TUNE TUESDAY: Baby It’s X-Mas!

OK, officieel is het vandaag nog geen Kerst, maar in tegenstelling tot veel andere families, vieren wij kerstavond het grootst van alle kerstdagen en kerstavond, dat is vanavond (maar dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen). Om dat heugelijke feit te vieren deel ik vandaag mijn kerstafspeellijst.

Ik heb dit jaar minder kerstmuziek geluisterd dan andere jaren. Ik weet niet waar het precies aan ligt, maar ik ben, ondanks mijn kerstboom in de huiskamer, ook helemaal nog niet in kerststemming. Eerder deze maand deelde ik natuurlijk al mijn afspeellijst met nieuwe kerstnummers die dit jaar zijn uitgekomen, maar uiteindelijk werd ik daar ook niet echt gelukkig van (op het nummer van Leona Lewis na dan). Ik heb ontdekt dat ik een kerstnummer pas echt ga waarderen wanneer hij een aantal jaartjes meedraait. Kerst draait voor mij voor een groot gedeelte om traditie en sentiment, nummers die ik al een aantal jaar in december luister zorgen er meer voor dat ik zin in Kerst krijg, dan een nummer dat ik pas net aan mijn afspeellijst heb toegevoegd.

Daarom in deze afspeellijst veel klassiekers; van Paul McCartney tot Mariah Carey en van Wham! tot John Lennon. Maar er is ook ruimte voor Train, Coldplay, Dido en Glee, want ook die nummers luisterde ik voorgaande jaren al. Ik herinner me ineens dat toen het kerstnummer van Coldplay uitkwam, ik het een ontiegelijk saai nummer vond. Inmiddels is het één van mijn favoriete nummers. Wellicht is één van de kerstnummers van 2013 een zelfde lot beschoren.

Wat is jouw favoriete kerstnummer aller tijden? Welke kerstdag vier jij het grootst?

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. december 24, 2013 / 12:30

  Mijn favoriete kerstnummer is al jaren All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey. Net zoals jij heb ik dit jaar ook nog niet zoveel kerstliedjes beluisterd. Ik denk dat ik daarom het komende uur jouw afspeellijst eens ga afspelen.

 2. december 24, 2013 / 13:03

  Ik hou van Band Aid – Do They Know It’s Christmas!

  • december 24, 2013 / 13:03

   Oh en heel veel plezier natuurlijk vanavond!

 3. december 24, 2013 / 13:34

  Ik heb niet zoveel met kerstnummers :’) Maar fijne Kerst, hopelijk kom je snel in de stemming!

 4. december 24, 2013 / 13:47

  Fijne kerst!

 5. december 24, 2013 / 14:01

  Fijn lijstje! Ik ben ook nog helemaal niet in de kerststemming, maar hoop dat ik ondanks dat toch heel erg kan genieten van de kerstsfeer de komende dagen!

 6. december 24, 2013 / 14:20

  Zeker All My Bells Are Ringing! Word ik altijd super vrolijk van :).Veel plezier vanavond!

 7. december 24, 2013 / 14:41

  Wat een fijne christmas list. Ik ga hem lekker luisteren nu!

 8. december 24, 2013 / 14:42

  Britney Spears heeft een geweldig fout kerstnummer… goede herinneringen aan :). Fijne kerst. heerlijk eten, wijntjes drinken en kneuterig met vrienden en familie rondom de kerstboom. Love it!

 9. december 24, 2013 / 14:46

  Ah leuk! Wij vieren vanavond ook uitgebreid kerstavond met cadeaus en lekker eten.
  Mijn favoriete kerstliedje is van Glee (ohhh fout) met We need a little Christmas, en van de Spice Girls: sleigh ride. Zo fout, maar zo vrolijk en lief!
  Hele fijne avond Annemerel

 10. december 24, 2013 / 16:22

  One More Sleep is heerlijk! :D

 11. december 24, 2013 / 16:42

  Hele fijne avond!

 12. december 24, 2013 / 20:10

  Heeeerlijk! Ik heb juist het idee dat ik in tegenstelling tot vorige jaren, juist meer kerstmuziek weer luister :) Maar luister de laatste tijd sowieso constant muziek. Merry Christmas en vooral eet smakelijk!
  xx