EVENT: Reebok Crossfit 020

 photo reebok01.jpg


 photo reebok01.jpg
 photo reebok01.jpg
 photo reebok01.jpg
 photo reebok01.jpg
 photo reebok01.jpg
 photo reebok01.jpg

Afgelopen donderdag had ik een training bij Reebok Crossfit 020 in Amsterdam. Crossfit, het klonk al redelijk heftig en toen ik een foto zag van de sportschool wist ik dat ik de dagen erna niet zonder spierpijn zou zijn (en dus verplaatste ik mijn duurloop uit voorzorg al maar van vrijdag naar zondag). En ik kreeg gelijk, op het moment van schrijven (zaterdagochtend, 48 uur later) heb ik last van helse pijnen en dat terwijl ik eigenlijk maar een kwartier intensief gesport heb.

Goed, eerst iets meer over Reebok Crossfit 020. Reebok heeft over de hele wereld in grote steden Crossfit locaties, al deze locaties worden Reebok Crossfit locaties genoemd. Sinds twee jaar bezit Amsterdam ook over zo’n locatie, vlak naast Station Amsterdam Bijlmer, tegenover het hoofdkantoor van Reebok in Nederland (heel toevallig). Eigenaar van de sportschool is Erwin van Beek. Hij begon in 2007 met Crossfit en heeft een achtergrond in Thai Boxing, Judo en Fitness. Erwin was één van de eerste in Nederland die zich voor Crossfit interesseerde en heeft hierin internationale ervaring. Hij woont nog steeds in het zuiden van het land, maar rijdt iedere dag om vijf uur richting Amsterdam om les te geven, vaak is hij ’s avonds pas rond middenacht thuis. Iedere dag. Het is zwaar, maar Erwin haalt naar eigen zeggen zoveel energie uit zijn lessen dat hij het er 100% voor over heeft.

Maar wat is dat Crossfit nu precies? Crossfit gebruikt je lichaam als attribuut. Je traint bij Crossfit niet losse spiergroepen, maar je hele lichaam wordt tijdens de work-out ingezet. Je werkt met kettlebells, fitnessballen, je hangt aan de ringen en zorgt er tussendoor voor dat je hartslag hoog blijft door bijvoorbeeld 250 meter te roeien.

Erwin had voor de les voor ons een work-out opgesteld. 250 meter op de roeimachine, 5 keer op een hoog blok springen, 3 keer optrekken aan de ringen, 7 sit-ups, 9 keer squatten met een kettlebell, 11 keer zwaaien met een kettlebell en vervolgens 13 keer een bal van 10 kilo in de lucht gooien tijdens het omhoog komen van de squat. Onze uitdaging? Dit rondje zo vaak mogelijk doen binnen vijftien minuten. Geloof me, dit is voor iemand die normaal haar armen niet traint ERG zwaar. Maar omdat je met een hele groep tegelijk traint ga je door. Je wilt niet als laatste je rondje afmaken en dus als laatste weer op de roeimachine zitten (tenminste als je een klein beetje gevoel voor competitie hebt), daarom doe je extra hard je best en haal je alles uit die vijftien minuten.

Na de work-out voelde ik me heerlijk. Een beetje bezweet (logisch), maar goed. Ik zei nog… nou, ik denk niet dat ik hier spierpijn van krijg. Hoe stom? Mijn schouders en nek maken me op het moment van schrijven af, opstaan uit mijn stoel duurt zo’n vijf minuten en lopen doe ik als een pinguïn want het doet pijn in mijn liezen. Voor mij is Crossfit op dit moment nog te zwaar. Ik moet eerst mijn armen een keer gaan trainen (als ik geld heb ga ik gewichtjes kopen, direct, echt waar), op dit moment is de belasting voor mijn nek en schouders gewoon nog veel te zwaar. Van mijn fysio mag ik eigenlijk maar met gewichtjes van een kilo trainen, hooguit, ga ik ballen van 10 kilo in de lucht gooien en opvangen.. Geen slimme zet. Maar als ik die nek-en-schouderprobleem-geschiedenis niet gehad zou hebben zou ik dit graag vaker doen. Op dit moment zijn er nog niet veel locaties in Nederland die 100% de skills hebben om Crossfit op de juiste manier te geven, maar bij Reebok Crossfit 020 zit je sowieso goed. Als je er tussenkomt trouwens, want het loopt zo goed dat vrijwel alle lessen vol zitten.

Waar Reebok precies in dit verhaal past? Nou, Reebok heeft een speciale collectie gericht op Crossfit ontworpen. Natuurlijk moest die ook door ons getest worden. Op de foto’s dragen we allemaal de kleding uit de Crossfit collectie van Reebok. Vooral de schoenen zijn perfect voor de work-out, de demping is goed, ze zijn heel erg flexibel, waardoor het springen niet te veel van je knieën vraagt. Alle kleding is te koop op Reebok.nl.

Bedankt Erwin, voor je enthousiaste training (en de spierpijn, hahaha).

Wat is jullie favoriete full-body work-out? Gaan jullie liever voor krachttraining in de sportschool, een lesje a la Gladiator work-out, of kies je voor rustigere sporten zoals yoga en pilates?

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. maart 5, 2014 / 12:16

  Gave box ook! Crossfit is erg leuk inderdaad (na 2 jr heb ik nog steeds spierpijn ervan, haha!). Maar ik doe het altijd nog met veel plezier!

 2. maart 5, 2014 / 12:16

  Dat klinkt heftig zeg! Niet gek dat je spierpijn hebt…

 3. maart 5, 2014 / 12:21

  Doe mij maar hardlopen in combinatie met krachttraining in de sportschool!

  Al lijkt deze training me ook super tof :)

 4. maart 5, 2014 / 12:23

  Klinkt als een erge intense workout!

 5. maart 5, 2014 / 12:35

  Ik ga liever voor cardio aangezien mijn spieren al zo groot zijn. Pilates zou voor mij eigenlijk wel goed zijn om bepaalde spieren langer te maken. Leuk verslag!

 6. maart 5, 2014 / 12:43

  Wow, klinkt onwijs zwaar! Maar absoluut leuk om eens te doen..

 7. maart 5, 2014 / 12:59

  dat klinkt erg zwaar, mooie foto’s!

 8. maart 5, 2014 / 13:18

  wat een leuk systeem zo! Ik doe alleen maar thuis pilates, dus eigenlijk nooit met gewichtjes of ballen of zo… de kleding ziet er ook wel fijn uit!

 9. maart 5, 2014 / 13:28

  Lijkt me een toffe workout! :D

 10. maart 5, 2014 / 13:40

  Oooh de crosstrainer. Ik heb vorig jaar een tijdje geroeid, maar oh wat heb ik een hekel aan die crosstrainer. Maar het was wel altijd een goede workout inderdaad, altijd helemaal kapot, maar ook zere spieren. Ik ga veel liever hardlopen en een paar oefeningetjes doen dan dat ik weer op dat ding moet, haah.

 11. maart 5, 2014 / 14:32

  Ohhhh crossfit is zo zwaar! M’n broertje doet het in Haarlem, en hij is er echt ongelooflijk fit en sterk van geworden! Ik hou het bij hardlopen en spieroefeningen. Hoewel ik best een keertje mee zou willen doen!

 12. maart 5, 2014 / 14:40

  Oh mijn god, dat klinkt echt als een ware marteling hahahaha. Knap dat je hebt meegedaan! Heel herkenbaar, dat in een groep trainen. Je wilt niet als laatste eindigen inderdaad.

 13. Eva
  maart 5, 2014 / 14:57

  Gave post! Ik doe iets vergelijkbaars, twee keer in de week. Eerste paar keer was het heel zwaar voor mijn armen maar nu naar een paar weken voel ik ze sterker worden!

 14. maart 5, 2014 / 15:03

  Ziet er uit als een geslaagd event! Ik doe bij de sportschool body pump en shape, love it!

 15. maart 5, 2014 / 15:17

  Ziet er tof uit! Ik heb crossfit nog niet geprobeerd, ik doe zelf vooral kracht training met een klein beetje cardio hier en daar. Voel me in ieder geval een stuk beter door al het trainen!

 16. maart 5, 2014 / 15:29

  Gek genoeg lijkt me dit super leuk! Al zijn er waarschijnlijk geen groepen die op zulk laag niveau beginnen dat ik mee zou kunnen doen ;P

 17. maart 5, 2014 / 15:33

  Super goed dat je dit hebt gedaan! Bizar dat je maar zo kort sport maar het wel zo intensief is. Effectieve workout!

 18. maart 5, 2014 / 15:36

  Oh dit lijkt me best leuk eigenlijk, wel heel zwaar maar daarna heb je zo’n voldaan gevoel lijkt me haha. Totdat je een paar dagen later niet meer kunt bewegen van de spierpijn…

 19. maart 5, 2014 / 16:12

  Oooh wat zwaar haha! Ik had hier al wel eens over gelezen, klinkt op zich wel tof. Succes met je spierpijn!

 20. maart 5, 2014 / 16:20

  Bij mijn sportschool geven ze geloof ik ook zoiets sinds kort, toch maar een keer proberen want het klinkt heel gaaf!

 21. Marloes
  maart 5, 2014 / 18:08

  Ik vind het zoooo jammmer dat er niks in de buurt zit en dat het zo duur is, ik vind het echt geweldig om te doen. Vooral die groepen zouden bij mij heel erg werken. Ik probeer in de sportschool nog wel eens crossfit circuitjes te doen maar de sportschool heeft lang niet al het materiaal & je moet veel wilskracht hebben die 15 minuten door te knallen haha.

 22. maart 5, 2014 / 18:31

  Klinkt als een fijn event!

 23. maart 5, 2014 / 18:38

  Ik ben echt dol op yoga, dus een full body workout als deze zou ik niet snel doen. Ik wil wel weer heel graag mijn armen trainen. Ik was altijd heel erg sterk in mijn armen en kon met gemak mijn eigen gewicht dragen. Ik was het type dat met gemak in de ringen hing en zich zonder problemen op kon trekken en heel langzaam kon laten zakken. Sterker: Ik heb in mijn studentenperiode gewonnen van de mannen toen we gingen spijkerbroekhangen. Ik bleef het langste hangen, vond ik toen natuurlijk heel leuk, maar ik kan het niet meer! Dus dat zou ik wel weer graag willen, wat meer kracht in mijn armen. Maar als ik eerlijk ben is die wens niet zo groot als alle andere dingen die ik nog wil doen, dus houd ik het voorlopig bij yoga ;)

 24. mir
  maart 5, 2014 / 19:01

  Crossfit <3
  Doe het al een tijd 2 keer in de week.
  Heurlijk!

 25. maart 5, 2014 / 20:10

  Oehhh, die spierpijn. Auww..Klinkt echt mega zwaar maar het is wel fijn dat je zoveel afwisseling in de oefeningen hebt én samen traint én ook je gevoel voor competitie erin kwijt kan.

 26. maart 5, 2014 / 21:27

  Haha, wat een leuke foto’s!! Ik houd sowieso niet van de sportschool dus ik zou niet weten wat mijn favoriete full body workout is!

 27. maart 5, 2014 / 21:58

  Haha omg, denk niet dat ik het overleeft had :P

 28. Imke
  maart 5, 2014 / 22:12

  Ik doe ook aan Crossfit. Ik ben een enorme beginneling (zelfs na bijna een jaar), mijn armspieren vind ik alsnog erg onderontwikkeld.
  Ik begrijp heel erg de nek en schouderpijn. Na een death lift /kettlebel work-out krijg ik sneller last van spierspanningshoofdpijnen.
  Sinds ik dit doe voel ik me stiekem wel bad-ass omdat ik met gewichten e.d. train ;)
  Erg leuk om te lezen, vooral over de oprichting ervan.

 29. maart 6, 2014 / 03:44

  Het lijkt een beetje op conditioning, iets wat ik de maand voordat atletiek begon iedere dag het laatste uur op school had. (Ik zit op een Amerikaanse high school, vandaar.) Ik denk alleen dat dit een tikkeltje zwaarder is, aangezien wij het voor 8 minuten deden in plaats van 15. Ik vond het trouwens wel heel leuk, op de spierpijn na.

 30. maart 10, 2014 / 19:00

  Klinkt wel heel goed zo’n workout in maar 15 minuten, dan heb je tenminste niet het excuus dat je geen tijd hebt.. Als ze dit in Den Haag hebben is het misschien wel het overwegen waard!