RECEPT: Frittata met spinazie en tomaat

 photo IMG_8686.jpg

Welkom bij… de makkelijke maaltijd met Annemerel. Zoals ik zondag al schreef, een van mijn doelen voor 2016 is om twee nieuwe recepten per maand te proberen. Beter nog, iedere week een nieuw recept. Maar ik ken mezelf en de uitdaging om één keer in de twee weken iets nieuws te proberen is al groot genoeg. Natuurlijk neem ik jullie mee in mijn kook-avontuur. Wat heeft zo’n avontuur überhaupt voor een zin als ik het niet op mijn blog zou delen? Vereiste voor de recepten: ze moeten makkelijk te maken zijn en… lekker (natuurlijk).

Het eerste recept is een feit, een recept voor frittata. Kun je geloven dat ik nog nooit een frittata gemaakt had? Het is heus waar. Raar, want 1: het is ontzettend makkelijk en 2: het is op basis van ei (en ik hou van ei!). Ik bekeek wat recepten online en vond mezelf kundig genoeg om zelf een variant te maken. Roos keek me met een schuin hoofd aan toen ik haar dat vertelde (ze vertrouwt mijn kookkunsten niet altijd even, terwijl dat echt onzin is… de laatste keer dat er echt iets fout ging in de keuken was vijftien jaar geleden toen het me een leuk idee leek om biggetjes – die snoepjes ja – door mijn pannenkoeken beslag te doen), maar het was een succes. Vond ik. Vond mijn moeder. Vond mijn vader. Roos heeft het niet geprobeerd, die eet geen spinazie (want dat is groen).

 photo IMG_8691.jpg
Benodigdheden:
6 eieren
50ml crème fraiche
250 gram spinazie
1 ui (fijn gesnipperd)
Handje cherrytomaatje (gehalveerd)
Peper
Zout
Olijfolie
Verse kruiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Klop de eieren samen met de crème fraiche op in een grote kom, voeg wat zout en peper toe.

3. Verwarm de olijfolie in een wokpan.

4. Fruit de ui aan in de pan.

5. Gooi de spinazie erbij in de pan en schep om totdat het geslonken is.

6. Gooi ook de tomaatjes bij dit mengsel.

7. Snij de verse kruiden (ik gebruikte peterselie en krulpeterselie, lag nog in de koelkast) en mix dit door het eimengsel.

8. Vet een ovenschaal in.

9. Gooi de spinazie, tomaat en ui bij het eimengsel.

10. Giet het mengsel in de ovenschaal en zet ongeveer 15-18 minuten in de oven, totdat de bovenkant net vast is.

11. Enjoy!

Hebben jullie tips voor makkelijke en lekkere recepten die ik de komende tijd kan proberen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. Amber
  januari 5, 2016 / 12:06

  Ziet er lekker uit! Een vraag, gooi je het eimengsel eerst in je pan en verwarm je het of gaat het in de ovenschaal pas bij elkaar? Ik heb geen ovenschaal en uit een springvorm lijkt het me geen succes haha

  Een makkelijk recept wat ikzelf altijd erg lekker vind is noodles met mango en puntpaprika:
  – Noodles koken in een aparte pan.
  – In een pan eerst kipstukjes bakken, dan puntpaprika erbij en zoete chilisaus. Daarna tauge en stukjes mango. Tot slot de noodles door je saus heenmengen en je hebt een zeer makkelijke maaltijd :)

  Vanavond ga ik voor een quiche, ook simpel en lekker!
  Ik vul hem met bloemkool en broccoli, hamblokjes en daardoorheen een mengsel van creme fraiche, 2 eieren en een zakje geraspte kaas. Volgens mij moest hij 30 minuten in de oven.

  • januari 6, 2016 / 14:43

   Ik denk dat je het ei-mengsel rauw in de ovenschaal gooit. Als je het eerst gaat bakken dan wordt het nooit meer een mooie vorm namelijk. En nee een springvorm werkt dan nooit zo goed haha, dat gaat lekken :P

 2. januari 5, 2016 / 12:10

  Ziet er lekker uit!

 3. januari 5, 2016 / 12:13

  Lijkt me heerlijk, dit recept ga ik zeker zelf ook een keer uitproberen!

 4. Jis
  januari 5, 2016 / 12:19

  Hoi Annemerel!
  Ziet er superlekker uit, ga het ook een keer proberen :)
  Ik at gisteravond kip alla pizzaiola, moet je eens op allerhande kijken.
  Simpel, gezond & lekker!
  Ben benieuwd naar je volgende recept en ik hoop dat er vanmiddag weer een snapshot diary online komt :)

 5. januari 5, 2016 / 12:23

  Mmmm ziet er lekker uit zeg! Ik ga het zeker binnenkort eens proberen. Lekker makkelijk ook.

 6. januari 5, 2016 / 12:33

  Oeh dit ziet er lekker uit! Een makkelijk en erg lekker recept is een aardappelschotel, tortillataart, pasta met zalm of tonijn…uuh! Er zijn er zoveel!

 7. Sharon
  januari 5, 2016 / 12:41

  Leuk en makkelijk, deze ga ik zeker uitproberen!

 8. Tessa
  januari 5, 2016 / 12:54

  Ziet er heerlijk uit en het lijkt me alles behalve moeilijk om te maken. Dit ga ik zeker eens proberen!

 9. januari 5, 2016 / 13:03

  Het enige waar ik nu nog aan kan denken zijn die biggetjes in het pannenkoeken beslag…

 10. Manon
  januari 5, 2016 / 13:38

  Klinkt goed! Voor hoeveel personen is deze hoeveelheid?

  Ik ben zelf fan van Melanzane Parmigiani. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Snij twee aubergines en twee courgettes in plakken en grill deze even. Snij ondertussen een uitje en knoflook fijn en bak dit aan. Voeg hier een blik gepelde tomaten aan toe, plet de tomaten een beetje en laat dit inkoken tot een dikke saus. Als het te zuur is, beetje suiker toevoegen. Vet een ovenschaal in en maak laagjes van de plakjes gegrilde groente, een laag tomatensaus en eventueel een laag kaas. Eindig met de groente en strooi er wat geraspte kaas overheen. 30 min in de oven en klaar!

 11. januari 5, 2016 / 13:42

  Dat ziet er lekker en makkelijk uit! Vandeweek maar eenkeer proberen, ik baal er altijd zo van als ik om half zeven thuis kom uit mijn werk nog te moeten koken.

 12. januari 5, 2016 / 13:55

  Jammie, deze staat genoteerd voor volgende week.

 13. Ilse
  januari 5, 2016 / 13:57

  Ziet er goed uit, binnenkort maar eens maken!

 14. Don
  januari 5, 2016 / 14:08

  Ziet er lekker uit, ik hoop dat je wekelijks een nieuw recept online zet.

 15. januari 5, 2016 / 14:45

  Looking good! Is het koud ook lekker? Lijkt me handig om te maken voor meerdere dagen en als lunch!

  • Anja
   januari 5, 2016 / 14:48

   Ik maak regelmatig frittata en de leftover gaat mee als lunch. Zelf vind ik het prima koud te eten

 16. januari 5, 2016 / 15:25

  Ziet er super lekker uit! Een recept dat ik pas probeerde zijn deze quesadillas van de groende meisjes. Je zou er natuurlijk altijd nog ei of vlees aan toe kunnen voegen, mocht je dit lekkerder vinden. http://www.degroenemeisjes.nl/vegan-quesadillas/

 17. januari 5, 2016 / 16:01

  Hmm dit klinkt als iets wat ik ook heel erg lekker zou kunnen vinden! Ik heb alleen jammer genoeg nog geen (goede) oven bij mij in het studentenhuis.. Mijn ouders dit weekend misschien even overtuigen ;)

 18. januari 5, 2016 / 17:12

  Easy en lekker! Goed idee, ga het binnenkort een keer proberen!

 19. Linda Janssen
  januari 5, 2016 / 17:56

  Je kan het recept ook maken met bladerdeeg erbij! Gewoon wat plakjes bladerdeeg tegen de zijkant plakken, en wat geitenkaas er door heen (mediterrane quiche van de allerhande)! Net zo makkelijk!

 20. Chantal
  januari 5, 2016 / 18:11

  Ziet er lekker uit.
  Hij staat voor vrijdag gepland om te maken, ben benieuwd :)

 21. januari 5, 2016 / 19:01

  Lekker fritatta!

  En een tip: Als je de eiwitten scheidt van het geel, flink opklopt tot ze stijf zijn en dan alles weer samenvoegt, dan blijft ie ook recht op staan op je bord :D

 22. Irene
  januari 5, 2016 / 19:16

  Ja leuk recepten!
  Ik vond je recepten altijd heel lekker. We hebben ongeveer dezelfde smaak vermoed ik.. Oke 2 uitzonderingen: volgens mij lust jij wel koriander en ik niet, en ik ben helemaal gek op kaas (en jij niet)

 23. Suus
  januari 6, 2016 / 04:05

  Voor mensen zonder oven/ovenschaal: je maakt frittata ook heel makkelijk in een koekenpan. Gewoon op laag vuur en de deksel erop!

 24. Elvira
  januari 6, 2016 / 09:31

  Dit gaat vanavond of morgenavond getest worden!

 25. Amy
  januari 6, 2016 / 17:30

  Voor hoeveel personen is dit recept?

 26. Patty
  januari 6, 2016 / 22:15

  Tip neem een koekenpan die ovenbestendig is, dan kan je het mengsel met pan en al in de oven zetten!

 27. januari 6, 2016 / 22:17

  Hmmm! Ja dit is potentieel weekmenumateriaal voor volgende week!

 28. Annemiek
  januari 13, 2016 / 18:02

  Dit zag er zo goed uit, dus ik heb hem net nagemaakt en hij staat nu in de oven!
  Ik had je daarvan een snapchat gestuurd maar volgens mij heb je uitstaan dat ‘niet’ vrienden jou niet kunnen snappen.. :(