2013: Favourite Food

 photo Desktop143.jpgOok dit jaar wil ik mijn jaar graag weer samenvatten aan de hand van wat lijstjes van mijn favorieten. Laten we beginnen met mijn favoriete eten van het afgelopen jaar, omdat eten, voor mij, één van de belangrijkste dingen in het leven is. Zo niet HET belangrijkste.

10. Bananenbrood

Pas net nieuw in het repetoire maar afgelopen 10 dagen al drie keer gemaakt. Zo ontzettend lekker dat ik altijd direct het halve brood moet wegwerken. Maar het maakt niet uit, houd ik mezelf voor, want er zitten alleen maar goede ingrediënten in.

9. Raspatat met mayonaise en twee van Dobben kroketten
 photo photo-2.jpg
Uhhh ja, niet mijn gezondste momentje, maar de snackbar zit een paar deuren verder en het is gewoon zo makkelijk en LEKKER VET. Ik kan echt visioenen hebben over raspatat met mayonaise en van Dobben kroketten. Kwekkeboom is overigens ook goed.

8. Chunky Oatmeal Cookies

Hmmmmm de afgelopen maanden bijna altijd wel in mijn tas. Soms komt ‘ie er drie weken niet uit, soms eet ik er twee op een dag. Maar ideaal om altijd bij je te hebben, want het vult goed en het voorkomt (soms) dat je naar de McDrive rijdt (maar laten we eerlijk zijn, als je zin hebt in een Happy Meal, en dan bedoel ik ECHT ZIN, dan gaat zo’n havermoutkoekje echt niet helpen).

7. Julia’s Pesto Pollo Ravioli
 photo photo1-2.jpg
Pasta’s van Julia’s vond ik nooit zo bijzonder, totdat ik twee jaar geleden de ravioli met pesto pollo saus ontdekte. Ook hier heb ik visioenen van. Ik weet niet waarom ik het zo lekker vind, want thuis maken we ook heerlijke (verse) pasta’s, maar deze…

6. Mozzarella Bar van Remco

Voor 2013 had ik nog nooit mozzarella gegeten, dit jaar ben ik er aan verslaafd geraakt. Van de zomer was er een periode dat ik iedere dag mozzarella at. Het liefst eet ik de ‘mozzarella bar’ van mijn vriend. Hij haalt dan verse buratta bij de Italiaanse Deli in Den Haag (Little Italy), roostert groenten en paddenstoelen (zoals aubergine, courgette, portobello’s en tomaten) en we eten het met heerlijk artisinaal brood en olijfolie. Love it.

5. Steak Tartaar bij La Coupole

Er gaat geen Steak Tartaar boven de Steak Tartaar bij La Coupole, met heel veel frietjes en brood. Ok, misschien is die van mijn vriend nog wel iets lekkerder (écht), maar de sfeer bij La Coupole maakt dat ‘ie lekkerder is.

4. Dimsum bij Dimdaily

Dimdaily zit helaas niet meer in Den Haag, maar ik rij er graag voor naar Rotterdam. De beste dimsums met de lekkerste noedels en dat ook nog eens voor een redelijke prijs. Tijdens het schrijven van dit stukje loopt het water me in de mond. Dimsums. Nu. Het liefst de gestoomde dimsums met garnaal en koriander. Yes please. De foto is inderdaad niet van de dimsums, maar wel van de lekkerste noodles (met garnalen en kip).

3. Rozentaartje bij Ladurée

Ik ben nog nooit in Parijs geweest zonder dit taartje te eten bij Ladurée en ik verwacht ook niet dat het snel zal voorkomen, of het taartje moet uit het assortiment gehaald worden (wat voor mij als een wereldramp zou zijn). En ik weet dat ik niet de enige ben met deze gevoelens jegens dit taartje, want ik heb nog nooit iemand meegenomen naar Ladurée die er niet net zoveel als ik van genoot en ik hoor vaak op Instagram van meiden die in Parijs zijn en ook helemaal verliefd op dit taartje geworden zijn. I told you so.

2. Paddenstoelen risotto van mama, Remco of mijzelf

Ik kan geen week zonder paddenstoelenrisotto en hoewel mijn moeder, Remco en ikzelf vrijwel dezelfde ingrediënten gebruiken is die bij ons alle drie compleet anders. Bij mijn ouders is ‘ie het romigst en eten we hem vaak met garnalen of een stukje vis ‘on the side’, Remco maakt hem het hartigst en serveert hem meestal met een stukje vlees (zoals eendenborstfilet), zelf maak ik hem als comfortfood en heeft ‘ie vaak heel veel paddenstoelen (ik hou van paddenstoelen), ik serveer er meestal ook niets naast en duik met een grote bak risotto op de bank met mijn favoriete film. Alhoewel, laatst maakte ik hem met een salade van rucola en coquilles on the side en dat was ook zeker geslaagd.

1. Sushi (Kiraku)

De lekkerste sushi eet je bij Kiraku in Den Haag (of Noh). Bestel eerst de Tonijnsalade met avocado en bonito (geen sushi, maar hoort wel bij mijn favoriete sushi-ervaring) en kies daarna voor de dragon roll en de california maki. Moet je geproefd hebben. Zo zo ZO lekker.

Wat was jouw favoriete eten van afgelopen jaar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

37 Reacties

 1. december 23, 2013 / 17:13

  Ooh het water loopt me in de mond bij het zien van al deze heerlijke foto’s! YUM!

 2. december 23, 2013 / 17:20

  mmmm ik krijg er honger van!! De risotto en het rozen taartje zijn ook wel mijn favorieten :)

 3. december 23, 2013 / 17:30

  Mijn favoriete food van het afgelopen jaar.. moeilijk. Ik denk de brownie die ik deze zomer in Spanje at, in een klein schattig muffintentje. Die was zo goddelijk!
  En um. Quesadilla’s! Die met spinazie en champginons van beautylab!

 4. december 23, 2013 / 17:33

  Leukleukleuk! Ik hou van oudejaarslijstjes :D. Je begint meteen wel met de leukste :O Het water loopt me in de mond. Vooral het taartje van Ladurée!

 5. december 23, 2013 / 17:41

  Ik krijg nu al honger! Ben stiekem wel benieuwd naar die raspatat (dat hebben we niet in Belgie, enkel normale frietjes) en dat taartje van Laduree hoewel ik niet zo van zoet hou. Leuk lijstje!

 6. december 23, 2013 / 17:57

  Oh hier heb ik nu zin in, in alles!

 7. december 23, 2013 / 17:57

  Ik krijg er inderdaad onwijs veel honger van.. Was gelukkig sowieso al van plan om het bananenbrood te gaan maken deze vakantie, maar ga er nu iets meer haast achter zeggen;)

 8. december 23, 2013 / 18:14

  Die sushi klinkt heerlijk, en wat ziet die raspatat er lekker uit!! Ik heb dat nog nooit gegeten en vraag me nu heel erg af waarom in hemelsnaam niet…

 9. december 23, 2013 / 18:31

  Oh nee… ik had al zo’n honger! Heerlijk om te zien dat jij ook zo geniet van eten. +1 :)

 10. december 23, 2013 / 18:38

  Oh…nou heb ik honger en wil ik alles opeten wat er in de kast ligt en naar de supermarkt gaan om nog meer voedsel in te slaan :’)

 11. december 23, 2013 / 19:15

  Dat ziet er heel erg lekker uit.

 12. december 23, 2013 / 19:31

  Ahhh ziet er zo lekker uit allemaal! Leuk al die overzichtjes!

 13. december 23, 2013 / 20:13

  Wat een leuke creatieve post! Bananenbrood staat hoog op mijn tof make list :)

 14. december 23, 2013 / 20:17

  Geitenkaas en cheesecake bij Villa Augustus! Legendarisch :)

 15. december 23, 2013 / 20:46

  Oh yummie, ik krijg er spontaan honger van. Dat taartje van L’ aduree ziet er echt te lekker uit. Die wil ik zeker nog een keer gaan uitproberen.

 16. december 23, 2013 / 20:47

  Ooooh wat heerlijk allemaal! Ik zou zo nog een keer kunnen avondeten met al deze lekkernijen!

 17. december 23, 2013 / 20:47

  Erg leuk dit om te lezen!
  Mijn favoriet is eigenlijk vrij nieuw: een zalmbonbon, echt veel te lekker als je van zalm en garnalen houd. Mijn moeder maakte dit twee weken terug om uit te proberen of het lekker genoeg is voor eerste kerstdag. En ja, m’n ouders en ik waren meteen verkocht haha! Misschien dat ik het recept ooit nog eens post :)

 18. december 23, 2013 / 21:28

  Whaa wat een geweldige foto’s, heerlijke gerechten!

 19. december 23, 2013 / 21:52

  Ahh zo lekker allemaal!

 20. december 23, 2013 / 22:02

  Oehf ziet er allemaal zo lekker uit! Het bananabread valt bij mij ook zeeeer in de smaak !

 21. december 23, 2013 / 23:05

  Dat bananenbrood zou ik nu het liefst gelijk in mijn mond stoppen en die mozzarella bar ziet er heerlijk uit!

 22. december 23, 2013 / 23:08

  OMG dit kan ik niet aan! Ik zie die raspatat met kroketten en ben serieus in staat om NU de deur uit te lopen en op jacht te gaan…

 23. december 23, 2013 / 23:23

  Raspatat!!!! Beste patat ooit, hihi!

 24. december 24, 2013 / 09:04

  Dit ziet er zo lekker uit!!!

 25. Nadia
  december 24, 2013 / 09:18

  Mmm, je foto’s zien er allemaal heerlijk uit!

 26. december 24, 2013 / 11:28

  Ik heb twee maanden in Parijs gewoond (achter de Champs Elysées) en ik heb bijna iedere dag buiten de deur gegeten. Het lekkerste eten? Dat wordt dan wel erg moeilijk! Want als je naar echte goede Parijse tentjes gaat, dan weet je dat je daar altijd wel goed zit en laten we eerlijk zijn: de sfeer is een groot onderdeel van de ervaring van hoe lekker het eten is, nietwaar? Ik geloof dat jij het wel met mij eens moet zijn omdat de Steak Tartare bij La Coupole zo lekker is mede vanwege de sfeer :)

 27. december 24, 2013 / 12:15

  Dat ziet er allemaal super lekker uit! Snap dat dit de favo’s zijn van het jaar :)

 28. december 24, 2013 / 12:41

  Wat een heerlijke foodfoto’s! Krijg er spontaan honger van haha

 29. december 24, 2013 / 12:57

  Die dragonroll nomnmnmnomomn :D fijne feestdagen! xx

 30. Desiree
  december 24, 2013 / 13:21

  te lekker dit!

 31. marleen
  december 24, 2013 / 14:35

  haha leuk! als ik aan jou & eten denk, dan denk ik Ladurée en steak tartare :P

 32. Anne
  december 24, 2013 / 14:45

  Heerlijk, door jouw post krijg ik alleen mar meer trek. Ik denk dat deze kerstvakantie zich perfect leent voor het uitproberen van het bananenbrood! ;)

 33. december 24, 2013 / 17:08

  Ahhh heerlijk allemaal! Raspatat met een van Dobben kroket is inderdaad de hemel, éxtra lekker met Amerikaanse frietsaus. Maar chocolate chip cookies (eigenlijk alles met chocolade) en Julia’s ook!

  liefs Mireille

 34. anne
  december 24, 2013 / 18:07

  krijg je honger van!

 35. december 26, 2013 / 20:40

  oef, dit ziet er allemaal heerlijk uit!
  xo, cheyenne

 36. december 27, 2013 / 09:04

  Het is 9u en ik heb al onwijs honger van deze blog. My God! Lekkerrr! Sushi staat bij mij ook met stip op 1!

 37. december 27, 2013 / 22:55

  Leuke favorieten! Ook ik krijg er honger van. Ik ga snel weer binnenkort maken, voor mij een tijd geleden, maar het is wel errrrg lekker altijd!