VIDEO: What I Eat in a Day

Wat ik op een dag allemaal eet laat ik natuurlijk regelmatig zien in mijn vlogs en snapshot diaries. Maar wat ik nu precies allemaal eet. Welke struggles ik iedere maaltijd heb. En hoe ik sta te klunzen in de keuken, dat hebben jullie misschien nog niet gezien. Tot nu dan, want ik heb afgelopen week een ‘What I Eat in a Day’ video opgenomen (en die kun je nu dus bekijken).

Het was een typische Annemerel-dag, waarop ik ’s ochtends nog niet wist wat ik ’s avonds zou gaan eten. It happens. I happens heel vaak zelfs. En dan komt er dus ook een moment dat het avond wordt en je geen ingrediënten voor een fatsoenlijk avondmaal in huis hebt. Wat doe je dan? Kies je er voor om eten te bestellen, of ga je de jungle (supermarkt) in met een rommelende maag. Wat ik afgelopen week deed? Dat zie je in deze video.

Vertel me, wat had jij op dat moment gedaan? Of was jij nooit in die situatie beland, ben je net iets beter met het plannen van je eten?

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. mei 26, 2016 / 17:17

  Leuk om te zien! Ik plan altijd me eten vooruit maar als ik dan nik smeer in huis heb omdat ik ben vergeten boodschappen te doen bestel ik ook vaak wel hoor. Zo makkelijk haha.

 2. nettelie
  mei 26, 2016 / 17:17

  Ik moet zo lachen, want het klinkt net alsof je een pikante video kijkt tijdens het avondeten :’)
  Leuk om te zien allemaal, en je was weer erg grappig! Ga zo door met die filmpjes!

  Mijn vriend en ik doen altijd weekboodschappen. We plannen zeven avondmaaltijden in en daar kopen we dan de ingrediënten voor, en op de dag zelf beslissen we altijd wat we willen eten. We hebben een enorme koelkast dus alles blijft redelijk vers. Aan het einde van de week hangt de broccoli er wat slapjes bij, maar ik heb het ervoor over. Ik heb namelijk écht geen tijd om vaker per week (of… elke dag ! ! ! ik hoor dat sommige mensen dat doen) boodschappen te doen (ik haal mijn eten bij de biologische supermarkt en dat is 20 min. heen en 20 min. terug fietsen). Al het eten voor ontbijt heb ik sowieso altijd in huis (fruit, bladgroenten, havermout, noten, yada yada) en lunchen doe ik meestal van de restjes van de avond ervoor. Afhalen/bestellen doen we nooit, omdat ik heel gevoelige darmen heb en echt wil weten wat er precies in mijn eten verdwijnt. Ik laat dat wel los als ik uit eten ga, hoor, maar dan betaal ik er ’s nachts en de dag erna de prijs voor ;-) Anyway, ik plan dus vooruit, maar ik beslis wel op de dag zelf wat ik allemaal wil eten, en ik vind het heel fijn zo!

 3. mei 26, 2016 / 17:41

  Leuke video! Ik denk dat ik naar de supermarkt was gegaan. Ik bestel eigenlijk vrijwel nooit eten (behalve met m’n verjaardag, da’s traditie haha) en dat terwijl er een snackbar en een pizzeria vlakbij mijn huis zitten (lees: ik kan ze zien vanuit het raam).
  Ik doe altijd één keer in de week boodschappen – en soms tussendoor om brood te halen of iets wat ik vergeten ben bij de weekboodschappen, er is gelukkig een supermarkt op de hoek (die wel duurder is) – en schrijf dan op hoe vaak ik eten nodig heb. In de supermarkt beslis ik dan wat ik wil, wat ik op dat moment zie, en dan kan ik doordeweeks gewoon iedere avond kiezen waar ik zin in heb :)

 4. Amber
  mei 26, 2016 / 18:20

  Ik ben toch echt een planner :) De supermarkt is relatief ver weg, dus gaan we 2x per week. Meestal plannen we wat we elke dag eten. Dit ligt vooral aan hoe laat we onze trainingen hebben en hoe laat we dus kunnen koken en eten. Als ik tot 9 uur train heb ik niet veel zin om uitgebreid te koken, dus dan eten we wat simpelers.

  Ik denk trouwens wel dat als de supermarkt onder de flat zou zitten ik vaker zou gaan, want soms heb ik dagen dat ik helemaal geen zin heb in wat gepland is, maar er niets anders in huis is.

  Bestellen doe ik vrijwel nooit, dat is vooral omdat ik het geld er niet voor heb. Als ik dan een keer restaurant eten wil eten, ga ik liever daar eten zodat het een leuke avond is in plaats van een avond op de bank.

 5. mei 26, 2016 / 19:43

  Haha, geweldig om te zien dat je uiteindelijk toch maar toegegeven hebt aan je verlangen om eten te bestellen ;) Ziet er lekker uit ook! Ik bestel echt NOOIT eten, dus ik was denk ik toch maar naar de supermarkt gegaan.

 6. Saskia
  mei 26, 2016 / 20:47

  Oh, wat een leuke video. Ik zie niet vaak filmpjes van je. Maar in mijn hoofd ben je precies zoals in dit filmpje. Helemaal geweldig. Lekker jezelf!

 7. Ilse
  mei 26, 2016 / 22:57

  Lastige keuze, ik plan mijn maaltijden altijd vooruit maar soms gebeurd het wel eens dat ik ergens geen zin in heb. Gelukkig zit de winkel op 5 min loopafstand dus vaak haal ik daar dan even wat. En soms bestellen we wat.

 8. Anouk
  mei 26, 2016 / 23:21

  Leuke video! Nu wil ik ook zo’n acai bowl maken!
  Waar is dat leuke (nacht) jurkje van?

 9. mei 26, 2016 / 23:40

  Wat een leuke video. Leuk om te zien wat je eet op een dag!

 10. Aaf
  mei 27, 2016 / 07:05

  Ok, wat gedraag jij je ontzettend verwend!

  • Sanne
   mei 27, 2016 / 20:52

   Goede onderbouwing zeg!

 11. J
  mei 27, 2016 / 09:25

  Ik plan mijn eten lang niet altijd vooruit, maar ik bestel eigenlijk nooit. Dat vind ik gewoon te duur. Meestal heb ik wel iets in de vriezer zitten of een blik soep in de kast staan wat ik in dit geval zou kunnen opwarmen. Ik vind ’t wel prettig om toch altijd iets achter de hand te hebben. En daarnaast zit er een supermarkt op nog geen 5 minuten lopen van mijn huis, dus als ’t nodig is kan ik altijd nog wat boodschapjes halen.

 12. Irene
  mei 27, 2016 / 17:42

  Jij bent net zo’n trage twijfelaar in van alles, als dat ik ben hihi :P