VIDEO: 30 kilometer hardlopen

Ik heb al heel veel geschreven over mijn duurlopen en mijn liefde hiervoor. Maar ik heb nog nooit eerder een duurloop gefilmd, van begin tot eind. Of nou ja, ik heb natuurlijk niet dertig kilometer lang mijn iPhone in de lucht gehouden tijdens het lopen, maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel.

Van ’s ochtends vroeg wakker worden en ontbijten, tot kleding uitzoeken en buienradar checken. Van kilometer 1 tot kilometer 30. Van het toilet bij het tankstation, tot mijn half-way point, en van mijn sushi tot het delen van mijn Instagram, ik laat het je allemaal zien in deze video.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te zien, ik vond het in ieder geval heel leuk om te maken en om zelf terug te zien. Volgens mij ben ik op weinig momenten vrolijker en enthousiaster dan tijdens en vlak na een lange duurloop die goed gaat. Laat me weten of jullie dit een leuke video vonden en of jullie het leuk vinden om in de toekomst vaker van dit soort video’s te zien, tijdens ander soort trainingen gemaakt.

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. Carlijn
  augustus 25, 2016 / 17:49

  Leuk om te zien hoe je je duurloopt voorbereidt en rent! Ren je nu altijd dezelfde route? Ik probeer altijd zo veel mogelijk af te wisselen omdat ik het anders saai vindt zo’n lange afstanden.
  Grappig trouwens dat flesje verstoppen, dat deed ik eerst ook altijd maar ik ren nu met een hardlooprugzakje en die is echt super fijn!!

 2. Ilse
  augustus 25, 2016 / 18:21

  Wat een inspirerende en leuke vlog om naar te kijken! En wat knap dat je je 30 km zo snel loopt!

 3. M
  augustus 25, 2016 / 18:27

  Jaa! Superleuk om mee te gaan op je duurloop. Bekende plekken ook ;-)
  Zeker vaker doen!

 4. Monique
  augustus 25, 2016 / 19:24

  Leuke video! Misschien kleine tip voor je wc probleem, alvast even klein blokje wandelen/bewegen voor je echt wil vertrekken! Half uur van te voren, dat stimuleert de darmen.

 5. Ellis
  augustus 25, 2016 / 19:59

  Leuke video! Mag je vaker doen hoor!

 6. Eveline K
  augustus 25, 2016 / 20:53

  Fijn om eens te zien hoe bij jou een duurloop verloopt. Super bezig, doe zo verder!!
  Jouw enthousiasme geeft mij opnieuw energie om die loopschoenen snel terug aan te trekken! ;) Top!

 7. augustus 25, 2016 / 21:29

  Ik reageer niet zo vaak op je posts, maar ik moet even zeggen dat ik dit echt een MEGA leuke en fijne vlog vond! Echt heel leuk om op deze manier te zien hoe je een duurloop en alles daar omheen aanpakt!

 8. Hanane
  augustus 25, 2016 / 21:53

  Jaaa vaker doen! Je filmpjes zijn erg motiverend. Ik loop zelf ook minstens 1 keer in de week, en ben nu aan het trainen voor de dam tot damloop. Maar soms lukt het gewoon niet om naar buiten te gaan haha.

 9. Lisanne
  augustus 25, 2016 / 22:16

  Superleuk om te zien! Heel motiverend. Mag je zeker vaker doen. Gebruikte je nou eigenlijk gewoon je Nike app tijdens het lopen? Of je Apple Watch?

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 27, 2016 / 07:20

   Nike App! Mijn Apple Watch gebruik ik niet zo vaak met lopen..

 10. augustus 26, 2016 / 08:14

  Hele leuke video!

 11. Olga
  augustus 26, 2016 / 09:01

  Wat was dit leuk om te zien!!

 12. augustus 26, 2016 / 11:12

  Dit was echt heel erg leuk om te kijken :D Wat mij betreft dus zeker vaker doen

 13. augustus 26, 2016 / 12:09

  Hele leuke video! Mag je vaker doen, ben ook wel benieuwd hoe je andere soort loopjes gaan!

 14. Linda
  augustus 26, 2016 / 12:56

  Leuk!
  Van mij mag je zoiets wel vaker laten zien.

 15. Evelyn
  augustus 26, 2016 / 14:17

  Hoi Annemerel!
  Leuk filmpje! :-)
  Nadat ik 12 weken geleden geleden je boek aan heb geschaft en meteen enthousiast aan de halve marathon trainingen ben begonnen heb ik vandaag voor het eerst 21,1 km gerend! Yeeeey!
  Ik heb alleen een vraag: Ik ben na mijn duurlopen van boven de 15 km zo ontzettend moe!
  Wat kan ik daar aan doen? Ik eet en drink tijdens de run en binnen een half uur erna maar pfff… Echt heel vervelend.

  Tips zijn welkom!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 27, 2016 / 07:17

   Logisch, je lichaam moet daar aan wennen! Je kunt proberen je duurlopen iets langzamer te doen, maar moe zijn na een lange duurloop is niet vreemd!

 16. Esmée
  augustus 26, 2016 / 18:20

  Wow! Supergoed bezig! Ik reageer eigenlijk nooit en ben een rasechte ‘lurker’ maar wilde toch even zeggen dat ik het enorm knap vind wat je allemaal doet! Ik vraag me alleen af of je zelf enig idee hebt hoe het komt dat je de laatste kilometers sneller aflegt. Mij gebeurt het ook wel eens, maar dat is eigenlijk alleen als ik een bepaald doel heb en indien ik dat doel niet dreig te halen ik vaak ga versnellen. Geniet trouwens van het weer en succes met werken dit weekend! X

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 27, 2016 / 07:16

   Ik denk dat het komt doordat ik weet dat ik daardoor niks meer hoef te doen dat het daardoor makkelijker gaat? En het feit dat ik de wind in mijn rug had hielp vast ook wel mee.

 17. Neele
  augustus 26, 2016 / 18:41

  Superleuke vlog! Mag van mij vaker :)

 18. Kay
  augustus 26, 2016 / 22:30

  Leuke video! Mag van mij wel vaker!! Is leuk om te zien hoe jij dit doet. Knap hoor dat je zo 30 km loopt! En zo snel vooral

 19. Anneroos
  augustus 28, 2016 / 15:01

  Leuke video! Voor herhaling vatbaar.

 20. Rianne
  september 2, 2016 / 11:35

  Hi Annemerel,

  Ik vond het echt een hele leuke video!
  Thanks voor de tip tijdens het hardlopen wanneer je vermoeid raakt:) Ik zie graag meer van dit soort video’s en tips. Maar hopelijk blijven dan ook nog wel je andere vlogs en snapshot diary’s.
  Succes met trainen voor de Chicago marathon, hoe vet.

  P.S: ik zou graag een keer een video zien over intervaltrainingen. Ik heb er natuurlijk al aardig wat over gelezen op je blog en in je boek, maar misschien kan je er iets over filmen en laten zien. Tips voor als je met zo’n garmin loopt, maar misschien ook als je dit niet hebt. Ik zeg maar wat, lijkt mij interesting.

  Liefs Rianne.