TUNE TUESDAY: Favourites

 photo IMG_4669.png

Iedere maand deel ik mijn lijstje met favoriete nummers van de afgelopen maand. Een hele leuke manier om terug te kijken, of beter gezegd… luisteren. Als ik het lijstje van december 2014 luister, word ik namelijk terug genomen naar de maand november 2014, toen ik de marathon in New York liep, spontaan naar Parijs reed en de aller leukste wintersport persreis tot nu toe beleefde. En zo gaat dat eigenlijk met alle lijstjes. De nummers roepen herinneringen op en hoewel sommige wijze mensen zeggen dat je niet al te veel terug moet kijken, vind ik terugkijken juist heerlijk. Daarom ben ik misschien nog niet zó succesvol. Maar who cares.

Maar mijn meest favoriete lijst? Dat is mijn ‘Favourites’ lijst. Alle nummers waar ik helemaal verslaafd aan ben, die ik de hele dag op repeat wil luisteren, gaan deze lijst in. Dat gaat heel makkelijk, ik geef ze een sterretje in Spotify en ze staan meteen in de lijst (serieus, ik zou zo in een commercial van Spotify kunnen met mijn uitspraken, maar dit is allemaal non-sponsored). Dit is de lijst die ik altijd aanzet als ik in de auto zit. Vaak luister ik alleen de bovenste tien nummers, dat zijn immers de nummers waar ik op dat moment ‘verslaafd’ aan ben, maar als ik lange autoreizen maak, luister ik hem regelmatig ook in zijn geheel.

Inmiddels staan er ruim vijftig nummers in. De eerste nummers zijn nummers van Troye Sivan, One Direction, Selena Gomez en Martin Garrix, nummers die ik de afgelopen weken heb toegevoegd. Maar ik begon deze lijst tijdens een wintersportvakantie die ik in mijn eentje deed, half februari. Hij begint dus met Love Me Like You Do (Ellie Goulding) en Ship To Wreck (Florence + The Machine), want dat waren de nummers waar ik toen hoteldebotel over was.

Mocht je je dus willen abonneren op de afspeellijst waar ik al mijn verslavingen in toevoeg, dan moet je je abonneren op de Favourites lijst, deze wordt vrijwel iedere week aangepast. Heel soms gaan er nummers uit, als ik ze echt niet meer kan horen. Maar als het even kan laat ik ze er in staan, ik ben nu eenmaal nogal nostalgisch aangelegd en vind het leuk om mijn muziekgeschiedenis vast te leggen.

Roept muziek bij jou ook herinneringen op? Hoeveel nummers uit mijn favorietenlijstje waren afgelopen jaar ook jouw favoriet? Het is misschien nog wat vroeg om terug te kijken, maar wat waren jouw favoriete nummers dit jaar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Ilse
  oktober 27, 2015 / 17:34

  Heerlijk om die nummers met herinneringen weer terug te luisteren. Van concerten tot vakanties en andere dingen, zo fijn!

 2. oktober 27, 2015 / 17:36

  Ellie Goulding en Sia blijven toch wel enorme favorieten hier. Ooh en Kodaline natuurlijk!

 3. oktober 27, 2015 / 18:51

  Ik hou van Spotify en muzieklijsten.. Love Me Like You Do vind ik ook heerlijk!

 4. oktober 27, 2015 / 20:44

  Ooohhhh “King” van Years & Years ??? beste nummer van het jaar voor mij :)

 5. Marleen
  oktober 27, 2015 / 21:36

  Ik ben nu helemaal verslaafd aan Lost And Found van Ellie Goulding. Als ik die opzet. moet ik gewoon dansen, haha. Oh en Niemand van Ronnie Flex en Mr. Polska staat ook op repeat, hoewel dat tótaal niet mijn muziek smaak is. Toch vind ik ‘m leuk!

 6. Maaike
  oktober 27, 2015 / 22:52

  Ik ben geloof ik 1 van de enigen die spotify niet gebruik, vind het helemaal niet fijn werken haha..

 7. oktober 28, 2015 / 10:35

  Jaa, ik word dan ook weer terug genomen naar een bepaald moment, weet zelfs nog waar ik fietste oid. Heel wat favorieten uit jouw lijst zijn ook mijn favorieten, o.a. Coldplay, Sia, Ellie Goudling, U2 en One Direction.

 8. oktober 28, 2015 / 11:10

  Heel leuk lijstje :)

 9. Marieke
  oktober 28, 2015 / 14:03

  Hello van Adele staat bij mij op repeat. Heerlijk nummer!

 10. oktober 30, 2015 / 09:34

  Ik heb ook zo’n lijst met alleen maar nummers die herinneringen oproepen.. Heerlijk om die af en toe terug te luisteren.