TUNE TUESDAY: I ? Ryan Tedder

 photo Desktop1.jpg

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over mijn liefde voor Singer & Singwriter Sia Furler. Naast de nummers die ze onder haar eigen naam uitbrengt en haar samenwerking met artiesten zoals David Guetta, schrijft Sia ook muziek voor anderen, van Britney tot Lea Michele en van Katy Perry tot Rihanna. Sia is niet de enige artiest die zijn/haar schrijfkunsten deelt met andere artiesten. Ryan Tedder is ook zo iemand. Hij is de frontman van één van mijn favoriete bands (OneRepublic), hij zingt regelmatig met andere artiesten en hij schrijft ook vaak nummers voor anderen en ik kwam er vorige week achter dat hij een aantal van mijn favoriete nummers geschreven heeft.

Ryan werkte namelijk samen met Kelly Clarkson. Hij schreef onder andere Already Gone en Save You van haar album All I Ever Wanted. Dat album heb ik grijs gedraaid en deze nummers hoorden bij mijn favorieten.

Ik ben één van de weinigen die geen groot fan is van Beyoncé. Begrijp me niet verkeerd, ik vind haar een prachtige vrouw, maar haar muziek raakt me niet echt, op één nummer na; Halo. Je raadt het misschien al, dat nummer is geschreven door Ryan.

Mijn favoriete Birdy nummer, Wings? Geschreven door Ryan.

Het nummer dat ik de hele zomer heb grijs gedraaid? Burn van Ellie Goulding? Geschreven door Ryan Tedder.

Een andere artiest waar Ryan mee heeft samengewerkt Adele! Turning Tables en Rumour Has It komen uit Ryan’s pen.

Battlefield van Jordin Sparks? Geschreven door Ryan Tedder.

Maar Ryan schrijft niet alleen voor vrouwelijke artiesten. Hij schreef ook een aantal nummers voor Gavin Degraw, waaronder Not Over You en Sweeter.

Dit is slechts een selectie van succesvolle popnummers die Ryan schreef voor andere artiesten. Hij schreef ook voor Hilary Duff, James Blunt, Jennifer Lopez, Adam Lambert, Colbie Caillat en nog heel veel anderen. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat Ryan doet, hij maakte ook drie albums met zijn band OneRepublic. Ik heb alle drie de albums in mijn bezit en ik hou van ze alle drie. Favorieten? Heb je even? Say (All I Need), Someone To Save You, Stop & Stare, Come Home, Secrets, Good Life, Alle This Time, If I Lose Myself & Feel Again.

Oh ja en dan nog even één van mijn ultieme hardloopnummers, Ryan Tedder in samenwerking met Gym Class Heroes, The Fighter.

Genoeg redenen om van Ryan Tedder te houden, niet waar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. maart 4, 2014 / 17:28

  Wat leuk! Ik denk totaal niet na wie een liedje schrijft.. Maar wel geinig!

 2. maart 4, 2014 / 17:33

  wat grappig om te lezen!

 3. maart 4, 2014 / 17:34

  Hmm, fijne liedjes zitten ertussen. Gek dat we meestal niet eens weten dat artiesten hun eigen liedjes helemaal niet schrijven. Goed om eens te lezen dat iemand niet veel om Beyoncé geeft. Ik houd er ook niet echt van en het lijkt soms alsof ik de enige ben :p

  • maart 4, 2014 / 18:36

   Fijn om te zien inderdaad, ook ik vind Beyoncé niet heel geweldig… ;)

   • Eveline
    maart 23, 2014 / 11:11

    Hier nog een!

 4. maart 4, 2014 / 17:46

  Super leuk om dit te lezen. Vaak krijgt de artiest namelijk alle eer en niet de persoon die het liedje heeft geschreven.

 5. C
  maart 4, 2014 / 17:47

  Ik was gisteren naar het concert van OneRepublic! Was echt heeel gaaf, Ryan Tedder was echt heel energiek en grappig op het podium, en hij kan zó goed zingen, ze maakten er echt een show van!

 6. maart 4, 2014 / 17:52

  Mooie liedjes zitten er tussen

 7. Andrea
  maart 4, 2014 / 17:59

  Ik was gisteren bij het concert van One Republic, het was echt super leuk! Ted Baker schrijft inderdaad mooie nummers, nooit geweten dat hij al deze nummers heeft geschreven.

 8. maart 4, 2014 / 18:01

  Leuke playlist heb je samengesteld!

 9. maart 4, 2014 / 18:02

  Super leuk! En ook wel grappig ergens, als je merkt dat al die leuke liedjes – waarbij je eigenlijk geen enkele link ziet – allemaal van dezelfde schrijver komen!

 10. Jessica
  maart 4, 2014 / 18:20

  Het is gewoon eng hoeveel we van zelfde muziek houden, ik ben ook echt fan van Ryan Tedder! Ik heb hem een keer mogen ontmoeten, hij is ook nog eens heeeeel aardig! Je moet echt een keer naar een concert van OneRepublic, ze zijn live geweldig!

 11. Fleur
  maart 4, 2014 / 18:39

  Ik was gisteren ook bij het concert van OneRepublic, echt fantastisch om live mee te maken. Ryan Tedder is onwijs getalenteerd. :)

 12. maart 4, 2014 / 19:28

  Wat leuk om te weten! Veel van mijn favoriete nummer zitten hier ook tussen.

 13. Simone
  maart 4, 2014 / 19:43

  Whaaa ik was gisteren ook bij One Republic in HMH! Was eigenlijk maar een beetje fan, maar sinds gisteren…wauw wat een fantastische band. Ik hoorde idd dat hij zoveel van die bekende nummers heeft geschreven!! Echt een muzikale duizendpoot :D

 14. ilse
  maart 4, 2014 / 20:36

  Leuk om te weten wie de schrijver is achter prachtige nummers, dat willen mensen nog wel eens vergeten. ;)

 15. maart 4, 2014 / 20:58

  The Fighter is ook één van mijn favoriete numeers, zo mooi! En burn van Ellie Goulding natuurlijk! Gek om te lezen da al die nummers door hem geschreven zijn haha, dat wist ik helemaal niet :)

 16. Kirsten
  maart 4, 2014 / 21:26

  Ik hou ook van Faith Hill’s versies van All I Ever Wanted (soundtrack van Life as we know it) en Come Home.

 17. maart 4, 2014 / 22:45

  Concert van OneRepublic gisteren? Daar had ik bij willen zijn! Ik moet echt meer op de concertagenda’s gaan letten, haha. Tof dat hij al deze nummers heeft geschreven, is inderdaad ook helemaal mijn muzieksmaak!

 18. Eva
  maart 5, 2014 / 14:54

  Ryan Tedder is echt geweldig, schrijft zulke mooie nummers! Ben ook fan van hem.

  Oja, en net nu ik dit artikel lees hoor ik ‘Battlefield’, grappig detail.

 19. Sjara
  maart 5, 2014 / 15:01

  Er wordt ook een liedje van One Republic gebruikt voor TFIOS-trailer.. prachtig :) Als ik dat liedje nu hoor krijg ik instant kippenvel.

 20. Marit
  maart 5, 2014 / 20:30

  Perfectere timing kon je niet hebben: maandagavond naar het concert van OneRepublic geweest en het was echt SUPERGAAF!

 21. maart 5, 2014 / 21:53

  Wauw, The Fighter is echt een heel mooi nummer!

 22. maart 6, 2014 / 06:37

  This is my first time pay a quick visit at here and i am actually happy to read everthing at one place.

 23. maart 7, 2014 / 10:08

  En Bonfire, van James Blunt (het enige nr zo ongeveer dat ik leuk vind van James Blunt), ook van Ryan! Ik was zowel bij het concert van James Blunt als bij die van One Republic (afgelopen zondag en maandag) en heb Ryan bij beiden gezien, haha! Toevallig dat ik nu dit artikel hier lees.

 24. Florine
  maart 7, 2014 / 15:55

  Wow, dit artikel had niet op een beter moment kunnen komen haha, ik was al dol op Ryan en zijn nummers, maar sinds het One Republic concert van maandag (waar ik nog steeds van aan het nagenieten ben)waardeer ik hem nog meer als songwriter :)
  x

 25. maart 9, 2014 / 14:40

  Wat tof dat hij nummers voor Adele, Ellie en Birdy schreef, love them all! :D

 26. Petra
  maart 10, 2014 / 00:36

  Leuk! Maar ik wil even iets recht zetten. Adel schrijft haar eigen liedjes. Hierbij de youtube link waarin ze uitlegt hoe ze Turning Tables geschreven heeft. http://www.youtube.com/watch?v=wW3BDxZBRqU

  • Petra
   maart 10, 2014 / 00:51

   Of laat ik duidelijker zijn Ryan heeft geholpen maar zij heeft een groot gedeelte van de tekst geschreven…

 27. maart 11, 2014 / 17:19

  Wow ik wist niet dat hij al die liedjes had geschreven :D amazing!
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)