er relaxt mee omgaan, geen ding van eten en je gewicht maken… (Dit artikel: http://www.annemerel.com/lets-talk-about-how-to-lose-10kg-in-one-year/ En ja, ik heb het opgezocht omdat deze me was bijgebleven omdat ik je benadering zó goed en een frisse wind vond. Dit ergert me nu daardoor een beetje). En dan ga je vervolgens elke dag op de weegschaal staan.

  Daarnaast hoeft het niks met die noodles te maken te hebben. Jezelf dagelijks wegen heeft geen nut en zegt ook echt niet zoveel, het kan ook door je hormonen komen, of door vocht, of door zoveel dingen. Daardoor schommelt je gewicht sowieso.

  • januari 26, 2017 / 17:41

   Oké sorry maar ik ga het toch nog even aanvullen… Hoe kan je nou in hemelsnaam 1,3 kilo aankomen omdat je 2 dagen een beetje noodles hebt gegeten? Alsof het 4 BigMacs zijn. KLEIN BAKJE NOODLES! Beetje onrealistisch? Kom óp zeg…

   • Annemerel
    Auteur
    januari 27, 2017 / 11:04

    Ik vind het zelf ook niet leuk dat ik er nu meer mee bezig ben, maar in mijn vlogs laat ik voor een groot gedeelte zien waar ik mee bezig ben en het houdt me op dit moment (helaas) wel bezig. Vind het jammer dat je op deze manier op mijn eerlijkheid reageert. Ik weet ook heus wel dat je van twee bakjes noodles niet zo veel kunt aankomen, denk dat het grootste gedeelte vocht is.

    • Mieke
     januari 27, 2017 / 11:33

     Heb je ook niet het gevoel dat het met ‘ouder worden’ lastiger wordt om kilo’s kwijt te raken? Ik ben anderhalf jaar geleden 4 ongewenste kilo’s bijgekomen (mag nog steeds niet klagen, maar ik voel me er gewoon niet goed bij, ook al is het zoiets oppervlakkigs), maar waar ik tot 2 jaar geleden dat in een paar maand kon oplossen door gezonder te leven en de ongezonde tussendoortjes te laten, raak ik ze nu gewoon echt niet meer kwijt. Ik eet echt redelijk gezond en sport veel, maar toch lukt het niet. En op zo’n moment houdt het me dan ook meer bezig dan ik zou willen. Al moet ik wel toegeven dat ik het even snel weer vergeet wanneer dat glas wijn en die chips voor m’n neus staan :)

     • Annemerel
      Auteur
      januari 27, 2017 / 17:22

      Natuurlijk wel een beetje, maar dit is wel heel plots ineens gekomen dus denk dat het een andere oorzaak heeft :)

  • Ilse
   januari 29, 2017 / 12:44

   Linda, als Annemerel wat is aangekomen en wat wil afvallen, mag dat toch? Waarom daar zo over zeuren?
   Ik denk toch ook dat het duidelijk is dat wat Annemerel zegt over die noodles niet al te serieus bedoeld is. Als je Annemerel volgt en meerdere van haar video’s hebt gekeken, weet je toch dat ze vaak grapjes zit te maken en van die domme, flauwe, grappige opmerkingen maakt.

 2. januari 26, 2017 / 19:12

  Ik hou het zeker in de gaten, ik ben net sinds deze ochtend terug van vijf daagjes New York! :-)
  Ik heb nu dus al last van NY-heimwee en kan wachten om te boeken!
  (Pssst, is het hotel Mela? ;-) )

  Liefs,
  Marianne

  • Annemerel
   Auteur
   januari 27, 2017 / 11:01

   Haha nee Hotel Mela is het niet maar misschien moet ik nog even inventariseren?

   • januari 27, 2017 / 11:13

    Ik ben er nu gebleven en heb er niks op aan te merken. :-) Ligt om de hoek bij Times Square en ook vlakbij een Shake Shack. Just saying. ;-)
    Ben in ieder geval benieuwd om het pakket te zien! :-)

 3. Britt
  januari 26, 2017 / 21:26

  Haha je komt geen kilo écht aan van twee keer noodles eten.. daarvoor moet je echt wat meer caloriën naar binnen werken. Wrs gewoon vocht!

  Wat die vlucht betreft: KLM’s marktaandeel in Duitsland is een stuk kleiner dan in Nederland. Daarom stunten ze daar wat meer met de prijzen. Helaas moet je de vlucht Düsseldorf – Amsterdam wel gewoon pakken als je voor die vlucht maakt. Ik vloog een paar jaar terug naar Sao Paulo en wilde op de terugweg het liefst in Amsterdam al eruit. Maar dat gaat niet, je moet dan toch nog door naar Düsseldorf. Mss dagje Düsseldorf aan je trip vastplakken ;-)?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 27, 2017 / 10:59

   Thanks voor de uitleg!!! (en ja vocht dat wist ik zelf eigenlijk ook wel, het was meer en grapje)

 4. Ilse
  januari 27, 2017 / 02:52

  De reden waarom het ticket goedkoper is vanaf Düsseldorf is om het voor onze oosterburen aantrekkelijk te maken om met KLM te vliegen :) andersom ben ik wel eens met Lufthansa van Amsterdam via Frankfurt naar Kuala Lumpur gevlogen. Een rechtstreekse vlucht van Frankfurt naar Kuala Lumpur was ook zo’n €150 duurder.
  Let op: heen moet je echt vanaf Düsseldorf en kun je niet ‘pas’ im Amsterdam instappen. Terug mag je wel in Amsterdam uitstappen en hoe je dus dat laatste stukje niet meer te doen.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 27, 2017 / 10:58

   Maar wat doe je dan met je koffer in Amsterdam? Op de terugweg?

   • Annemerel
    Auteur
    januari 27, 2017 / 10:58

    Thanks voor de uitleg trouwens. Klinkt wel logisch, maar toch ook weer niet.. haha.

   • Aimee
    januari 29, 2017 / 13:08

    Bij het inchecken op de terugweg kan je vragen of ze je koffer maar willen labelen tot Amsterdam, maar het kan zijn dat ze daar geld voor vragen. Omdat je koffer dan uit standaard proces gehaald moet worden. Btw ook niet gewoon het goedkopere ticket boeken en in Amsterdam proberen in te stappen (op de heenweg), want als je je vlucht in Duitsland niet neemt ben je een no-show en wordt je hele ticket gecanceld. Just so you know =)

 5. karlijn
  januari 27, 2017 / 09:34

  Lieve Annemerel, waarschijnlijk is het ook al door andere mensen gecomment maar zo niet wilde ik het je toch even meegeven – misschien stelt het je gerust :) Alle soja-saus/oestersaus/zoetzure saus en andere aziatische smaakmakers bevatten vaak veel zout. De kans dat je van die noodles in 2 dagen écht zoveel aangekomen bent (in vet dus) lijkt me nihil, om een kilo aan te komen in weefsel moet je 7000 kcal eten, bovenop je dagelijkse intake. (Dus als je een week lang 1000 kcal extra eet zal je ongeveer een kilo per week aankomen). Maar door dat zout onttrekt je lichaam veel vocht aan je voeding en houdt dat vast, en dat verklaart de gewichtstoename op de weegschaal. Wanneer je vocht/zout balans weer wat meer stabiliseert zal ook dat gewicht er weer af zijn. Geen zorgen dus, in 2 of 3 dagen zoveel aankomen van een portie noodles is bij mijn weten echt niet mogelijk!
  Lekker blijven eten dus – maar met mate, net als andere dingen waar veel zout in zit.

  Liefs

  • Annemerel
   Auteur
   januari 27, 2017 / 10:58

   Jaaaaa ik dacht zelf ook al dat de sojasaus een van de grootste boosdoeners was ;-) dat van die 1,3 kilo door de noodles was ook meer een grapje. Of nou ja indirect heeft het er wel mee te maken, te veel zout ;-)

 6. karlijn
  januari 27, 2017 / 09:35

  * een week lang 1000 kcal extra per dag

 7. januari 27, 2017 / 11:04

  1.3 kilo is toch niet veel eh, dat verschil heb ik soms wel tussen ’s morgens en ’s avonds :-) Mooie maaltijdsoep is het geworden!

 8. Ilse
  januari 27, 2017 / 21:47

  Lekker onlogisch met die vluchten, hopelijk kun je er wat op vinden.