VIDEO: Weekend met Peijnenburg

SponsoredPeijnenburg heeft me gevraagd om mijn Peijnenburg-momentje te delen. Maar ik kon maar lastig beslissen wat voor mij nu het ultieme Peijnenburg-moment was. Ik kon wel tien momenten bedenken waarop een stukje ontbijtkoek me goed zou smaken. Dus besloot ik in plaats van een moment, een wekenlang al mijn momentjes te delen.

Wat vind ik zo lekker aan ontbijtkoek? Nou allereerst proef ik nostalgie als ik dit eet, want vroeger kregen wij op zondag bij het ontbijt altijd een lekkere plak ontbijt. Met roomboter natuurlijk. Roomboter is essentieel. Met de jaren is de laag roomboter ook steeds dikker geworden. Alle redenen die ik aan kan grijpen om roomboter te gebruiken, grijp ik met beide handen aan. Daarnaast vind ik de smaak ook gewoon erg lekker, het heeft wel iets weg van speculaaskruiden, ik denk dat er een aantal dezelfde kruiden gebruikt worden om ontbijtkoek smaak te geven. Als je me langer volgt dan vandaag ken je waarschijnlijk ook mijn obsessie met kruidnoten wel.

 photo IMG_7193.jpg

Peijnenburg heeft onlangs verschillende nieuwe koeken op de markt gebracht. Zo zijn er nu super handige mini’s, maar zijn er ook speciale biologische varianten met Spelt en Rogge. Ik heb ze (bijna) allemaal geprobeerd.

 photo IMG_7194.jpg

Mijn absolute favoriet zijn de Biologische ontbijtkoeken gemaakt met Rogge en met Rogge & Spelt. Die met Rogge & Spelt is op dit moment vrijwel op en deze foto’s heb ik pas later gemaakt. Mijn welgemeende excuses, maar je kunt je vast een voorstelling maken van hoe de verpakking eruit ziet. De koeken zijn ambachtelijk gemaakt, er zijn uitsluitend biologische producten voor gebruikt en rogge bevat van nature meer vezels dan andere granen, waardoor je langer een vol gevoel hebt.

 photo IMG_7191.jpg

Ook favoriet: de mini’s. Deze zijn er in drie smaken. De klassieke Peijnenburg, de Appel kaneel en de variant met Kandijsuiker. Ze bevatten minder dan 50 calorieën per stuk en je neemt ze heel makkelijk mee. Ik heb onlangs de mini’s ook tijdens het hardlopen getest en dat ging ook heel goed. Maar ze zitten ook in mijn strandtas en sinds dit weekend ligt er een zak in mijn auto (alhoewel die nu wel bijna op is).

 photo IMG_7192.jpg

Dit is fijn nieuws voor iedereen die gluten-intolerant is of liever geen gluten eet er is nu ook een glutenvrije ontbijtkoek van Peijnenburg. Mooiste: 100% smaakbehoud en hij is alsnog lekker mals.

 photo IMG_7190.jpg

Eet je liever geen witte suiker, maar heb je met honing geen probleem, dan word je blij van de Peijnenburg koek die gezoet is met honing. 100% bloemenhoning, er is dus geen enkel ander zoetmiddel gebruikt. Ook hier is rogge in verwerkt, waardoor je langer een vol gevoel hebt.

Voor ieder wat wils dus.

Nu ben ik wel heel benieuwd, als jij één Peijnenburg-momentje zou moeten delen, wat zou dat dan zijn? En heb jij net als ik nostalgische gevoelens bij ontbijtkoek? En wat doe jij het liefst op je ontbijtkoek? Ben je team roomboter, team pindakaas (GRUWEL) of eet je ontbijtkoek gewoon droog? Heel benieuwd!

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Harma
  september 17, 2016 / 08:22

  Leuke vlog!

 2. september 17, 2016 / 10:00

  Team roomboter hihi! Hele leuke video :)

 3. Isabelle
  september 19, 2016 / 20:35

  Team stroop! Haha, ik heb gehoord dat het een hele rare combinatie is.