LET’S TALK ABOUT: Gay Pride 2015

 photo IMG_0258.jpg

Ik heb zojuist anderhalf uur gespendeerd aan het maken van een vlog. Waar is de vlog vraag je je af? In de prullenbak. Met één druk op mijn toetsenbord voor het leven verwijderd. De reden? Het geluid was niet om aan te horen en als ik er een muziekje onder zou zetten, zou het gewoon een slap aftreksel worden van deze vlog. Dus voor bewegende beelden verwijs ik je graag naar de vlog van Jelmer de Boer, voor het verhaal, mag je hier blijven.

De Gay Pride, nooit eerder was ik erbij. Niet aan de kant, niet op een boot, vaak niet eens in het land. Tot afgelopen zaterdag dus, toen ik was uitgenodigd door GirlsLove2Travel om plaats te nemen op hun Share-boot, vol met bloggers, vloggers en andere social influencers. Dat betekende vooral ook dat er heel erg veel bekenden op de boot aanwezig waren. Maar die boot, die hadden we dus bijna gemist.

Om 13.00u moest ik aanwezig zijn, om kwart voor twaalf zat ik al netjes op Amsterdam Centraal. Marloes kwam een kwartier later aan en samen namen we de bus naar de Houthavens, waar alle boten vertrekken. De buschauffeur vertelde ons dat we er bij de laatste halte uit moesten. Prima. Maar eenmaal daar blijkt dat niet het geval te zijn. Marloes heeft een grote wond onder haar voet zitten dus lopen is niet zo haar ding op dit moment. Shit. Google Maps vertelt ons dat we nog twee kilometer moeten lopen. Shit. Een vriendelijke taxi chauffeur wil ons gratis naar de plek van bestemming brengen, we kunnen ons geluk niet op. Maar wat blijkt.. ook de taxi chauffeur zet ons op totaal de verkeerde plek af. Het is inmiddels al 13.00u en we zijn nog steeds anderhalve kilometer van de bestemming verwijderd, Marloes kan echt niet meer lopen.

 photo IMG_1013.jpeg

We worden opgehaald met een fiets, maar er is helaas maar plek voor één. Gelukkig heb ik geen hakken aangetrokken en kan op mijn Stan Smith’s naast de fiets rennen, dit zorgt er wel voor dat ik al met klotsende oksels de boot op kan. Lekker begin dit. Maar hé we zijn er, de laatste die aan boord gaan, maar WE ZIJN IN IEDER GEVAL AAN BOORD!

Het thema is mint en koraal, ook daar ging het bij mij al een beetje mis, die kleuren heb ik natuurlijk helemaal niet in mijn kast hangen. Maar goed, ASOS had genoeg in de aanbieding en ik plaatste een grote bestelling, met express delivery zodat het ruim op tijd aan zou komen. Nou je begrijpt het al, die bestelling kwam dus niet op tijd. Ik kon op vrijdagmiddag dus nog snel even Den Haag in op zoek naar iets in koraal. Ik dacht even niets te gaan vinden, maar toen vond ik wonder boven wonder in het laatste koopjesrek van de Bijenkorf dit jurkje van Calvin Klein. De helft van de helft. Meant to be dus. Dat het onderrokje dat ik er bij moest kopen duurder was dan het jurkje vertel ik maar even niet.

Goed, op de boot kan het feest beginnen, er is genoeg wijn en bier, maar gelukkig ook water. Ik begin met een flesje water, maar vraag me al snel af waarom ik niet gewoon een glas wijn neem. En kijk, dan gaat het snel. Dit is dus ook één van de redenen dat er geen vlog van mijn Gay Pride-avontuur is. Ik heb niet heel veel reputatie meer, maar nog wel iets en dat laatste ‘iets’ zou sowieso gesneuveld zijn na het publiceren van die vlog.

Iedereen vraagt me hoe de parade was, mijn antwoord? ‘kort’. Voor mijn gevoel waren we de grachten nog niet op toen we er ineens alweer af waren. Laten we het er op houden dat het erg gezellig was. Net zoals ik feestjes met reis en fitbloggers altijd heel gezellig vind en veel te snel gaan. Gelukkig was er bij dit feestje een afterparty en gelukkig nam ik op de afterparty alleen maar cola (er was blijkbaar nog ergens een verstandige haar op mijn hoofd die een juiste beslissing kon maken) en at ik een groot stuk pizza, de schade bleef de volgende dag redelijk beperkt en ik ben zonder kleerscheuren terug gekomen.

Het was een hele leuke middag (en uiteindelijk ook avond), ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij mag zijn.. maar dan sta ik wellicht aan de kant, want ik heb nu erg weinig meegekregen van de overige boten. Alhoewel… als ik volgend jaar de mogelijkheid krijg om weer op een boot te staan, sla ik die waarschijnlijk ook niet af ;-).

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

22 Reacties

 1. augustus 4, 2015 / 17:07

  Het klinkt als een leuke dag! Maar wel jammer dat je op de boot wat minder meekrijgt van andere boten. Kan me voorstellen dat aan de kant staan wel net zo leuk is.

 2. augustus 4, 2015 / 17:17

  Haha mooi verhaal!

 3. augustus 4, 2015 / 17:34

  Klinkt als een mooie dag! Zelf nooit op een bootje meegevaren, maar wel eens langs de kant gestaan. Ook gezellig, maar vast een ander avontuur dan de jouwe ;).

 4. augustus 4, 2015 / 17:36

  Het was een hele leuke middag en avond en daar gaat het uiteindelijk om. Soms is het ook gewoon lekker om even niet met een camera in je hand te staan toch?!

 5. augustus 4, 2015 / 17:38

  Klinkt als een leuke dag! Ik ben er nog nooit bij geweest maar ik ben van plan om volgend jaar te gaan!

 6. augustus 4, 2015 / 19:14

  Haha zo erg was het toch niet? Leuk je weer te zien en wat wás het gááááf! Wooho!

 7. Nadia
  augustus 4, 2015 / 19:47

  Ohh, wat een stressvol begin! Maar leuk dat het zo leuk was. Ik heb zelf regelmatig aan de kant gestaan maar nog nooit op een boot gezeten. lijkt me erg leuk!

 8. Ilse
  augustus 4, 2015 / 19:57

  Wat een vervelend begin maar wel fijn dat de dag zo leuk was ondanks dat je er weinig van mee hebt gekregen.

 9. augustus 4, 2015 / 20:29

  Wat een leuke foto’s :D. Zelf nog nooit geweest, hoewel ik mij al vanaf mijn 14e (ik ben nu 22 moet je nagaan) al voorneem om te gaan. VOLGEND JAAR GA IK ECHT, niks of niemand kan mij tegen houden.

 10. augustus 4, 2015 / 20:49

  Klinkt ontzettend gezellig. En drinken hoort er natuurlijk gewoon bij op zo’n boot. Mag af en toe toch wel. Heerlijk!

 11. augustus 4, 2015 / 21:13

  Klinkt leuk.. Ik ga zo de ‘goede vlog’ eens even bekijken voor een sfeerimpressie :-)!

 12. Desiree
  augustus 4, 2015 / 21:56

  Haha wat leuk! En op zo’n dag mag je best wel een keer uit je dak gaan toch! :)

 13. Leonie
  augustus 5, 2015 / 09:04

  Leuk dat je op de boot stond! Lijkt mij ook geweldig! Wel jammer dat je met geen woord rept over waarom deze parade plaatsvindt…
  Snap daarom eigenlijk niet met wat voor intentie je daar precies heen ging? Om te feesten of om te vieren dat we vrijheid voor LGBTs hebben in NL?

  • Sanne
   augustus 5, 2015 / 10:14

   Ik sluit me hier wel een beetje bij aan… Het gaat toch vooral rond op alle blogs als “Kijk, wij hadden een bloggerevent. Allemaal mooie mensen op een boot!” Schiet een beetje voorbij aan het doel van de Parade, helemaal als er vervolgens met foto’s en vlogs wordt gestrooid zonder te benoemen waarom de Parade wordt gehouden.

   • augustus 5, 2015 / 13:17

    Ik word er pissig van dat omdat het er flashy uitziet jullie ervanuit gaan dat wij als een stel hersenlozen staan te feesten zonder dat we besef hebben waarom. Daarmee doe je ons (de bloggers en andere mensen op die boot) nogal tekort.

    Ik liet dit ook al bij Lin achter, maar de reden dat het zo’n feest IS/WAS, is omdat we trots zijn op Nederland en de vrijheid die hier gelukkig wel is voor LGBTs. En dat deze dag focust op de liefde en de gelijkheid en dat viert, want de rest van de dagen kunnen moeilijk zijn voor deze community. Dat vieren IS het feest. Daaraan mee mogen doen is het feest.

    Bij veel bloggers en Instagrammers staat er tussen alle ’toffe mensen op een boot’ foto’s heel expliciet nog een keer dat juist DAT gevierd wordt. Op GirlsLove2Travel is er zelfs een artikel over twee bruidjes, en die waren mee op de boot om Pride te vieren. Net als de MC, die daar zich nog heeft over uitgesproken. Net als wij tegen elkaar: Op de boot zelf is het onderwerp nog een aantal keer langsgekomen, zowel tegen elkaar als tegen het publiek.

    • Sanne
     augustus 5, 2015 / 15:53

     Dat eerste is een aanname van jou, ik zie jullie – voor zover ik daarover kan oordelen – niet als hersenlozen die staan te feesten op een boot zonder een besef waarom. Het gaat er om dat het vervolgens gedeeld wordt zonder melding van wat voor evenement het eigenlijk is. Als er dan een vlog gedeeld wordt (bijvoorbeeld!) met allemaal maar mentions welke mensen er bij waren geeft dat een andere indruk. Met het delen van foto’s en vlogs etc., zou je juist een extra boodschap kunnen overbrengen (zoals ik nu heb gezien bij Dailylin.nl).
     Nogmaals, ik twijfel niet aan de bedoelingen, het gaat om hoe het wordt gedeeld. Wie zich daar persoonlijk door aangesproken wil voelen, be my guest. Het is geen oordeel over de mensen maar over ‘ je rol als blogger’.

    • Leonie
     augustus 5, 2015 / 16:20

     Hoi Lianne,
     Ik weet niet of je het met jullie ook over mijn reactie hebt, maar ik reageer puur en alleen op deze blog van Annemerel. Maar aangezien jij ook reageert, zal je je wel aangesproken voelen. Er staat in de titel ‘Let talk about Gay Pride’. Nou ik lees alleen een verhaal over wat ze aan doet, hoe ze er komt en dat ze wat gedronken heeft. Allemaal prima, maar ik mis gewoon in deze blog de gedachte achter de Gay Parade. Dat vind ik zonde want juist op je blog zou je dit soort dingen kunnen aangrijpen want helaas denkt nog niet iedereen in Nederland zoals jij en ik. Hoeveel moeite is het om wat jij benoemd in een korte reactie ook in deze blogpost te zetten? Dat was mijn punt en wat jij daar verder uit wil concluderen (hersenloze feestende mensen?) moet je zelf weten.

 14. augustus 5, 2015 / 09:50

  Wat een begin van de dag!
  Gelukkig was je nog op tijd en heb je een leuke dag gehad :)

 15. augustus 5, 2015 / 10:23

  Oh wat klinkt dat leuk!! Ik heb het één keer vanaf de kant meegemaakt en vond het toen al geweldig.

 16. augustus 5, 2015 / 10:33

  Hahaha klinkt als een heel goed feestje!

 17. augustus 5, 2015 / 12:03

  Hahaha, klinkt in elk geval gezellig – leuk dat je erbij was! Ik vind je jurkje ook mooi, zeker bij je bruine benen :) Die vlog van Jelmer laat volgens mij wel goed de staat van chaos zien, fijn ge-edit ook.