TUNE TUESDAY: Winter 2018

Het is alweer even geleden dat ik mijn favoriete muziek van het moment met jullie gedeeld heb. Tijd om daar verandering in te brengen. Van Riverdale tot Fifty Shades en van heerlijke remixes tot de ultieme relax-muziek, ik deel mijn favoriete nummers van dit moment. Pak je Spotify erbij en vul je eigen playlists aan, of abonneer je gewoon even op mijn winter 2018 playlist.

Fifty Shades

Net als in 2015 en 2017 werd ik afgelopen weken heel erg blij van de soundtrack van de nieuwste Fifty Shades film. Ik zag alleen de eerste film (en was daar niet bepaald van onder de indruk), maar de soundtrack is iedere keer weer top. Mijn favorieten zijn Capital Letters van Hailee Steinfeld en Bloodpop en For You van Rita Ora en Zayn. Maar ook de nieuwe versie van Ellie Gouldings Love Me Like You Do maakt me gelukkig. Dat nummer is na drie jaar nog steeds een van mijn favoriete nummers, iedere keer weer kippenvel. Sia’s Deer In Headlights en Julia Michaels’ Are You verdienen ook een plek in mijn lijstje.

Riverdale

Kijken jullie ook Riverdale? De laatste aflevering was een van mijn favorieten tot nu toe. Niet gek, hij werd geregisseerd door Julie Plec, de creator van onder andere The Vampire Diaries (een van mijn favoriete series). Anyway, we mogen nu weer een paar weken wachten op een nieuw aflevering, pas op 7 maart wordt de volgende aflevering uitgezonden. Hoe kunnen ze ons dit aan doen? Goed, daar ging het niet over. Wisten jullie dat de nummers die in de serie gezongen worden ook gewoon op Spotify staan? Riverdale’s versie van Bittersweet Symphony luister ik graag, evenals Union of the Snake.

Remix

Stargazing van Kygo en Dreamer van Axwell & Ingrosso zijn natuurlijk al hele fijne nummers. Dat laatste nummer is het nummer dat ze bij de NOS iedere dag gebruiken onder de heroïsche gouden schaatsbeelden. Toch luister ik misschien nog wel liever naar de remixes van deze nummers. De mix die Kaskade maakte van Kygo’s Stargazing geeft me zoveel energie tijdens het hardlopen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Matisse & Sadko’s versie van Dreamer.

Relax

Ik vind het heel fijn om met muziek te schrijven, maar ik schrijf niet met alle muziek even lekker. Zeker als ik geacht word om ook nog een beetje na te denken kan ik niet met Martin Garrix of Taylor Swift schrijven. Light & Motion maakt instrumentale cinematische pop-rockmuziek en ze hebben net weer een paar nieuwe fijne nummers uit. Ik word hier heel rustig van.

Back to the eighties

Op 1 januari liep ik ’s ochtends vroeg een lange duurloop met mijn vader en een eighties smashhits playlist van Spotify. Tegen het einde kwam het nummer ‘Nothings Gonna Stop Us Now’ van Starship. Ik durf te wedden dat dit het nummer is dat ik tot nu toe in 2018 het meest beluisterd heb. Ik word er gewoon zo blij van.

Wat zijn jouw favoriete nummers van dit moment? Vinden jullie de soundtrack van Fifty Shades ook zo fijn? En wat is jullie favoriete werk-muziek?

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Ilse
  februari 13, 2018 / 12:37

  De laatste aflevering van Riverdale is ook een van mijn favorieten. Ik luister alleen verder de muziek nooit, die van Fifty luister ik af en toe wel.

 2. februari 13, 2018 / 16:40

  Bedankt voor de Light & Motion tip! Ik ben dol op zulke instrumentale rustige muziek als ik aan het werk ben :) Nu weer een nieuwe artiest voor mijn lijstje!

  Ik vind Stargazing het verschrikkelijkste liedje van de afgelopen tijd, haha! Heb er echt een hekel aan :’) Van de muziek die afgelopen tijd is verschenen vind ik het nieuwe album van Justin Timberlake leuk, en Wolves van Selena Gomez vind ik ook erg fijn!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 13, 2018 / 18:22

   Haha ik vind Stargazing dus echt ZO fijn en ik vind het album van Justin ver-schrik-ke-lijk. Grappig hoe smaken kunnen verschillen, want Wolves van Selena en Marshmellow vind ik dus wel weer heel fijn.

 3. Cinthia
  februari 14, 2018 / 09:30

  Sinds kort heb ik Broederliefde, Kraantje Pappie en Lil Kleine toegevoegd, geen muziek die ik dagelijks luister, maar op de een of andere manier werkt het wel met lopen! Kan er goed tempo op lopen en ademen ook!

  Gister ben ik naar Kygo in de Ziggo geweest, conclusie: meer toevoegen in mijn hardlooplijst!