TUNE TUESDAY: EDM

 photo IMG_7236.jpg
Er was een tijd dat ik EDM niet als volwaardige muziek beschouwde. Die tijd ligt inmiddels ver achter me. Ongeveer de helft van de nieuwe nummers die ik aan mijn Favorites lijst op Spotify toevoeg zijn EDM en ik zie dat niet heel snel veranderen. Sterker nog, tijdens het hardlopen luister ik tegenwoordig eigenlijk naar niets anders meer. Het geeft gewoon zoveel energie.

Daarom heb ik sinds kort een hele fijne afspeellijst, gevuld met mijn favoriete dansplaten. Of zoals ik ze ook wel noem mijn ‘loopplaten’. Want man wat ga ik daar hard op. Letterlijk. En dat gun ik jullie natuurlijk ook, dat hard gaan.

Wat je zoal vindt in deze lijst, naast een heleboel Martin Garrix (voorspelbaar)… Armin van Buuren, David Guetta, Major Lazer, Kygo, Hardwell… Je kent het wel. Abonneer je vooral op de playlist als je net als ik gelukkig wordt van EDM en ehh… alle nieuwe leuke nummers voeg ik natuurlijk aan de lijst toe, want dit is een lijst die ik langer dan een paar weken van plan om te gebruiken.

Luister jij graag naar dit soort muziek? Of word je hier niet warm of koud van? Wat is jouw favoriete EDM-plaat? Die van mij is al een tijdje Poison van Martin Garrix. En de plaat die ik op dit moment het meeste luister is Closer van The Chainsmokers.

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Nina
  september 13, 2016 / 17:20

  Wat is Edm dan joh?

  • Annemerel
   Auteur
   september 14, 2016 / 16:30

   Electronic Dance Music. Zelf dacht ik eerst dat het stond voor European Dance Music, maar ik weet ook niet hoe ik daar op gekomen ben :’)

 2. Lydia
  september 13, 2016 / 18:36

  Jaaa! Altijd EDM! Ik vind hardstyle het beste om op te rennen, bijvoorbeeld So high van de noisecontrollers. Lekker veel bpm’s :)

  Happy hardcore loopt overigens ook goed

 3. september 13, 2016 / 19:42

  Dit is exact het soort muziek waar ik ook naar luister tijdens het hardlopen! Heb me dan ook meteen geabonneerd op jouw lijst.

 4. september 13, 2016 / 20:19

  Herkenbaar! Ik ga door EDM fases, soms vind ik het heel lekker… maar ik heb er niet altijd zin in.

 5. september 13, 2016 / 21:20

  Heerlijke lijst, ideaal voor het lopen idd!
  Ga je ook nog een aparte “marathonlijst” samenstellen? ?
  Vaak hoor ik een liedje en denk “die is gaaf, onthouden!!!” Maar weet vervolgens de titel niet meer… Jouw EDM lijst gaf mij heel veel “oh ja, die! Gaaf!” momentjes! ??

  • Annemerel
   Auteur
   september 14, 2016 / 16:28

   aparte marathonlijst is al in de maak, zoek maar op Chicago Marathon op mijn Spotify-account ;-)

 6. Ilse
  september 13, 2016 / 22:12

  Dankzij jouw en je playlists op spotify luister ik ook veel EDM! En met hardlopen werkt het ook lekker motiverend!

 7. september 14, 2016 / 06:59

  Oh ja,Closer is zo’n fijn lied!! Luister ik ontzettend vaak op dit moment