SNAPSHOT DIARY: 25/10

 photo Recently Updated107.jpg

 photo Recently Updated107.jpg

Kijk dat is lekker wakker worden… Zondag zeven uur, wintertijd.. dus eigenlijk voelt dit is acht uur. Althans.. na een nacht van vier uur (vrijdag op zaterdag) en niet al te vroeg slapen de avond ervoor, voelt dit eigenlijk toch ook wel gewoon als heel erg vroeg. Maar we gaan skiën, dus we staan meteen op!

We fabriceren snel een ontbijtje. Ik eet een broodje met scrambled eggs, Roos gaat voor een broodje met Nutella en een banaan.

 photo Recently Updated107.jpg

We rijden naar Kaprun, dat is ongeveer een half uurtje rijden vanaf hier (Maria Alm/Saalfelden) en na een paar liften zijn we ineens in een compleet andere wereld. Het is winter! In plaats van herfst.

En dat maakt mij dus heel erg blij. Niet dat ik herfst stom vind, maar ik vind sneeuw gewoon heel erg leuk. Zeker in de bergen, als ik dan kan skiën. De gletsjer, de Kitzsteinhorn is vorige week open gegaan, dus we zijn écht vroeg in het seizoen.

 photo Recently Updated107.jpg

Na een paar pistes vinden Roos en ik het tijd voor taart en warme chocolademelk met slagroom in de zon.

 photo Recently Updated107.jpg

Het is echt heerlijk weer. Het is kouder (gelukkig) dan verwacht. De temperatuur ligt rond het vriespunt, waardoor de sneeuw echt in perfecte conditie blijft. De zon schijnt ondertussen wel heerlijk.

Liftselfie!

 photo Recently Updated107.jpg

Het is oktober… soms moet ik mezelf heel even knijpen om te beseffen dat dit echt is.

 photo Recently Updated107.jpg

Even iets toeristisch doen, we zijn op het hoogste punt van Salzburg, om precies te zijn op ruim 3000 meter hoogte. Ik heb trouwens een nieuw skipak aan van Goldbergh gekregen, een Nederlands skimerk. Jullie begrijpen dat ik Goldbergh heel erg dankbaar ben hiervoor.

Lunch lunch baby! Roos en ik gaan voor een kipburger met frietjes en een Almdudler. Skiën we er wel weer vanaf.

 photo Recently Updated107.jpg

Rond een uurtje of drie vinden we het mooi geweest (we stonden al om 9.00u boven vanmorgen) en we gaan terug naar het dal. Dat is best een stukje met verschillende liften. We beginnen op 3000 meter en stappen op 900 meter uit, waar mijn auto geparkeerd staat.

 photo Recently Updated107.jpg

In Nederland vond ik het afgelopen weken moeilijk om mezelf te motiveren, maar daar heb ik in Oostenrijk dus geen last van. Ik loop na het skiën nog even zes kilometer. Heb mezelf wel een klein beetje overschat, want moest meerdere malen even stil gaan staan om op adem te komen. Oeps. Toch iets meer energie verbruikt dan verwacht.

 photo Recently Updated107.jpg

We eten ’s avonds een feestmaal bij Kaat, Daniël en Jof. Er zijn ook een aantal vrienden uitgenodigd en Jof heeft voor de gezellige tafelversiering gezorgd. De soep smaakt heel goed, evenals de noedels met grote garnalen. We hebben absoluut helemaal niets te klagen.

 photo Recently Updated107.jpg

En dan is het spelletjes tijd. Roos houdt van spelletjes, ik niet. Ik dacht dus.. mooi, kan Roos mooi spelletjes spelen met Jof. Helaas ging het niet zo makkelijk en moest ik meedoen. We spelen Triviant met kindervragen. In het begin beantwoord ik alle vragen fout, ik voel me erg dom. Maar ik maak gelukkig uit eindelijk een inhaalslag en win! Zoals het hoort…

En we sluiten de avond af met mijn MacBook. Ik maak mijn Snapshot Diary (degene die jullie gisteren gezien hebben!), ik maak mijn stukken voor Metro af en ik maak mijn Diary af. Het is iets te laat als ik eindelijk mijn bed in duik. Maar daar gaan we niet dood aan.

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. oktober 27, 2015 / 12:18

  Ik ben benieuwd naar alle andere diary’s! Leukleuk om te lezen! :)

 2. B
  oktober 27, 2015 / 12:20

  Hi Annemerel! Wauw zo krijg ik helemaal zin om over een maandje weer naar de sneeuw te gaan!
  Ik vind je goggles erg tof, waar zijn die van? Ben je er blij mee? Zat zelf naar de Oakley Prizm te kijken voor dit seizoen, maar deze zien er esthetisch gezien ook erg mooi uit :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 27, 2015 / 16:36

   Deze zijn van Aphex, wel al een paar jaar oud! Ben er erg blij mee en zijn redelijk goed te betalen (80 euro)

 3. oktober 27, 2015 / 12:23

  Heerlijk zeg, even op wintersport in oktober! Supergezellig dat je dat soort dingen samen met je zusje doet! Ik krijg meteen weer helemaal zin om naar de sneeuw te gaan. Leuke foto’s!

 4. oktober 27, 2015 / 12:26

  Oh wat heerlijk om nu al te skiën! Jaloers haha ;) Komend voorjaar gaan we voor het eerst sinds jaren eens niet wintersporten omdat ik weer tante word. Ach, het jaar daarop gaan we wel weer gewoon. Het is niet anders.

 5. oktober 27, 2015 / 12:29

  Haha, wintertijd is heerlijk! Zalige foto’s weer! Was ik daar ook maar!

 6. oktober 27, 2015 / 14:42

  Gaaf dat je daar in de sneeuw zit. Mooie skipak heb je aan.

  Enjoy!

 7. Ilse
  oktober 27, 2015 / 17:32

  Nu wil ik echt een keer op wintersport, lijkt me zo ontzettend leuk om te doen!

 8. oktober 27, 2015 / 18:50

  Wauw, wat een heerlijk dag waarin je alleen maar leuke dingen doet.. Oké, voor jou misschien op spelletjes spelen na ;-)! Maar als je de rest van de dag allemaal leuke dingen doet, zeg ik: goed voor elkaar :-)!

 9. oktober 27, 2015 / 19:22

  Die foto’s in de sneeuw!! In oktober nog wel :O Ik kan echt niet wachten tot het februari is en ik op de Mannlichen sta (Zwisterland)
  Leuk om te lezen in ieder geval, fijne vakantie nog verder!

 10. oktober 27, 2015 / 20:37

  Ik ben dus nog nooit op wintersport geweest. Het lijkt me wel leuk als ik altijd naar jouw foto’s kijk in ieder geval. Leuke foto’s weer!

 11. Mandy
  oktober 27, 2015 / 21:42

  Die zonnebril!! <3 heb al een paar keer op het punt gestaan hem ook te bestellen.
  En wat ziet dit er heerlijk uit, ik keek nog niet extreem vooruit naar de wintersport. Maar nu… Thanks nu is het nog zo lang wachten tot maart ;)

 12. Maaike
  oktober 27, 2015 / 23:20

  Zo leuk om Kaprun te zien! Daar ski ik ook altijd :)

 13. Tessa
  oktober 28, 2015 / 07:41

  Ik krijg bij het kijken van je snapshot diary spontaan zin on te gaan skiën. En dat terwijl ik eerste klas stuntel ben op ski’s haha! Wat moet dat heerlijk zijn om zo met je zusje een paar dagen er tussenuit te knijpen!

 14. oktober 28, 2015 / 08:16

  Ik heb helemaal niets met sneeuw en skiën enzo, maar jouw foto’s zien er toch jaloersmakend fijn uit! Good job ;)!

 15. oktober 28, 2015 / 11:20

  Wat een leuke dag weer, en lekker eten weer!

 16. oktober 28, 2015 / 16:57

  Mooie en leuke foto’s! Krijg alweer helemaal zin in de wintersport naar het zien van deze Snapshot Dairy! :)

 17. oktober 28, 2015 / 17:08

  Wat heerlijk! Ik zou ook zo graag nog een keer op wintersport gaan :) Een superleuk gebied ook ik ben er in de zomer al eens geweest en heb toen op hetzelfde punt op de top van Salzburg ook zo’n foto gemaakt in de sneeuw, alleen dan in augustus. Je kunt er dan ook skiën trouwens!

 18. oktober 28, 2015 / 17:37

  Aaaaaahhhhhh ik wil ook skiën! Geweldig!