TUNE TUESDAY: Christmas Carols

Sinterklaas is het land uit, dat is voor mij een teken dat ik legaal naar kerstliedjes mag gaan luisteren. Het was dit jaar niet heel lastig om te wachten hoor, met al die goede albums die de afgelopen maanden zijn uitgekomen. Er blijven slechts 24 uur in een dag zitten, waarvan ik er zo’n 8 probeer te slapen. Ik denk dat ik van de 16 uur die overblijft gemiddeld zo’n 10 uur per dag muziek luister. Met Spotify, iTunes (Taylor Swift en Adele) of mijn iPod Shuffle. Dat betekent dat ik op een dag 10 keer het album van Justin Bieber kan luisteren. Maar dan heb ik ook nog de albums van Ellie Goulding, Adele, Rhodes, Selena Gomez, One Direction en sinds vrijdag ook de nieuwe Coldplay en het debuutalbum van Troye Sivan. Oh en dan heb ik het nog niet eens over alle ‘losse’ nummers waar ik ‘verslaafd’ aan raak. Ik kan gerust tien keer achterelkaar hetzelfde nummer luisteren. Bottom line? So many great songs, so little time. Maar een goede kerstafspeellijst mag niet ontbreken.

Dit jaar is mijn lijst een compilatie van de lijsten van afgelopen jaren. Afgelopen jaren hadden mijn lijsten vaak een thema, van ‘classic’ tot nummers van ‘hedendaagse artiesten’. Heel leuk, maar nu moet ik steeds tussen mijn lijsten switchen om mijn favoriete kerstliedjes achter elkaar te horen. Ik heb de beste uit alle lijstjes geselecteerd en wat nieuwe toegevoegd. Maar het was een slecht jaar voor kerstliedjes-land, ik kon weinig soeps vinden. Zo’n goed jaar als het voor popmuziek was, zo slecht is het voor kerstmuziek. Of er moet de komende weken ineens nog iets fantastisch uitkomen. OF ik kan gewoon niet zoeken (in dat geval, tell me, die afspeellijst is zo aangepast!).

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Mijn favoriete nummer van de afgelopen jaren is ‘Christmas Lights’ van Coldplay. Maar mijn favoriete nummer allertijden is … oh jeetje ik weet het niet, echt niet… Mariah Carey, Wham! John Lennon en Yoko Ono? Of toch Paul McCartney… Ik ga even goed naar mijn afspeellijst luisteren en laat het je over twee weken, op eerste kerstdag, weten!

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. december 8, 2015 / 12:06

  Mariah Carey en Wham deze twee bekende nummers zijn elk jaar weer top en vervelen niet, ik vraag mij af of iemand deze nog kan overtreffen. Ik heb geen kerst afspeellijst maar Sky Radio staat zeker aan in de auto.

 2. Lisanne
  december 8, 2015 / 12:27

  Naast Christmas lights van Coldplay is Driving Home For Christmas van Chris Rea wel een échte favoriet!!!

 3. december 8, 2015 / 12:39

  Mijn favoriete kerstnummer is zonder twijfel ‘All I want for Christmas is you’.

 4. december 8, 2015 / 12:57

  All I want for Christmas is you blijft een topper vind ik… hoe fout ’t ook is!

 5. december 8, 2015 / 13:35

  Ik, kan echt geen genoeg krijgen van alle kerstliedjes, elk jaar kan ik er weer van genieten. Walking in a winter wonderland vind ik altijd goed, net als het album van Michael Bublé!

 6. Ilse
  december 8, 2015 / 13:40

  Heerlijk weer om legaal kerstnummers te luisteren, Christmas Lights en Baby, it’s cold outside (de glee versie) zijn favoriet bij mij!

 7. december 8, 2015 / 14:11

  Jaaa, weer helemaal in de kerstfeer! I love it ;)

 8. Frances
  december 8, 2015 / 17:33

  Ik ben verslaafd aan Santa Tell Me van Ariana, maar mijn favoriet blijft toch All I Want For Christmas Is You!

 9. december 8, 2015 / 20:41

  Pfff… ik vind het nog wel erg vroeg voor kerstmuziek, hoor! In de schoolkantine stond vandaag een playlist op met dé kersthits, zoals Last Christmas en All I Want For Christmas Is You. Het voelt voor mij nog helemaal niet als kerst, dus misschien heb ik er daarom nog helemaal geen behoefte aan kerstmuziek.

 10. J
  december 8, 2015 / 21:06

  Mijn favo kerstnummer is Fairytale of New York van The Pogues en ik kan Extraordinary Merry Christmas van Glee ook altijd wel waarderen.

 11. december 8, 2015 / 21:12

  Ah top! Donderdag zet ik de kerstboom op, dus dan gaat deze playlist lekker aan.

 12. claire
  december 9, 2015 / 12:52

  De albums van michael bublé en nick & simon zijn mijn absolute favorieten voor kerstmuziek!!

 13. december 10, 2015 / 10:05

  Heerlijk die kerstmuziek! Mijn guilty pleasure is nog steeds de kerst cd van Bert en Ernie..

 14. Myrthe
  december 11, 2015 / 10:17

  Ahh ik mis mijn favoriete kerstliedje van vorig jaar: I’ll be there this christmas van Gary Fomdeck (Gerard Ekdom). Die speel ik af tussen jouw kerstliedjes!