2013: Favourite places to run

 photo Collages8.jpg

Gisteren vertelde ik jullie over mijn tien favoriete eten van het afgelopen jaar, daar stond nogal wat calorierijk voedsel in. Reden waarom ik nog niet veranderd ben in een tientonner? Naast eten zou ik mijn leven ook niet zonder hardlopen kunnen voorstellen. Het afgelopen jaar heb ik op prachtige plekken mogen lopen. Dit is mijn top tien van favoriete hardloopplekjes waar ik in 2013 gelopen heb (bij het maken van dit stukje besef ik me nogmaals hoe mooi mijn leven eigenlijk is…)

10. De Vogelwijk (Den Haag)
 photo Desktop147.jpg
Ik ren hier vaak ’s avonds, omdat mijn wijk grenst aan de Vogelwijk en omdat de Vogelwijk een goede buurt is. Daarnaast is er een pad dat aan de duinen grenst en wat ongeveer 3 a 4 kilometer lang is, zonder dat je een weg hoeft over te steken. Tegenover het pad staan genoeg huizen, dus mocht er iets gebeuren hoef ik alleen maar even te gillen. Wel zo veilig. Ideaal dus.

9. Kralingse Bos (Rotterdam)
 photo Desktop145.jpg
Hier liep ik tijdens de bootcamp met Esmée afgelopen zomer. Wauw, wat mooi is het daar. De Kralingse plas, met op de achtergrond de ‘skyline’ van Rotterdam. Met een klein beetje fantasie doe je net alsof je in New York door Central Park loopt.

8. Westerpark  (Amsterdam)
 photo Desktop152.jpg
Ik liep dit jaar een aantal keer in het Westerpark, de leukste keer vond ik tijdens de Nike We Own The Night womens run (toen liep ik mijn PR op de 10K, dat zal er vast iets mee te maken hebben gehad). Het Westerpark is lekker groot en mooi aangelegd. Iedere keer als ik met de trein van Den Haag naar Amsterdam reis krijg ik een fijn gevoel als ik naar buiten kijk naar het Westerpark en mensen zie rennen.

7. Heuvels van Toscane
 photo Desktop150.jpg
Echt ideaal is het niet, rennen in de Toscaanse heuvels. Er zijn namelijk vaak geen fiets- of looppaden en de auto’s rijden er als gekken, daarnaast zijn de heuvels ook echt heuvels en dus redelijk zwaar. Maar het uitzicht, de omgeving.. maakt het allemaal goed.

6. Vondelpark (Amsterdam)
 photo Desktop149.jpg
Net als het Westerpark heb ik afgelopen jaar ook regelmatig in het Vondelpark gelopen. Het leuke van het Vondelpark vind ik dat je er zoveel mede hardlopers tegenkomt. In Den Haag lopen ook veel mensen hard, maar in het Vondelpark is lopen veel meer een ‘lifestyle’. Op 18 januari loop ik de Vondelparkloop in het park, leuk!

5. Westduinpark (Den Haag)
 photo Desktop154.jpg
Het Westduinpark ligt op ongeveer twee kilometer van mijn huis en is fantastisch. Het is ZO mooi. Enig nadeel, je komt er vaak niemand tegen en dat kan, als je er over nadenkt, best creepy zijn. Daarnaast is dit ook geen park waar je PR’s loopt, want het is echt omhoog, omlaag, omhoog, omlaag en NOG een keer. Ook kan het zomaar zijn dat je ineens voor een onverhard pad staat en door het zand moet hossen. Maar nogmaals, het is er zo mooi. Ik organiseerde er dit jaar twee keer een bootcamp en iedereen had het gevoel alsof ze op vakantie waren.

4. Het nieuwe fietspad tussen Kijkduin en Hoek van Holland
 photo Desktop153.jpg
Het Westduinpark is heel mooi, maar op het nieuwe fietspad tussen Kijkduin en Hoek van Holland loop ik nog iets liever. Niet in de laatste plaats omdat dat fietspad een stuk vlakker is dan het Westduinpark. Ook niet helemaal vlak, maar een stuk vlakker. Daarnaast is het net aangelegd, redelijk breed en heb je continu zicht op zee. Hier wil je niet lopen tijdens een westerstorm (of juist wel, het is maar waar je van houdt).

3. Lago di Garda
 photo Desktop151.jpg
Als je me vraagt wat me het meest bijstaat van mijn vakantie(s) in Italië, dan zeg ik het hardlopen langs het gardameer. Ik loop er geen records, maar wauw, wat is het er mooi en wat een vrijheid geeft het.

2. Parijs
 photo Desktop148.jpg
Ik was afgelopen jaar drie keer in Parijs en iedere keer heb ik mijn hardloopschoenen aangetrokken. Het plan was eigenlijk om de marathon er te lopen, maar dat plan viel in het water toen ik een blessure kreeg aan mijn lies. Rennend in Parijs heb ik al heel wat dingen meegemaakt, zo stond ik op een gegeven moment midden op Place de la Concorde (die enorme rotonde) en besefte ik me ineens, er is hier helemaal geen stoplicht voor voetgangers, hoe moet ik in godsnaam terug? Ook heb ik ’s nachts langs de eiffeltoren gelopen, heb ik met Laura langs de Seine gelopen en zijn we samen door Les Tuileries gelopen. Onwijs gave ervaring!

1. New York
 photo Desktop146.jpg
Wow, waar heb ik niet gelopen in New York? Tijdens de marathon heb ik alle vijf de boroughs aangedaan. Mijn favoriet? MANHATTAN (natuurlijk!). Als ik in New York zou wonen, zou ik dagelijks in Central Park hardlopen, love, love, love Central Park. Er is volgens mij geen betere plek om hard te lopen dan in New York. Ik hoop dan ook heel hard dat ik volgend jaar weer de marathon er kan lopen.

Wat waren jouw favoriete plekken om hard te lopen afgelopen jaar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. december 24, 2013 / 17:14

  Parijs…. New york….. Echt te gek!

 2. december 24, 2013 / 17:32

  Zo gaaf! Misschien kom ik je 18 januari wel tegen. Ik ga ook!

 3. december 24, 2013 / 17:44

  Gaaf! Mijn favoriete plekken waren ook de Kralingse Plas in Rotterdam, de Ooijpolder bij Nijmegen, de route van de Zevenheuvelenloop en de Erasmusbrug blijft ook speciaal. Mijn vriend verhuist binnenkort naar Scheveningen, ga het fietspad bij Kijkduin dus zeker eens uitproberen! Loop je ook wel eens bij de duinen ten noorden van Den Haag, of is dat allemaal onverhard? Ben nog op zoek naar goede routes om te trainen voor mijn halve marathon!

  • december 24, 2013 / 18:54

   Wat leuk! Ten noorden ga ik eigenlijk nooit omdat wind meestal uit het zuiden komt en dan heb ik op terugweg tegenwind en dat vind ik niet zo leuk ;-)

   • december 24, 2013 / 20:13

    Daar had ik nog niet aan gedacht, maar dat is wel een punt waar ik aan moet gaan denken aan het strand, windrichting… Thanks voor de tips!

 4. december 24, 2013 / 17:52

  Wat heb je op mooie plekken gelopen zeg, en dat allemaal dit jaar!

 5. december 24, 2013 / 18:00

  Wat een gave plekken. Vooral Parijs en New York (Central Park) lijken me super gaaf om hard te lopen.

 6. december 24, 2013 / 18:09

  Wat een gave plekken! Ik loop best vaak bij de Kralingse plas! Parijs is ook enorm gaaf hoor! En wat dacht je van New York! Waaah!

 7. december 24, 2013 / 18:10

  super inspirerend! ik pik hier een paar running voornemens op voor 2014! :)

 8. december 24, 2013 / 18:30

  Ik loop zelf niet hard, maar ik vind de Kralingse Plas zó’n fijne plek om te zijn! Ik woon zelf een kilometer of 20 ongeveer onder Rotterdam en we hebben zelf alleen een klein balkon, dus ik ben er in de zomer vaak te vinden met een boek in de zon aan het water. Heerlijke plek!

 9. december 24, 2013 / 18:43

  Zo gaaf deze lijst, hoop ooit, ooit nog een keer in new york te lopen. Gisteren hier in rio , langs copacabana beach gelopen. Tot nu toe een van mn mooiste runs, wel de langzaamste maar genieten was het wel! Liefs xxx

 10. december 24, 2013 / 19:26

  Wat heb je op mooie plekken mogen lopen! Ik heb dit jaar weinig bijzondere plekken mogen belopen maar ik vond mijn rondje Deventer tijdens mijn eerste wedstrijd erg mooi.

 11. december 24, 2013 / 20:06

  Mijn favoriete plek om te lopen? In mijn fantasie. Ik ben echt vreselijk slecht in lopen, dus ik doe het niet, hehe :-) Mijn vriend daarentegen loopt wel, en die loopt het liefst in het bos, rustig en alleen.

 12. december 24, 2013 / 20:08

  Wauw wauw wauw. Geweldige kiekjes, en absoluut mooie plekken. Elke keer wanneer ik jouw hardloop foto’s zie, mis ik het hardlopen onwijs. Hoop dat ik weer snel tijd er voor heb. Ik weet dat iedereen zegt dat je er vrij voor moet maken, maar dat gaat nu echt even niet, helaas..

 13. december 24, 2013 / 21:19

  Oeh dit is wel weer een heel fijn lijstje Annemerel!

 14. Lis
  december 24, 2013 / 21:49

  Leuk en wat zie je er afgetraind uit :)

 15. december 25, 2013 / 10:11

  Ik had al zo’n vermoeden dat New York op 1 zou staan, dat lijkt mij ook een geweldige plek om hard te lopen. In april ben ik in New York, en een rondje Central Park staat zeker op de planning!

 16. december 25, 2013 / 11:09

  Je hebt echt op de gaafste plekken hardgelopen, wauw! Hopelijk komen er nog veel meer mooie plekken bij :)

 17. december 25, 2013 / 14:35

  Jaaa New York! Daar heb ik dit jaar ook mogen hardlopen, in Central Park. Echt te gek! Leuke blog babe!

 18. december 27, 2013 / 00:05

  Wat een geweldige plekken! Ik ben vooral jaloers op New York (mijn droom) en Parijs! Ik heb tot nu toe alleen nog maar bij mij in de buurt hardgelopen ;)

 19. december 27, 2013 / 07:32

  tof overzicht! ik woon zelf in utrecht en ren gewoon in mijn buurt, maar mocht ik eens op deze plekken zijn, ga ik deze post er nog eens bijpakken!
  xo, cheyenne

 20. december 27, 2013 / 09:47

  Je hebt op mooie plekken mogen lopen! Maar ehm is de vondelparkloop niet op 19 januari ipv de 18e? Ik zou hem namelijk ook gaan lopen de 10km, maar doordat ik nu met scheenbeenvliesontsteking loop heb ik hem helaas nu al moeten afzeggen :( Als ik van de fysio toestemming krijg om weer te gaan hardlopen moet ik namelijk vanaf 0 beginnen om m’n benen niet weer te overbelasten…