VIDEO: Weekly Vlog 19

Afgelopen week begon ik met iets nieuws… iedere dag (doordeweeks dan) om zes uur opstaan en dan meteen gaan hardlopen. Het was af en toe een hele struggle om mezelf uit bed te slepen en ik weet nu ook niet of het me heel veel heeft opgeleverd (om 11.00u was ik iedere dag super moe), maar hé, het was een experiment.

Reden dat ik dit experiment uitvoerde? Ik wilde productiever zijn aangezien ik wel productiever MOET zijn. Ik besloot namelijk deze week dat ik op vakantie 2,5 week niet wil werken en als ik dat wil redden, dan moet ik de komende weken geen moment onbenut laten en even een paar tandjes bijzetten. Stiekem vind ik dat best wel leuk, ik hou wel van zo’n uitdaging. En het vooruitzicht is natuurlijk ook heel erg goed.. dat maakt het ook wel een stuk makkelijker om nu wat harder te werken (ik durf eigenlijk niet meer hard werken te zeggen omdat ik daar regelmatig commentaar op heb gekregen… laten we het zo zeggen, ‘voor mijn doen hardwerken’).

Anyway, genoeg tijd genomen voor ontspanning ook, want: iedere ochtend hardgelopen! Mijn favoriete rondje was op zondag, toen ik samen met mijn vader zestien kilometer liep. Dat was echt perfect. Op een heerlijke tempo, met mijn liefste vader en langs plekjes waar ik nog nooit geweest was. Perfect!

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. juni 20, 2016 / 17:16

  Leuke weekvlog weer! Pfoe, elke dag zes uur opstaan om hard te lopen… ik doe het je niet na!

 2. Charlotte
  juni 20, 2016 / 17:16

  Annemerel! Je huid ziet er MEGA goed uit! What is your secret?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 21, 2016 / 09:39

   Hahahaha vind je? Thanks! Om zes uur opstaan ;-)

 3. laura
  juni 20, 2016 / 18:49

  Wat heeft het voor zin om iedere dag om 06.00 op te staan om te gaan hardlopen, als je om 10.00 al op apengapen ligt en kapot bent…. Snap het nut hier niet echt van en waarom zou je jezelf dit aandoen als je ook om 08.00 kan hardlopen. Ja oké, je hebt minder tijd, maar ik denk dat als je je uitgerust voelt je veel efficiënter en productiever werkt en je over het algemeen fitter voelt.

  • Annemerel
   Auteur
   juni 21, 2016 / 09:41

   Ik slaap iedere nacht wel gewoon zeven – acht uur, dus ik denk dat het gewoon een kwestie van wennen is. Voel me deze week ook al een stuk meer uitgerust dan afgelopen week.

   • laura
    juni 21, 2016 / 10:23

    Het doet er vaak niet toe of je genoeg slaap krijgt, het is van nature genetisch bepaald of je een ochtend of avondmens bent.
    Mijn vriend bijvoorbeeld is altijd al uit zichzelf al om 06.00 wakker, die hoeft geen wekker te zetten en het kost hem ook geen moeite om om die tijd op te staan. Voor hem te gaan sporten om die tijd is prima, dat is gewoon zijn biologische klok.

    • Annemerel
     Auteur
     juni 21, 2016 / 13:02

     Ik ben ook meer een ochtendmens, alleen de afgelopen maanden niet omdat ik een heel ander slaapritme had. Deze week word ik dus iedere dag voor zes uur uit mezelf wakker, dus ik zet nog even door :)

 4. juni 20, 2016 / 19:14

  Leuke vlog! Ik zou dat denk ik niet kunnen de hele week om 6 uur uit bed om te hardlopen! Liever 2 uurtjes later haha. Ga je hiermee door?

 5. juni 21, 2016 / 00:03

  Input voor je vakantie en je blog. Misschien is vloggen praktischer dan schijven? Ik zeg yayy voor de vakantievlogs!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 21, 2016 / 09:40

   Ik ga sowieso vloggen op vakantie! Maar die komen pas later online omdat ik in Italië slecht internet heb en uploaden dus niet tot de mogelijkheden behoort (in ieder geval niet zonder stress)

 6. Tessa
  juni 21, 2016 / 07:35

  Beste Annemerel,

  Ik snap niet waarom je jezelf dit aandoet. Heel goed om jezelf uit te dagen. En daar kun je altijd wat van leren. Maar als je ’s avonds tranen in je ogen hebt van vermoeidheid, waarom zou je er dan mee doorgaan? Er zullen toch ook wel andere manieren zijn waarop je jezelf kunt uitdagen en de productiviteit hervinden? Iets waar je ook energie van krijgt?
  Maar goed, dit is natuurlijk ook een manier van leren. Pas wel goed op jezelf!
  Groet,
  Tessa

  • Annemerel
   Auteur
   juni 21, 2016 / 09:38

   Hi Tessa, tranen van vermoeidheid heb ik al best wel snel! De reden waarom ik dit mezelf ‘aan doe’ is omdat ik komende weken even heel veel te doen heb, wil ik op vakantie echt vakantie kunnen houden. Ik merk dat ik nu al een stuk minder moe ben dan in de eerste week, het is ook een kwestie van wennen denk ik. Maar bedankt voor je bezorgde reactie :-)

 7. juni 21, 2016 / 10:19

  Oh ja, dat ontbijt zag er echt wel the best uit. Het stukje waar we je zien spreken was echt leuk om te zien :-) Ben nochtans zelf niet into running, maar hey.

 8. Anne
  juni 21, 2016 / 12:08

  Ik moet het even zeggen: ik vind je vlogs steeds beter worden en ze worden steeds leuker om naar te kijken! Knap van je dat je jezelf zo vroeg op laat staan. Je hebt inderdaad zeeën van tijd, maar als ik om half 6 mijn bed uit moet voor werk één keer per week ben ik toch ook altijd wel heel erg blij als ik weer een keertje mag uitslapen!

  Trouwens, blijft Roosmarijn nog vloggen/bloggen? Vond het leuk om haar te volgen!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 21, 2016 / 13:01

   Dankjewel leuk om te horen! Ik begin er nu zo aan te wennen dat ik zelfs voor mijn wekker wakker word! Roos gaat denk ik in Italië weer vloggen.

 9. Ilse
  juni 21, 2016 / 19:43

  Echt zo goed dat je om 6 uur opstaat, dat kan ik echt niet! En wat leuk om samen met je vader hard te lopen!

 10. Suzanne
  juni 22, 2016 / 11:40

  Hi Annemerel,

  wat lekker om zo vroeg te lopen! Hoe doe je dat met herstellen als je elke dag loopt? ik zou ook het liefst elke dag lopen maar durf het niet goed omdat ik dan bang ben voor blessures.

  Ik hoor het graag!

  Groet Suzanne