TUNE TUESDAY: January

 photo Screen Shot 2016-01-02 at 16.04.57.png

Nieuw jaar, nieuwe muziek. Ik ben benieuwd of 2016 2015 kan overtreffen wat betreft nieuwe muziek. Want écht 2015 was een goed jaar voor de popmuziek liefhebber in mij. Alleen Taylor Swift bracht geen nieuw album uit, voor de rest deden al mijn favoriete artiesten waar ze goed in waren, fijne albums produceren. Maar dit jaar belooft ook best OK te worden. Zo lanceerde Rachel Platten (jeweetwel die van Fight Song) op 1 januari haar album en kunnen we later deze maand ook genieten van het nieuwe album van Sia! Verder heb ik goede hoop dat Taylor Swift eind dit jaar wel met een nieuw album komt. De afgelopen tien jaar bracht ze om de twee jaar in de herfst een nieuw album uit. Ik hoop dat ze die traditie voort zal zetten. Maar Taylor kennende zal ze daar de komende maanden nog niet veel over loslaten, dat wordt allemaal met een perfect marketingplan naar buiten gebracht.

Mijn januari playlist staat vol met fijne popnummers. Van Justin Bieber en Rachel Platten tot Carly Rae Jepsen en Sia. Ook mijn favoriete nummer van het nieuwe Coldplay album vind je in de lijst, evenals een nieuwe (en perfect hardloopnummer) van Martin Garrix. De kans dat Birdy dit jaar met een nieuw album is ook zeker aanwezig, op 1 januari bracht ze haar nieuwe nummer ‘Keep your head up’ uit en ook die vind je natuurlijk in de lijst. Lijkt me niet meer dan logisch.

Daarnaast ook een aantal namen die ik nog niet kende. Crawn, Bebe Rexha en AURORA bijvoorbeeld. Maar volgens Teen Vogue zijn dit namen die we in 2016 goed in de gaten moeten houden. En als het zusje van Vogue het zegt, dan zal dat wel zo zijn, toch? De nummers klinken in ieder geval veelbelovend.

Welke artiest hoop jij dat dit jaar met een nieuw album uitkomt?

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. januari 5, 2016 / 17:27

  Beyoncé for sure! Jay-Z mag ook weer wat mij betreft.

  Verder moet ik nog steeds Garrix proberen tijdens het hardlopen.

 2. januari 5, 2016 / 17:34

  Leuke muzieklijst! Ik ben ook heel benieuwd naar 2016 als muziekjaar :)

 3. Kirsten
  januari 5, 2016 / 18:35

  AURORA is echt amazing !
  Op Pinkpop heb ik haar al even gezien (wauw!) en in februari komt ze in Tivoli waar ik haar ook ga bewonderen.
  Echt prachtige muziek.
  Zoek ook ‘Nature Boy’ van haar op op YouTube if you like.

 4. januari 5, 2016 / 18:51

  Leuke nummers! Vind je ‘Hymn for the weekend’ van Coldplay (mét Beyoncé) ook zo heerlijk? Liefs

 5. Ilse
  januari 5, 2016 / 19:02

  Ben benieuwd of 2016 net zo’n goed muziekjaar word. En ik heb het nummer van Birdy nog helemaal niet geluisterd.

 6. Frances
  januari 5, 2016 / 19:21

  Taylor Swift for sure! Verder verwacht ik ook een nieuw album van Kensignton!

 7. januari 5, 2016 / 21:19

  Aurora is zo fijn! Runaway is zo’n fijn nummer inderdaad. Fijn lijstje sowieso, haal ik weer veel inspiratie uit haha! Volgens mij komt ontdek ik echt de helft van alle muziek via jouw Spotify!

 8. Eva
  januari 7, 2016 / 14:07

  Thanks voor de Rachel Platten tip!! Heel fijn album ?