RECEPT: Annemerel’s Açai Bowl + Win

 photo IMG_4018.jpg

Sponsored – Açai Bowls vind ik er altijd prachtig uitzien. Ik at ze al in Londen, Berlijn en Amsterdam, maar had er zelf nog nooit een gemaakt. Na mijn laatste açai Bowl een paar weken geleden in Amsterdam ben ik op onderzoek uitgegaan, hoe maak ik nou zelf zo’n Açai Bowl. Ik kwam er al snel achter dat je daar açai pulp voor nodig hebt. Die açai pulp heb ik na wat tips van jullie op mijn blog gevonden bij Jumbo, maar toen ik kwam was het uitverkocht. Natuurlijk heb ik geen geduld en het kwam dan ook niet in me op om een paar dagen te wachten totdat de nieuwe levering kwam. In plaats daarvan ging ik voor açai in poedervorm, die ik vond op de biologische afdeling van Albert Heijn.

Toeval was dat ik net een pakketje van Alpro had ontvangen met Mild & Creamy Nature, een plantaardige variatie op yoghurt. Ik eet en drink het liefst zo min mogelijk echte melkproducten, omdat ik van jongs af aan een koemelkallergie gehad heb. Ik eet en drink het liefst zo min mogelijk echte melkproducten, omdat ik van jongs af aan een koemelkallergie gehad heb. Het is nu niet heel heftig meer, dus af en toe een cappuccino gaat prima, maar hoe vaker ik het eet of drink, hoe meer dat van invloed op mijn darmen is. Daarom kies ik liever een plantaardige variatie op yoghurt. Alpro Mild & Creamy is 100% plantaardig, zit vol plantaardige eiwitten, is laag in suikers, bevat weinig verzadigd vet.

Ook heel toevallig, ik had nog een paar bananen in mijn vriezer liggen. Een paar weken geleden had ik een paar super rijpe bananen waar ik echt geen trek in had. Ik besloot ze te pellen, in stukjes te snijden en in een afgesloten doos in mijn vriezer te leggen. Toen ik dit ontbijtje wilde maken was ik daar ontzettend blij mee, de banaan zorgt namelijk samen met de Mild & Creamy en açai poeder voor de basis van mijn açai bowl.

 photo IMG_4010.jpg

Annemerel’s Açai Bowl

Benodigdheden:
– 100ml Alpro Mild & Creamy Nature
– 1 bevroren banaan
– Handje bevroren blauwe bessen
– 4 theelepels açai poeder
– 1 theelepel cacaopoeder

Toppings naar keuze, bijvoorbeeld:
– Granola (ik gebruikte Athena’s Homemade Granola)
– Blauwe bessen
– Banaan
– Granaatappelpitjes

1. In een blender mix de Alpro Mild & Creamy van de bevroren banaan (in stukjes gesneden) en blauwe bessen.

2. Voeg de açai poeder en de cacaopoeder toe aan de mix, het moet een dikke bijna ijs-achtige massa worden.

3. Doe de donkerpaarse mix in een kom en maak af met je favoriete toppings.

4. Enjoy!

Nu ben jij aan de beurt!
Ik daag jou uit om ook een lekker ontbijtje te maken op basis van Alpro’s Mild & Creamy. Maak een foto van jouw Alpro Mild & Creamy ontbijtje, plaats deze op Instagram en gebruik de hashtags #alpronista #mymildandcreamy & #annemerelcom. Je maakt dan kans op een van de negen ontbijtsets van House Doctor & Nordicliving.be. De actie loopt tot 12 juni, klik hier voor de actievoorwaarden. Ik ben heel benieuwd naar jullie ontbijtjes, wellicht zit er ook iets tussen dat ik kan proberen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. mei 26, 2016 / 12:27

  Dat ziet er lekker uit! Ik heb nu de Alpro ongezoet en eet het gewoon zo, maar kan er natuurlijk ook veel meer een feestje van maken!

 2. Janey
  mei 26, 2016 / 12:38

  Lekker! Ik eet de laatste tijd Alpro yoghurt met een eetlepel pindakaas van 100% pinda’s er doorheen, havervlokken en een banaan, ZO LEKKER.

 3. mei 26, 2016 / 12:38

  Dat ziet er super lekker uit! Ik was laatst opzoek naar plantaardige yoghurt, maar kon het niet vinden in mijn Plus. Toch maar even wat beter kijken de volgende keer! Wil dit recept snel maken!

 4. mei 26, 2016 / 12:41

  Je hebt twee keer de zin: Ik eet en drink het liefst zo min mogelijk echte melkproducten, omdat ik van jongs af aan een koemelkallergie gehad heb :) hihi. En heerlijk recept, dit ga ik zeker proberen. En dan hopen dat ik het net zo mooi in een kom krijg als jou haha.

 5. mei 26, 2016 / 13:13

  Dit ziet er zeer goed uit! Ik gebruik zelf altijd de amandelmelk (ongezoet) van alpro en ben daar heel tevreden over. Ik wil deze ook wel eens gaan proberen..

 6. mei 26, 2016 / 13:22

  oehlalaaaaa zo zo zo heerlijk en mooi! :)

 7. mei 26, 2016 / 13:52

  Jum, dit ziet er goed uit! Ook echt een slim idee trouwens om bananen in te vriezen. Ik vind het altijd super zonde inderdaad als ik er niet aan toe kom om ze te eten. En nu gebruik je ze toch nog goed :)

 8. Ilse
  mei 26, 2016 / 14:00

  Ziet er lekker uit! Ik wil binnenkort plantaardige yoghurt proberen.

 9. Pascale
  mei 26, 2016 / 14:44

  ooeh ziet er lekker uit! ik eet ook altijd alpro yoghurt omdat mijn huid niet zo goed tegen echte melkproducten kan. De smaak kers van alpro is trouwens echt een aanrader ik vind hem geweldig.

 10. mei 26, 2016 / 18:49

  Ik gebruik sinds kort ook Alpro yoghurt, wil zo min mogelijk dierlijke producten eten. En het is ook gewoon echt heel lekker!

 11. Vera
  mei 27, 2016 / 10:22

  Erg fotogenieke ontbijtjes zijn dit altijd! Heb alleen geen fláuw idee waar açaipoeder of überhaupt açai naar smaakt, haha.

 12. mei 27, 2016 / 17:52

  Looks AMAZING! Thanks voor de link! Nu weet ik wat ik dit weekend ga eten als ontbijt :) xx

 13. Anouk
  juni 6, 2016 / 10:47

  Oh Annemerel, ik heb net je acai bowl gemaakt! En het was een van mijn lekkerste ontbijtjes ooit :) :)